Çocuk sahibi olmak isteyenler, etrafınızdakilerin en çok hangi tepkilerine uyuz oluyorsunuz :)

Çocuk sahibi olmak isteyenler, etrafınızdakilerin en çok hangi söylediklerine uyuz oluyorsunuz :)

• Ankete Katılan
    62

Malesef akıllı insan daha doğrusu düşünceli insan çok az birde böyle bilgili cahiller var sana sorabılır dr sormak ne ama dr da da hata var hastasının bılgısını baskasıyla paylaşmaması lazım Allah anlayıslı dusuncelı ınsanlarla karsılastırsın annen ıyı yapıs yoksa lafı uzattıkca uzatır herkes kendını cok kurnaz zannedıyor

Evet canım zaten öyle bişey olduğunu hiç sanmam, kız sorsa da dediğin gibi doktor öyle bilgi verir mi mahalle dedikodusu yapar gibi :)

bu konuyla ilgili hiç limseye bişey söylemem derdimi paylaşmam. 3 yıllık evli ve çocuk olmayınca, olmadığına kesin gözüyle bakıp direk doktora gittinmi diyenlerden ayrı bi nefret ediyorum. ben gerizekalıyımda doktora gitmem gerektiğini bilmiyorum.
etrafımda öyle didikleyen beni çok üzen birileri olmadı şimdiye kadar, ama ben yinede topluluk ortamına girmeye çekiniyorum birileri bişey dicek diye

bende ne zaman eşimin ailesinin yanına gitsem yeğen yokmu yeğen? sorusundan bıktım. sırf bu yuzden seyrelttım onlara gitmeyi...ve de düğün nişan gibi kalabalık ortamlardan da uzak durmaya calışıyorm hiç düşünmüyolar mı acaba yaaa buinsanlar ''ben bır kere ıkı kere sordum yok dedi bu kız acaba olmuyor mu kı ben bıdaha sormayım ayıp olur'' falan dıye

Anlaşılan o ki düşünmüyolar canım

Diyaloglar genelde şu şekilde gelişiyor:

- Evli misin?
- Evet.
- Aaa ne güzel. Kaç yıllık evlisin?
- 8.
- Çocuk var mı?
- Yok henüz.
- Neden yok?

Her ne kadar bu soruya her maruz kalışımda nazik bir şekilde "Kısmet" diye cevap veriyor olsam da, aslında iç sesim "Sana be, sana neee!" diye höykürüyor :))

Yani yuh yaa ne demek neden yok, gerçekten bu insanlara da kafa atmak lazım

Güldürdünüz beni ya helal olsun :)

Saklamayın boşverin ya ben saklamıyorum, hatta zaman zaman dertleşirim, bir kere göreceğim bir insansa söylemem de, düzenli görüşüyorsam 1 yıl tedavi gördüm olmadı diyorum, hayırlısı olsun diyorlar amin diyorum bitiyor. Bir de kendimi onların yerine koyuyorum, karşımdaki kişinin ne söylememden hoşlanacağını neyden hoşlanmayacağını kestiremezdim. Şimdi bile zaman zamanı tutmuyor. Bazen tanıdıklara anlatmak istiyorsun bazen kimseye söylemek istemiyorsun, bazen üzülyorsun bazen hiç umrunda olmuyor. Arkadaşlar da teselli mi etsem, tabi olarak karşılayıp önemsemesem mi, yoksa önemsemezsem darılır mı... Kim bilir neler düşünüyorlar. Tabi bu kastettiğim iyi niyetli olanlar. Bazen çocukları olanlar yanımda suçlu hissediyor. Niyet iyiyse anlayışla karşılarım. Niyeti kötüyse zaten saklamaya çalışmak en kötüsü, karşısında ezilip büzülmeye gerek yok. Başta biz kendimizi kabul edeceğiz arkadaş. Kimseden saklamam :))

Var mı çocuk, yok.
Niye yok 4 yıl olmuş evleneli, e senin niye varsa benim de ondan yok. Allah istediğine istediğini verir.
Hasta mısın, evet hastayım.
Tedavi gördün mü, evet gördüm olmadı. Başka soru yoksa çayları içmeye devam :)

Kötü niyetli ve üzmeye çalışıyorsa seviyeyi bozamadan üslubunca 'daha fazlasının onu ilgilendirmediğini' söyleyip soğukkanlı bir şekilde konuşmayı bitirmek en doğrusu diye düşünüyorum...

Hamilemisin yok aa kilo almışssında bende hamilesin sandım, çocuk var mı yok niye yok sorun kimde,doktora gitmiyomusunuz Allahın zekayı sadece kendilerine verdiğini sanıyolar

Bana da geçen gün arkadaşım bikaç ay sonra belli bi güne yurtdışı planı yapmaktan bahsetti, az çok biliyo benim durumlarımı da...Ben de dedim ki "şu anda doktor takibinde olduğumuz için belli günlerde doktora gitmem gerekebiliyo, o dönemde de ne durumda olacağımı bilemiyorum, o yüzden şimdilik bu tarz plan yapmasam daha iyi olur". Neticede daha dün doktorla 2 ay daha klomen, sonraki ay aşılama diye konuştuk...Bana diyo ki "canım bence daha rahat olman lazım, bu kadar sıkma kendini, ben seni düşündüğüm için söylüyorum, bak benim bi arkadaşım daha deniyo, doktora da gitmiyo, bi sorunu yok gibi görünüyo, sende öyle ol". Yani biz belli yollardan geçmişiz, tedavi sürecine girmişiz, doktorun çizdiği yolda ilerliyoruz...sanki bi onun kafası çalışıyo, rahat olup gezsek sorunumuz çözülcek de biz akıl edemiyoruz...Zaten dedim bu ne desem anlamaz, "Çok sağol canım tavsiyen için" dedim kapadım konuyu..

Karnim vucuduma gore biraz sis oldugu icin surekli hamilemisin diye soruylar uzaktan gelen vi akrabam yine hic sormadan direk allah kurtarsin dogum ne zaman dedi ne aci hadi onu gectim kaynanamin mukkemel kankileri off

İyi yapıyosun canım gidip de kendini niye üzesin, düşüncesiz insanlar bi de dalga konusu yapıyolarmış :S

İyi yapıyosun canım gidip de kendini niye üzesin, düşüncesiz insanlar bi de dalga konusu yapıyolarmış :S
aynenn doktora gttgmıd bılıolar sımdı soru sormasnlar dıye gtmıyorum hıcbısekılde eşimle kaynmda ortaklarr görüşmemekde zor oluo ama ben olabıldgnce ortak durmaya calısıorm

aynenn doktora gttgmıd bılıolar sımdı soru sormasnlar dıye gtmıyorum hıcbısekılde eşimle kaynmda ortaklarr görüşmemekde zor oluo ama ben olabıldgnce ortak durmaya calısıorm
AYNEN CNM VALLA BENDE AZALTTIM GİTMEYİ.. NE ZAMAN GİTSEM AYNI MUHABBET. BENM TEDAVİ GÖRDÜĞÜMÜ DE BİLMİYOLAR AMA HER SEFERİNDE DE SORULMAZ KI YAV.

Yeni mesajlarda gördüm yazmak istedim.

Çevremdeki ve eşimle kendimin ailelerindeki kimseyi karıştırmadım bu konuya.
Düşünmüyoruz, zamanı gelince düşüneceğiz, daha çok genciz falan diye. Kimse ikinci defa sormadı.

Ama çok garip bir şekilde okulumdaki memur abi 'Ben bir hekim biliyorum, kim gitse çocuğu oluyor seni ona götüreyim' diye ısrar etti. Hiç erkek biri bana böyle bir konu açmamıştı resmen dumur olmuştum

AYNEN CNM VALLA BENDE AZALTTIM GİTMEYİ.. NE ZAMAN GİTSEM AYNI MUHABBET. BENM TEDAVİ GÖRDÜĞÜMÜ DE BİLMİYOLAR AMA HER SEFERİNDE DE SORULMAZ KI YAV.
zatenn yasadgmz stres üzüntü bize yetıo bırdee dengesızlerle ugrasıoruzz zaten su saatten sonra soru sorann yandı alıcak agzının payının artıkk

EE NE YAPTIN PEKİ

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…