• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuk Sevmemek Büyük Kayıp Mı?

konusahibi hamileymiş, tebrik mesajlarını alıyordu :KK49:
Hadi canım :) ahaha tahammülü yoktu çocuklara.. neyseki şaka yapmışsın son sayfalara bi göz gezdirdim de.allah korusun inşallah çocuğu olmaz..ay beddua gibi oldu ama neyseki konu sahibi için bu anca bir dua olur..

Ben daha evli bile degilken bu dertlere niye dustugunuzu anlayamiyorum acikcasi.
İnsanlarin sartlari durumlari degistikce duygulari da degisebiliyor. Ben de evlenmeden once oyle mic mic cocuk seven biri degilken evlendikten sonra duygularim degisti. Degismek zorunda da degil, herkes cocuk sahibi olacak diye birsey yok.
Yalniz bu tarz konular acip milletin cocuklarini ve milletin anne babaligini elestirip, bunu kendine neden edip anne olmak istemiyorum demeyi de yanlis buluyorum.
Sizin cocuk istememeniz nasil bizi ilgilendirmiyorsa, sizi de milletin cocuklari ve anneligi ilgilendirmiyor, baska dertler bulmaniz lazim bence kendinize. Mesela cikip bir cocuk buyutmeye gucum yok deseniz, cok kotu bir cocukluk gecirdim deseniz vs. Anlarim. Yani baskalari sizin nedenleriniz olmasin, istemiyorsaniz da kendi nedenleriniz olsun. Hatta baskalari sizi anne olmak icin sogutuyorsa, siz kendiniz oyle bir anne olun ki herkes gorsun

Hadi canım :) ahaha tahammülü yoktu çocuklara.. neyseki şaka yapmışsın son sayfalara bi göz gezdirdim de.allah korusun inşallah çocuğu olmaz..ay beddua gibi oldu ama neyseki konu sahibi için bu anca bir dua olur..

şu yorum allah aşkına nasıl insanın diline gelir veya neden böyle düşünür ki insan böyle yorum yapar...dikkat çekmek mi niyetiniz??

her insan çocuk sevicek diye bir şey yok bazısı uzak durur sevgisini göstermez bazıları sorumluluğu agır der uzak durur

ben çocuk delisiyim çok severim hemde çok ama biri sevmiyor diye de ona bu lafları etmem kimse etmez...

azıcık düşünceli olun lütfen

Ben öyle bir şey okumadım. gözümdenmi kaçtı ..

200 sayfa olurda son gelişmelerin oldugu sayfaları atlarız,
ancak konu sahibinin güncellemesi son sayfalarda belli iken insanların bu tip sorular sormasını tuhaf karşılıyorum.
cok merak eden zaten arar, bakar, bulur.

bakın nasıl ilgi uyandırdı konu, hemen ogrenmissiniz güncellemeleri : )

fakat konu sahibiyle aynı düsünüyorum dolayısıyla bedduanızı da üstüme alıyorum.

bahsettigi sey cocukların sorumlulukla geldigi ve yetistirmekle ilgili kaygıları,
belki de her gun okulda cocuk sesine aşina oldugundan eve geldiginde sabrının azalıp cocuguna yeteri kadar ilgi gosteremeyecegini düsünüyor?

endiselerini az a indirmek yerine veya begenmiyorsanız yorum yapmamayı tercih etmek yerine duyarlı bir insana sırf cocuk rızkıyla gelir diyip boy boy cocukları sıralamadıgı icin neden bu sekilde karşılıyorsunuz, anlayamıyorum.

cocukları görünce dövesim geliyor, nefret ediyorum dememiş ki...
cocuk sahibi annelerin sevincini de paylasıp tebirk edebilecek bir üye, cunku insanların düsüncelerine ve hayatlarına saygılı bir birey kendisi.
siz neden bunu yapmakta zorlanıyorsunuz ki? cocuk istemiyor olmaktan daha tuhaf ve merak uyandırıcı bir durum bence bu.

Ben daha evli bile degilken bu dertlere niye dustugunuzu anlayamiyorum acikcasi.
İnsanlarin sartlari durumlari degistikce duygulari da degisebiliyor. Ben de evlenmeden once oyle mic mic cocuk seven biri degilken evlendikten sonra duygularim degisti. Degismek zorunda da degil, herkes cocuk sahibi olacak diye birsey yok.
Yalniz bu tarz konular acip milletin cocuklarini ve milletin anne babaligini elestirip, bunu kendine neden edip anne olmak istemiyorum demeyi de yanlis buluyorum.
Sizin cocuk istememeniz nasil bizi ilgilendirmiyorsa, sizi de milletin cocuklari ve anneligi ilgilendirmiyor, baska dertler bulmaniz lazim bence kendinize. Mesela cikip bir cocuk buyutmeye gucum yok deseniz, cok kotu bir cocukluk gecirdim deseniz vs. Anlarim. Yani baskalari sizin nedenleriniz olmasin, istemiyorsaniz da kendi nedenleriniz olsun. Hatta baskalari sizi anne olmak icin sogutuyorsa, siz kendiniz oyle bir anne olun ki herkes gorsun
arkadaş bu zaman zarfında evlenmiş hala istemiyormuşta onu belirtmiş canım.

ancak konu sahibinin güncellemesi son sayfalarda belli iken insanların bu tip sorular sormasını tuhaf karşılıyorum.

fakat konu sahibiyle aynı düsünüyorum dolayısıyla bedduanızı da üstüme alıyorum.

bahsettigi sey cocukların sorumlulukla geldigi ve yetistirmekle ilgili kaygıları,
belki de her gun okulda cocuk sesine aşina oldugundan eve geldiginde sabrının azalıp cocuguna yeteri kadar ilgi gosteremeyecegini düsünüyor?

endiselerini az a indirmek yerine veya begenmiyorsanız yorum yapmamayı tercih etmek yerine duyarlı bir insana sırf cocuk rızkıyla gelir diyip boy boy cocukları sıralamadıgı icin neden bu sekilde karşılıyorsunuz, anlayamıyorum.

cocuk sahibi annelerin sevincini de paylasıp tebirk edebilecek bir üye, cunku insanların düsüncelerine ve hayatlarına saygılı bir birey kendisi.
siz neden bunu yapmakta zorlanıyorsunuz ki? cocuk istemiyor olmaktan daha tuhaf ve merak uyandırıcı bir durum bence bu.
Bir şey anlamadım mesajından inan. koalina hamilemi, değilmi

Benim 11 aylık oğlum var çok korkuyorum başına bir şey gelecek diye, büyümesin hep mememde uyusun istiyorum, 1 gün huzurlu uyku uyumıcam artık biliyorum, ama anni diye dizime yapışmıyo mu:KK68: çok güçlü hissediyorum o zaman kendimi

neyse ki derken, isterse çok beter bişey mi olur, insanlar da istekleri de değişebilir zamanla
Ona göre evet beter birşey gibi anlatmış.çocuk sahibi olmama konusunda anlaşarak evlenmişler

beğenmiyorsanız yorum yapmayın demişsiniz ya.sizde benim yazdıklarımu beğenmediyseniz yorum yapmama hakkınızı kullanabilirdiniz .sevgiler :)

Aaa Koalina hamile misin tebrik ederim

Bir şey anlamadım mesajından inan. koalina hamilemi, değilmi

okudugum kadarıyla degil,
son sayfada da düsüncesi degismemiş zaten.

koalina,
ortalıgı karıstırdım galiba,
tüm samimiyetimle senden özür dilerim...
ama her konuda "okuyamiiicam biri yazsın" vb cümleleri görmekten sıkılınca dayanamadım :110:

2013 ün konusu 2015 de hortladığına göre acaba bir değişikşik mi var.çocuk fikrine sıcakmı bakıyor acaba dedim .neyseki hala istemiyormuş .. :)

Evet istemiyormuş. Allah herkesin gönlüne göre versin.

Çocuk istemeyenleri de "vicdansiz ya da inşallah çocuğu olmaz" diye konuşan insanlardan uzak tutsun....
Bayagi korkunç geliyorlar bana cünkü...Anne olmuşlar ama gerisi eksik kalmış çoğu kişide..

Öğretmenim ve çocuk sevmiyorum, garip olan öğrencilerimi seviyor olmam ve onlara karşı anlayışlı olmam ama başka çocuklara karşı tahammülsüzüm. Sırf bu tahammülsüz olmam sebebiyle anne olmayı hiç düşünmüyorum. Etrafımdaki çocuklar, anne babaların sorumsuzlukları beni çocuklardan tamamen soğuttu. Büyük kayıp mı acaba çocuk sevmemek ve istememek
ayy ben de hiç sevmiyorum çocukları yaa.. ağlayıp zırlıyolar gürültü yapıyolar habire..

Ona göre evet beter birşey gibi anlatmış.çocuk sahibi olmama konusunda anlaşarak evlenmişler

beğenmiyorsanız yorum yapmayın demişsiniz ya.sizde benim yazdıklarımu beğenmediyseniz yorum yapmama hakkınızı kullanabilirdiniz .sevgiler :)

iyi de arkadaşım sen yorum degil ki beddua ediyorsun...yorum böylemi olur yahu...

bi yorum yapasım var ama polemik olmasın lütfen, kimi insanlar daçocuk istemiyorum kedim/köpeğim var yeter diyo, deli oluyorum kedi Köpekle çocuk bir mi

burhan doğançay'ın hayatını okumanızı tavsiye ederim...
kendisi eserlerini cok begendigim bir ressamdır.
ayrıca eşiyle yıllarca tüm sorunlara gögüs germis ve birbirini tamamladıkları bir birliktelikleri olan bir cift.
cocukları ise yaptıkları işler olmuş bugune kadar.

yani herkesin hayali, iliskisinden beklentisi ve hayattaki amacı aynı olmak zorunda degil.

bir onceki yorumumda nedenimi belirttim,
ama aramızda begenmedigimiz seylere verdigimiz tepkilere ilişkin büyük bir fark var; ben beddua edip sonra da bunun güzellemesini yapmıyorum.

okudugum kadarıyla degil,
son sayfada da düsüncesi degismemiş zaten.

koalina,
ortalıgı karıstırdım galiba,
tüm samimiyetimle senden özür dilerim...
ama her konuda "okuyamiiicam biri yazsın" vb cümleleri görmekten sıkılınca dayanamadım :110:
Pardon ben sizin üslubunuzla okiyamiiiiiicamm yazmadım.
sizin amacınız nedir..

Evet istemiyormuş. Allah herkesin gönlüne göre versin.

Çocuk istemeyenleri de "vicdansiz ya da inşallah çocuğu olmaz" diye konuşan insanlardan uzak tutsun....
Bayagi korkunç geliyorlar bana cünkü...Anne olmuşlar ama gerisi eksik kalmış çoğu kişide..
anneliğimi sorgulayacak en son kişisiniz.evet çocuk sahibş olmak istemeyn kişiye en güzel temennidir "inşallah çocuğun olmaz" demek.

bi yorum yapasım var ama polemik olmasın lütfen, kimi insanlar daçocuk istemiyorum kedim/köpeğim var yeter diyo, deli oluyorum kedi Köpekle çocuk bir mi
ama senin bu dediğin de kedi köpeği değersiz görmek bence hiç hoş değil onlarda can. çocuğun senin için çok değerli ise hayvanın sahibi içinde o herşeyi dostu arkadaşı olabiliyor . hayvan beslemedin belki ya da bağ kurmadın hiç bilmemen normal ama böyle deme lütfen
onlar da masum bebekler :KK43:

Back
X