Benim hamileliğim çok rahat geçti ama doğunca çok fenaydı. Herkese ateş püskürdüm neden baskı yaptınız diye, cevap: biz dedik diye mi doğurdun, biz nasıl büyüttük...Neden kendini ikna etmeye çalışıyorsun?
Başkasının sözlerine kulağını tıkayabilecek yaştasın.
Ben 22 yaşımda evlendim. Evlendiğim günden beri çocuk baskısı, kısır imaları gördüm. En yakın arkadaşım dediğim kız bile çocuk düşünmüyorum diye aptalsın dedi (artık en yakın arkadaşım değil)
Yok bir komşum vardı senin gibi istemiyordu da çocuğu olmadı hikayeleri, yok 5 yıldır korunuyorsun doğurganlığın gidiyor korkutmaları, yok sen şimdiden denemeye başla da zaten hemen olmaz inanışları...
E ne oldu ilk denememde pat diye gebe kaldım (7 cm çikolata kistime rağmen) .
Ben tüm bunlara kocamın da aşırı çocuk isteğine rağmen 5 koca sene kulak tıkadım. Onun bunun gazıyla çocuk yapılır mı yahu? Bu senin hayatın, senin bedenin. Çocuğun bakımı babadan bile önce nerdeyse tamamen sende olacak. Kaldı ki herkes de çocuk sahibi olmak zorunda değil.
Gebeliğinde, bebeğinin bakımında, maddi sıkıntılarında, çocukluk döneminde o seni sıkıştıranların hangisi yanında olacak sanıyorsun? ..
Ben 5. Senemde gerçekten canım istediği zaman gebe kaldım. Ve bekleyerek o kadar doğru yapmışım ki. O çocuk çocuk diye başımın etini yiyenler bir arayıp da birşeye ihtiyacın var mı yemeğini yapabiliyor musun bile demiyorlar şimdi. İyi ki de gazlarına gelmemişim, inan kuru inatlarından istekleri başka hiçbirşey değil.
Gebelik çok güzel içinde bir mucize taşımak çok güzel. Ama inanılmaz da zor. Çok çok zor. Hayatımda yaptığım en zor ve çılgınca şey diyebilirim.
Kendini hazır hissetmeyen birinin kaldırabileceği bir durum değil inan bana..
Niye milleti dinliyorsunuz ki duyanda 4-5 yıllık evli sanar.Daha yeni evli sayılırsınız.Üstelik krediniz var krediniz varken sırf birileri istiyor diye çocuk düşünmek bana saçma geliyor.Ben 3 yıl sonra düşünüyordum fakat kazayla oldu 1.5 yıl sonra.Hazır değildim borçlarımız vardı çıkacağım tatiller vardı.Çocuk gerçekten zor ama çokta güzel .Maddi açıdan uygun değilseniz erteleyin çünkü çocuk=masraf demekMerhabalar
Ben 29 yasinda ozel bir sirkette calisiyorum 2 yil oldu evliyim ve ev aldik kredisini oduyoruz esimle beraber. Ikimizinde suan icin dusuncesinde cocuk yapma dusuncesi yok fakat sanki cevremden kisir muamelesi gormem annemin olmeden torun goremeyecekmiyim baskisi is ararken aman senin cocugun yok cocum dusunuyormusun gibi sacmaliklari benim aklimi karman corman etti. Cocuk yapsam bakacak kimse yok isten cikmak zorundayim ciksam kredimiz var esim tek basina odemekte zorlanacak bidaha bu krizde tekrar is bulma korkum ozgurlugum gidecek korkularim..Cevremde yeni anne olmus arkadaslarim amann yapma bence cok zor butun duzenim bitti bidaha asla yapmam diyenler yasin geciyor hic cocugun olmaz diyenler ben ne dusunecegimi sasirdim bana bunun guzelliklerini anlatirmisiniz kafam cok karisik cunku
canınız nezaman istiyorsa ozaman düşünün canım bebeğinizi. Ben mesela maddi olarak çokta iyi olmadığım bir zamandı ama istedik benim şöyle bir durumum var ama işime geri dönücektim annemden allah bin kere razı olsun 3,5 yıl oldu hala tek başına başkasına bırakmadan büyüttü kızımı herzamanda yanımda oldu şimdi 2. geliyo onada gık demedi ama kızım bir oldu o sıkıntılarımın hepsi geçti hatta bana büyük süprizler bile yaptıMerhabalar
Ben 29 yasinda ozel bir sirkette calisiyorum 2 yil oldu evliyim ve ev aldik kredisini oduyoruz esimle beraber. Ikimizinde suan icin dusuncesinde cocuk yapma dusuncesi yok fakat sanki cevremden kisir muamelesi gormem annemin olmeden torun goremeyecekmiyim baskisi is ararken aman senin cocugun yok cocum dusunuyormusun gibi sacmaliklari benim aklimi karman corman etti. Cocuk yapsam bakacak kimse yok isten cikmak zorundayim ciksam kredimiz var esim tek basina odemekte zorlanacak bidaha bu krizde tekrar is bulma korkum ozgurlugum gidecek korkularim..Cevremde yeni anne olmus arkadaslarim amann yapma bence cok zor butun duzenim bitti bidaha asla yapmam diyenler yasin geciyor hic cocugun olmaz diyenler ben ne dusunecegimi sasirdim bana bunun guzelliklerini anlatirmisiniz kafam cok karisik cunku
Evet canim benimde kızdığım oydu çünkü dillerine oyuncak yapacaklardi benimkilerde. Birgun esim bana senin annenin olmadi diye senindemi olmicagini düşünüyorsun Askim diye sormuştu bende yooo onu düşünen ve kafasindan kuran senin annen ve teyzen demistim. Cunku ben cok zayıfım. Bana birgun zayıfsın daha olmaz cocugun bile denmisti. Cidden kısır da olabilirdim. Hani tedavisi var neticede ama cahil ve kötü insanla muhattap olmak beni o kadar üzmüştü ki hala aklima gelince nabzim yükselir. Rabbim onların pis agzini kapadi ya bu sanırım tek tesellim. Sana bise deyimmi hersey bahane yumurta tikali tupler tikali sperm az pko vs. Olcak olduktan sonra onuna bisey gecemez. Yanlış mıyım Allah cok büyükKuzum elbette kızdım ama senin kadar takmadım sanırım. Ben öyle konuştukları zaman gülüp cevap bile vermiyordum ya da sıkılmış gibi yapıp odadan çıkıyordum. Tepkimi bu şekilde gösteriyordum.
Kızdığım da kısır muamelesi görmek değildi zira kısır da olabilirdim. Kaldı ki benim tek yumurtalığım tıkalı, doktorlar hep düşük ihtimal veriyordu gebeliğime (ama Allahın işi ki ilk denemede nasip oldu) . Veren de vermeyen de Allah'tır. Beni kızdıran doğurganlık özelliğim olmasa dillerine oyuncak yapacaklarmış beni düşüncesi. Ben sığ karakterlerine kızdım.
Ama gülüp geçiyorum inan. Öyle takılı kalmadım.
Yaptığım en büyük hata eşimin ısrarını kiramayarak çocuk sahibi olmam bende hemen olmaz zaten diye düşünmüştüm dediğiniz gibi oldu hiç hazır değilken oldu ve hala hazır hissetmiyorum keşke diyorum ama çok gecNeden kendini ikna etmeye çalışıyorsun?
Başkasının sözlerine kulağını tıkayabilecek yaştasın.
Ben 22 yaşımda evlendim. Evlendiğim günden beri çocuk baskısı, kısır imaları gördüm. En yakın arkadaşım dediğim kız bile çocuk düşünmüyorum diye aptalsın dedi (artık en yakın arkadaşım değil)
Yok bir komşum vardı senin gibi istemiyordu da çocuğu olmadı hikayeleri, yok 5 yıldır korunuyorsun doğurganlığın gidiyor korkutmaları, yok sen şimdiden denemeye başla da zaten hemen olmaz inanışları...
E ne oldu ilk denememde pat diye gebe kaldım (7 cm çikolata kistime rağmen) .
Ben tüm bunlara kocamın da aşırı çocuk isteğine rağmen 5 koca sene kulak tıkadım. Onun bunun gazıyla çocuk yapılır mı yahu? Bu senin hayatın, senin bedenin. Çocuğun bakımı babadan bile önce nerdeyse tamamen sende olacak. Kaldı ki herkes de çocuk sahibi olmak zorunda değil.
Gebeliğinde, bebeğinin bakımında, maddi sıkıntılarında, çocukluk döneminde o seni sıkıştıranların hangisi yanında olacak sanıyorsun? ..
Ben 5. Senemde gerçekten canım istediği zaman gebe kaldım. Ve bekleyerek o kadar doğru yapmışım ki. O çocuk çocuk diye başımın etini yiyenler bir arayıp da birşeye ihtiyacın var mı yemeğini yapabiliyor musun bile demiyorlar şimdi. İyi ki de gazlarına gelmemişim, inan kuru inatlarından istekleri başka hiçbirşey değil.
Gebelik çok güzel içinde bir mucize taşımak çok güzel. Ama inanılmaz da zor. Çok çok zor. Hayatımda yaptığım en zor ve çılgınca şey diyebilirim.
Kendini hazır hissetmeyen birinin kaldırabileceği bir durum değil inan bana..
Bazı anneler bence çocuklarından değil anneliğin yükünden pişman.Önemli olan senin isteyip istememen. Millete bakma sen
Bir tanıdığımın 26 ve 31 yasinda 2 oglu var. Bana birgun "keske evlenmeseydim"dedi. Neden? Diye sorduğumda "çocuklarım olmazdı " dedi. Bazi anneler cocuklarindan pisman. Cocuguyla gorusmeyen cocugunu sevmeyen birsuru insan var. Senin cevrende sakın yapma diyenlerde çocuklarından bıkan tipler. Inatla yap diyenlerde sacmaliyor tabiki buna kari koca karar verir. Ben cok istiyordum evlendigim günden beri ancak 2.sene biterken o
Evet canim benimde kızdığım oydu çünkü dillerine oyuncak yapacaklardi benimkilerde. Birgun esim bana senin annenin olmadi diye senindemi olmicagini düşünüyorsun Askim diye sormuştu bende yooo onu düşünen ve kafasindan kuran senin annen ve teyzen demistim. Cunku ben cok zayıfım. Bana birgun zayıfsın daha olmaz cocugun bile denmisti. Cidden kısır da olabilirdim. Hani tedavisi var neticede ama cahil ve kötü insanla muhattap olmak beni o kadar üzmüştü ki hala aklima gelince nabzim yükselir. Rabbim onların pis agzini kapadi ya bu sanırım tek tesellim. Sana bise deyimmi hersey bahane yumurta tikali tupler tikali sperm az pko vs. Olcak olduktan sonra onuna bisey gecemez. Yanlış mıyım Allah cok büyük
Mantıklı. Onun cocuklarindan birtanesi biraz sorunluydu bir tanesi de uzakta çalışıyordu. Belki onunda etkisiyle isyan eder gibi konuştu ..o anneye de yazık amaBazı anneler bence çocuklarından değil anneliğin yükünden pişman.
Ömür boyu bitmeyen bir sorumluluk hele ki evlatların hayatları sorunlu ise isyan bayrağının çekilmesi çok normal.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?