Cocuk sahibi olmak icin ideal yas?

Aciklama yaparken bile actigim konunun gereksizligini anlatiyorsunuz. Evet aritmetik ortalamasini alacagim. Yasim gecmisse de oturup yeni formullerle yasimi bulana kadar hesap yapacagim. Size gereksiz geliyorsa yorum yapmaz gecersin. Ya ben dert etmisim ki soruyorum. Gereksiz de gereksiz demek nasil bir kafanin urunudur.
Uzatmak istemiyorum. Konu amacından sapmasın. Hoşçakal :)

benim bu yorumumu kimse yapmaz es geçme
öncesinde eşinle gidip çocuk sahibi olabilmek için gerekli tüm testleri yapın(şuanda çocuk düşünmeseniz dahi)

eşin sperm testi, varikosel filmi
sen hormon testi, rahim filmi
ve öncesinde bence genetik tarama testi de yaptırın

cocuk bazen ha deyince olmayabiliyor
en azından suanda düşünmeseniz de , allah korusun bir prüz cıkarsa bu işleri düzene koymak da baya vakit alıyor zamandan kazanırsınız
Sizde görmeseydim ben yazacaktım bunları. benim bu yorumumu kimse yapmaz kısmı hariç.

Bence durumunuz gayet müsait..
Hamile kaldıktan sonra kafadaki bütün sorular cevap buluyor..
Bütün her şey bebeğe göre şekilleniyor..

Merhabalar. Benim icin buyuk dert haline geldi artik bu konu. Ucbucuk yillik evliyim. 28 yasindayim. Esimin de benim de cok guzel islerimiz var. Gelirimiz iyi. Aslinda beklemek mantiksiz mi diyorum. Cocuk fikri hep erken geldi bana simdi simdi aklima dank etti resmen. Eee cocuk 20 yasina geldiginde ben 50 yasinda olacagim.
Bu aralar surekli evimde olamiyorum. Is sebebiyle sehir degistirmem gerekiyor. Bir yil daha bu surec devam edecek ama hamile olursam surecin hizlanma ihtimali de var tabiki. Kamuda calisiyorum.
Ne yapiyim arkadaslar. Esim zaten cok fazla istiyor. Ne zaman ne zaman diye sorup duruyor. Bana bir akil verin. Bir anda panikledim resmen. Yetebilir miyim yetisebilir miyim. Erken mi gec mi. Kafamda deli sorular.
Allah o gücü , sabırı sana veriyor canim sen merak etme insallah en yakın zamanda anne olursun..:KK200:

Allah o gücü , sabırı sana veriyor canim sen merak etme insallah en yakın zamanda anne olursun..:KK200:
Dusuncesi beni cok heyecanlandiriyor. Istemiyorum erken erken diyordum ama hamile oldugumu ogrendigim ani dusunuyorum ya belki cok sacma ama cok heyecanlaniyorum.
Insallah canim cok tesekkur ederim.

Sizde görmeseydim ben yazacaktım bunları. benim bu yorumumu kimse yapmaz kısmı hariç.
bunları yasadım çünkü
5 senelik evliyim
ilk 2 sene zaten düşünmedik
kadın doğum dr una gittim klasik kan tahlıllerıne baktı,
rahim filmini kimse soylemedi mesela bana, ya da ultrasonla adetın 2.3. gunu muayene edilmesi gerektiğini

kan sonuclarını verdiler elime hiçbir sorun yok dediler yolladılar
yasım ileri olmasına ragmen ben de erkeklerde bu kadar detaylı oldugunu bilmiyordum bu işlerin :)
ben de bilseydim o düşünmediğim iki sene en azından bu işlerle ugrasırdım

kadın erkek için genetik tarama testleri oldugunu bile inanır mısın bu sene öğrendim
iki aşılama yaptırdım hıcbır dr soylemedı ve ben kendı arastırmalarım sonucunda bu testlerın de farkına vardım
şuanda evin bir odasında tüp bebek ve asılama yapabilecek tecrubeye sahibim:D

bence maddı menevı yetebıleceğinize ınanıyorsanız düşünün.

Koşullarınız uygun gibi görünüyor. Sizde anne olmaya hazırsaniz ertelemeyin bence. Hemen hamile kalamayabilirsiniz. Bu olasılığı da düşünün.

bunları yasadım çünkü
5 senelik evliyim
rahim filmini kimse soylemedi mesela bana, ya da ultrasonla adetın 2.3. gunu muayene edilmesi gerektiğini

yasım ileri olmasına ragmen ben de erkeklerde bu kadar detaylı oldugunu bilmiyordum bu işlerin :)

kadın erkek için genetik tarama testleri oldugunu bile inanır mısın bu sene öğrendim
iki aşılama yaptırdım hıcbır dr soylemedı ve ben kendı arastırmalarım sonucunda bu testlerın de farkına vardım
şuanda evin bir odasında tüp bebek ve asılama yapabilecek tecrubeye sahibim:KK70:
evet bunlar çok öenmli bazen hemen olmayabılıyor ve doktorlarda sebep bulamıyorlar.

Merhabalar. Benim icin buyuk dert haline geldi artik bu konu. Ucbucuk yillik evliyim. 28 yasindayim. Esimin de benim de cok guzel islerimiz var. Gelirimiz iyi. Aslinda beklemek mantiksiz mi diyorum. Cocuk fikri hep erken geldi bana simdi simdi aklima dank etti resmen. Eee cocuk 20 yasina geldiginde ben 50 yasinda olacagim.
Bu aralar surekli evimde olamiyorum. Is sebebiyle sehir degistirmem gerekiyor. Bir yil daha bu surec devam edecek ama hamile olursam surecin hizlanma ihtimali de var tabiki. Kamuda calisiyorum.
Ne yapiyim arkadaslar. Esim zaten cok fazla istiyor. Ne zaman ne zaman diye sorup duruyor. Bana bir akil verin. Bir anda panikledim resmen. Yetebilir miyim yetisebilir miyim. Erken mi gec mi. Kafamda deli sorular.

valla herkes kend anne olduğu yaşı yazacak şimdi :)
biyolojik olarak yaşınız uygun.

Dusuncesi beni cok heyecanlandiriyor. Istemiyorum erken erken diyordum ama hamile oldugumu ogrendigim ani dusunuyorum ya belki cok sacma ama cok heyecanlaniyorum.
Insallah canim cok tesekkur ederim.

heyecanlı bir süreç zaten
evliliğinizden eminseniz, düşünebilirsiniz.
yalnız ilk aydan da olabileceğini göz önüne alın
evet uzun zaman da alabilir, ama hemen de olabilir. (bu da insana bi panik yaptırıyor :)

bence başına gelince insan her şeye muktedir. zorluklar olacaktır ama ona göre hayatımızı biz de düzenliyoruz, alışıyoruz, değil mi?

30 yaşında doğurdum.
İyi ki de daha önce olmamış diyorum.
Hayatınız çocuktan sonra hem olumlu hem olumsuz anlamda eskisi gibi olmuyor.
Yaşam enerjini başka bir insancıkla paylaşmak zorunda kalıyorsun.
Elbette erken anneliğin de güzel yanları vardır ama ben memnunum ne erken ne geç makulde kalmakta.
Kişiye göre de değişir yani erken yaşta anne olsaydım erken olgunlaşmak zorunda kalırdım bu da beni mutsuz ederdi.

Kamuda çalışıyormuşsunuz çok güzel bir nimet 2 yıl ücretsiz kullanıp çocuğunu
bunları yasadım çünkü
5 senelik evliyim

şuanda evin bir odasında tüp bebek ve asılama yapabilecek tecrubeye sahibim:KK70:
Size iyi kan testi yapmışlar. Benim gittiğim doktor yüzüme bakıp “senin çocuğun olur” muayene parasını da almıyorum senden diyip eve yollamıştı :)

2. Çocuğuma hamileyim çok şükür, ama o doktor nasıl anladı hala bilmiyorum :D

19 yaşında büyük kızımı 24 yaşında da küçük kızımı doğurdum.Ve Allaha bin şükür hiç zorlanmadım ikisinde de.

Bunun yaşı yok bence !

25 yaşımda ilk bebeğimi doğurdum.

O zamandan beri kendim için yaşamayı unuttum. Seve seve yapıyorum ben anaç bir yapıya sahibim çok şükür çocuğum da çok zor bir bebek değil belki bu sevepten ikinciye kolay ve çabuk niyet ettik.

Benim fikrim çocuklarımı büyütüp okula başlattıktan sonra yaşım geçmeden istediğim iş yerini açmak. Mesleğim var ama bir işim yok maalesef.

Sizin işiniz var hali haIrda, çok gitmek istiyorum çok yapmak istiyorum dediğiniz şeyleri şu önümüzdeki bir iki senede yapıp sonra çocuk düşünebilşrsiniz 30 geç bir yaş değil.

bu işler planlamaya gelmiyor hayat aci şekilde öğretti bunu bana :( bence geç anne olmak istemiyorsaniz herseyi boşverin ve denemeye başlayın ;)

27 yaşında evlendim,29 yaşında bebeğimi kucağıma almıştım. Şu an 35 yaşındayım 2. Bebek için bana kalsa 1 sene daha beklerdim,geç oldu diye düşünmüyorum.
Benim annemde 30lu yaşlarında dogurmuş beni,gayette yetebildi 3 çocuğa.
Yeter ki istesin insan.
Birde ikinciyide yapma planınız varsa tek kalmasın diyorsanız uygun zaman bence.
Ha ben tek çocuk isterim diyorsanız 35 yaşıma kadar düşünebilirsiniz,daha geç bile olabiliyor. 40 yaşında gayet dinamik ve bebeklerine sevgiyle bakan anneler var çevremde

Back
X