• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuk Sevmemek Büyük Kayıp Mı?

Allah bilir orasını diyelim bence.
Yani illa inşallah maşallah diye bir yoruma gerek yok amacım dua ya da beddua almak değil çünkü:)
o zaman inşallahsız ,maşşallahsız bir yorum yapayım.demişsin ya 50 yaşına gelince pişman olurmuyum .evet olursun..

Bana terbiye dersi verenlerin ne tuhaftır ki üslupları hep aynı.bişeyleri düzelteyim derken geri dönüp asıl kendilerinib komik olduğunu görmüyorlar.sanırım hepiniz konu sahibinin yakın arkadaşı oluyorsunuz .ne hoş.devam edin.körler sağırlar ,birbirini ağırlar..size çocuksuz dertsiz hayatlarınızda mutluluklar..
Kimse kimsenin yakın arkadaşı değil. Siz ne yazdığınızın farkına, bilincine bir varın önce. İsteyen çocuk yapar, isteyen yapmaz. Bu kimseyi bağlamaz. Konu sahibi anne olabilecek yaşta bir kadın. Bugün istemez, 2 sene sonra ister. Veya hiç istemez. Bilemeyiz. Bu kimseye "inşallah çocuğun olmaz" DUAsı yapma hakkı vermez. Konu sahibi gelecek ay gelip çocuk istediğini yazsa ne yapacaksınız? Bedduaya dönüşmüş temenninizden dolayı özür mü dileyeceksiniz?
Buraya çocuk gibi insanların hayatını etkileyecek ömürlük olaylar için böyle dua veya beddua yazılmaz. Çocuk istemeyen birine "inşallah olmaz" demek bir işe yaramıyor. Yeri de yok. Klavye başında olmanızdan cesaret alıyırsunuz herhalde. Allah çocuk düşünmeyen çiftlerden de uzak tutsun sizi. Demek es kaza böyle şeyler duysanız hemen güzel(!) temellilerde bulunuyorsunuz. Korkunç gerçekten. Kimse bu konuda sizin güzel temennilerinizi duymak istemiyor emin olun.
Bu konuda cidden korkulacak insanlar okudum bu akşam.

kızlar hiç temenni de bulunmayın ne iyi ne kötü.. beddua gibi yorum ne kazandıracak ki size?

Ben konu açtığımda üye bile değilmişsin yorum yapman çok komik oluyor. Senin gibi tartışma çıkarmaya uğraşıp agresif yorumlar yapanlar olmazsa sorun olmaz.
Konuyu okumak için üye olmak gerekmiyor.Asıl bence sizin gibi cocuk sevemeyenler olmazsa değil bu topicde toplumda sorun kalmaz;)

Konuyu okumak için üye olmak gerekmiyor.Asıl bence sizin gibi cocuk sevemeyenler olmazsa değil bu topicde toplumda sorun kalmaz:KK66:
Sorun çıkaran birinin toplumdaki sorunlardan bahsetmesi de ilginçmiş.
Toplumca tek sorunumuz çocuk sevmemekti zaten.

Bence bu konuyu actiginiza göre bebek düşüncesi çok istemesenizde ilginizi cekiyo bi merak etme durumunuz var en azından bu da bi başlangıç gibi geldi bana :) ama bence burda yazilanlarla yola çıkmayın istemiyosaniz bekleyin sonuçta olsa da bakacak olan sizsiniz olmayinca belkide pisman olacak yine sizsiniz esinle senin kararin önemli herseyden çok

Konu sahibi cocuk sevemiyor olsaydi kendi okuttugu ogrencileri icin kendini paralamaz ve teketek ilgilenmek istemez ve onlari umursamazdi..Lutfen cocuk sahibi olmak istemiyorla cocuk sevmemeyi bagdastirma gibi basmakalip fikirlerle zan altinda birakmayin konu sahibini.

Bu arada;
Koalina Koalina laf arasinda bahsetmissin.Cok sevindim durumlarinizi toparlamaniza esinle.

Koalina meslektaşız sanırım benim yedi yıl uğraşıp kavuştuğum hemde altı ay kalkmadan yatıp doğurduğum bir yavrum var beş yaşımda maşallah ona Rabbim uzun ömür versin onkoloji hastasıyım tedavim de bana terapi oldu o iyiyse bende iyiyim evimin neşesi yaşama sevincim ben çocukları çok seven birisiyim ama kendi çocuğum başka o harika bir şey ben anneliğin Allah ın bize en büyük lütfu olduğunu düşünüyorum başkalarının çocuklarını seviyorsanız kendi çocuğunuzu daha çok seveceksiniz emin olunl gördüğünüz her çocuğu mıç mıç öpmeyi sadece sevmek olarak düşünmemek lazım bu sizin sevgisiz ya da merhametsiz olduğunuzu göstermez sevgi emek ister sorumluluk gerektirir Rabbim dileyen herkese annelik nasip etsin size de selam ve sevgilerimi sunarım

Ben cocuk sevmeyenleri degil ama cocuk sevmeyenlerden, cocuk sahibi olmak istemeynlerden nefret edenleri anlamiyorum, size ne kardesim herkes uremek zorunda mi? Ya da herkes kucuk insan modellerini sevmek zorunda mi?

Neyse, daha once farkli bir konuda uzun uzun yazmistim. Ben evlendim 6 sene cocuk istemedim sonra acaba mi derken hamile kaldim. Simdi anliyorum ki benim cocuk sahibi olmak istmeme nedenim cevremdeki uber feci ebeveynlermis. Cocuk dedigin sey gayet sevilesi olabiliyormus.

Ama su da var ben hayatim boyunca hep cocuklara tahammulu cok yuksek bir insan oldum, aksine yetiskinlere tahammul edemiyorum. Mesela sık sık yaramaz misafir cocuklariyla ilgili konu aciliyor ya, benim evimde bir cocuk ne yaparsa yapsin sinirlenmiyorum. Ama yetiskin birinin tuvaleti kullanip ellerini yikamadan ciktigini farkettigimde ya da toplu tasimayla gelip elini yikamadan sofraya oturdugunda vs uyuz oldugum cok sey var, kan beynime sicriyor, kovasim geliyor insanlari. Yani ben insan yaratiginin minigini buyugunden daha cok seviyorum :KK70: benimki sadece bu rezil dunyaya bir cocuk getirme ve onun omur boyu sorumlulugunu alma dusuncesinin cazip gelmemesiydi, icimde hicbir zaman annr olma istegi de olmadi, dedigim gibi acaba derken hamile kaldim, iyi ki de kalmisim...

Konu sahibi cocuk sevemiyor olsaydi kendi okuttugu ogrencileri icin kendini paralamaz ve teketek ilgilenmek istemez ve onlari umursamazdi..Lutfen cocuk sahibi olmak istemiyorla cocuk sevmemeyi bagdastirma gibi basmakalip fikirlerle zan altinda birakmayin konu sahibini.

Bu arada;
Koalina Koalina laf arasinda bahsetmissin.Cok sevindim durumlarinizi toparlamaniza esinle.
Konu başlığından kaynaklı sanırım o yorumlar da... Sevemiyorum derken böyle sarılayım, öpeyim, ah keşke çocuğum olsa gibi isteklerim-arzularım yok demek istemiştim oysa ki:) Herkes ölüp biterken bana çok manasız geliyor çocuk olayları.
Evlerinin başlangıç haberi alınınca ve 8-12 ay arası zaman verilince ben zaten bayram yaşadım:) Artık kimler dua ettiyse o konudan sonra fazla sürmedi ve temel atıldı. Benimle beraber üzülenler, düşünenler, yorum yapanlar sağolsun gerçekten:) Şu an eşim almış eline metreyi evin sağını solunu ölçüyor, çiziyor. Ailesi de geçen hafta bizde kaldı eskisi gibi sorunlar yaşamadık.

Ben yıllarca çocuk istemedim, sonra kendimi bir karar verme aşamasında buldum ve kararımı verdim. ( nasıl demeyin ben de bilmiyorum)
Evet ben hayatım boyunca böyle bir sevgi tatmamışım, bunu anlatmanın mümkünatı yokmuş.
Keşke önceden bu kararı alsaydım demiyorum, o zamanlar istememiştim iyi ki de istemeden yapmamışım. Sanki öyle olsaydı anneliğin büyüsünü de tadamayacaktım diye düşünüyorum...

Yorum yapmayacaktım ama tutamadım kendimi. Bazı yorumlar komik gelmeye başladı çünkü.
Bebekler ve çocuklar çok gürültücüymüş. Hep bir şey talep ederlermiş vs vs.. Pekala doğru ama buna ancak "yumurtadan çıkmış kabuğunu beğenmiyor" denir. :63:

Herkes çocukluğunda sakin sakin oturup kitap okuyup tez hazırlayan bireylermiş gibi. :KK48:

Yorum yapmayacaktım ama tutamadım kendimi. Bazı yorumlar komik gelmeye başladı çünkü.
Bebekler ve çocuklar çok gürültücüymüş. Hep bir şey talep ederlermiş vs vs.. Pekala doğru ama buna ancak "yumurtadan çıkmış kabuğunu beğenmiyor" denir. :63:

Herkes çocukluğunda sakin sakin oturup kitap okuyup tez hazırlayan bireylermiş gibi. :KK48:

size katıldıgım noktalar var,
keza konu sahibiyle ayrıstıgım noktalar oldugu gibi...

bakın ben sese tahammulu olmayan biriyim, bunu hastalık olarak da düsünebilirsiniz,
tiz ve yüksek sesler, armonik olmayan gürültüler (ya da benim cozumleyemediklerim diyeyim ) , desifre edemedigim rtimler ve düzensizlikler... bildiginiz sinir bozuklugu yaratıyor.

eger insanın dogasında var ise üremek,
tavuk, civciv, yumurta benzetmelerindeki gibi bir evrim soz konusu ise;
tercihlere saygı duymanın yanı sıra bu savunmayı da bir nebze kabul edebilirim.
ancak benim dogamda da baska degiskenler de soz konusu.
simdi yazık degil mi o cocuga?

en azından kendimi biliyorum, tanıyorum,
elbette bir basyapıt misali hayatımdaki en güzel seyin yeni bir insan yetistirmek olmasını da isterim,
ancak emek vermekten gectiginin farkındayım.
ve buna hazır hissetmiyorsak, tolere esigimiz düşükse kendimizi, eşimizi ve gelecekte de cocugu buna zorlamak ne derece dogru olur?

yarın ne olacagını bilemem,
15yasındayken cocugum olsun demiyordum ancak şu anki dusuncemde de degildim,
kim bilir belki bir 5 yıl sonra düsüncelerim yasadıklarım ve gordüklerimle yine degisecek...
tek bildigim kendimi tanıdıgım, gerekcelerimi koyabildigim.

konu sahibi adına yazmak istemiyorum,
onunki kararsızlık barındırıyor olabilir,
ya da biyolojik saatin gecmesinden korkuyor olabilir,
endiselerinin faklı nedenleri de olabilir...
kendisi icin düsüncelerim; karsılasıtıgım pek cok kadına nazaran kendisinin gercekten sabırlı ve iyi egitim almıs biri oldugu, dolayısıyla iyi bir anne olup cocugunu da iyi bir sekilde yonlendirebilecegi...

şimdi biri "hayvanları sevmiyorum" diye konu açsa ne taşlanırdı ha :KK53: ama konu bebek olunca bir hayli destek almış konu sahibi.. fikir özgürlüğü başka bir şey yaw :KK53:

neyse konuya da yorum yapayım.. Ben evlenmeden önce çocuk sevmezdim.. hele hele 3-13 yaş arası kız çocuklarına bildiğin sinir olurdum.. çevremdeki çocukların sürekli ağlaması, sürekli bir şeyler talep etmesi belki de soğutmuştu beni bilemiyorum..

neyse kendi çocuklarım doğduktan sonra çocuklarıma aşık oldum.. sonra bir kız yeğenim doğdu, ona da aynı aşkla bağlandım.. ama ilginçtir hala ağlayan, anne- babasına hayatı dar eden çocuklara tahammül edemiyorum.. ve bu "çocuk sevmeme" olayının tamamen çevremizde gördüğümüz yanlış yetiştirilme kurbanı çocuklar olduğuna inanıyorum..
Kaliteli, düzgün yetiştirdikten sonra çocuk hayatta ki en en en mükemmel şey :)

hayvan sevmiyor diye taşlanır tabi çünkü sevmeyenler o dilsiz masumlara zarar veriyorlar
çocuk sevmeyen en azından cocuk yapmıyor mesela sokakta boğazlamaya kalkmıyor ki
haksız mıyım :)

Artık evlenip 1 seneyi doldurmuşlara "hani çocuk" demek bir gelenek olduğundan ben de sıkça bu sorularla boğuşuyorum. İstemiyorum cevabı yeterli gelmiyor, yani istemiyorum o kadar işte. Nasıl istemediğimi anlayan yok henüz, öyle ya çocuk nasıl istenmez, mümkün değil:) Sonra bitmek bilmeyen açıklamalar, falanca da istememiş sonra istediğinde olmamış bilmem kaç sene uğraşmış, filanca da istememiş ama anne olunca anlamış. İyi de ya anlamazsam? Ya anne olacak kapasitede değilsem? Üstelik içimde zerre bebek isteği yoksa?
Çok şey kaçırıyormuşum ve nasıl bir öğretmen çocuk istemezmiş...
kimseyi dinleme bundan önceki yaptığın gibi daima kendi mantığını ve kalbini dinle
ağzı olan konuşur böyle sanki evliliği onlar yaşayacakmış gibi evlen artık evlen derler
cocuğa onlar bakacakmı gibi hadi çocuk ne zaman yapıyorsun

çok cahiller

Back
X