ben 28 yaşındayım. yüksek lisansımı yeni bitirdim. tezli olduğu için 2 yıldı süresi ama ben 3 yılda anca bitiridim. tezi bitirmem uzun sürdü.... işim var çok şükür. rahatsızlığım nedeniylede bebek fikrini ertelemek zorunda kalmıştım... şimdi istiyoruz. ama pat diyede bebek ben geldim demiyormuş onu anladım..
sana gelince yüksek lisansın bitince dil öğreneceksin daha sonrada iş arayacaksın (yaşadığın ülkede iş imkanlarını bilmiyorum)... baya bir zaman geçecek üstünden. ki okulunu 1,5 senede bitirmende belki mucize olur... kabiliyetlerine bağlı... bir arkadaşım hem hamileydi hemde yüksek lisansını bitirdi. derslere kocaman bir göbişle girdi. hatta hocalarımız kapının önüne ambulans koysak bari diyordu, okadar büyüktü bebek . ama bitti okulu, kafası rahat.. sana bağlı herşey.
Herkesin bebeği bir değil. Benim oğlum tam bir fırıldaktı işten gelince bana etmediğini bırakmazdı geceleri yorgunluktan resmen ölüyordum. Ama komşunun kızı kuzu gibi sakindi, annesi her türlü aktiviteye katılabiliyordu. Sen şanslı isen ve sakin bir bebeğin olursa hiç zorlanmadan eğitimine devam edersin ama benimki gibi bir bebeğin olursa değil eğitim yemek yemek için zaman bile bulamazsın =)
O yüzden sen işini garantiye al ve eğitimin bitmeden bebek düşünme =)
Yaşadığın ülkenin koşullarıda çok önemli. Türkiyede bebeklere genelde annaanne ya da babaanneler bakıyor:)) Ben 36 yaşındayım eşim 37 7 yıllık evliyiz. Çocuk sahibi olmayı istemiyoruz. Ama anladığım kadarı ile siz istiyorsunuz. Eğer istiyorsanız planlarızı yapın ve bir an önce anne olun. Çünkü yaş ilerledikçe benim gibi insana zor geliyor ve istemeyebiliyor. Ama kariyer diyorsanız bazı şeylerden fedakarlık yapacaksanız. An azından çocuğunuzu akşamları bir kaç saat görmeyi göze alacaksınız... Hayırlısı olsun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?