Çocuk Sahibi Olmaktan Korkuyorum

:confused:

Ne de olsa bunları kaçınılmaz şekilde yaşayacaksam şimdiden dert etmeme gerek yok sanırım :)
Bi de bütün bu saydıklarınızın hepsiyle ben tek başıma başa çıkamam, babalık da kutsal az da o uğraşsın :KK70:

Bi tek şu duşa tuvalete gidemiyorum durumunu ben de yaşayacak mıyım çok merak ediyorum. Çünkü bunu herkes söylüyor. wc maksimum 5 dk , duş 10 dk sürüyor bu çocuklar hiç mi uyumuyor ya da kendini oyalayarak durmuyor? Ya da 10 dk ağlasın mesela bişey olur mu diye düşünüyorum ben.
Geçen gün arkadaşımla dışarı gidiyorduk, arabada arka koltukta bebeği yalnızdı ve ağlamaya başladı. 5 dk lık yolumuz vardı kızın eli ayağına karıştı. Ben pek etkilenemedim 5 dk ağlasa kendini paralasa bile ne olacak ki? Güvende annesi yanında birazdan kucağına alacak ama arkadaşım çok vicdan yaptı. Bilemedim ya ben biraz rahatım galiba bakalım başıma neler gelecek :KK51:
Aynen bu düşüncede devam edeceksiniz:)) Telaş olmazsa bir şey olmaz. İki dakika ağlarsa bir şey olmaz.

Selam hanımlar. 30 yaşındayım 2 yıllık evliyim, 5 gün önce hamile olduğumu öğrendim.Planlı olmasına rağmen hiç sevinemedim.Zaten ben hiç çocuk sahibi olmak istemiyordum (bilmiyorum şimdilik öyleydi belki), eşim istiyordu, çevremle birlikte ikna etti beni.Şükretmem gerekir, nerdeyse denediğimiz ilk ay tuttu.Ama beni şimdi bi korku sardı.Gerçekten olacak mı, nasıl olacak, ya herşey kötüye giderse, çatlarsam kilo alırsam, anne olmayı sevemezsem, şimdiki hayatımı özlersem, kocamla şimdiki gibi olamazsam?? İşin kötüsü bu kadar hevesli olan eşim de benden etkilendi ve o da tepki veremiyor.O geceleri bebek ismi arayan, anlamına kadar bakan seçen, yakınlarımızın çocuklarını her gördüğünde biz de yapalım diyen adam donuk şimdi.Negatif enerji vermemek,olumsuzu yaymamak adına bu konuyu bikaç cümle dışında konuşmuyoruz konuşmak istemedim, normalde nasılsak öyle devam ediyoruz,önce bi doktor muayenesine gidelim de bakalım dedik.Eşim de kafaya takmamamı, rahatlamamamı, düşünmemi, böyle hissedeceksem sonlandırabileceğimizi söyledi.Beni kendince rahatlatmak için böyle diyor ama bu da haksızlık. Önce planla sonra vazgeç olmaz.Bebek bekleyen onca çift varken benimki şımarıklık gibi geliyor. Madem böyle niye yaptım diyorum,ovulasyon günü filan takip ettik bi de..Aslında ne deseniz biliyorum, ben de kendime söylüyorum ama yok ikna olmuyorum. Normalde herşeye pozitif bakan,olumlamalar yapan biriyimdir.Çevrem bana, sana ne oldu diyor, enerjim kendime ilk defa yetmiyor.Çok tuhafım. Bikaç yakın arkadaşım dışında kimseye söylemedik.Bu durum geçer mi? Benim gibi olup da sonradan değişen var mı?Çok üzülüyorum gerçekten, o da bi can ve onu üzdüğümü düşünüyorum,haksızlık yaptığımı, iyi bir başlangıç yapamamış olmak içimi eziyor..bi yandan kendimle ilgili kaygılarım zihnimde susmuyor...Olumlu olumsuz yorumlarınızı bekliyorum,belki de iki türlü yoruma da ihtiyacım var,sarsılıp kendime gelmeliyim.
5 yıllık evliyim 4 tup denemem var. Her gün aglıyorum 1 tane olsun ama olsun hayırlısından diye... ciğerimin sızladıgı cok gun ler oldu.
Allah ne güzel aratmadan vermiş. Dua edin.

Hani demissin ya şımarıklık gibi geliyor diye...

7 yıl çocuk aramış sayısız tedavi görmüş bir anne adayı olarak üzülerek söylüyorum ki evet şımarıklık...

Dua et aramamışsın aramış olsaydın bebegin altına yapacagindaki b..k kokusuna bile hasret olurdun...

Şükret dua et ve düşünme...

Selam hanımlar. 30 yaşındayım 2 yıllık evliyim, 5 gün önce hamile olduğumu öğrendim.Planlı olmasına rağmen hiç sevinemedim.Zaten ben hiç çocuk sahibi olmak istemiyordum (bilmiyorum şimdilik öyleydi belki), eşim istiyordu, çevremle birlikte ikna etti beni.Şükretmem gerekir, nerdeyse denediğimiz ilk ay tuttu.Ama beni şimdi bi korku sardı.Gerçekten olacak mı, nasıl olacak, ya herşey kötüye giderse, çatlarsam kilo alırsam, anne olmayı sevemezsem, şimdiki hayatımı özlersem, kocamla şimdiki gibi olamazsam?? İşin kötüsü bu kadar hevesli olan eşim de benden etkilendi ve o da tepki veremiyor.O geceleri bebek ismi arayan, anlamına kadar bakan seçen, yakınlarımızın çocuklarını her gördüğünde biz de yapalım diyen adam donuk şimdi.Negatif enerji vermemek,olumsuzu yaymamak adına bu konuyu bikaç cümle dışında konuşmuyoruz konuşmak istemedim, normalde nasılsak öyle devam ediyoruz,önce bi doktor muayenesine gidelim de bakalım dedik.Eşim de kafaya takmamamı, rahatlamamamı, düşünmemi, böyle hissedeceksem sonlandırabileceğimizi söyledi.Beni kendince rahatlatmak için böyle diyor ama bu da haksızlık. Önce planla sonra vazgeç olmaz.Bebek bekleyen onca çift varken benimki şımarıklık gibi geliyor. Madem böyle niye yaptım diyorum,ovulasyon günü filan takip ettik bi de..Aslında ne deseniz biliyorum, ben de kendime söylüyorum ama yok ikna olmuyorum. Normalde herşeye pozitif bakan,olumlamalar yapan biriyimdir.Çevrem bana, sana ne oldu diyor, enerjim kendime ilk defa yetmiyor.Çok tuhafım. Bikaç yakın arkadaşım dışında kimseye söylemedik.Bu durum geçer mi? Benim gibi olup da sonradan değişen var mı?Çok üzülüyorum gerçekten, o da bi can ve onu üzdüğümü düşünüyorum,haksızlık yaptığımı, iyi bir başlangıç yapamamış olmak içimi eziyor..bi yandan kendimle ilgili kaygılarım zihnimde susmuyor...Olumlu olumsuz yorumlarınızı bekliyorum,belki de iki türlü yoruma da ihtiyacım var,sarsılıp kendime gelmeliyim.

Sizi çok iyi anlıyorum. Kendinizi iyi hissetmiyor olabilirsiniz. Ama neticede olmuş artık, esas tuhaflık eşinizin aldıralım istersen demesi.

Bende yeni hamileyim hatta konumda var. Benimde tereddütlerim vardı, halinde halimden memnun değilim. Ama yaş oldu 29 bebek doğunca 30 olacak. İleride pişman olmak istemiyorum, doğunca elbet severiz. Allah o sevgiyi veriyor diyorlar.

Herkes çocuğum olsun doğrayım emzireyim büyüteyim oy çok tatlı oy pek sevimli modunda olmak zorunda değil. Bana da daha çocuğu olmadan ısrarla çocuk aşkıyla yanıp tutuşanlar tuhaf geliyor. Bana hep derlerdi, yaşın gidiyor olmazsa görürsün, olmazsa kaderime razı olurum dedim. Verende ALLAH alanda ALLAH. İnsanlar yıllarca uğraşıyorlar çocuk sahibi olamıyorlar ama buda onların kaderi.bu yüzden sizin hissettiklerinizi şımarıklık olarak algılamıyorum. Ama olmuş artık. Sizde kaderinize razı olun derim .

Merak etme kuzucuğunla ilk tanıştığın anda bambaşka bir insan olacaksın... Ben de hiçbir zaman çocuk düşkünü olmadım ve istemeden hamile kaldım , hamileyken bile çok bir duygum yoktu anneliğe dair ama doğduğu anda ebe bana gösterdiğinde ağlamaya başladım , dünya bir yana oğlum bir yana , iyi ki anne olmuşum hayattaki tek doğrum o benim... Senin de çok iyi bir anne olacağından kuşkum yok :)

Yorumlari okumadim ama sizde resmen kendimi gordum :) ilk cocuguma cok isteyerek hamile kalmama ragmen haberi alip doktora gittigimizde adamcagiz suratimiza bakip sanirim istenmeyen gebelik sonlandiracak miyiz diye sormustu.. esim de ben de oyle tuhaftik..

Herkes ilk andan itibaren o ulvi "annelik" hissiyle dolup tasmiyor. Iki tane evladim var.. ikisini de kucagima aldiktan sonra sevdim diyebilirim :)

Iciniz ferah olsun, su akar yolunu bulur.

çocuk sahibi olmaya çalışan biri olarak söylicem . istememeyi bir kenara bırakıyorum tercih meselesi . ilk denemede hamile kalmak her kadının hayali sen bunu başarmışsın diyelim aslında bir başarıda değil :) . yeni bir insan yaratıyorsun içinde kaygılarının olması korkman çok normal senin verdiğin emekle büyücek . rahatlığa alışıksın istediğin zaman evden çıkmaya öğlene kadar yayılmaya vs bunları kaybetmekten korkuyorsun çok normal ben yıllardır uğraşıyorum 2 kaybım da var 2 gebelikte de senin gibi hissettim ben hemen toparladım kendimi 1 2 günde sende geleceği düşünmemeye bak anın tadını çıkar önceden 2 kişi iken şimdi 3 kişi olarak gezip tozup eğleneceksiniz

Selam hanımlar. 30 yaşındayım 2 yıllık evliyim, 5 gün önce hamile olduğumu öğrendim.Planlı olmasına rağmen hiç sevinemedim.Zat ben hiç çocuk sahibi olmak istemiyordum (bilmiyorum şimdilik öyleydi belki), eşim istiyordu, çevremle birlikte ikna etti beni.Şükretmem gerekir, nerdeyse denediğimiz ilk ay tuttu.Ama beni şimdi bi korku sardı.Gerçekten olacak mı, nasıl olacak, ya herşey kötüye giderse, çatlarsam kilo alırsam, anne olmayı sevemezsem, şimdiki hayatımı özlersem, kocamla şimdiki gibi olamazsam?? İşin kötüsü bu kadar hevesli olan eşim de benden etkilendi ve o da tepki veremiyor.O geceleri bebek ismi arayan, anlamına kadar bakan seçen, yakınlarımızın çocuklarını her gördüğünde biz de yapalım diyen adam donuk şimdi.Negatif enerji vermemek,olumsuzu yaymamak adına bu konuyu bikaç cümle dışında konuşmuyoruz konuşmak istemedim, normalde nasılsak öyle devam ediyoruz,önce bi doktor muayenesine gidelim de bakalım dedik.Eşim de kafaya takmamamı, rahatlamamamı, düşünmemi, böyle hissedeceksem sonlandırabileceğimizi söyledi.Beni kendince rahatlatmak için böyle diyor ama bu da haksızlık. Önce planla sonra vazgeç olmaz.Bebek bekleyen onca çift varken benimki şımarıklık gibi geliyor. Madem böyle niye yaptım diyorum,ovulasyon günü filan takip ettik bi de..Aslında ne deseniz biliyorum, ben de kendime söylüyorum ama yok ikna olmuyorum. Normalde herşeye pozitif bakan,olumlamalar yapan biriyimdir.Çevrem bana, sana ne oldu diyor, enerjim kendime ilk defa yetmiyor.Çok tuhafım. Bikaç yakın arkadaşım dışında kimseye söylemedik.Bu durum geçer mi? Benim gibi olup da sonradan değişen var mı?Çok üzülüyorum gerçekten, o da bi can ve onu üzdüğümü düşünüyorum,haksızlık yaptığımı, iyi bir başlangıç yapamamış olmak içimi eziyor..bi yandan kendimle ilgili kaygılarım zihnimde susmuyor...Olumlu olumsuz yorumlarınızı bekliyorum,belki de iki türlü yoruma da ihtiyacım var,sarsılıp kendime gelmeliyim.
Canım özelden yazmaya çalıştım ama.özel mesajın kapalı sanırım. Ulaşabilir misin bana

3 senedir çocuk için ugraşan sürekli tedavi gören defalarca aşılama yapılan tutmayan tüp bebek için gün sayan biriyim hala umudum yok. sen ilk denemede kalmışssın hemde planlayarak şükret ne olur ya.
mucizen içinde Allah sana nasip etmiş hemen ne güzel.o çift çizgiyi görmek için bizler o kadar dua ediyoruz ne otlar çöpler içiyoruz gene olmuyor.
muhtemelen zor olur ama bebişin dogdugunda yüzünü gördügünde emimim bütün korkuların geçer çok iyi bi anne olursun inşallah.

Ben de ama susamam biz de olamamaktan korkuyoruz çocuk sahibi yıllardır uğraşıyoruz
Ben de öyle. Gebelik sayfasında takılan arkadaşlar tanır beni. Yığınla tedavi, ilaç, iğne, operasyon her ay ağlamalarla geçti zamanım. Ondan yorum yapmayayım dedim. Yapsam gercekten baya baya bi ay boyunca ban altında kalacak kadar ağır konuşurdum

Back
X