Cocuk sahibi olma konusu kafa karisikligi

Yasin geciyor hic cocugun olmaz diyenler ben ne dusunecegimi sasirdim bana bunun guzelliklerini anlatirmisiniz kafam cok karisik cunku
Krediniz var.
Işten çıksanız dar boğaza gireceksiniz.
Bu durumda neyin güzelliğinden bahsedilecek ki?
O güzellik değil çile olur.
Çocuğunuza bir zıbın alırken bile 12345 kez düşünmek güzellik değil.
Önce kredinizi bitirin biraz bebek için kenara para atın. Sonra düşünün derim.
Ayrıca 30 yaşında doğurganlık bitmiyor.

Kesin bilgi yayalım..

Bencede....maşallah sana kuzum Allah Ol deyince hiçbir engel sorun olmuyor
Sen o ay özel bişeyler takviye falan kullanmışmıydın peki ovulasyon testi kullandınmı?

Bende evlendikten 27 ay sonra hamile kaldım
Tabi benim başka durumlarım oldu.
İnsanlar zaten 2.senede iyice sormaya başlıyolar "Yokmu? Düşünüyomusun?" Bilmemne diye.... Uyuz olurdum bende hayır bide özel hayatımı açıklamak zorunda değilim ki ..kimseye kulak asma , bu senin hayatın
Soranlara sadece "Şuan düşünmüyoruz" de
bidaha sormazlar heralde yaşında bişey yok madem kredi çekmişsiniz 1 sene çalışmaya devam etsen en azından faydası olur

Reactions: 000
Bencede....maşallah sana kuzum♥ Allah Ol deyince hiçbir engel sorun olmuyor
Sen o ay özel bişeyler takviye falan kullanmışmıydın peki ovulasyon testi kullandınmı?
Hiçbirşey kullanmadım kuzum.
Sadece gebelikten 3 ay önce folik asite başlamıştım.
Ovulasyon testi kullanmadım, telefonun pepapp uygulamasından yumurtlama dönemi takip ettim sadece. Orta ve yüksek tüm günleri değerlendirdik.
Rabbim ol dediği an içinizde ♥
Rabbim isteyen, bakın altını çiziyorum isteyen, herkese nasip etsin

Öncelikle kendinizi maddi manevi hazır hissetmeden çocuk sahibi olmayın.
27 yaşında çiçeği burnunda anne olarak şunları söyleyebilirim;
Geceleri uykusuz kalıyorsun ama ona her baktığında değer diyorsun.
Ilk başta emzirirken göğüslerin yara oluyor onun canı sağolsun diyorsun.
Sabah uyandığında uykusunda izliyorsun dünyada böyle bir güzellik yok diyorsun.
Seni tanıyor tanıdıkça gülüyor o zaman aşk da neymiş diyorsun.
Sevgisini yüreğimde hissettiğim her an Rabbime isteyen herkese bu sevgiyi tattırması için dua ediyorum.
Hayatın eskisi gibi rahat olmuyor bu doğru ama o hayatına girdiği andan itibaren eskiyi aramıyor yeni düzene alışmaya çalışiyorsun
4 ay oluyor prensesim hayatımıza katılalı şartlar ne olursa olsun yaptığıma pişman olmayacağım tek şey.

Nokta atış. Net.

Amin yani yumurtlama günlerinde hergün değerlendirdin öyle valla nasip olacağı varsa tek seferde de oluyo benim ablam tek seferde kaldı 2 hamileliğinde de maşallah
İnşallah banada yine nasip olur sağlıkla

Millet istiyor diye çocuk yapma. Şu an zorda kalırsınız

şu kredi bitsin dişini sık eccik çocuk her zaman olur kuzum

Baskalari konustu istedi diye cocuk yaparsaniz bilin ki en cok siz cekeceksiniz herkes bebegi sevip gidecek.Siz birinciyi yapin ikinci ne zaman diye sormayi da ihmal etmeyecekler.Bu benim kararim deyip sert durun.Rabbim istedigi zaman veriyor ama planlariniza sadik kalin yoksa cok sıkıntı cekersiniz yazik olur cocugada.

Cocuk yapınca onlar mı bakacakmışta baskı kuruyorlar ?
Cocuk gercekten essiz bir duygu ama zor mu zor ancak herkes nasıl yapıyorsa sende yapabilirsin hiç korkma
Ben 34 yasında anne oldum genc olmaktan en büyük dezavantajı enerji sadece yoksa kırk beşinde doguranda var artık cok gec değil artı otuzlarda dogum yapmak
Kendini dinle derim hiç bir zaman evet yüzdeyüz hazır olmazsın cocuga ama yüzde doksan hazır hissettiğinde düşünmeye basla

şöyle bıt bıt insanların ağızlarını torba gibi büzmek isterdim
emin ol sen onlar sussun diye dogursan da susmayacaklar..
bizim millette gelenek oldu cunku bekara ne zaman evleniyosun?
evliye hani çocuk?
çocuk olunca hani 2.?
iki çocuk olunca
3.de olsun birbirlerine yoldaş olurlar
bitmiyor bitmeyecekte...

hazır olmadan çok çok istemeden yapmayın çünkü çok büyük bir sorumluluk anne olmak
evlat insan yetiştirmek..

Evlendikten 7yil sonra cocuk yaptim, şimdiki aklım olsa bir 3 yil daha beklerdim.
Ayrica ortalama insan ömrü 80 yil olmus, 29 daha hayatin başı sayilir.

Peki bunlari unutabildiniz mi? Yazdığınıza gore unutamamissiniz. Zira bende ayni seyleri duydum hep. Cocuk yap vs. Benim annemin uzun zaman cocugu olmadığı icin(o cocuk ben oluyorum simdi varim) benimde cocugum olmayacagini zannetti pislikler. (Bu benim kuruntumda olabilir) ustelik evliliğimin ilk ayinda başladı kv cocuk diye. Korunuyor musun diye sormaya falan. Ben bunlari unutamıyorum hic bu yuzden ottan b.tan afedersin tartisma çıkarıp kvye küstüm. Doguma cocugu gormeye falan gelmicek. Esime de bana kisir muamelesi yapmadan once dusunseydi diyorum. Sen nasi unutabildin? Ben hatirladikca kinleniyorum. Ve cidden cocugumuz olmuodu bu arada tüp bebek. Ilk deneme de oldu evliligimizin 2.senesine cok az bi zaman kala.

Kapat kulaklarini sen ne istiyorsun onu anla, esinle ortak fikirde misiniz bunu irdele. Eger gercekten de cocuk istemiyorsaniz yapmayin. Birileri ve laflari hayatimizda hep oldu ve olacakta ama onemli olan onlarin degil.bizim ne istedigimiz yani sira zamani gelince cocugun ne kadar guzel.bir sey oldugunu anlayacak o tada sende varacaksin yoruldum yorucu vb kelimeleri kullanan annelere de aldanma.

Kuzum elbette kızdım ama senin kadar takmadım sanırım. Ben öyle konuştukları zaman gülüp cevap bile vermiyordum ya da sıkılmış gibi yapıp odadan çıkıyordum. Tepkimi bu şekilde gösteriyordum.
Kızdığım da kısır muamelesi görmek değildi zira kısır da olabilirdim. Kaldı ki benim tek yumurtalığım tıkalı, doktorlar hep düşük ihtimal veriyordu gebeliğime (ama Allahın işi ki ilk denemede nasip oldu) . Veren de vermeyen de Allah'tır. Beni kızdıran doğurganlık özelliğim olmasa dillerine oyuncak yapacaklarmış beni düşüncesi. Ben sığ karakterlerine kızdım.
Ama gülüp geçiyorum inan. Öyle takılı kalmadım.

28'de evlendim, bir yıl bekledim. Bekledim ama eşim çok istiyordu, en çok ondan baskı hissettim desem yalan olmaz. Annem, kv falan karışmaz böyle şeylere, ayıp zaten. Ama eşimin halalari kendinde hak görüp soruyordu hep. Kısmet, henüz düşünmüyorum deyip kapatıyordum. Peki ne mi oldu? O soranlardan biri hamile kalınca aramadı bile. Yani sırf konuşmak için konusuyorlar emin ol.

Bebeğe gelince. Hamile kalırken de kaldıktan sonra da bir süre acabalarim devam etti. Fakat şimdi doğsa da sevsek diye bekliyorum. Çok sahiplendim bir anda. Hormonlar mi yapıyor nedir bilemem. Yani maddi açıdan yorum yapmayayim, o sizin eşinle bileceğiniz iş. Yeter yetmez, orasını ikiniz biliyorsunuz. Ama duygusal ve fiziksel açıdan bunları diyebilirim. Eğer içinde hamile kalamam korkusu varsa (ki benim vardı nedense) gidip doktora her şey normal mi diye baktirabilirsin eşinle birlikte. O da baktırsin. İçin rahatlar, istediğin kadar beklersin.

Çocuk sahibi olduktan sonra artık hayat tamamen değişiyor onu diyeyim de.
Ben konu açtım hatta düzen kuramıyorum ve eski düzenimi özlüyorum temalı.. Bol lşnçli bol destekli oldu konu.
En nihayetinde anladım ki bizim gibi toplumlarda lohusalık depresyonu a bile izin yok anne olduktan sonra üzülüp sıkılamazsın...

Bunlar bir keranara dursun hakikatte sıkıcı bana göre çocuk olayı.
Misal eşime diyorum yaz gelsedae insan görsem...
Elti kv görümce dışında.....

Ben öğretmenim izindeyim.
Haliyle eski tempomu arıyorum.
Ha öyle çok mu yoğundum değildim ama insan eski rutinini arıyor.
Onun dışında mesela evi eskisi gibi derli toplu tutmak düzenli beslenmek şimdilik benşm için hayal. Malum bizim oğlan doğuştan yere göğe tripli anasının kucağında yaşıyor 5. 5 aydır.
Maddiyatta zaman zmana zorlayabilir.

Ama madalyonun 2 yüzü var. Bahsettiğim yüzü tü kaka yüzü bi de iyi yüzü var.

Misal ço uk bir gülüyor kafayı yiyor insan göğsünü yatıp içine sokasın geliyor.
Oğlum benle yatıyor 5. 5 aydır ayıramıyorum çocupu yanımdan. Beşiği falan attık yani başka odaya.
Bi de bu ara sarılma tarzı bir şey öğrenmiş önce gözlerime bakıyo ciddi ciddi sonra gülüyor kocaman sonra hop sarılır gibi yapıp omzuma başını koyuyo...
Gel de erime...

Çocuk başka bir mesele.
Siz karar verin ama şartlar iyice olgunlaşsın.
Yoksa ban şimdiden diyorlar ikinci ne zaman.
Elaleme kalsa doğurduğun gün 2. Yi planlamak lazım

Durumunuz çok sıkışık.
Bitirmeden düşünmeyin.
O çocuk çocuk çocuk diyenler hamile kaldığın anda buhar olup uçacaklar ayrıca. Sen tek başınasın.

Ben mi tuhaf düşünüyorum acaba böyle çok konu açılıyor yaşlar genç. Ben de 29 um neredeyse 5 yıllık evliyim daha çok küçüğüm anne olmak için diye geziniyorum ortalarda.

aslında mevzu sadece istemek, sağlık, olur olmaz mevzusu da değil de yaş ilerledikçe çocuğa tahammül vs de azalıyor.
hep derim bir gün çocuk istiyorsan şartların uygunsa bugün yap.
hiç istemiyorsan da çevreni ona göre hazırla. zira kimsede susma erdemi yok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…