Çocuk sahibi olmakla ilgili

zaman34

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
6 Ağustos 2014
198
248
103
Merhaba arkadaşlar
evliliğimin 1 yılı daha dolmadı,çocuk bir süre istemedik en azından 1 sene evliliğe alışma düzen oturtma vs şeyler yüzünden,arkadaşım 3 yıldır çocuk için uğraşıyor ama bir sebep yokken olmuyor, doktoru en büyük faktörün ilk yıl korundukları için olmadığını söyledi ,bunu söyleyen doktor da bölgemizdeki herkesin tercih ettiği başarılı bir doktor.böyle bir şey olabilir mi sizce yaşayan var mı bu durumu,yaş 30 bu arada tedirgin oldum

Son düzenleme:
Bana saçma geliyor korunma ile ne alakası var. Bi tane arkadaşım var o da aynı şeyi iddia ediyor 🤷🏼‍♀️

Merhaba arkadaşlar
evliliğimin 1 yılı daha dolmadı,çocuk bir süre istemedik en azından 1 sene evliliğe alışma düzen oturtma vs şeyler yüzünden,arkadaşım 3 yıldır çocuk için uğraşıyor ama bir sebep yokken olmuyor, doktoru en büyük faktörün ilk yıl korunduğunuz için olduğunu söyledi bunu söyleyen doktor da bölgemizdeki herkesin tercih ettiği başarılı bir doktor.böyle bir şey olabilir mi sizce yaşayan var mı bu durumu,yaş 30 bu arada tedirgin oldum
3 yılda hangi tedavi yöntemlerini denediniz? Ben korunmayla alakası olmadığını düşünüyorum bir çok arkadaşım korunmayı bıraktıkları ay hamile kaldı e onlar nasıl oldu? Hani hap yumurtlama engelliyor ya yumurta tembelliği mi oluştu acaba sizde ondan mı böyle dedi yumurtlama görüyor musunuz her ay

Merhaba arkadaşlar
evliliğimin 1 yılı daha dolmadı,çocuk bir süre istemedik en azından 1 sene evliliğe alışma düzen oturtma vs şeyler yüzünden,arkadaşım 3 yıldır çocuk için uğraşıyor ama bir sebep yokken olmuyor, doktoru en büyük faktörün ilk yıl korundukları için olmadığını söyledi ,bunu söyleyen doktor da bölgemizdeki herkesin tercih ettiği başarılı bir doktor.böyle bir şey olabilir mi sizce yaşayan var mı bu durumu,yaş 30 bu arada tedirgin oldum
Doktor bildiğiniz yaşlı komşu teyzemiz gibi yorumlamış olayı..onun söylediğine göre 17 yaşında cinsel hayatı başlayan bir kızımız erkek arkadaşı ile 2 yıl korunsa ve 19 yaşında korunmayı bıraksa çocuğu olmayacak çünkü korundu öyle mi? Arkadaşınızın kullandığı geçici korunma yöntemi (doğum kontrol hapı veya hormonal iğne ) ise kullanımı bıraktıktan bşrkaç ay sonra ..prezervatif gibi bir erkek tarafından kullanılan bir yöntemse kullanmadığı gün artık çocuk olabilir..farklı bir sorun vardır ya da stres kaynaklı bile olabilir

Merhaba arkadaşlar
Doktorun kadın doğum uzmanı olduğundan emin misiniz? Söylediği bilgi bilimsel değil.

Merhaba arkadaşlar
15 yıl çocuk istemedim. 15 yıl koruduk. Ama doğum kontrol hapıuyla değil. Prezervatifle. 15. Yıl sonunda arkadaş ısrarı ile bir defa korunmadık. İleride pişman olacaksınız vs durumu. O korunmasız ilişkşde hamile kaldım. Yumurtlama günümü takip rderek. Ama kalbi atamadı, kürtaj oldum. Kürtajdan 3 ay sonra tekrar denedik yine tek seferde hamile kaldım. 38 yaşındaydım.Eşim de 41.Bu arada eşim alkol ve sigara kullanır. Öğretmen arkadaşım evlendiği andan itibaren korunmadı. 5 sene denediler. Eşinde de kendisinde de sıkıntı yoktu. Sperm ve yumurta kalitesi arrırıcı ilaçlar kullandılar. Farklı kürler uyguladılar. Sigara ve alkol kullanmazlar. Tüp bebekle çocuk sahibi oldular. Yaşın 30 du. Aramızdaki tek fark arkadaşım evlendiği andan itibaren çocuk çocuk çocuk diye geziyordu. Her ay olmadı dşye günlerce ağlıyordu. Her gün bana mesaj atıyordu. Bizim çocuğumuz olmayacak, ne yapacağım diye. Bense aman olsa da olur olmasa da modundaydım. Hatta ikinci defa korunmasız ilişkiyi unuttum daha doğrusu aman zaten ikinci defada da tutmaz diye düşündüm ve adetim gecikwne kadar alkon aldım, ilaç kullnadım. Tabii bunlardan kadın doğum doktoryn hiç bahsetmedim.

Merhaba arkadaşlar
Bir sorun yoksa bile insanlar kac sene hamile kalamıyor korunmamasına ragmen doktor baya sacmalamıs. Herkesin vucudu yumurtası spermi bir değil ayrıca ha diyince hamile kalsın. Hemde stres en onemli etken cok ustune düstügünden olmuyor olabilir. Bu işin ilk yılı son yılı mı var bir de 2. ya da 3. cocuga korunurken hamile kalanlar nasıl kalıyor o zaman doktor bunu da acıklasın.

Büyük saçmalamış. 33 yaşında evlendim. 3 sene korundum. Korunmayı bıraktım 3 ay içinde hamile kaldım. Arkadaşım 2 gün eksik hap aldı ve hamile kaldı🙄 Başka bir arkadaşım karı koca hiçbir engelleri yokken ve hiç korunmadıkları halde 2 senedir hamile kalmıyor. Ayrıca bir doktorun çok tercih edilir olması iyi doktor olduğu anlamına da gelmiyor. Kuzenime doktoru emzirdigin sürece hamile kalmazsın demiş. Tek sorun zaten yengem de kuzenime böyle hamile kalmış🤣 bunu söyleyen de ankarada çok iyi bir özel hsatanede çok tutulan bir doktor. Randevu bulunmuyor.

Ne alakasi var ya?
Evliligimin ilk 8 senesi korundum. Bu durumda benim kisir olmam lazimdi.
Bir doktorun boyle bir sey soylemesi...
Benim arkadaşım 14 sene önce evlenmeden önce kadın doğum doktoruna gidiyor..evlenmek üzere olduğunu ve çocuğu ilk dönem istemediğini anlatıyor ..doktorun verdiği ilacı evlenmeden kullanıyor ve ilk ay hamile kalıyor🤯doktorun verdiği yumurtlama hızlandırıcı bir ilaçmış😏

ben de doktorlardan benzer söylemler duydum. doğum kontrol hapının ardından vücut bir müddet eski fonksiyonlarına kavuşamayabiliyormuş. neticede doğum kontrol hapı hormonları etkileyen bişi. bu yüzden aklıma yattı benim de. tabi bunu en güzel kan tahlil sonuçları kanıtlar. lh, fsh, progesteron hormonlarınıza doğru günlerde tahliller yaptırın bakın takip edin anomali var mı, düzene girmiş mi.

genelde insanlar çocuk yapalım kararı verip doğum kontrol hapını bırakıyor. yani zihinleri çocuk yapmakta oluyor. hemen olsun istiyorlar. olmayınca psikoloji ve gerginlik başlıyor ve bu da süreci iyice engelliyor. çocuk yapmaya takılı kalmış insanların çocukları uzun yıllar olmuyor arkadaşlar çok gördüm. ve kendi ifadeleri de hep aynıdır. ne zaman saldım düşünmeyi bıraktım o zaman oldu. tüp bebekle olmayan çocuklar normal yolla oldu. 6 ay içerisinde 2 tüp bebek denemesinin ardından 39 yaşında amh ı 0,07 olan arkadaşım şu an ikizlere hamile normal yoldan 7 aylık.

Son düzenleme:
Merhaba arkadaşlar
İlk yıl hap ile korundum sonra hapı bıraktım 3 ay bekledim ve hamile kaldım.Doktor eminim başka birşeyden bahsetmiştir

Merhaba arkadaşlar
1.5 yıl doğum kontrol hapı kullandım. Bıraktığım ilk ay hamile kaldım. Kısmet bu işler

Benim arkadaşım 14 sene önce evlenmeden önce kadın doğum doktoruna gidiyor..evlenmek üzere olduğunu ve çocuğu ilk dönem istemediğini anlatıyor ..doktorun verdiği ilacı evlenmeden kullanıyor ve ilk ay hamile kalıyor🤯doktorun verdiği yumurtlama hızlandırıcı bir ilaçmış😏
O doktoru sürüm sürüm süründürürüm.
Sanki doğurduğumuz cocuga onlar bakacak 😳
Allah'tan hicbir ilaci prospektüsü hatmetmeden kullanmam 🤭

Bu konuda öyle her zaman iki iki dört etmiyor maalesef.İlk çocuğum 26 yaşındayken doğdu,denediğimiz ikinci ayda. Sonra ikincisi için 4 yıl korunduk(ilaçsız)ona da hemen denediğimizin ikinci ayı hamile kaldım fakat maalesef ki kaybettik,kaybın ardından hemen denemelere başladık fakat olmadı,yaşla birlikte yumurta kalitesi düşüyor zaman kaybetmeyelim diye ve daha bir kaç sebep daha vardı tüp bebeğe başladık.Her metabolizma farklı fakat tüp bebek merkezinden sorguladığım kadarıyla en yüksek gebelik oranları genç yaşlarda oluyor.Embriyo kalitesinde en belirleyici faktör yumurtanın kalitesiymiş.Hayatın ne getireceği hiç bilinmiyor,eğer ki bir gün anne olmayı mutlaka düşünüyorsanız ama zamanından emin değilseniz önce bir muayene olun,sorun var mı rahimle veya hormonlarınızla ilgili bir öğrenin ona göre yol alırsınız. Her zaman olması gereken oluyor,kısmetinizde ne varsa o,bazen ne kadar uğraşsanız da olmaz,20li yaşlarda menopozlu hastalarının olduğunu söylüyordu doktorum.48 yaşında kendiliğinden hamile kalanların da

Back
X