Ben de bu tarz yazmistim aynen oylee yani okadar cocuk severim , elbet kizimi da cok seviyorum herseyim o fakat eski gunlerimi de cok ozluyorum bazen . Allah anneligi de nasip etsin sana hayirlisiyla ama inann bukadar acele etmee tadini cikar , doy basbasa olmaya esinle istedgn saatte yatmaya kalkmaya istediginde dus almaya yuryus yapmaya bombos aksama kadar yatmaya uykuya ve daha sayabilecegim bicok seye ....Az sakin .
6 yıl çocuk düşünmedim .
Evet aklıma gelmedi değil ya istediğimde Rabbim nasip etmezse diye .
Ama o an sadece hakkımızda hayırlısı neyse o olsun deyip konuyu kpattım .
İlk istediğim ay da hamile kaldım .
Kötü düşünme . Herzaman iyi olanı düşün .
Gez toz eğlen .
İnan hamilelik süreci çok zor .
6 yıl sonra bu işe gönül verdik .
6 yıl o kadar vakit geçirmemize rağmen eşimi çok özlüyorum .
Okdr huysuzum agresifim ki ..
en ufak şeyde bağırıp çağırıyorum .
Sizin gibi taze evliliklerde bu olaylar evliliğinizi zedeler .
Bırak çoluğu çocuğu eşinle vakit geçir . Yapmak istediğin herşeyi yap.
Saatlerce sevişin !!!
O kadar güzel yazmışsınız ki kesinlikle katılıyorum aynı durumları yaşıyorum çünkü, ilk bir sene korunduktan sonra şu tarihte korunmayı bırakıp hamile kalırım diye planlamıştım hep ama üzerinden 14 ay daha geçti bu planın, malesef herşey planladığımız gibi olmuyor hayatta. Eşinizle konuşup ne kadar istediğinizi anlatırsanız belki o da sıcak bakar babalık fikrine hakkınızda hayırlısı olsunValla ucu ucuna planlar her zaman tutmuyor seneye maddi durumunuzun iyi olacaginin garantisi ne? Tabiki maddi durumun guzel olursa hem madden hem manen daha huzurlu olursunuz.
Cocuk yapmak tek tarafli olmaz elbette ama cocugu bu kadar isteyen bir kadini bu duygudan mahrum birakmak bana gore hic dogru degil.
Oyle iki sene sonra cocuk yapariz demekle olmuyor.Insanlar bazen yillarca bekliyor.Esinizde problem yoksa hadi neyse de ya varsa ve surec uzadikca hastaligi artarsa.Ayrica Allah korusun ya cocugunuz olmazsa bu takinti hic normal degil.Ama anne olma isteginizi saygiyla karsiliyorum.
Allahım sağlıkla evlatlarımıza kavustursun daha 3 aylık hamileyim 3 aydır neler uaşadım .Ben de bu tarz yazmistim aynen oylee yani okadar cocuk severim , elbet kizimi da cok seviyorum herseyim o fakat eski gunlerimi de cok ozluyorum bazen . Allah anneligi de nasip etsin sana hayirlisiyla ama inann bukadar acele etmee tadini cikar , doy basbasa olmaya esinle istedgn saatte yatmaya kalkmaya istediginde dus almaya yuryus yapmaya bombos aksama kadar yatmaya uykuya ve daha sayabilecegim bicok seye ....
bu kadar takıntı yapman hayır getirmez...Az zaman önce çocuk takıntım adlı bir konu açmıştım 7 aylık evli olduğumu deli gibi çocuk istediğimi ama gerek borçlardan gerekse eşimin baba olmayı henüz istemeyişi nedeniyle beklemek zorunda kaldığımı anlatmıştım. Herkes eşime hak vermişti maddi durumu düzeltip eşim hazır olduktan sonra(ki bu 2-3 yıl alacak) çocuk yapmamızın doğru olduğunu söylemişlerdi.
Hala çocuk istiyorum deli gibi istiyorum. Son haftalarda bu takıntım boyut değiştirdi . Çevremde çocuk sahibi olamayan ya da sürekli düşük yapan bir kaç arkadaşım var belki de onlardan etkilendim. Şöyle ki sürekli ya bizim çocuğumuz olmazsa, ya eşimde ya da ben de sorun varsa, daha iki yıl çocuk sahibi olup olamayacağımı bile öğrenemicem, erken davranıp gerekenleri erkenden yapamıcam geç kalıcak herşey, ki kesin bir sorun olur hemen çocuğum olmaz bu devirde hamile kalmak zorlaştı diye düşünüp duruyorum .
Geçenlerde sırf bu yüzden hayatımda ilk kez jinekoloğa gittim bir sorun var mı erken davranmamızı gerektirecek bir problemim var mı diye. Ultrasonla baktı rahim ve yumurtalıklar tertemiz dedi. Tabi bana bu kadarı yetti mi hayır. Dedim bi de hormon testi yapalım hocam yumurta rezervine bakalım. Doktor bile dedi daha 25 yaşındasın ne bu endişe falan . Sonra rezervlere de bakıldı(fsh 4 çıktı çok iyiymiş falan anlattı baya) çocuk sahibi olman için en ufak bir engel bile yok dedi yolladı
Bir kaç gün rahat gezdim ama şimdi de ben de sorun yokmuş ama ya eşimde varsa diye düşünüyorum
Hiç ama hiç iyi değilim sanki hamile kalsam Nirvana’ya ulaşıcam. Benim gibi böyle ya çocuk olmazsa diye düşüncelere kapılan var mı kötüyü çağırıcam gibi hissediyorum artık
Ben bu iki üç yıllık süreyi nasıl delirmeden atlatırım nolur beni motive edin. Her evlenenden üç beş ay sonra çocuk haberi alıyorum iyice gerildim.
O kadar güzel yazmışsınız ki kesinlikle katılıyorum aynı durumları yaşıyorum çünkü, ilk bir sene korunduktan sonra şu tarihte korunmayı bırakıp hamile kalırım diye planlamıştım hep ama üzerinden 14 ay daha geçti bu planın, malesef herşey planladığımız gibi olmuyor hayatta. Eşinizle konuşup ne kadar istediğinizi anlatırsanız belki o da sıcak bakar babalık fikrine hakkınızda hayırlısı olsun
Bence sizde anksiyete var(bende de var) once ona tedavi olunAz zaman önce çocuk takıntım adlı bir konu açmıştım 7 aylık evli olduğumu deli gibi çocuk istediğimi ama gerek borçlardan gerekse eşimin baba olmayı henüz istemeyişi nedeniyle beklemek zorunda kaldığımı anlatmıştım. Herkes eşime hak vermişti maddi durumu düzeltip eşim hazır olduktan sonra(ki bu 2-3 yıl alacak) çocuk yapmamızın doğru olduğunu söylemişlerdi.
Hala çocuk istiyorum deli gibi istiyorum. Son haftalarda bu takıntım boyut değiştirdi . Çevremde çocuk sahibi olamayan ya da sürekli düşük yapan bir kaç arkadaşım var belki de onlardan etkilendim. Şöyle ki sürekli ya bizim çocuğumuz olmazsa, ya eşimde ya da ben de sorun varsa, daha iki yıl çocuk sahibi olup olamayacağımı bile öğrenemicem, erken davranıp gerekenleri erkenden yapamıcam geç kalıcak herşey, ki kesin bir sorun olur hemen çocuğum olmaz bu devirde hamile kalmak zorlaştı diye düşünüp duruyorum .
Geçenlerde sırf bu yüzden hayatımda ilk kez jinekoloğa gittim bir sorun var mı erken davranmamızı gerektirecek bir problemim var mı diye. Ultrasonla baktı rahim ve yumurtalıklar tertemiz dedi. Tabi bana bu kadarı yetti mi hayır. Dedim bi de hormon testi yapalım hocam yumurta rezervine bakalım. Doktor bile dedi daha 25 yaşındasın ne bu endişe falan . Sonra rezervlere de bakıldı(fsh 4 çıktı çok iyiymiş falan anlattı baya) çocuk sahibi olman için en ufak bir engel bile yok dedi yolladı
Bir kaç gün rahat gezdim ama şimdi de ben de sorun yokmuş ama ya eşimde varsa diye düşünüyorum
Hiç ama hiç iyi değilim sanki hamile kalsam Nirvana’ya ulaşıcam. Benim gibi böyle ya çocuk olmazsa diye düşüncelere kapılan var mı kötüyü çağırıcam gibi hissediyorum artık
Ben bu iki üç yıllık süreyi nasıl delirmeden atlatırım nolur beni motive edin. Her evlenenden üç beş ay sonra çocuk haberi alıyorum iyice gerildim.
Ahh ne güzel dua etmişsiniz çok teşekkür ederim çok amin Rabbim kimin ne muradı varsa hayırlısıyla nasip etsinRabbim siz dahil isteyen herkese saglikli,sihhatli, akilli, guzel yuzlu,kaderi guzel,ahlakli, rizki bol,anasina babasina topluma faydali,imanli,sirin mi sirin, hayirli evlatlar nasip etsin.
Az zaman önce çocuk takıntım adlı bir konu açmıştım 7 aylık evli olduğumu deli gibi çocuk istediğimi ama gerek borçlardan gerekse eşimin baba olmayı henüz istemeyişi nedeniyle beklemek zorunda kaldığımı anlatmıştım. Herkes eşime hak vermişti maddi durumu düzeltip eşim hazır olduktan sonra(ki bu 2-3 yıl alacak) çocuk yapmamızın doğru olduğunu söylemişlerdi.
Amin canim insaallah bu defa hayirla ve saglikla evladinjzi kucaginiza alirsiniz. Bende cevreye gore bekledim ya guya 3.3.5 yil soranlardan bj tanesi istedigin zamanda olmayacak bile dedi tobe hasa bukadar da eminler bazen anlayamiyorum insanlari bin sukur Allah im istedigimjz ay nasip etti . Ben suanda hamileligi birak korkutmak gbi olmasin ama dogum sonrasi pskoloji ve esimle aramda yasananlar bekledgm kadar onun beni anlayamamasi vs yuzunden 2. Bebek dusunmuyorum ve yeni evli olup hamile haberini alirsam birisinin uzuluyorum onun adina istemsizce. Cunku evlilik bile cok zor iki kisilik yasama alismak kac yilda olsa tanidigjn insanla ortak bi yuva kurup, yurutebilmek. Ustune hamilelik, hamilelikle ister istemez cinsel hayatta tedirginlik , hamilelik ve dogum sonrasi esten beklenen duygusal destek , kucucuk bi can sana muhtac, es sana muhtac sen ona ... amaaan zor yanii 3 bucuk yil bebek dusunmedigimize hiic pisman degilim . Elbette kizimi cok sviyorum bekarligimdan beri en cok istedgm seydi bi kizim olmasi orasi ayri ama anlatmakvistedigim biz bile yillar sonra bebek dusunup zorluklar yasadik , yeni evliyken hamile kalinsa daha da cok zorluk cekerdikAllahım sağlıkla evlatlarımıza kavustursun daha 3 aylık hamileyim 3 aydır neler uaşadım .
Eğer yenı evli olsak kesin ayrılırdık .
Çok etkiledi beni gebelik.
Bu gebeliğimden önce bir kaybım var orda baya sarsıldım . Sonra tekrar gebe kaldım kaybetme korkusu stres , sinir , bulantılar ..
iyi ki beklemişim diyorum .
Herkesin kendi tercihi ben sadece yaşadıklrımı söylüyorum .
bence pskolojik destek alin neden mi çünkü bende de bu takıntı vardı sanki çocuğum olmayacak gibi hissediyordum 4 aylık denemede bile neden olmuyor diye kafayı yedimAz zaman önce çocuk takıntım adlı bir konu açmıştım 7 aylık evli olduğumu deli gibi çocuk istediğimi ama gerek borçlardan gerekse eşimin baba olmayı henüz istemeyişi nedeniyle beklemek zorunda kaldığımı anlatmıştım. Herkes eşime hak vermişti maddi durumu düzeltip eşim hazır olduktan sonra(ki bu 2-3 yıl alacak) çocuk yapmamızın doğru olduğunu söylemişlerdi.
Aceleniz nedir anlayamadım. 25 evlilik için bile erken bir yaş bana göre. 30umda evlendim, ertesi sene anne oldum. 35 yaşımda da ikinci yavrumu kucağıma aldım. Bu yaşta bile inanın acele ettiğimi düşünüyorum bazen. Çocuk ve evlilik hayatta arzulanan diğer şeylere benzemiyor. Tahmininizden çok öte ciddi sorumluluklar yüklüyor. Evliliğin tadını çıkarın, gezin tozun biraz. Hayata dair tatmininiz artsın ki çocuk için eve kapadığınızda içinizde kalmasın hiçbir şey.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?