Çocuk Sahibi Olmaktan Korkuyorum

çocuğu olmayanlar.. çocugu olup da istemeyenlerin suçu mu sizin olmaması? sayiyla mi dagitiyorlar?
İstemiyorsa olmayacak. Bu kadar basit. Madem o kadar istemiyorsunuz, tüpleri bağlatıverin.
Çocuğu olmayanlar, olanlara kızmıyor ki. Şımarıklık yapanlara kızıyor.

İstemiyorsa olmayacak. Bu kadar basit. Madem o kadar istemiyorsunuz, tüpleri bağlatıverin.
Çocuğu olmayanlar, olanlara kızmıyor ki. Şımarıklık yapanlara kızıyor.

sizene??? istedigi yerini bağlatir baglatmaz. böyle haset ettikçe daha çok beklersiniz çocuk için.

Bana da hadsizlik gibi geliyor ama hassaslar diye susuyorum.

ben susmicam artık. hassaslarsa olup da boşluğa düşen de hassas. belki de daha hassas bunu yasamadan bilemez kimse.
ama ne bu sayılı dagitiyolar da senin oldugu icin benim olmicak sen de haketmiyosun tavrı..

Aynen haset ettim. Çocuk öldürmekten iyidir.

ortada ölen bi çocuk var mı?? bizim savunduğumuz bu mu? he tibbi olarak da çocuk degil zaten embriyo, sonra fetüs. olayı dramatiklestirmeye gerek yok - aldırmayı savunmasam da.

ozaman umarım bi gün basiniza gelir ve aynı şımarıklıga nail olursunuz.

ortada ölen bi çocuk var mı?? bizim savunduğumuz bu mu? he tibbi olarak da çocuk degil zaten embriyo, sonra fetüs. olayı dramatiklestirmeye gerek yok - aldırmayı savunmasam da.

ozaman umarım bi gün basiniza gelir ve aynı şımarıklıga nail olursunuz.
Hangi görüşe hangi inanca sahip olursan ol, kalbi atan bir varlık, bir candır. Boşluğa düştüm, yok çatlağım olacak şımarıklığının karşılığı can almak değil.
Çocuk sahibi olmayanlar da, çocuklara düşkün olduğundan, bu muameleye kızıyor. Kimse sizin doğurganlığınızı kıskanmıyor emin olun. Benim olsa çok iyi bakardım, onlar bunu yapıyor kızgınlığı.
İstemeyen önlemini almalı, bu kadar basit. Tıbbi durumlar ve rıza dışı ilişki hariç kürtaja karşıyım. Çünkü kabul etseniz de etmeseniz de, kalbi atan bir canlı o.

Hangi görüşe hangi inanca sahip olursan ol, kalbi atan bir varlık, bir candır. Boşluğa düştüm, yok çatlağım olacak şımarıklığının karşılığı can almak değil.
Çocuk sahibi olmayanlar da, çocuklara düşkün olduğundan, bu muameleye kızıyor. Kimse sizin doğurganlığınızı kıskanmıyor emin olun. Benim olsa çok iyi bakardım, onlar bunu yapıyor kızgınlığı.
İstemeyen önlemini almalı, bu kadar basit. Tıbbi durumlar ve rıza dışı ilişki hariç kürtaja karşıyım. Çünkü kabul etseniz de etmeseniz de, kalbi atan bir canlı o.
Son saniye de kurtajdan vaz geçmiş biri olarak şunu söyleyeyim bazen çocuğa iyi bir gelecek verememek , ona yetememek kaygısı da bu kararı verdiriyor. Pisliğin biri ile evliydim , gırtlağıma kadar borç batağına batmıştım ki ölene kadar bitmeyecek ama yapamadım. Ameliyathane kapısında vaz geçtim dedim ve oğlum oldu. Dünyanın en değerli hazinesi , konu sahibi bilerek hamile kalmış kürtaj düşünmesi bu yüzden kızdırıyor olabilir anne olamayan insanları ki bana da bu kısım garip geldi ama bazen insanların neler yaşadığını bilmeden beddua etmek yargılamak hoş olmuyor.

olay inancım değil, olayın tıbbî boyutu.. zorunluluklar hariç kürtaja ben de karşıyım ..
ve ayni sekilde olay çatlak da değil yanlış anlamışsıniz bastan sona..
çatlak olur aldircam dese size hak veririm.. ama catlak olur endiseliyim cok istemiyorum dese; yine şımarıklık olarak goremem. herkesin hayat tarzı. ben fiziğe onem vermem ama veren olabilir.. bireysel farklılık der geçerim ..

olay inancım değil, olayın tıbbî boyutu.. zorunluluklar hariç kürtaja ben de karşıyım ..
ve ayni sekilde olay çatlak da değil yanlış anlamışsıniz bastan sona..
çatlak olur aldircam dese size hak veririm.. ama catlak olur endiseliyim cok istemiyorum dese; yine şımarıklık olarak goremem. herkesin hayat tarzı. ben fiziğe onem vermem ama veren olabilir.. bireysel farklılık der geçerim ..
He biz çocuk isteyenler sayılı oluyoruz öyle mi mübarek ayda sizle tartismaya gerek yok haklısınız

Ben de öyle. Gebelik sayfasında takılan arkadaşlar tanır beni. Yığınla tedavi, ilaç, iğne, operasyon her ay ağlamalarla geçti zamanım. Ondan yorum yapmayayım dedim. Yapsam gercekten baya baya bi ay boyunca ban altında kalacak kadar ağır konuşurdum
Sonra biz hassas sayıyla dağıtılan oluyoruz ne acı başa gelmeyen anlamaz boş ver

Sonra biz hassas sayıyla dağıtılan oluyoruz ne acı başa gelmeyen anlamaz boş ver
Bize öyle mi dedi !!!! Eğer öyle dediyse... neyse beddua etmicem. İnan bazen böyle sinirleniyorum biliyo musun. Böyle tek denemede oluyor ondan sonra aaaaa ama kilo alcam çatlıcam tüh diyor. Biz burda çocuk yok bişey yok çoktan ilaçlardan kilo almış oluyoruz. Hani bebeğe bakabilir miyim korkusu olsa anlarım. Yapıp yapıp sonra kürtaj teklif etmek ne demek ya. Madem istemiyodun bu kadar korunsaydın yani. Ha madem bunları düşünmedi ok ama bu siteye hassassiyetini yazan insanlara sayıyla mı verdiler denmez. Ayıp ya cidden ayıp

Son saniye de kurtajdan vaz geçmiş biri olarak şunu söyleyeyim bazen çocuğa iyi bir gelecek verememek , ona yetememek kaygısı da bu kararı verdiriyor. Pisliğin biri ile evliydim , gırtlağıma kadar borç batağına batmıştım ki ölene kadar bitmeyecek ama yapamadım. Ameliyathane kapısında vaz geçtim dedim ve oğlum oldu. Dünyanın en değerli hazinesi , konu sahibi bilerek hamile kalmış kürtaj düşünmesi bu yüzden kızdırıyor olabilir anne olamayan insanları ki bana da bu kısım garip geldi ama bazen insanların neler yaşadığını bilmeden beddua etmek yargılamak hoş olmuyor.
Ben kürtajın yasal olmasına karşı çıkan biri değilim. Çünkü istemeyen biri, bunu her türlü yapar, kendine de zarar vererek.
Ben, bunu özgürlükmüş gibi görenlere karşıyım. Bunu önemsemeyip hamile kalanlara, kürtajı çıkar yol görenlere.
Çocuğuna aşırı bağlı olanlar insanlar, bazen bu durum nedeniyle ciddi sıkıntıya girip çocuklarına zarar da veriyor. Ben tavrımı bu olay için koyuyorum. Yoksa neler neler yaşayanlar var..
Ama bu olayda rızayla hamile kalıp istemiyorum demek ciddi manada sıkıntı.
Hamilelikte korkular olur elbette. Ama ben istemiyordum, millet dedi diye yaptım, niye oldu ki modu var.
Yoksa, her iyi anne hamilelikte endişe duyar, ya bakamazsam ya başına bişey gelirse, doğurmasam mı acaba vs... Bunlar bir yere kadar normal tepkiler. Ama bu olay öyle gelmedi bana hiç.

Çok istemiştik eşimle ve emindik bu kararımızdan.. hamile olduğumu öğrendim yine aşırı sevindik.. Sonra ertesi gün oldu.. kafamda deli gibi sorular çoğalıyor bolune bolune artarak değişerek.. yatıyorum sürekli ağlamaklı bi mutsuz gibiyim.. tüm gün uyuyorum.. evden çıkmak istemiyorum.. Sonra geçti.. sorular azalmadı ama cevap bulur oldum.. sakinledim.. şu an çok yeni bir durum.. zamanla düzeleceksiniz..

Ben korunmama rağmen evliliğimin 3.ayında hamile kaldım.hiç beklemiyordum,calisiyodum,evliliğe alışamsmıştım ne kadar şok olduğumu anlatamam..ağlayarak doktora gittim,hazırlıksız yakalanmıştım,aldirsak mi acaba dedim ve esim cok kizmisti ne diyosun diye...bi kac gun sonra esim bi iki bebek esyasiyla eve geldi ve nasil oldu bilmiyorum esyalari severken ederken icim isindi,mutlu oldugumu farkettim...ne yazik ki 9.hafta da bebegimin kalbi durdu ve kurtaj oldum...ne kadar uzuldugumu,kendime ne kadar kizdigimi anlatamam..kurtaj dusunmustum ve basima geldi...hislerinin gecici oldugunu dusunuyorum o yuzden hikayemi paylasmak istedim

Bize öyle mi dedi !!!! Eğer öyle dediyse... neyse beddua etmicem. İnan bazen böyle sinirleniyorum biliyo musun. Böyle tek denemede oluyor ondan sonra aaaaa ama kilo alcam çatlıcam tüh diyor. Biz burda çocuk yok bişey yok çoktan ilaçlardan kilo almış oluyoruz. Hani bebeğe bakabilir miyim korkusu olsa anlarım. Yapıp yapıp sonra kürtaj teklif etmek ne demek ya. Madem istemiyodun bu kadar korunsaydın yani. Ha madem bunları düşünmedi ok ama bu siteye hassassiyetini yazan insanlara sayıyla mı verdiler denmez. Ayıp ya cidden ayıp
Size “öyle” diyen ben değilim bu 1. Ama diyene katılıyorum. Bebekler dünyaya sayı ile veriliyor da ben sizin hakkınızı gaspetmiş değilim.2 Mevzu ay çatlıcam kilo alcam olayı değil, bebeğe bakabilir miyim korkusu olsa yüce anlayışınıza mazhar olacakmışım çok şükür ki konumun içindeki korku zaten bunu da kapsıyor anlayan anlamış desteklerini yazmışlar çok teşekkür ederim. Sizin gibi duyar kasanlara da yine de iyi dileklerimi gönderiyorum umarım hayallerinize kavuşursunuz da sevgi dolar içiniz böylelikle kendi ateşinizi başkalarının cehenneminde sınamazsınız. Bu kadar hassassanız girmeyin konuya okumayın canınızı sıkmayın, bi de üstüne yazmayın.Değerli vaktinizi bana ayırmayın.Hayır vakit ayırdınız madem doğru okuyup anlayın bari de vakit kaybı olmasın iki taraf için de.Sizinle aynı sorunu yaşayan başkaları da yazmış ama nefret kusmamış,bak böyle düşünme bi de benim durumum var demiş.Şimdi derin bi nefes alınız kendinize geliniz vaktinizi kendiniz için yararlı şeylere ayırınız.

Dino1isi Dino1isi tüm yorumlarınıza aynen katılıyorum. Yormayın ama kendinizi, sinir de olmayın. Herkes kendi hayat terbiyesine göre yorumlar yazmış.Pencereleri dar olan, güneş alamayan insanlar için yapacak pek bir şey yok maalesef.Size çok çok teşekkür ederim:KK200:

Korkularınızi anlıyorum ama kalp atışlarını duyduğunuzda tepkiniZ ve hissettikleriniz eminim değişecek babayla beraber gidin ve o minicik meleğin nasıl geliştiğine şahit olun eminim iyi anne olucaksiniz endişe etmeyiniz

Dino1isi Dino1isi tüm yorumlarınıza aynen katılıyorum. Yormayın ama kendinizi, sinir de olmayın. Herkes kendi hayat terbiyesine göre yorumlar yazmış.Pencereleri dar olan, güneş alamayan insanlar için yapacak pek bir şey yok maalesef.Size çok çok teşekkür ederim:KK200:
Ya bi git allasen ya. Sana cevap yazmadım bana yazana yazdım. Hayat terbiyesinden bahsediyorsun ya. Bu küçümsediğin acıyı yaşamamanı dilerim. Sen kendini çok geniş görüşlü san. Saygıdan bihabersin. Burada yığınla kalbi kırık insan var. Allah merhamet versin sana

Konu sahibi aldırmak istediğini nerede yazmış da bunun üzerine gidiyorsunuz? En başta yazmıştı zaten aldırmayacağını.
Her hamilenin yaşayabileceği, belki de hormon kaynaklı bir sorunu şımarıklık olarak değerlendirmek haksızlık.
Allah her isteyene bebek verir inşallah. Yanlış anlamalarla birbirinizi kırmayın.

Ya bi git allasen ya. Sana cevap yazmadım bana yazana yazdım. Hayat terbiyesinden bahsediyorsun ya. Bu küçümsediğin acıyı yaşamamanı dilerim. Sen kendini çok geniş görüşlü san. Saygıdan bihabersin. Burada yığınla kalbi kırık insan var. Allah merhamet versin sana
Saygıdan bahsetmek ve giriş cümleniz..hmmm..Ve bana ‘sen’ deme hadsizliği...Kafanız baya karışık olmalı.Kalbi kırık kimseye laf söylediğimi iddia edemezsin,birini küçümsediğimi de.Bu kadar rahatız olan konuya girip okuyup kendini üzmemeli.Ama bi bahane gerek değil mi?Acınızı kusacağınız bir şey gerek, mutsuzluğunuzun acısını çıkarmanız gerek.Ne yazık ki o ben değilim.İlahi adaleti sorgulamaya korkarsınız da gidip orda burda elle tutulur bir şey bulup ona saldırırsınız. Siz de haklısınız.Kalp hastası bi insan mesela, yolda yürürken sigara içen birinin elinden sigarayı alıp “Burda normal nefes alamayan var sen utanmadan kalbin sağlıklı diye içiyorsun kendi sağlığını düşünmüyorsan bari hastalara saygın ol” diyip o sigarayı yere atıp tavır gösterebilir mi sizce?Gözümde böylesiniz işte.İçinizden “Ah ben nefes almakta zorlanıyorum başkaları sigara bile içebiliyor” diyebilirsiniz yalnızca ya da “sigarayı içmeseniz umarım bırakırsınız sağlık kıymetli” filan gibi kibar eleştiriler yapabilirsiniz.Bana dilediğiniz merhamet yerine kendiniz için rica etseniz belki dua kapınız açıktır hakkınızı benim için harcamasaydınız keşke.Ben yine siz ve sizinle aynı sağlık sorununu yaşayan tüm kadınlara sevgimi gönderiyorum,hiç yılmayacağım bundan birilerinin iyi olmasına toplumca çok ihtiyacımız var.Umarım herkes mutlu olur, hayattan umduğunu bulur,sevgiyle dolar içleri, başkalarına da sevgiyle bakmayı öğrenir, öğretir.

Back
X