- 23 Ocak 2019
- 1.988
- 4.061
- 133
Ya çok tatlısınızBana da soruyorlar çocuk ne zaman daha yapmıyor musunuz diye
Kısırım ben olmuyor diyorum
8 aylık evliyim bu arada.
Ya çok tatlısınızkadınlık=doğum yapmak değil bence de. O zaman doğuramayan kadınlar kadın değil mi? Hem borç var,hem eş istemiyo,hem ülkemizin ekonomik durumu,kadınların sağlık koşullarına ulaşması zor iken hanımkızımızın 7 aylık evlilik içinde kendi kendine şekilden şekle girmesi ayrı bir ilginçlik. Tamam bebekler çok tatlı ama doğumuydu,kıyafeti,maması,bezi,beşiği,bakımı derken evde baya bi facia olur bence
Öyle gerçekten. Benim sevgilimle 1 yıl oldu. Daha yeni yeni tanıyorum. Mayısta 22 olcam. Sevgilimin 2 senesi var okulun bitmesine(uzattı çünkü). Benim 1 senem var. İş bulana kadar düzen tutturana kadar 3-4 sene olur.(işimizde bi iki sene tecrübelendikten sonra yurtdışına yerleşmeyi düşünüyoruz). Çocuk meselesi çok da zaruri değil bence. Önce bi kendimizi sağlamlaştıralım düşüncesindeyim. Yapmak istediğim şeyler,gezmek istediğim yerler de var. Çocuk acil bişey değil. Böyle hay hay hay olsun diyenlere kızıyorum. Eminim ki doğunca eş bakmayacak,çünkü istenilerek doğmuş bi evlat değil. Olan çocuklara oluyo sonraValla canım benim bende aynı durumdayım.
Evlendim borcumuz var ve ev almayı planlıyoruz eşimle o yüzden çocuk için daha erken dedik. Ayrıca isimle ilgili kazanmak istediğim bir sınav var mali müşavir olmak istiyorum eğer öyle olursa 3 yıl bile erteleyebilirim
Ondan ziyade bir evliliğin tadını çıkaralım dedik. Çocuk ciddi sorumluluk emek istiyor.
Yanı işin özü kadın olmadan anne olmak bana cidden zor geliyor. Ben evliliğe bile yeni alışıyorum. Her şeyi erkenden yaşıyorlar sonra da gelip burada depresyona girdim bilmem ne diye konu açılıyor.
Öyle gerçekten. Benim sevgilimle 1 yıl oldu. Daha yeni yeni tanıyorum. Mayısta 22 olcam. Sevgilimin 2 senesi var okulun bitmesine(uzattı çünkü). Benim 1 senem var. İş bulana kadar düzen tutturana kadar 3-4 sene olur.(işimizde bi iki sene tecrübelendikten sonra yurtdışına yerleşmeyi düşünüyoruz). Çocuk meselesi çok da zaruri değil bence. Önce bi kendimizi sağlamlaştıralım düşüncesindeyim. Yapmak istediğim şeyler,gezmek istediğim yerler de var. Çocuk acil bişey değil. Böyle hay hay hay olsun diyenlere kızıyorum. Eminim ki doğunca eş bakmayacak,çünkü istenilerek doğmuş bi evlat değil. Olan çocuklara oluyo sonra
Cocuk yapmak tek tarafli olmaz elbette ama cocugu bu kadar isteyen bir kadini bu duygudan mahrum birakmak bana gore hic dogru degil.
Dediğinizi doğru bulmuyorum şahsen. Aynı şeyi kadin yaşasa durum daha farkli eleştirilir.Hic olamayacak denmemiş .Henüz bu sorumluluğa giremeyecek birini sırf karısı istiyor diye yapmak çocuğa haksızlık olur.
Aynıyız maalesefKeşke benim de içimde böyle deli gibi bir çocuk sevgisi olsa... allah isteyen herkese nasip etsin inşallah benim de içime biraz evlat sevgisi düşürsün
5 yıldır çocuk için uğraşıyorum tedaviler ilaçlar iğneler ama sizin gibi obsesif derecesine gelmedim ya benim gibi uğraşacak olsanız tahmin edemiyorum ne hale gelirsiniz Allah muhafazaAz zaman önce çocuk takıntım adlı bir konu açmıştım 7 aylık evli olduğumu deli gibi çocuk istediğimi ama gerek borçlardan gerekse eşimin baba olmayı henüz istemeyişi nedeniyle beklemek zorunda kaldığımı anlatmıştım. Herkes eşime hak vermişti maddi durumu düzeltip eşim hazır olduktan sonra(ki bu 2-3 yıl alacak) çocuk yapmamızın doğru olduğunu söylemişlerdi.
Hala çocuk istiyorum deli gibi istiyorum. Son haftalarda bu takıntım boyut değiştirdi . Çevremde çocuk sahibi olamayan ya da sürekli düşük yapan bir kaç arkadaşım var belki de onlardan etkilendim. Şöyle ki sürekli ya bizim çocuğumuz olmazsa, ya eşimde ya da ben de sorun varsa, daha iki yıl çocuk sahibi olup olamayacağımı bile öğrenemicem, erken davranıp gerekenleri erkenden yapamıcam geç kalıcak herşey, ki kesin bir sorun olur hemen çocuğum olmaz bu devirde hamile kalmak zorlaştı diye düşünüp duruyorum .
Geçenlerde sırf bu yüzden hayatımda ilk kez jinekoloğa gittim bir sorun var mı erken davranmamızı gerektirecek bir problemim var mı diye. Ultrasonla baktı rahim ve yumurtalıklar tertemiz dedi. Tabi bana bu kadarı yetti mi hayır. Dedim bi de hormon testi yapalım hocam yumurta rezervine bakalım. Doktor bile dedi daha 25 yaşındasın ne bu endişe falan . Sonra rezervlere de bakıldı(fsh 4 çıktı çok iyiymiş falan anlattı baya) çocuk sahibi olman için en ufak bir engel bile yok dedi yolladı
Bir kaç gün rahat gezdim ama şimdi de ben de sorun yokmuş ama ya eşimde varsa diye düşünüyorum
Hiç ama hiç iyi değilim sanki hamile kalsam Nirvana’ya ulaşıcam. Benim gibi böyle ya çocuk olmazsa diye düşüncelere kapılan var mı kötüyü çağırıcam gibi hissediyorum artık
Ben bu iki üç yıllık süreyi nasıl delirmeden atlatırım nolur beni motive edin. Her evlenenden üç beş ay sonra çocuk haberi alıyorum iyice gerildim.
Kara haberi ben vereyim.Az zaman önce çocuk takıntım adlı bir konu açmıştım 7 aylık evli olduğumu deli gibi çocuk istediğimi ama gerek borçlardan gerekse eşimin baba olmayı henüz istemeyişi nedeniyle beklemek zorunda kaldığımı anlatmıştım. Herkes eşime hak vermişti maddi durumu düzeltip eşim hazır olduktan sonra(ki bu 2-3 yıl alacak) çocuk yapmamızın doğru olduğunu söylemişlerdi.
Hala çocuk istiyorum deli gibi istiyorum. Son haftalarda bu takıntım boyut değiştirdi . Çevremde çocuk sahibi olamayan ya da sürekli düşük yapan bir kaç arkadaşım var belki de onlardan etkilendim. Şöyle ki sürekli ya bizim çocuğumuz olmazsa, ya eşimde ya da ben de sorun varsa, daha iki yıl çocuk sahibi olup olamayacağımı bile öğrenemicem, erken davranıp gerekenleri erkenden yapamıcam geç kalıcak herşey, ki kesin bir sorun olur hemen çocuğum olmaz bu devirde hamile kalmak zorlaştı diye düşünüp duruyorum .
Geçenlerde sırf bu yüzden hayatımda ilk kez jinekoloğa gittim bir sorun var mı erken davranmamızı gerektirecek bir problemim var mı diye. Ultrasonla baktı rahim ve yumurtalıklar tertemiz dedi. Tabi bana bu kadarı yetti mi hayır. Dedim bi de hormon testi yapalım hocam yumurta rezervine bakalım. Doktor bile dedi daha 25 yaşındasın ne bu endişe falan . Sonra rezervlere de bakıldı(fsh 4 çıktı çok iyiymiş falan anlattı baya) çocuk sahibi olman için en ufak bir engel bile yok dedi yolladı
Bir kaç gün rahat gezdim ama şimdi de ben de sorun yokmuş ama ya eşimde varsa diye düşünüyorum
Hiç ama hiç iyi değilim sanki hamile kalsam Nirvana’ya ulaşıcam. Benim gibi böyle ya çocuk olmazsa diye düşüncelere kapılan var mı kötüyü çağırıcam gibi hissediyorum artık
Ben bu iki üç yıllık süreyi nasıl delirmeden atlatırım nolur beni motive edin. Her evlenenden üç beş ay sonra çocuk haberi alıyorum iyice gerildim.
Aynı şeyleri düşündüm. Benim bir akrabamın on yıldır olmuyor ve benimle yaşıt. İnanın olsa bütün akrabalarda bayram havası olur ama yapacak bişey yok. Rabbim isterse veriyor istemezse vermiyor. Sizin bir sıkıntınız yokmuş Allaha şükür. neden bu kadar geriliyorsunuz keza eşiniz şuan istemiyorsa yine yapabileceğiniz hiçbirşey yok. Çocuk olunca kimse nirvanaya ulaşmıyor bence çok büyük sorumluluk hele bu devirde .keşke sadece doğurmakla bitse. Biri ikiye giden kızım birisi ana sınıfına giden oğlum var. Kızım beni psikolojik olarak çok yıpratıyor mesela. Geçenlerde bir aileyle tanıştık gidip geldik birbirimize kadın diyorki hiç sesimi yükseltmem onlarda bir bakışımdan anlarla hiç inat etmezler çok akıllılar falan. Ben de dedim ki demek ki sorun bende bundan sonra çok sakin olcam hiç bağırmıcam falan. Sonuç kızım iyice ukala olduAman bi sakin ol kardesim olunca niye bu kadar acele ettigini takinti yaptigini dusuneceksin demedi deme istersen bi yardim almayi dene Allah korusun sorun olup yillarca olmasa dusunemiyorum seni
Aynı şeyleri düşündüm. Benim bir akrabamın on yıldır olmuyor ve benimle yaşıt. İnanın olsa bütün akrabalarda bayram havası olur ama yapacak bişey yok. Rabbim isterse veriyor istemezse vermiyor. Sizin bir sıkıntınız yokmuş Allaha şükür. neden bu kadar geriliyorsunuz keza eşiniz şuan istemiyorsa yine yapabileceğiniz hiçbirşey yok. Çocuk olunca kimse nirvanaya ulaşmıyor bence çok büyük sorumluluk hele bu devirde .keşke sadece doğurmakla bitse. Biri ikiye giden kızım birisi ana sınıfına giden oğlum var. Kızım beni psikolojik olarak çok yıpratıyor mesela. Geçenlerde bir aileyle tanıştık gidip geldik birbirimize kadın diyorki hiç sesimi yükseltmem onlarda bir bakışımdan anlarla hiç inat etmezler çok akıllılar falan. Ben de dedim ki demek ki sorun bende bundan sonra çok sakin olcam hiç bağırmıcam falan. Sonuç kızım iyice ukala olduarada öyle bir sinir geliyor ki anlatamam yine de sabrediyorum asla vurmam kendi kendimi yiyip bitiriyorum. Daha 29 yaşında saçlarıma aklar düştü uykuda dişlerimi sıkıyorum mesela ve bunları düşündükçe acaba diyorum on yıldır çocuğu olmayan benden daha mı dertsşz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?