Bende seneler önce bir kus besledim: SULTAN PAPAGANI.
Ya Rabbim, bilmiyordum onun böyle güzel, böyle zeki, böyle sirin oldugunu. Hayatimin neseli günlerini onunla yasadim. Benim tabagimdan yemek yer ( tabiki sossuz tarafindan), benim bardagimdan suyunu icer, benimle uyumak ister hatta hatta benimle dus alir evet yanlis okumadiniz beraber dusun altina girerdik.
Öyle mutluydumki, cagirdigimda bana ses verir, ben yokken beni odalarda arardi, birde halinin üstünde acele yürüyüsü vardiki, ya anlatamam sizlere.
Biz ayrilmayan iki dost olmustuk, hele onun meshur öpücükleri... yani demek istedigim insan bilmedigi birseyi özlemiyor.
Siz simdi ayyyyy neden Sultan papaganim yok diyormusunuz? Hayir
Ama ben diyorum her gün, hala onu özlüyorum, hala gözlerim dolar onu hatirladikca....Iste cocukda böyle birsey...
Ya Rabbim, bilmiyordum onun böyle güzel, böyle zeki, böyle sirin oldugunu. Hayatimin neseli günlerini onunla yasadim. Benim tabagimdan yemek yer ( tabiki sossuz tarafindan), benim bardagimdan suyunu icer, benimle uyumak ister hatta hatta benimle dus alir evet yanlis okumadiniz beraber dusun altina girerdik.
Öyle mutluydumki, cagirdigimda bana ses verir, ben yokken beni odalarda arardi, birde halinin üstünde acele yürüyüsü vardiki, ya anlatamam sizlere.
Biz ayrilmayan iki dost olmustuk, hele onun meshur öpücükleri... yani demek istedigim insan bilmedigi birseyi özlemiyor.
Ama ben diyorum her gün, hala onu özlüyorum, hala gözlerim dolar onu hatirladikca....Iste cocukda böyle birsey...
çok haklısın,sevmek ayrı bişey,ama erkeklerde ataerkil toplumdan geldikleri için istiyor,aslında toplım böle olmasa istemıcek,ama toplum istetiyor..ben türkiyenın yaşadığımız bu toplumun evlilik çocuk gibi örf adetlerini hiç beğenmıyorum,dayatmalar ve herkese biçilen roller,islam bile bölr rol biçmezken adetler biçiyor,bunlar karşı gelince anormal oluyosun..
çoğunluğu dediğin gibi!:13:çocuk istememe durumu şuanda bende de var ama ilerleyen zamanlarda isteyebilirim diğer düşüncelerine aynen katılıyorum,adetmiş gelenekmiş görenekmiş hepsi ataerkil sistemin çıkarına olan etkinlikler,değişim çookkk zorrrr(
Evet gercekten öyle, yani anlatmak istedigim, her ne canli olursa olsun birseyi yasadiginda aman Tanrim ne kadar güzelmis diyorsun.
Ama bilmedigin ve tanimadigin birseyin özlemini yasamiyorsun.
Hani bazi anneler der ya, iste cocugum oldu ve ben bosuna yasamisim daha önceki yillarimi der, evet anliyorum.
Ama suda bir gercekki bende öyle oldum, belki cocuk degildi bu, ama her gün büyülendim onunla o yüce Allahin yarattigi minik seyle, kimseyle paylasamadim ama cok isterdim herkes bu mutlulugumu yasasin. Yani herseyde oldugu gibi:
yasanilir ama anlatilmaz. Kelimeler yetmiyorki anlatmaya...
Ama bu demek degilki cocugum yoksa, bu duyguyu yasamiyorum, cok yasiyorum hemde öyle derinden yasiyorumki belki bazi anneler benim gibi derinden hissedemiyordur...
Onun icin genelleme yapilmaz, kimse kimsenin neler yasadigini ...
çocuk istememe durumu şuanda bende de var ama ilerleyen zamanlarda isteyebilirim diğer düşüncelerine aynen katılıyorum,adetmiş gelenekmiş görenekmiş hepsi ataerkil sistemin çıkarına olan etkinlikler,değişim çookkk zorrrr(
Kendi yaşıtım bayanlarla biraraya geldiğimde çocukla alakalı hiç bir şey konuşmak istemiyorum başka konumu yok bazı hemcinslerimiz kendilerini neden tek konu üzerinde esir tutsak tutarlar anlamam açın bir dergi ve kitap okuyun çocuklarımız bir gün kendi yuvalarına uçacaklar kendi hayatlar olacak siz kendi başınıza kaldığınızda eşinizle her gün kavga mı edeceksiniz?
Bu sayfada çocuk istemediğini yazıp ileride çocuk sahibi olmalarını anlayış ile karşılarım fikirler duygular değişebilir
Kendi yaşıtım bayanlarla biraraya geldiğimde çocukla alakalı hiç bir şey konuşmak istemiyorum başka konumu yok bazı hemcinslerimiz kendilerini neden tek konu üzerinde esir tutsak tutarlar anlamam açın bir dergi ve kitap okuyun çocuklarımız bir gün kendi yuvalarına uçacaklar kendi hayatlar olacak siz kendi başınıza kaldığınızda eşinizle her gün kavga mı edeceksiniz?
Geçen komşu rahatsızlandı bebek sağlıklıydı 8 aylık bebekleri var hastaneye götürecek kimsesi olmadığı için eşime rica etti bende gitmek istedim ama eşim kabul etmedi onun eşi ve 8 aylık bebeğide annesi ısrar etmesine rağmen bırakmadı acil serviste eşimde 2 saat ağlayan bebeğe pışpışlamış tesadüf olacak ya arkadaşlarınada orda raslayınca bebeği hayırlamışlar oda açıklamak zorunda kalmış arkadaşlar epey gülmüş ona birdahada bu komşuya gitmedi
Ema Allah iyiligini versin, cok güldürdün beni. Resmen gözümde canlandirdim.
Banada buna benzer birsey olmustu, daha cok gencim 18 yasinda falan, binmisim ucaga Istanbul`a geliyorum. Yanimda kitabim ( biraz inekdim eskiden, eee tatile gidiyorum ama yinede ders yapacagim ucakta )...ve walkman kulagimda bakalim yan tarafima hangi beyaz atli prens gelecek ümidi ile ( birazda capkinmisim anlasildigi gibi ) yani yas 18 icim kayniyor kizlar ne yapayim...
Derken aman Allahim kadinin birisi gelmezmi 2-3 yasinda cocuk, birde bebek. Bende genclik akli iste amanda ne tatli dememle baslayan cümlemle bebegi kucagimda buldum. ( hay dilimi esek arisi soksaydida demez olaydim, taksana kulagina walkmani, alsana eline kitabini eeyy aptal ) Istanbul`a kadar o bebege ben baktim,kadinda öteki cocuguyla mesgul oldu, ne gelen yemekten yiyebildim, nede birsey icebildim..ne müzigimi dinleyebildim , nede kitap okuyabildim. Kafam kazan gibi indim ucaktan ama ben bitmistim, karizma sifir, sac bas bir yerde...Bir dahami...Tövbe...
Simdi ne zaman ucaga binsem aman cocuklu taraf olmasin diyorum vallahi kaldiramiyorum, elimde degil.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?