• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuk Sevmemek Büyük Kayıp Mı?

Artık evlenip 1 seneyi doldurmuşlara "hani çocuk" demek bir gelenek olduğundan ben de sıkça bu sorularla boğuşuyorum. İstemiyorum cevabı yeterli gelmiyor, yani istemiyorum o kadar işte. Nasıl istemediğimi anlayan yok henüz, öyle ya çocuk nasıl istenmez, mümkün değil:) Sonra bitmek bilmeyen açıklamalar, falanca da istememiş sonra istediğinde olmamış bilmem kaç sene uğraşmış, filanca da istememiş ama anne olunca anlamış. İyi de ya anlamazsam? Ya anne olacak kapasitede değilsem? Üstelik içimde zerre bebek isteği yoksa?
Çok şey kaçırıyormuşum ve nasıl bir öğretmen çocuk istemezmiş...
her bir şeye şu öğretmenliği de eklemiyorlar mı uyuz oluyorum ben de.
28 yasında evlendim, 31e kadar düşünmedim, birden istek geldi, hiç öyle bir duygum yoktu, her sey 'bebeğim nasıl olurdu acaba' merakıyla başladı:KK53: ya hiç ya da iki diyordum. ikisini peş peşe yaptım:KK17::KK48: yaşın 30 olmuş hamile kalamazsın dediler, iki bebem de hemen oldu, canın ne istiyorsa onu yap koalina ;)
dipnot: keşke daha önce anne olmayı tercih etseymişim, daha genç olsaymışım bunu o manada diyorum
ha bir de sadece ama sadece çocuklarım için varım, anne olmak için yaratılmışım meğer:KK14:

Aynen ben de o tür yorumlarda ürperdim resmen. Nefret nedir? Kin tutmak, düşman görmek, o kişinin kötülüğünü istemek... Sevmemek çok basit bir duyguyken nefret çok ağır, içinde kötülük barındıran bir duygu. İnsan düşmanına bile kin tutamaz kolay kolay. İnsanlar ya bu kelimenin anlamını bilmiyor, ya da çok kötü insanlarla bir arada yaşıyoruz.
Hepimizin geçtiği bir evre çocukluk. Çocuk dediğin insanlara uzak bir yaratık değil. Ben kendisine zararı bile olmayan, önyargıyla bir insan yavrusundan nefret edebilen, kin duyabilen insana asla sempati duyamam. Bu kadar aşırılık ve kötülüğün altında da ciddi psikolojik sorun ararım ve böyle insanlardan korkarım. Evlerden ırak vallahi. Allah çoluğumuzu çocuğumuzu uzak tutsun.
amin. yolumdan uzak olsunlar

Hayır asla değersiz görmek değil sadece çocukla bir kefeye koymamak, hayvan besledim kedi köpek değilde 3 kere Hamster besledim az mı veteriner gezdim 3 senelik ömürleri az daha uzasın diye, ama şu an kedim köpeğim ya da başka bi evcilim olsa oglumla bir tutabilir miyim
Yani şöyle, belki ben de şu an bu yüzden bir eksiklik hissetmiyorum çünkü karşılıksız sevebileceğim evcillerim var. Eve geldiğimde sevinen, ilgi bekleyen, gece yatmadan kontrol ettiğim, sabah çıkmadan önce onlara bakıp yemlerini-sularını koyduğum, haftalık banyosunu yaptırıp kafeslerini temizlediğim, özel organik sebzeler aldığım, onlara özel mamalar yaptığım, yurt dışından ürünler getirttiğim, en kaliteli şeyleri almaya çalışıp hasta olduklarında işe gitmeyip başlarını beklediğim. Hani zaten çocuk gibi bakıyorum ve etrafımdaki herhangi bir çocuktan benim için daha değerliler evet. Kendi çocuğum gibi olurlar mı onu çocuk sahibi olmadan söyleyemem ama çocuğu olup köpeğiyle bir tutan arkadaşım olmuştu mesela...

Biz zaten çocuk istemeyen(ömür boyu) bir çift olarak anlaşıp evlendik. Neyse ki aynı fikirde ama bu sıra 2-3 sene sonra olabileceğini söylüyor. Hatta bu sabah bir oğlum olsa 3 yaşında sanayiye götürürüm ortalığı süpürür, sonra geri getiririm, hayatı öğrensin falan dedi:KK57:
:KK70::KK70::KK70:
İleride çok şefkat dolu bir baba olacak belli.

Ya hu kızlar bir şeyi sevmemekle ondan nefret etmek farklı şeyler. Koalina çocuklardan nefret etmiyor, onlardan iğrenmiyor, onları öldürme planları yapmıyor, kaldırımda yürüyen çocukları arabaların önüne atma gibi bir planı yok, evine yatıya çocuklu misafir geldiğinde çocuğun yattığı odaya gidip yastığı yüzüne bastırmayacak yani korkmayın. Sadece hani çocuklara ölen biten insanlar vardır ya, bir çocuk gördüğünde içi kıpır kıpır olan insanlar... Koalina o insanlardan değil. Yani çocuklara özel bir sempatisi yok. Onun için herhangi bir yetişkinden farkları yok.
Neresini anlamadınız?
ben bir yorum üzerine yazdım. o yorumda koalinaya ait değildi

Sizin ki çocuk sevmemek değil ki sorumsuz kişilerin sorumsuz davranışlarını sevmemek bence. Ben de çocuk sahibi değilim ama insan kendi çocuğunu kendi canından daha çok sever diye düşünüyorum. Çocuk hiç sevmeseniz öğrencilerinizi de sevmezdiniz.

siz çocuk sahibi olmak istemiyorum demedini mi ? Bende inşallah olmaz dedim .bunun nesi tuhaf anlamadım..

konu sahibi için asıl beddua inşallah çocuğun olur demektir.çocuk isyemeyen birine söylenecek tek güzel söz inşallah olmaz demektir çünkü..

bak şimdi arkadaşım sen burada kelime oyunu yapıyorsun.

herkes senin ne anlam da dediğini gayet iyi anladı.şimdi değiştirip farklı bir yorum getirme çalışma yani komik oldu...

ben bir yorum üzerine yazdım. o yorumda koalinaya ait değildi
Yok okypete sana değildi o yorum, konu sahibesine ağır yorum yazanlar olmuş onlar için yazdım. Kadının çocuk istememesi millete dert olmuş çok ilginç, gören de her doğuran o çok iyi anne oluyor sanacak. Etrafımda bu kadar çok kötü ve sorumsuz anne olmasa inanacam yani.

3 yaşında bir çocuğu sanayie çalıştırmayı planlayan 30 yaşında bir adam ile çocuk istemeyen bir kadın evlenirse böyle olur:KK70:
Yok yok 5 tane doğur, hepsini sanayiye verin, bir kısmını da dilendirin. İşi bırakın, veletlerin kazandıklarıyla geçinirsiniz. Hem masraflarını da çıkarmış olurlar.

Yok okypete sana değildi o yorum, konu sahibesine ağır yorum yazanlar olmuş onlar için yazdım. Kadının çocuk istememesi millete dert olmuş çok ilginç, gören de her doğuran o çok iyi anne oluyor sanacak. Etrafımda bu kadar çok kötü ve sorumsuz anne olmasa inanacam yani.
bir yorum okudum konuda. şoka girdim .ileride derecede çocuklardan nefret ediyorum. yazılmış.
yani nefretinde ileri derecesi.

bak şimdi arkadaşım sen burada kelime oyunu yapıyorsun.

herkes senin ne anlam da dediğini gayet iyi anladı.şimdi değiştirip farklı bir yorum getirme çalışma yani komik oldu...
yahu niye kelime oyunu yapayım allah aşkına .inşallah olmaz evet .istemeyen kişiye söylenecek en güzel temenni işte.daha ne söyliyim.inşallah bir çocuğun olurda tüm korktukların başına mı gelir diyim.asıl beddua budur.çünkü konu sahibinin korkuları endişeleri var ve çocuk sevmiyor.eşiyle bile anlaşarak evlenmiş.

Pardon ben sizin üslubunuzla okiyamiiiiiicamm yazmadım.
sizin amacınız nedir..

anneliğimi sorgulayacak en son kişisiniz.evet çocuk sahibş olmak istemeyn kişiye en güzel temennidir "inşallah çocuğun olmaz" demek.
Pardon da kimseye temennide bulunmak, dua veya beddua etmek size kalmamış. Sizin inşallah çocuğun olmaz "temenni"nizi konu sahibinin mutluluğu için yapmadığınızı biliyoruz. Bir de burda bedduanıza kılıf bularak insanları salak yerine koymayın. Konu sahibi çok isterse kendi kendisine dua eder. Herkes haddini bilsin.
Şu konulara girip beddua eden insanları anlamıyorum ya. Bir de utanmadan yorum diye yazıyorsunuz.

Hadi canım :) ahaha tahammülü yoktu çocuklara.. neyseki şaka yapmışsın son sayfalara bi göz gezdirdim de.allah korusun inşallah çocuğu olmaz..ay beddua gibi oldu ama neyseki konu sahibi için bu anca bir dua olur..

Şöyle söyleyeyim misal sizin çocuğunuza tahammülüm olmayabilir ama bu hamile kalmış olsam "aaa tahammülü de yoktu hiç hahaha ne komik oldu" denebilecek bir durum değil. Çünkü takdir edersiniz ki sizin çocuğunuza tahammül derecemle kendiminki farklı olur. Ve bu konudaki kimse şu yorumunuzdaki alaycı ifadeyi anlayamayacak kapasitede değil:D

Pardon da kimseye temennide bulunmak, dua veya beddua etmek size kalmamış. Sizin inşallah çocuğun olmaz "temenni"nizi konu sahibinin mutluluğu için yapmadığınızı biliyoruz. Bir de burda bedduanıza kılıf bularak insanları salak yerine koymayın. Konu sahibi çok isterse kendi kendisine dua eder. Herkes haddini bilsin.
Şu konulara girip beddua eden insanları anlamıyorum ya. Bir de utanmadan yorum diye yazıyorsunuz.
Bana terbiye dersi verenlerin ne tuhaftır ki üslupları hep aynı.bişeyleri düzelteyim derken geri dönüp asıl kendilerinib komik olduğunu görmüyorlar.sanırım hepiniz konu sahibinin yakın arkadaşı oluyorsunuz .ne hoş.devam edin.körler sağırlar ,birbirini ağırlar..size çocuksuz dertsiz hayatlarınızda mutluluklar..

Şöyle söyleyeyim misal sizin çocuğunuza tahammülüm olmayabilir ama bu hamile kalmış olsam "aaa tahammülü de yoktu hiç hahaha ne komik oldu" denebilecek bir durum değil. Çünkü takdir edersiniz ki sizin çocuğunuza tahammül derecemle kendiminki farklı olur. Ve bu konudaki kimse şu yorumunuzdaki alaycı ifadeyi anlayamayacak kapasitede değil:KK70:
Ne mutlu :) boy boy çocuklarınız olsun o zaman engin kapasitenizle mutlu çocuklar yetiştirin..

Ne mutlu :) boy boy çocuklarınız olsun o zaman engin kapasitenizle mutlu çocuklar yetiştirin..
Allah bilir orasını diyelim bence.
Yani illa inşallah maşallah diye bir yoruma gerek yok amacım dua ya da beddua almak değil çünkü:)

Back
X