Çocuk Sahibi Olmaktan Korkuyorum

Planlı olmuş ama serzenişte bulunuyorsunuz. Yakın zamanda 2 aylık bebeğimi kaybettim. Size yorum yapmak içimden gelmiyo.
İşte, arkadaş "kiminin şikayet ettiği durum kiminin en büyük hayali" sözünün kanlı canlı örneği.
Rabbim size yeniden nasip etsin inşallah ♥️

Bazen istersin oluncada sok yasarsin ya..? Eger oyleyse normal.. gecici.. ama gercekten baskalarinin gazina gelerek yaptiysan pek iyi olmamis

Aldirmayi dusunuyosunuz iki gun sonra cocuk gordugunuzde bizimkide boyle soyle olacakti su yasta olacakti dersiniz..
Annelik baska bir duygu,hormonlardn olabilr olumsuz dusunceler dusunmeyin o ilk kalp atisini duymak ultrasyonda benzetmeler yapmak falan cok degisik duygu evet.. annelik zor zaanat ama sizide bi anne dogurdu esinizjnde baba olmasi hakki deilmi sizde anne olmak istemiyosaniz neden korunmadiniz kac kisi var goz yasi doken bir bebek icin kendi canini hice sayan cokkk..
Lutfen kiymayin yavrunuza

Hormonların da etkisi var.Hepsi geçecek.
Bebek mağazalarını gezin biraz .
Annelik zor evet ama bi gülücükleri unutturuyor zorlukları

Korktuklarinizin belki bi cogu basiniza gelecek ama yine de ona bakarken iciniz eriyecek aşkla bakacaksiniz iyi ki diyeceksiniz...kuruntulari birakip hamileligin tadina varin.

‘anne olmayı sevemezsem’

Bunun dışında,
Yazdığınız hiçbirşeye takılmadım...

Annelik kutsaldır,nasıl sevilmez?
Yeterince emin olmadan,
‘ evet,ben anne olmak istiyorum’
Demeden bu işe kalkışmasaydınız keşke...

Ama ben,duygu karmaşası yaşadığınızı düşünüyorum ve bu korkularınızın dineceğine inanıyorum...

Ben merak ediyorum, neden kutsal? :)
Tüm canlılar yavruluyor türün devamı için. Sadece Annelik değil, emek vermek kutsal bir şey bence.
Annenin çocuğun üstünde hakkı olmasını da anlamıyorum. "Seni 9 ay karnında taşıdım ne büyük sıkıntılar çektim" anneyi bağlar bana kalırsa.
Çocuk istediği için dünyaya gelmiyor ki, tamamen ana babanın bencilliğinden.

Önce isteyerek yapıp sonra olunca bir anlık korkuyla bebeği aldırmayı dahi düşünmek !!..

Mecbur kalınır ayrı, aldırmak zorunda olman çok ayrı ama Keyfi olacak şekilde bebek aldırmak akıl karı değİl...

Ve emin ol herkesin endişeleri oluyor ama o bebeği gördüğün anda veya hissettiğin anda hepsi geçecek.

herkes mutluluktan havaya uçup yavruşum oğlusum modunda olmak zorunda mı? ki cevremdeki bu tipler yuzunden tiksindim ben bu olaydan..

siz çok anaçsınız diye konu sahibi de olmak zorunda. olumsuz yorum yapanlara sinir oldum. çocugu olmayanlar varsa bu Kendi dertleri ya, konu sahibinin derdi de bu. çok da insani bir sey. Allah isteyen herkese versin der geçeriz, seni şükürsuz bilmem ne demek nasıl bir empatik yoksunluk..

yaşadıkların gayet normal. hemen olmayacağını dusunduyseniz, sadece cocugun olmasina odaklanip sonrasini pek dusunmemis olabilirsiniz..
umarım alışırsınız..

Evet bu dediginiz gibi simariklik. Icinizde yasama tutunan kendi canininzdan kaninizdan bir evlat. Her şeye tamam da eşinizin istemiyorsan sonlandira biliriz cümlesi nedir Allah aşkına? Oyuncakmi bu en ufak şeyde sıkılasınız? Istemiyordunuz emin değildiniz madem hic bulaşmasaydınız. Yarın siz ona bağlanır kabullenirsiniz anlık bir dusuk sağlık sorunuyla kayip giderse ellerinizden kahrolursunuz istemediğiniz gunlerin pismanligi coker uzerinize. Duygu karışıklığı korku endişe olur ama alışamadım sonlandıralım fikri simarikliktan ote vicdansizliktir. Istemeyen yapmayan birsuru insan var saygi duyarim ama siz bile isteye yapmissiniz. Evet catlakta kiloda olacak bendede oldu eşimle gezmemizde kısıtlandi ama içim de kıpır kıpır olan bebegim için daha fazlasına bile değer. Olmayan senelerce uğraş verip yıkılan aileleri düşünün Allah size ilk denemede nasip etmiş bunun kıymetini bilin bence..

Bende hem istiyor hem korkuyor arada kalıyorken hamile kaldım 9 ayim bir ağlayarak ben naptım diye üzülerek birde bebeğim olacak diye sevinip gülerek geçti ben hormonlara bağlıyorum çünkü kucağıma aldığım an o artık benim dünyam oldu şükür sebebim sevincim oldu sizde sakin olmaya güzel şeyler düşünmeye çalışın Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin

Seni çok iyi anlıyorum tam 7 sene çocuk için direndim Allahtan eşimde istemiyordu ilk denediğimiz ay oldu bende karmaşık jisler yaşadım şimdi kucağıma almak için gün sayıyorum. Şu an karnımda hıçkırıyo miniğim. Bence mutlu ve huzurlu bir evliliğin var ve onun bozulmasından korkuyorsun. Bence merak etme değişime ayak uyduracaksın, iyi bir anne olacaksın.

kayınvalideye kk profilinden sitem eden birinden daha normal bir kafa olduğu kesin.
Kardeş istediğim yerden sitem ederim sana ne? Benim ve benim gibi çocuğu olmayanların anlayabilecekleri bir durum değil bu. Daha ağır yorumlar yazanlar varken sizdeki bu saldırı ilginç.

Anlamadan olmuş biraz, ilk ayda olsa ben de şok olurdum ama şuan 5 aydır istiyorum ve henüz hamile kalamadım. Kilo almazsın, diyetisyene git hamilelere özel beslenme programı ayarlasın, arkadaşım sadece 7 kilo aldı bu şekilde ve kilonun çoğu bebek doğduğunda gidiyor bile. İlk ay tutar diye ben de korkmuştum ama inan her ay hüsrandansa çok daha iyi.

Biz kan testini aldığımızda eşim beni öpmüş oturup ağlamıştık sevinçten. Ondan sonra hayatımız o oldu.
Böyle olmadık. Çünkü gerçekten istiyorduk, hasrettik.
Siz gerçekten istememişsiniz ki kendiniz de diyorsunuz. Eş ve çevre hatrı için çocuk yapılmaz.
O güzel anı Allahım bize de nasip etsin inşallah. Çok duygulandım.

Benim anlamadığım birşey daha var. Esiniz bu kadar isterken daha internetten cocuklarin isimlerinin anlamlarina bakarken nasil sizr sonlandirabiliriz diyor. Bu hakki kendinde nasil görüyor. Ayrica yasiniz 30 cocuk sahibi hemen olabildiniz diye zannetmeyin ki 2. Cocugudq hemen yapabilceksinuz. Kimisi ilk cocugu yaoiyor 2. De tedavi görüyor. Biliyorsunuz dimi ?? Esiniz cahilce konusuyor konusmalarina canak tutmayin. Yazık gunah o cocuga da. Oyuncak mi bu ya

Back
X