Çocuk takıntım beni yiyip bitirmeye devam ediyor

Bana da soruyorlar çocuk ne zaman daha yapmıyor musunuz diye
Kısırım ben olmuyor diyorum
8 aylık evliyim bu arada.
Ya çok tatlısınız kadınlık=doğum yapmak değil bence de. O zaman doğuramayan kadınlar kadın değil mi? Hem borç var,hem eş istemiyo,hem ülkemizin ekonomik durumu,kadınların sağlık koşullarına ulaşması zor iken hanımkızımızın 7 aylık evlilik içinde kendi kendine şekilden şekle girmesi ayrı bir ilginçlik. Tamam bebekler çok tatlı ama doğumuydu,kıyafeti,maması,bezi,beşiği,bakımı derken evde baya bi facia olur bence

Valla canım benim bende aynı durumdayım.
Evlendim borcumuz var ve ev almayı planlıyoruz eşimle o yüzden çocuk için daha erken dedik. Ayrıca isimle ilgili kazanmak istediğim bir sınav var mali müşavir olmak istiyorum eğer öyle olursa 3 yıl bile erteleyebilirim
Ondan ziyade bir evliliğin tadını çıkaralım dedik. Çocuk ciddi sorumluluk emek istiyor.

Yanı işin özü kadın olmadan anne olmak bana cidden zor geliyor. Ben evliliğe bile yeni alışıyorum. Her şeyi erkenden yaşıyorlar sonra da gelip burada depresyona girdim bilmem ne diye konu açılıyor.

Öyle gerçekten. Benim sevgilimle 1 yıl oldu. Daha yeni yeni tanıyorum. Mayısta 22 olcam. Sevgilimin 2 senesi var okulun bitmesine(uzattı çünkü). Benim 1 senem var. İş bulana kadar düzen tutturana kadar 3-4 sene olur.(işimizde bi iki sene tecrübelendikten sonra yurtdışına yerleşmeyi düşünüyoruz). Çocuk meselesi çok da zaruri değil bence. Önce bi kendimizi sağlamlaştıralım düşüncesindeyim. Yapmak istediğim şeyler,gezmek istediğim yerler de var. Çocuk acil bişey değil. Böyle hay hay hay olsun diyenlere kızıyorum. Eminim ki doğunca eş bakmayacak,çünkü istenilerek doğmuş bi evlat değil. Olan çocuklara oluyo sonra

Benim eşim bile hazır değilim diyor.
Cidden anne baba sadece tek taraflı istemekle olmaz, iki tarafında hazır olması lazım.
Ben şuan maddi manevi hazır olduktan sonra anne olma taraftarıyım.
Şuan bile kendime vakit ayıramıyorum bir de çocuk olunca alt üst olmaktan da korkuyorum.
O yüzden belirli şeylere doymak istiyorum.
Düşüncelerine aynen katılıyorum ve sana tavsiyem ne kadar seversen sev; kendi ayaklarının üstünde durmadan, çalışmadan ne evlen ne de çocuk yap derim.

Ben mi garibim hemcinslerim mi garip çözemedim doğrusu.. hiç böyle telaslara girmedim Rabbim de aratmadı o ayrı mesele ama ne bu telaş ne bu acele?? Bekleyin 2-3 yıl ne güzel ya mis gibi rahat günler geçirin ben hamileyim şimdiden korku sardı uykusuz kalacağım hayatim tepetaklak olacak diye

5 yıldır çocuk için uğraşıyorum tedaviler ilaçlar iğneler ama sizin gibi obsesif derecesine gelmedim ya benim gibi uğraşacak olsanız tahmin edemiyorum ne hale gelirsiniz Allah muhafaza

Kara haberi ben vereyim.

Eşimde de bende de tüm her şey normalken, tahliller tertemiz çıktığı halde yani gebeliğe engel hiçbir durum olmadığı halde 8 sene çocuğumuz olmadı.

Yani her şey kader kısmet.

Kuzucum bizim topikteydin cok cok sevindim Rabbim tamamına erdirsin sagsalim kucagina al insallah

Kuzucum bizim topikteydin cok cok sevindim Rabbim tamamına erdirsin sagsalim kucagina al insallah H E

Eşiniz kabul etse de, bu kadar takıntı yaptığınız İçin olmazsa şaşırmam. Meşgul olun başka şeylerle, kafanızı dağıtın. Ruhsal yönden çökeceksiniz.

Durumum normal değil. Çoğu insan bir evladı olsun ister ama seninkisi istemek değil. Bence jinekolog ile değil psikolog ile görüş derim

Senin yaşında olsam bu konuyu hiç takmazdım ki ben 27 yaşımda evlenmeme rağmen çocuk düşünmedim hemen...
30 yaşında hamile kaldım 31'me 20 gün kala doğum yaptım 31 diyelim gitsin
Anne olduktan sonra bi keşke demem oldu şimdiki aklım olsa evlenince hemen olsun isterdim ama 25 yaşında olsam böyle düşünmezdim 30 olduğum için böyle düşündüm. Sen bu düşüncelerle kafanı yorma Allah'tan hayırlısını dile ....herşey nasip kısmet zaten eğer nasipte varsa sen istemesende olur, eğer nasipte yoksa sen istesende olmaz
Tevekkül et kardeşim tevekkül en güzel bekleyiş ..ve en güzel sonuç
Kadın için 25-35 yaş arası doğum için en elverişli zaman kafanı takma olumsuzluklara
Evliliğinin tadını çıkar eşinle gez güzel zamanlar geçir ,zaten çocuğun olunca uzunca bir süre bunları yapamayacaksın hayatın sürekli maraton halinde olacak

Eşinizin gözünden baktığımda sevdiği için değil, sırf çocuk için evlenmiş kadın imajı çizdiğinizi görebiliyorum. Aranızın bozulması da bundan muhtelemen. Çocuk isteğinden ziyade psikolojik bir durum gibi geldi bana. Bir terapist öneririm.

Aman bi sakin ol kardesim olunca niye bu kadar acele ettigini takinti yaptigini dusuneceksin demedi deme istersen bi yardim almayi dene Allah korusun sorun olup yillarca olmasa dusunemiyorum seni
Aynı şeyleri düşündüm. Benim bir akrabamın on yıldır olmuyor ve benimle yaşıt. İnanın olsa bütün akrabalarda bayram havası olur ama yapacak bişey yok. Rabbim isterse veriyor istemezse vermiyor. Sizin bir sıkıntınız yokmuş Allaha şükür. neden bu kadar geriliyorsunuz keza eşiniz şuan istemiyorsa yine yapabileceğiniz hiçbirşey yok. Çocuk olunca kimse nirvanaya ulaşmıyor bence çok büyük sorumluluk hele bu devirde .keşke sadece doğurmakla bitse. Biri ikiye giden kızım birisi ana sınıfına giden oğlum var. Kızım beni psikolojik olarak çok yıpratıyor mesela. Geçenlerde bir aileyle tanıştık gidip geldik birbirimize kadın diyorki hiç sesimi yükseltmem onlarda bir bakışımdan anlarla hiç inat etmezler çok akıllılar falan. Ben de dedim ki demek ki sorun bende bundan sonra çok sakin olcam hiç bağırmıcam falan. Sonuç kızım iyice ukala oldu arada öyle bir sinir geliyor ki anlatamam yine de sabrediyorum asla vurmam kendi kendimi yiyip bitiriyorum. Daha 29 yaşında saçlarıma aklar düştü uykuda dişlerimi sıkıyorum mesela ve bunları düşündükçe acaba diyorum on yıldır çocuğu olmayan benden daha mı dertsşz

Acaba bekar kalip koca derdi cocuk derdi olmayanlar cokmu mutlu bilgilendirin arkadaslar bizi bende 29 yasimda 4.5 yasinda zor bi kizim varda

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…