Bende istemiyorum hatta kendimi seveceksin diye zorluyorum ama gene olmuyor isteyemiyorum!!
Annem her, '' anne oldugunda anlayacaksın dediginde '' irkilip dalıveriyorum hayallere kucagımda bebem
Olamaz diyorum bakamam bir kere benim gelecek kaygım var benim bir parcam bile olsa o sorumlulugu alamam, ya onu yetistiremezsem?? :26:
Annemi düsünüyorum bazen acaba bakabilir miyim? yetistirebilir miyim diye düsündü mü? diye. Ama hiiic sanmıyorum nedenini sormayın belli oluyor cünkü.:37:
Burada bu konuda bir kac msj'ım vardı zaten ama gene yazamadan duramadım
Allah bütün cocukları anne babasına bagıslasın.
ben seni anlıyorum ama şunu bilmende fayda var ruhen ve bedenen hem hazır olacaksın hemde bebek sahibi olmayı isteyeceksin insanın kendine yapacağı en büyük kötülük başkaların lafına bakıpta çocuk sahibi olmaları sonra bu çocuklar itilik kakılıyor sonra bazı anneler çocuğuna sen aslında istenmeyen çocuktun itirafları dudaktan dökülüyor bu çok acımasız ve korkunç birşey yani çarşıdan karpuz alınır gibi çocuk istenmez
ben seni anlıyorum ama şunu bilmende fayda var ruhen ve bedenen hem hazır olacaksın hemde bebek sahibi olmayı isteyeceksin insanın kendine yapacağı en büyük kötülük başkaların lafına bakıpta çocuk sahibi olmaları sonra bu çocuklar itilik kakılıyor sonra bazı anneler çocuğuna sen aslında istenmeyen çocuktun itirafları dudaktan dökülüyor bu çok acımasız ve korkunç birşey yani çarşıdan karpuz alınır gibi çocuk istenmez
Simdide yengesi bir cocuk daha yaparım ama bakacak kimsem yok ablam ( görümcesi ) isten cıksa yaparım o bakar diyormus. Hatta görümcesinin yüzüne isten cıksana sen artık cocuk yapıcam sen bak falan demis. Hayır amacını anlamadım senin ilgilenmedigin cocuk yarın öbürgün seninle nasıl ilgilenecek.
Annelik sadece dogurmak degildir ki.
of of sitede o kadar çok bebeği olmayanların üzülmeleri ve çabalarına dair konu varki bi benmiyim istemeyen neden bu kadar deli oluyolar ben çocuk istemiyorum diye konu açsam kesinn çok tepki alır derdim şuan yanlız olmadıgımı anladım içime su serpildi ....
Daha dün gece uyumadan bir konu hakkinda okudum yaziyorki, tek cocuk hayatta hep mutsuz büyürmüs yani, kardes demek onu bazen kendisine örnek, bazen kendisine arkadas, bazen kendisine rakip derken kardesle büyümek onu gelecegine hazirlarmis.
Ben sahsen suna cok üzülürüm, ya iki tane ya hic yapmayin ama tek cocuk olunca cok yanliz kaliyor su koskoca dünyada ya.
kadının bırını eleştirmiş arkadaş,doğurdu kayınvalideye attı,görümcem baksın doğurayım diyor,hiç irdeleme arkadaşım,gelin sen doğur bız bakarız dıye baskı halında kayınvalideler,emın ol,görümceler olmuyor gelinın çocuğu dıye laf eder,hatta doğurmasan daha ileri gidip kısır diye boşandırırlar,işte evli kadınlarda saltanatları yürün diye,alın size çocuk deyıp atıyorla başlarına,bizim sülalede çocuğu olmayanalr var,ve hiç kimse bir gün daha sormamıştır,nedir ne değildir diye,hiç ama hiç,ağbimin karısı doğum doktoruna gitmişti,zorla benıde götürdü,beklersın dıye,bende kötülük çıkmasın dıye saf saf gittim,kadının biri ona sordu neden geldin,dedi çocuk için,kadın döndü suratıma baktı,ters nemrut bır şekilde buda sneın görümcenmı dedi,başımdan aşağı kaynar sular döküldü,ne duruma düştüm,yerın dibıne geçtim utancımdan,çok ağır konuşurdumda kadın başka laf etmedi,ileri gitse elimden alamazlardı :):)
geçen bir arkadaş kendı oldukça kılolu,ve bana diyoki 2-3 tane doğurcam,vercem kocamın ailesine,sustrucam onları,ve gülerek pişkın birşekilde anlatıyor,nasıl yanı dedim şok bir şekilde
Sanırım benden bahsediyorsunuz:44:
Siz bu kadar ayrıntılı nerden biliyorsunuz diye bilirsiniz. Liseden en yakın arkadasım 3 katlı bir binada anaannesi, dayısı ve arkadasım ailesiyle yasıyor. İlk cocuk icin baskı yaptıklarını hic sanmıyorum öyle insanlar degiller.
Zaten calıstıgından cocuga gene kayınvavalide bakıyor sayılır arkadasımın erkek kardesi kahvaltıyı hazırlar, dayısının oglunu okula gönderir kendi gider. Kayınvalidesi ikinci bir cocuga bakacak gücte degil. Kendiside eger bakabilecekseniz yapın tabiki demis.
Hem bakmak istemiyor hemde cocuk yapmayı düsünüyor ona buna baktırmakla cocuk mu yapılır baska bir görümcesinde bir cocuk var onada demis yapayım bak. Görümcesi ikincisine bakabilsem ben yapacagım zaten demis.
Gelinleri zaten baskın bir tip ben arkadasımın evine gelmeye bile cekinirm bazen arkadasımın baska arkadaslarını istemeyip kapıdan döndürdügü bile olmus. Allahtan ben denk gelmiyorum ona ..
Arkadasım ailesinden izin aldıgı halde yengesi cıkamazsın dediginde dısarı cıkamıyordu garip biridir yani.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?