Cocuk sahibi olma konusu kafa karisikligi

giresun25

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
9 Mayıs 2013
714
128
123
Merhabalar
Ben 29 yasinda ozel bir sirkette calisiyorum 2 yil oldu evliyim ve ev aldik kredisini oduyoruz esimle beraber. Ikimizinde suan icin dusuncesinde cocuk yapma dusuncesi yok fakat sanki cevremden kisir muamelesi gormem annemin olmeden torun goremeyecekmiyim baskisi is ararken aman senin cocugun yok cocum dusunuyormusun gibi sacmaliklari benim aklimi karman corman etti. Cocuk yapsam bakacak kimse yok isten cikmak zorundayim ciksam kredimiz var esim tek basina odemekte zorlanacak bidaha bu krizde tekrar is bulma korkum ozgurlugum gidecek korkularim..Cevremde yeni anne olmus arkadaslarim amann yapma bence cok zor butun duzenim bitti bidaha asla yapmam diyenler yasin geciyor hic cocugun olmaz diyenler ben ne dusunecegimi sasirdim bana bunun guzelliklerini anlatirmisiniz kafam cok karisik cunku

Sizin sebepleriniz hep başkalarının sözleri ama.
Asıl siz ne istiyorsunuz, bunu düşünün.
Tabi ki zemin hazırlayın.
Yaşınız çok geç değil bence.
Ben 32 yaşındayım, 2. bebeğim gelecek nasipse.
İlk olsa ne fark ederdi, hicbirsey...
Yaş anlamında diyorum.
Önemli olan ona mutlu ve güvenli bir aile ortamı sağlayabilmek.
Bunun için en önemli şey de, eş olarak sizin çocuğa bakma olgunluğunda olmanız.
Maddi manevi şartlar.
Hepsi bir bütün..

Konu komşunun, annenizin lafıyla olacak iş değil.
Çok torun isteyen anneanne, babaanne, dedeler ilk zorlukta toz olunca eşinizle baş başa kalacaksınız, bunlari düşünüp öyle karar verin

Merhaba. Bende evlenip 2 sene sonra ev aldık çalışmıyorum ev hanımıyım ev aldıktan sonra çocuk istedik rabbime şükür 1 oğlum oldu ama millet cidden manyak kaynanama diyorlarmış tüp bebek mi diye 2 yıl çocuk yapmadık ya hayır tüp bebek te olabilir ama insanlar saçma sapan konuşur işte siz onları takmayın bizim gelirimiz iyiydi çocuk çok masraflı eğer işten çıkacaksanız kredinizi ödeyebilirmisiniz ona göre bence yapın

Çocuk başkalarının lafı sözü ile yapılacak bişey değil ki millet sadece konuşur .
Milletin azıyla çocuk yapsanız , hadi ikinci ne zaman derler .
Evet çocuk gelince artık hayatınız hiç bir zaman eskisi gibi olmayacak , ama çocuklu hayat başlı başına bambaşka bir dünya . Herşeyin güzelliği ve zorluğu var maalesef
Kendini için en doğru zamanı siz bilirsiniz

Bu psikoloji ile yapma. Kafani hayatini rahatlat öyle düşün derim.

Allah uzun ömürler versin de anneniz ne zaman öleceğini mi biliyor? Neyin koşturması bu? Yaşınız gayet genç, kimin ne düşündüğü değil sizin hazır hissetmeniz, şartlarınızın uygun olması önemli. Başkalarının çocuk yap baskısı, bu başkanlarına anne, babalar da dahil, oyuncak diye tutturan çocuk şımarıklığı gibi geliyor. Bu arada ilk kızımı 32 yaşında, ikincisini 35'te doğurdum. Pişman değilim. Ve evet, düzen şaşıyor, çocuk büyütmek zor ama öldürücü değil. =P

Çocuk sahibi olmak yaşamadan anlaşılabilecek bir şey değil bence.
Annelik fiziksel ve zihinsel bir ipotek. Hayatınız pahasına bir canlıyı koruma ve mutlu etme isteği. Yaşadığınız hemen her şeyi onun için yaşama ve hayatınızı tamamen ders veriyor edasında sürdürme durumu.
Bunun yanında daha çok gülme, eğlenme ve hayattaki ufak güzel şeyleri görebilme durumu.
Şahsi fikrim bu delilik bile isteye yapılacak bir şey değil :) oldukça zor ve bu zorluğa başka zorluklarla başlamak ekstra zor. Bizşm plansızdı, maddi sıkıntılar- kim bakacak sorunu ciddi problem oldu ve oluyor.

Neden kendini ikna etmeye çalışıyorsun?
Başkasının sözlerine kulağını tıkayabilecek yaştasın.
Ben 22 yaşımda evlendim. Evlendiğim günden beri çocuk baskısı, kısır imaları gördüm. En yakın arkadaşım dediğim kız bile çocuk düşünmüyorum diye aptalsın dedi (artık en yakın arkadaşım değil)
Yok bir komşum vardı senin gibi istemiyordu da çocuğu olmadı hikayeleri, yok 5 yıldır korunuyorsun doğurganlığın gidiyor korkutmaları, yok sen şimdiden denemeye başla da zaten hemen olmaz inanışları...
E ne oldu ilk denememde pat diye gebe kaldım (7 cm çikolata kistime rağmen) .
Ben tüm bunlara kocamın da aşırı çocuk isteğine rağmen 5 koca sene kulak tıkadım. Onun bunun gazıyla çocuk yapılır mı yahu? Bu senin hayatın, senin bedenin. Çocuğun bakımı babadan bile önce nerdeyse tamamen sende olacak. Kaldı ki herkes de çocuk sahibi olmak zorunda değil.
Gebeliğinde, bebeğinin bakımında, maddi sıkıntılarında, çocukluk döneminde o seni sıkıştıranların hangisi yanında olacak sanıyorsun? ..
Ben 5. Senemde gerçekten canım istediği zaman gebe kaldım. Ve bekleyerek o kadar doğru yapmışım ki. O çocuk çocuk diye başımın etini yiyenler bir arayıp da birşeye ihtiyacın var mı yemeğini yapabiliyor musun bile demiyorlar şimdi. İyi ki de gazlarına gelmemişim, inan kuru inatlarından istekleri başka hiçbirşey değil.
Gebelik çok güzel içinde bir mucize taşımak çok güzel. Ama inanılmaz da zor. Çok çok zor. Hayatımda yaptığım en zor ve çılgınca şey diyebilirim.
Kendini hazır hissetmeyen birinin kaldırabileceği bir durum değil inan bana..

Başınızın etini yiyipte , çocuk çocuk diyenler , arayıp sormuyorlar bile, çok baktığım zamanlar oldu, bebeğim ilk bir kaç aylıkken biri gelsede , bir yemeğime bir işime yardım etsin diye,. Hepsi buhar oldu uçtu. He ben onların lafı ile mi çocuk sahibi olmaya karar verdim hayır. Kendim ne zaman hazır hissettim o zaman oldu , Rabbim nasip etti,.

Benim kafadansın
Kız düşük tehlikesi yaşadım, kendi öz kaynanam arayıp geçmiş olsun demedi. Nasılsın bebek nasıl demiyor. Çocuk da çocuk başımın etini yemişti.
Dolandırıcı hepsi. Bu çocuk isteyenlerin hepsi bir illüzyon. İnanmayın.

Hepsine kulaklarını tıka,. Ben ne zaman istersem o zaman dersin, kararın net olunca o kadar soru sorarak bogalamazlar,. Ben de ev kredisi ödediğimden çok iyi anlıyorum,. Tek başına bakacaksan eğer, yakınında akraban yoksa , biraz daha düşün

Bu cocuk cocuk diye basini yiyenlerin hicbiri sen uykusuz gecelerde gaz sancilariyla bogusurken yaninda olmayacaklar. Gebelikte turlu sorunlarla bogusursan " aaa sen de cok kendini dinliyorsun" diyerek seni nazlanmakla suclayacaklar. Sana iyi misin, birseye ihtiyacin var mi, yardim ister misin diye de sormayacaklar. Soracaklari sadece iki soru var birincisi " emiyor mu?" Ikincisi de " arayi acmadan ikinci cocugu yapmayi dusunmuyor musun " olacak.

Ayy şimdiden başladılar kız 11. Haftamdayım. Doğum yöntemleri hakkında vaazlar, emzirme, çocuk bakımı hakkında muhteşem ötesi bilgiler. Yok şöyle beslen yok böyle beslen.
E yapın da beslenelim çok bilmişler
Yemek yapabiliyor musun, evini temizleyebiliyor musun diyen yok.
Anca konuşuyorlar.
Yine insanın kendi anasından fayda.. Başka kimseden değil.

Millet sussun diye çocuk yapılmaz. Çocuk çok güzel bi şey diyen de haklı, çok zor diyen de. Siz sadece kendi iç sesinize, mantığınıza odaklanmaya çalışın. Millet her zaman konuşur. Bi kızım var 4 yaşında "ikincisi olmuyor mu" diyen oldu. Hiç bitmez o sorular.

İnsanlarin agzi hic bir zaman kapanmaz.
Cocuk yapsaniz 2inciyi ne zaman yapacaksiniz diye baski kuracaklar.
En iyisi krediyi bitirip oyle cocuk sahibi olmak.

Yoksa cok zorluk cekersiniz.

insanların ne söylediği değil sizin his ve beklentileriniz önemli. ayrıca 29 geç bir yaş değil. sene olmuş 2020 insanlar 50 yaşında da çocuk sahibi oluyor, hangi devirdeyiz daha 29 yaşında geç kaldın diyorlar.
siz kendinizi ne zaman hazır hissederseniz o zaman olacaktır.

Hazır oldugunuzda yapmanız daha mantıklı zihinsel olarakda maddi olarakta. Benim annem gec evlenmiş kimseyi beğenmezmiş annen baban ölecek birini al demişler babamı almış en son beni 36 kardeşimi 38 yaşında doğurdu ve ilk aydanda hamile kalmış üstelik kaynanamda eşim tek çocukmuş başka istemiyorlarmış 39 yaşında kaza sonucu gorumcemi doğurmuş lise sıra arkadaşımın annesi öğretmemiş emekli olunca 41 yaşında arkadaşımı doğurmuş yani yaşınız çok ileri değil kendiniz rahata kavuşunca da yapabilirsiniz çocuğunuzu ha olmayacaksa zaten şuanda olmaz ileridede olacaksa da zaten yaptığınız an olur

Bu bahsettiğiniz baskıyı ben de hissediyorum. İkinci yılımız dolacak. Allah şahit hiç istemiyorum şu an. Bir sürü hayalim var daha eşimle gerçekleştirmek istediğim. Ama içimde bastıramadığım bir korku var: Gebe kalamamak ve çevredekilerin biz demiştik diye başımın etini yemesi...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…