• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuk Sevmemek Büyük Kayıp Mı?

Hayvanseverlerdeki genel bir özellik mi acaba bu çocuk sevmeme:D
Ben de bir kaç yıl önce köpek almaya karar vermiştim, köyden bir küçük kurt köpeği yavrusu getirdim ama aksır öksür sabahı zor ettim. Gittim test yaptırdım meğer alerjim varmış köpeklere. Ben de gittim papağan aldım. Şu an bir sürü papağanım var ve en kaliteli vitaminleri, yemleri kullanıyorum. Elektrikli battaniye aldım mevsim geçişlerinde üşümesinler diye, kafeslerine normal bir battaniyenin üzerine örtüyorum:D Özel mamaları, temizlikleri, oyuncakları... Kendime bakmadığım kadar bakıyorum. Ama işte herhangi bir çocuğa da agucuk demek gelmiyor içimden:D
Neyse benim gibi çok kişi varmış ben de azınlıktayız zannediyordum
kesinlikle çocukları çok sevenlerde genelde hayvanları pek sevmiyo yani tanıdığım kişiler hep öyle:D

Ben de çocuk sevmezdim ikizlerim oldu :1: ama benimki bıkkınlıktandı daha çok tüm çocukluğum yeğenlerime bakmakla geçtiği için :)

Hayvanseverlerdeki genel bir özellik mi acaba bu çocuk sevmeme:D
Ben de bir kaç yıl önce köpek almaya karar vermiştim, köyden bir küçük kurt köpeği yavrusu getirdim ama aksır öksür sabahı zor ettim. Gittim test yaptırdım meğer alerjim varmış köpeklere. Ben de gittim papağan aldım. Şu an bir sürü papağanım var ve en kaliteli vitaminleri, yemleri kullanıyorum. Elektrikli battaniye aldım mevsim geçişlerinde üşümesinler diye, kafeslerine normal bir battaniyenin üzerine örtüyorum:D Özel mamaları, temizlikleri, oyuncakları... Kendime bakmadığım kadar bakıyorum. Ama işte herhangi bir çocuğa da agucuk demek gelmiyor içimden:D
Neyse benim gibi çok kişi varmış ben de azınlıktayız zannediyordum

şimdi ben inat bir insanım, tersim pistir ve bazı konulara tepkim/sözlerim şiddetlidir. bu ve diğer başka huylarım yüzünden, annem ve yakın arkadaşlarım hep "senin köpeğin olsam daha kıymetli olurdum" derler :1: hak vermiyor değilim, çok kıymetli kızım ve çok özverili, çok merhametli, olumlu ne varsa "çok" davranırım. canım o benim canım :16:

bu arada, köpeğim benden daha kaliteli besleniyor yemin ederim :1: sağlık kontrolleri de benimkinden sık mübarek :1:

bu sebeplerden, kimine göre altı üstü kuş olan o evcile yapılan bu düşünceli davranışlar bana abes gelmediği gibi, aksine çok takdir ediyorum.

şimdi ben inat bir insanım, tersim pistir ve bazı konulara tepkim/sözlerim şiddetlidir. bu ve diğer başka huylarım yüzünden, annem ve yakın arkadaşlarım hep "senin köpeğin olsam daha kıymetli olurdum" derler :1: hak vermiyor değilim, çok kıymetli kızım ve çok özverili, çok merhametli, olumlu ne varsa "çok" davranırım. canım o benim canım :16:

bu arada, köpeğim benden daha kaliteli besleniyor yemin ederim :1: sağlık kontrolleri de benimkinden sık mübarek :1:

bu sebeplerden, kimine göre altı üstü kuş olan o evcile yapılan bu düşünceli davranışlar bana abes gelmediği gibi, aksine çok takdir ediyorum.

Evet işte aynen ben:52:
Babam bazen kuşlara hazırladığım mamaları görür ve ben istesem hazırlamazsın, şu dünyada h0ly'nin kuşu olmak varmış der:9:
Şimdilik bir eksiklik hissetmiyorum çocuk konusunda, hiç buna dair plan bile yapmadık yani. Normalde sevgililer çocuğumuz olsa adını ne koyarız diye düşünür ama biz de bana alerji için iğne yaptırıp bi jack russel alma hayalindeyiz.

Ben Turk usulu yetistirilmis cocuklara karsi sempati duyamiyorum diyeyim herkes cevresinde ne gorduyse oyle anlasin. Cocuk nasil yetistirilmis ben ABD'de yasadigim zaman icinde gordum. Burdaki cocuklari onyargisiz seviyorum o yuzden.
Tahminimce sen de adam gibi yetistirilememis cocuklara cok rastladin herkes gibi. O yuzden olabilir.
Onun disinda cocuk sahibi olmak istememek bence gayet normal birsey. Ben de bir 8-10 sene kadar istemem, ya da hic istemeyebilirim, emin degilim bu konuda.
Hayatinda cocuk yapmaktan (cocuk yetistirmektn degil) baska icraati olmayan insanlar laf sokmaya calisabilir, gul gec. :34:

Öğretmenim ve çocuk sevmiyorum, garip olan öğrencilerimi seviyor olmam ve onlara karşı anlayışlı olmam ama başka çocuklara karşı tahammülsüzüm. Sırf bu tahammülsüz olmam sebebiyle anne olmayı hiç düşünmüyorum. Etrafımdaki çocuklar, anne babaların sorumsuzlukları beni çocuklardan tamamen soğuttu. Büyük kayıp mı acaba çocuk sevmemek ve istememek

ilerde belki fikrin degisirse ozaman belki üzülürsün bir kayıp olur senın ıcınn..acıkcasıı sevmekk kadar sevmemek ıstememk de normal zaten normalide kendını hazır hıssetmeden cocuk yapmamakk...bilinçli olmak...

Herkes çocuk sevmeyebilir, ortamdaki bir bebeği sevmek için istek duymayabilir, bütün kadınlar anaç değildir. Öyle olmaması da bir kayıp veya problem değil. Bu demek değil ki çocuğu olursa sevmeyecek. Merhamet ve insanlık duyguları olan herkes bebeğini sevebilir erken veya geç.

Hormonal olabilir annelik hormonu vücudunuzda çok azdır.Bu hormon bebek sevgisini,koruyup kollamayı,pimpiriklenmemizi bile saglayan bir hormon.Sarılma ile karı-koca arasındaki bağların güçlendigi kanıtlanmış bir olay bilimsel olarak.Dokununca ,sevgiyle sarılınca vucut bu hormonu üretiyor.Birbirine sarılan temas halinde çiftlerin sorunlarını daha kolay çözdüklerini,çünki erkegin bu hormonu ancak sarılıp şefkat görünce ürettiğini ve bu hormonun TEK EŞLİLİĞE yöneltip ,insanın içindeki ŞİDDET duygusunu azalttığını kanıtlamış uzmanlar.

Oksitosin denilen bu hormon oldukça rahatlatıcı bir hormon olup ,annenin bebeğine bakışıyla dahi beynin salgılamaya başladığı bir hormondur.Anne sütü memede olsa da OKSİTOSİN salgılanmazsa memeden süt akmaz mesela...

Dediğim gibi hormonal olabilir.Herkes bekarken BEBEK diye sayıklamaz zaten.Biraz zaman geçip evliliğe alışınca insan iki kişi tek olunca üçüncüyü bünye istiyor.

Bence evlenip eşinizle aynı evi paylaşınca zamanla duygularınız degişecektir.

Öğretmenim demişsiniz,tüm yaramazlıklarına rağmen bir sınıf dolusu çocuk sizi ,siz onları seviyorsanız daha ne olsun...

Nişanlılığınız tadını çıkartın,kendinizi yavaş yavaş keşfedip evlilik denilen kurumda yeniden yaratacaksınız zaten...Bebek kokusu cennettendir demiş peygamberimiz.Hakikaten insan bebek kokusunu başka yerde bulamaz.Bir kez daha bu farkındalık ile koklamanızı tavsiye ederim bebek görünce ...

Çok güzel bir yorum, biyolojik saat kendini hissettirmeye başlayınca düşüncelerin farklılaşabilir.

bazı kadınlar anaç değilmidir :53::53: yapma Allah aşkına şimdi seni burda taşlamasınlar canım dikkat et herkadının anaç olduğunu doğurmak zorunda olduğunu düşünen insanlar var mağlesef burda :27::27::27:

bazı kadınlar anaç değilmidir :53::53: yapma Allah aşkına şimdi seni burda taşlamasınlar canım dikkat et herkadının anaç olduğunu doğurmak zorunda olduğunu düşünen insanlar var mağlesef burda :27::27::27:

:1: :1: :1:

bir anım geldi aklıma. eşimin bir akrabası var, evlerden ırak. yol üstünde görür, güler canıııım, cicim der, 2 adım atarsın dedikodunu yapar. bir de hiç kimse sormasa da fikrini beyan eder.

neyse bu bayanı 3 sene içinde 1 kere ya gördüm ya görmedim. 7 senede toplam görüşmemiş 2-3 kere. her defasında çocuk yapın çocuk yapın der (yapsak gelip görüp sevecek bile değil). en sonunda dayanamadım bir gün köpeğimizi gösterdim ve "işte bizim çocuk da bu, bir yerlerde yanlış yaptık herhalde biz, 4 ayaklı ve kuyruklu doğdu, acaba yanlışı nerede yaptık biz :26:" dedim.

ben eskiden çocukları severdim ama artık yaş ilerledikçe eskisi kadar sevmiyorum
nişanlımın da etkisi var bunda o da sevmiyo, hep olumsuz özelliklerini söylüyo sağolsun :9:
evlenince de bi süre istemiyoruz zaten (3 yıl gibi ) tabi Allahım aratmasın da
nişanlım sorumluluğundan korkuyo, yoruculuğundan korkuyo.. keza ben de öyle
çünkü ciddi sorumluluk ve fedakarlık isteyen bişey
ama yine de anlaştık yapıcaz 1 tane :9: aslında ben kardeşi olsun istiyorum 2 çocuğum olsun istiyorum ama nişanlım 1 taneye zor ikna oldu :27:
demem o ki benim şuan çok sevmeme durumum sanırım nişanlımdan dolayı.. o sevmiyo diye
ben de ağlamalarına, şımarıklıklarına dayanamıyorum ama bazen de öyle bi his geliyo ki anne olmak istiyorum da diyebiliyorum
yani oldukça tutarsız bu konuda hislerim :9:

filtrekahve süper yapıştırmışsın lafı :34: bende kedim için diyorum işte kızım başka bitaneye gerek yok hem çocuk büyük sorumluluk hyatımı ona bağlıyamam mağlesef sorun şuki nişanlım istiyor ama biliyor benim istemediğimi kesinlikle :27::27:

filtrekahve süper yapıştırmışsın lafı :34: bende kedim için diyorum işte kızım başka bitaneye gerek yok hem çocuk büyük sorumluluk hyatımı ona bağlıyamam mağlesef sorun şuki nişanlım istiyor ama biliyor benim istemediğimi kesinlikle :27::27:

belki de problem bu zaten. 10 kere doğup gelmiycez tekrar, hatta 2. defa bile. artıları/eksileri tarttığım zaman, eksiler alıp başını gidiyor, artılık kısım havada kalıyor. 8-9 yaşımdan beri, özgürlük bilincinde olup, özgürlüğüme düşkün oldum hep. bir evcil köpüş bile yeri geliyor elimi ayağmı bağlıyor, sınırlı sayıda oluyor ama yapıyor, dolayısı ile bir çocuk ne kadar kısıtlar hayatımı düşünmek geriyor beni :25:

buna bencillik diyenler var, olabilir de olmayabilir de. ben bencillik olarak görmüyorum.

allah isteyene, istediği kadar versin, istemeyenleri de kazalardan ve "çocuk yapın" cümlelerinden korusun :31:

Bazen insanlar ömürlük bağımlılıklar istemezler, bunda anormal bir şey yok

Bence kendinin farkında olman dünyadaki en güzel erdem, bu kötü bir şey değil. Çocuk sevmemek de sevmek kadar insani bir durum. Ve bu merhametle falan ilişkili değil. Seni canı-ı gönülden tebrik ederim, toplum dayatmaları sonucu anne olmak zorunda hisseden ve çocuklarına sahip çıkmayı beceremeyen insanlardan fersah fersah ileridesin. Zaman ne getirir bilinmez belki ilerde sevebilirsin ama dedim ya insanın kendi duygularını doğru tartabilmesi çok büyük bir erdem.

evli falan değilim bende çocuk sevmiyorum fazla ama ileride anne olmayı istiyorum çnkü annelik başka birşey. yani kendi canından olan şeyi sevmeme ihtimali yok bence.
ayrıca gördüğüm kadarıyla annelik bayanları çok değiştiriyor duygusal anlamda.yani çocuk sevmiyorum diye çocuk yapmamayı düşünmek kötü bir fikir bence.
tabi yargılamam istemem ama ileride pişman olmanı istemem canım.
sonuçta bence her bayan çocuğu olsun ister. yani derler ya çocuk olmadan ev "ev" olmaz diye!

bende her çocuğu sevmem ama sevdiğim adamdan çocuğum olsun çok isterim mesela...böyle düşün sen canım.önemli olan aile olabilmek!

Şüphe etmeden önce geçmiş konulara bakarsanız okul etrafındaki başı boş köpeklere karşı bile merhametli olduğumu görürsünüz. Demek ki çocuk sevgisiyle merhamet ilişkilendirilemezmiş.
Merhamet etmekle sevgi aynı şey değildir, sevmiyorum demek de nefret ediyorum demek değildir.
Sevmiyorum işte. Arkadaşlarım bir bebek görünce öpüp koklamak isterken bende ona karşı ekstra bir duygu olmuyor, alıp kucağıma sevmiyorum böyle bir isteğim yok.

Basligi okur okumaz ilk aklima gelen ön yargilar oldu ve yanilmadim :1:

Neyse kuzenim ana okul ögretmeni o da cocuklara karsi soguktu hep evlendi cocuk yap denilince benim cocuklarim var zaten derdi okul dakiler icin yani :-)
Simdi kendi kizi oldu ve bir dakika ayrilmiyor yanindan :34:

Bence sende anne olunca daha sicak bakarsin coluk cocuga :1:

Bu arada ben yegenimin annesi gibiyim ilk konusmaya basladiginda bana anne diyordu :1:

Son düzenleme:
Öğretmenim ve çocuk sevmiyorum, garip olan öğrencilerimi seviyor olmam ve onlara karşı anlayışlı olmam ama başka çocuklara karşı tahammülsüzüm. Sırf bu tahammülsüz olmam sebebiyle anne olmayı hiç düşünmüyorum. Etrafımdaki çocuklar, anne babaların sorumsuzlukları beni çocuklardan tamamen soğuttu. Büyük kayıp mı acaba çocuk sevmemek ve istememek

bence sizdeki çocuk sevmemek değil. birçok kişi tanıdım ki, -anne/baba oldukları halde- kendi çocuğuna resmen aşık ama başka tüm çocuklar tu kaka. böyle insanlara göre, siz çok daha fazla çocuk seven birisiniz bana göre. çocukları gerçekten sevmezseniz, mesleğinizi de yapamaz, o çocuklara tahammül gösteremezdiniz bence. kendi kanınızdan olmayan kişilere karşı empati kurarak yakın davranabiliyorsunuz, bunu ebeveyn olduğu halde yapamayan çok insan var maalesef.

bana özünde çocuklar hep iyi geliyor, yanlış aile eğitimi, ilgisizlik onları istenmeyen davranışlara yönlendiriyor. bu yüzden çocukların çoğu davranışını hoş görebiliyorum, sabredebiliyorum. olumsuz örneklere sıklıkla denk geliyorum, öncelikle ailelere kızıyorum. nasıl şekil verilirse, o şekilde çocuk davranıyor.

tatil yerlerinde ben de Türk usulu yetiştirilen bazı çocuklar ile turistlerin çocuklarını karşılaştırıyorum bazen. bizim çocuklarımızı itici hale getiren bazı davranışları, o çocuklarda göremiyorum. bu da yetiştirmenin somut bir örneği bana göre. hiç turist çocuklarının güneşlenenlere kum attığını, başka çocuklara taş attığını, annelerinin sahil kenarında çiş-kaka yaptırdığını vs görmedim. örnekleri çoğaltabiliriz.

sizdeki durum geçici olabilir. olmasa da problem değil. çocuk sevmemek değil, istememek olarak ifade edeceğim ben. istememek de bir kayıp değildir. aklı başında bir insansınız. sizi ne mutlu ediyorsa, o yönde tercihlerinizi gerçekleştirin.

çocuk düşüncesine karşı olan arkadaşlar; bence ülkemizdeki geleneksel yöntemler yerine, farklı ülkelerdeki çocuk yetiştirme anlayışını da bir inceleyin. çevrenizdeki olumsuz örnekleri genellemeyin. her seçeneği değerlendirdikten sonra, en net kararı verebilirsiniz ve sizin için en doğru karar o olur diye düşünüyorum.

öğretmen olan biri için çocukları sevmemek garıp :D
yahu çocuk sevılmez mı? minicik bir insan sevılmez mı:DD

kayıp; çünkü yaşlandıgın zaman gerçeklerin farkına varıyorsun

öğretmen olan biri için çocukları sevmemek garıp :D
yahu çocuk sevılmez mı? minicik bir insan sevılmez mı:DD

kayıp; çünkü yaşlandıgın zaman gerçeklerin farkına varıyorsun

Ay evet ya simdi bu yazdigini okuyinca evimin minik insanlarini ozledim onlar uyurken okadar bos ve anlamsiz ki yuvamiz

Back
X