Çocuk sahibi olamamak ve eşimin tavrı!!!

siz öyle hissetmesenizde bence eşiniz size destek olmaya çalışıyor
cinsiyet farkından dolayı anlayamıyoruz bazen erkeklerin sert ama iyi niyetli tavırlarını diye düşünüyorum
destek olmasaydı çok daha farklı şekilde yaklaşabilirdi
bir çocuk bile doğuramıyorsun bana diyebilirdi mesela
asla doğru bulmuyorum ama bu tarz konuşanlarında örnekleri var toplumumuzda

birçok arkadaşın dediği gibi bu konudan başka odaklanacak uğraşacak birşeyler bulun kendinize
kafanızı boşaltmaya stres yapmamaya çalışın
insanlar türlü rahatsızlıklarla mücadele etmeye çalışıyor bu konuda
eşinizde yada sizde bir sorun çıkmadığını göz önünde bulundurup
aslında bunun bile sizin için bir şans olduğunu da unutmayın

Görünür olarak çıkmadı ama sonuçta olmuyor.Bu konu nasıl aşılır bilmiyorum.Çevremdeki herkes bana sanki bunu hatırlatıyor.Bu konu nasıl aşılır bilemiyorum.

canım ben eşinde hiçbir sorun göremedim.zaten destek o şekilde olmazmı.kafana takma olur demek istiyor.ya üstüne gelseydi.sürekli sana şu doktorada gidelim diye baskı yapsaydı.emin ol daha çok üzülecektin.eşin ne güzel bak olmasada yapacak bişey yok sonuçta veren allah demek istiyor.ya çocuğu olmuıyor diye eşini boşayan hödükler var.sende biraz rahat ol daha 1 sene olmuş az sabret bakalım.

Son düzenleme:
Bana bu sözleri çok ağır geliyor eşimin sizce normal mi yani anlayamadım ben mi abartıyorum.

Merhaba arkadaşlar.Çok zor bir süreçten geçiyorum ve artık gerginlik,stres yaşamaktan beynim uyuşuyor.1,5 yılı aşkın süredir korunmuyoruz.1 yıldan sonra tedaviye başladık.Benim hormon testleri yapıldı ,rahim filmi çekildi ve bir sorun yok denildi.Eşimden sperm testi istediler ve zaten orada gerginlik başladı eşim yaptırmak istemedi,sorun yaşadık ve sonuç olarak yaptırdı.
Onda da bir sorun çıkmadı ve ben klomen tedavisine başladım.Tabii bu süreç benim için çok zor geçmeye başladı.Her adet olduğumda ağlama krizleriyle,kavgalarla sonuçlandı.
Yaşayanlar bilir çok zor bir süreç.Ama bu süre içinde ben ne zaman ağlasam eşim'' olmasa da olur'' ''çok mu önemli''''çocuk konusundan artık soğudum bıktım''gibi şeyler söylüyor.
Ben tabii bunaçok çok üzülüyorum istiyorum ki eşimde benim gibi bunu arzulasın.Neyse dün doktora gittik ve küçük bir ameliyat yapabiliriz,daha iyi görmek için dedi.
Ben de eşime senin desteğine çok ihtiyacım var falan dedim.Benim yerime koy kendini dedim.
Eşim de ben kadın olsam doktora gitmem ki,akışına bırakırım,neden canımı acıtayım dedi.
Çok fena kavga ettik ve bugün gerçekten kendimi kötü hissediyorum.
Lütfen söyleyin ben mi abartıyorum,eşim mi haklı ben anlamıyorum.Aklım fikrim yetmiyor ne yapmam,nasıl davranmam lazım.
Eşim bu çocuğu istemiyor mu ben mi zorluyorum.Ama benim çok desteğe ihtiyacım var ben çok mu haksızım.Lütfen bir yol gösterin

bende eşin gibi düşünüyorum çocuk sahibi olucam derken psikolojılerini bozacak kadar çok istiyor kadınlar

allahın işi bu akışına bırak hayırlısını iste neden bu kadar diretiyorsun anlamadım yanı

hayırlıysa allah verecektir elbette ya bu sene ya da 5 sene sonra

bu kadar diretince bence birşeyleri geciktiriyorsunuz ister istemez

ayrıca erkekler çocuktan korkuyor bizim gibi yaradılıştan çocuk sevgisi yok onlarda azcık anlayıs...

Son düzenleme:
bende eşin gibi düşünüyorum çocuk sahibi olucam derken psikolojılerini bozacak kadar çok istiyor kadınlar

allahın işi bu akışına bırak hayırlısını iste neden bu kadar diretiyorsun anlamadım yanı

hayırlıysa allah verecektir elbette ya bu sene ya da 5 sene sonra

bu kadar diretince bence birşeyleri geciktiriyorsunuz ister istemez

ayrıca erkekler çocuktan korkuyor bizim gibi yaradılıştan çocuk sevgisi yok onlarda azcık anlayıs...

Evli misiniz,çocuğunuz var mı bilmiyorum ama bu benim planladığım bir şey değil ,benim içimden geliyor.Bu hissi çok yoğun hissediyorum anne olmayı çok istiyorum.Tabii ki hayırlısını istemek lazım.

Merhaba arkadaşlar.Çok zor bir süreçten geçiyorum ve artık gerginlik,stres yaşamaktan beynim uyuşuyor.1,5 yılı aşkın süredir korunmuyoruz.1 yıldan sonra tedaviye başladık.Benim hormon testleri yapıldı ,rahim filmi çekildi ve bir sorun yok denildi.Eşimden sperm testi istediler ve zaten orada gerginlik başladı eşim yaptırmak istemedi,sorun yaşadık ve sonuç olarak yaptırdı.
Onda da bir sorun çıkmadı ve ben klomen tedavisine başladım.Tabii bu süreç benim için çok zor geçmeye başladı.Her adet olduğumda ağlama krizleriyle,kavgalarla sonuçlandı.
Yaşayanlar bilir çok zor bir süreç.Ama bu süre içinde ben ne zaman ağlasam eşim'' olmasa da olur'' ''çok mu önemli''''çocuk konusundan artık soğudum bıktım''gibi şeyler söylüyor.
Ben tabii bunaçok çok üzülüyorum istiyorum ki eşimde benim gibi bunu arzulasın.Neyse dün doktora gittik ve küçük bir ameliyat yapabiliriz,daha iyi görmek için dedi.
Ben de eşime senin desteğine çok ihtiyacım var falan dedim.Benim yerime koy kendini dedim.
Eşim de ben kadın olsam doktora gitmem ki,akışına bırakırım,neden canımı acıtayım dedi.
Çok fena kavga ettik ve bugün gerçekten kendimi kötü hissediyorum.
Lütfen söyleyin ben mi abartıyorum,eşim mi haklı ben anlamıyorum.Aklım fikrim yetmiyor ne yapmam,nasıl davranmam lazım.
Eşim bu çocuğu istemiyor mu ben mi zorluyorum.Ama benim çok desteğe ihtiyacım var ben çok mu haksızım.Lütfen bir yol gösterin

Eşin bence de kötü bir şey söylememiş.. Ayrıca bu kadar stresle,kavgayla hamile kalınmaz ki.. Yani çok zor.. Ablama aşılama yapılmıştı o hafta iş yerinde ki sorunlardan her gün ağlamıştı sonuç tabi ki hüsran..Sonra hiç düşünmediği bir zamanda bebeği oldu..

Kavgayla,mutsuzlukla,huzursuzlukla çocuğunu kucağına almak istediğine emin misin? Mutlulukla istemek varken.. Bence korunmayın ama çocuk olayını biraz kafanızda erteleyin,hayatın tadını çıkartın.. Hayırlısını dilemek lazım...

bizimde 6 senedir olmuyor çocuğumuz
ne laparoskopisi kaldı ne bitkisel ilaçlar kaç doktor değiştirdik
beş kere tüp bebek denedik olmadı olmadı hiç gebelik oluşmadı
neler çektim neler yaşadım 6 senedir
ama bir seferindede eşim gelip ne başımı okşadı nede güzel bir laf etti
herkes aynı değil elbette ama erkekler kadınlar gibi değil işte

Evli misiniz,çocuğunuz var mı bilmiyorum ama bu benim planladığım bir şey değil ,benim içimden geliyor.Bu hissi çok yoğun hissediyorum anne olmayı çok istiyorum.Tabii ki hayırlısını istemek lazım.

konunuza yazmadan duramıyorum çünkü çocuk olayında benzer şeyler yaşadık..tek fark eşimde de bende de sorun vardı ve bu nedenle birbirimize destek olmuştuk.çünkü anlıyoduk biribirimizi..

ama sizde ikinizde de hiçbir sorun olmadığı için eşiniz sizde ki bu anne olma isteğine anlam veremiyor olabilir.ona garip geliyor olabilir..çünkü belli bir neden bulunamamış.ama eğer onda bir sorun bulunsaydı böyle olmazdı emin olun.

sizi çok iyi anlıyorum ben.ne demişler;

İnsan, yarası yarasına denk geleni seviyor demek ki...

bizimde 6 senedir olmuyor çocuğumuz
ne laparoskopisi kaldı ne bitkisel ilaçlar kaç doktor değiştirdik
beş kere tüp bebek denedik olmadı olmadı hiç gebelik oluşmadı
neler çektim neler yaşadım 6 senedir
ama bir seferindede eşim gelip ne başımı okşadı nede güzel bir laf etti
herkes aynı değil elbette ama erkekler kadınlar gibi değil işte

allah tez zamanında bebebğinize kavuşturur inşallah

konunuza yazmadan duramıyorum çünkü çocuk olayında benzer şeyler yaşadık..tek fark eşimde de bende de sorun vardı ve bu nedenle birbirimize destek olmuştuk.çünkü anlıyoduk biribirimizi..

ama sizde ikinizde de hiçbir sorun olmadığı için eşiniz sizde ki bu anne olma isteğine anlam veremiyor olabilir.ona garip geliyor olabilir..çünkü belli bir neden bulunamamış.ama eğer onda bir sorun bulunsaydı böyle olmazdı emin olun.

sizi çok iyi anlıyorum ben.ne demişler;

İnsan, yarası yarasına denk geleni seviyor demek ki...

İnsan, yarası yarasına denk geleni seviyor demek ki...Güzel bir söz arkadaşım sağol.Bana diyor ki ben bu çocuktan soğudum bu çocuk senin ağlamana sebep oluyor.Bu nasıl bir düşünce allahım yaa

öle canım acıyacak diye ameliyat olmazdım demesi hoş değil .gerekiyorsa ol ameliyatını .bütün tedbirlerini al sonrasını allaha bırak .

cnmm bence eşin senin stresini gördüğünden senin rahatlaman için olmasada olur dyor... istemese açık ve net bir şekilde söyler dr.larla uğraşmaz :34:
bence sen kendini stresten yıpratıyorsun... kendini birkaç ay dinlendir bence....

İnsan, yarası yarasına denk geleni seviyor demek ki...Güzel bir söz arkadaşım sağol.Bana diyor ki ben bu çocuktan soğudum bu çocuk senin ağlamana sebep oluyor.Bu nasıl bir düşünce allahım yaa

canım bu çok güzel bir düşünce aslında..eşin çocuk olmasa bile seni ne kadar çok sevdiğini ve bu çocuk sorununun seni ne kadar üzdüğünü söylemeye çalışıyor..

seni üzgün görmeye dayanamıyor,sebep bu bile olsa...mutlu olmalısın,eşin seni herşeyden çok seviyor :)

Öyle bir durum içindeyim ki;öğretmenim derste aklımda bu.Uyurken,uyanıkken,yemek yerken hep benim çocuğum neden olmuyor fikri.Gurbetteyiz paylaşacak kimsem yok,anneme de birini söylersem onunu söylemiyorum üzülmesin diye ve evin tek çocuğuyum onların da en büyük beklentisi bir torunları olması.
Hep özel hastaneye gidiyorduk dün üniversiteye gittik.Orada önceden bana hiç bahsedilmeyen bir yöntemden laporoskopiden bahsettiler,küçük bir ameliyatmış.Ona da tamam dedim.
Ben bunca şeyi göğüslüyorum,ameliyata bile sesim çıkmıyor yeter ki elimden geleni yapayım diyorum.
O benim karşıma geçmiş ben kadın olsam yaptırmam,akışına bırakırım diyor.Bu nasıl bir zihniyettir,sonra da bana diyorki ben sana destek oluyorum.
Bu nasıl destek ben mi bir şey anlamıyorum,bu destek mi allah aşkına

eşine kızma canım.seni anlıyorum bir bayan için bu çok farklı bir duygu.ama eşinden de her an böyle olmayı bekleyemezsin.ameliyatı duyunca yaptırmaya ne gerek var demesinde bir anormallik yok.belki annene de desen yaptırma kızım bekle bakalım diyecek.senin sıkıntı çekmemen için aslında.bence sen de eşin gibi rahat olmaya çalış zordur tabi ama hep duyuyoruz tam vazgeçmiştik,hamile kaldım diyenleri.demekki stres olmaması çok önemli.

Bana bencillik gibi geliyor eşimin söyledikleri.Yani hiç bir fedakarlıkta bulunma olursa olur der gibi.

canım bu çok güzel bir düşünce aslında..eşin çocuk olmasa bile seni ne kadar çok sevdiğini ve bu çocuk sorununun seni ne kadar üzdüğünü söylemeye çalışıyor..

seni üzgün görmeye dayanamıyor,sebep bu bile olsa...mutlu olmalısın,eşin seni herşeyden çok seviyor :)

Bu süreçte çok yıprandık kavga etmezdik hiç sürekli her ay kavga etmeye başladık.İlişkimizde yıprandı

bu surec zor bir surec, ama arkadaslar demisler...hamile kalsan senin kadar sevinir emin ol. bir cok sozununde seni uzmek icin degil seni rahatlatmak amacli oldugunu dusunuyorum...eslerimiz bizler gibi duygusal olamiyorlar...daha cok kendi iclerinde yasiyor diye dusunuyorum...dedigim gibi zor bir surec ama meyvesini alincada bi o kadar tatli oluyor..simdi hamile kalsan eminim esin eli gobeginde gezecek surekli..sabret Rabbimin elbet dusundugu bir zaman vardir...Allahim isteyen herkese tattirsin bu duygulari...bizlerde sag saglim kucagimiza alalim yavrularimizi.

Ah canımn hiiiic üzülme öncelikle Rabbim sanada evlat sevgisini tattırır inşallah. 7 yıllık evliliğim süresince görmediğim tedavi denemediğim yöntem klalmadı sonundada eşim ben cocuk istemiyorum zaten diye tutturdu doktora gitmeme dahi müsade etmedi bir dönem. Sonucmu simdi tüp bebekle gebeliğim sonucu 6 aylık bir kızım var babasımı he oda bklu bezlerini bile elinden dusurmuyor :27: hiic üzülme o senin yıprandıgını gördüğü icin bak ben sana baskı yapmıycam demeye getiriyor kendince yoksa erkekler daha cocuk meraklsıı oluyorlar bolşans umarım en kısa sürede anne olursun :)

Eşiniz siz üzülmeyin diye öyle söylüyordur.Sevineceğinden eminim:):38:

Back
X