Cocuk tedavısı ve beraberınde getirdigi zorluk

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Leris

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
28 Ağustos 2022
1.724
4.287
78
Merhaba kk kadınları, son yaptıgım asılama da tutmadı esim tup bebek ıstıyor ama ben daha once yaptıgım için tekrar yapabılecegımı sanmıyorum, hazır degılım aynı seylerı yasamaya ne yapıcamıda bılmıyorum cok yoruldum bana sormadan dr u ara tup bebek ıstedıgımızı soyle dedı sasırdım ve tabıkı aramadım, psikolojik olarak zaten yıprandım bı kez daha ıstemıyorum

Ama tüp bebek aşılamaya göre daha agresif bir yöntem. Yakın bile değil. Vakit kaybetmeyin. Başarı oranı daha yüksek . Çiftlerde çok büyük sorun yoksa

İlaçları iğneleri kullanacak olan sizsiniz. İstemiyorsanız net şekilde şu an istemiyorum ya da hiç istemiyorum demelisiniz

Ama tüp bebek aşılamaya göre daha agresif bir yöntem. Yakın bile değil. Vakit kaybetmeyin. Başarı oranı daha yüksek . Çiftlerde çok büyük sorun yoksa
Agresif + cok zorlu, yoruyor gercekten bedenen ayrı zıhnen ayrı

İlaçları iğneleri kullanacak olan sizsiniz. İstemiyorsanız net şekilde şu an istemiyorum ya da hiç istemiyorum demelisiniz
Aslında evet demem gereken bu, ama beni yanlıs anlamasından cekınıyorum

Agresif + cok zorlu, yoruyor gercekten bedenen ayrı zıhnen ayrı
Çok zorlu değil bence. Tabi ki normal bir ilişki yaşayıp hamile hamile kalanların konforu asla yok. Bunu düşününce insan neden ben bunu yaşamak zorundayim diye isyan ediyor.
Ama o kadar da zor değil. igneler ince. Muayene vajinusmus yoksa zor değil. Opuya uyutuluyoruz.
Hatta bazen heyecanına bile kapılıyoruz. Kaç yumurta büyüdü Kaçi toplandı
Kaçi beşinci güne geldi. Bunlar çileleri unutturuyor.
Ama tabi en zor kısım başarılı olacak mı? Olsa herşey unutulur da. Negatifi aldığım gün ölmek istiyorum

şu an tüp bebek sürecindeyim, aşılamadan sonra ben biraz beklemiştim ama o sıra çalışmaya vs başladığım içindi yoksa direk yaptırırdım. aşılamanın oranıyla tüp bebeğin oranı arasında çok fark var. hatta doktorum boşuna aşılamayla uğraşma demişti de ben yine de deneyelim dedim. yukarıdaki yoruma katılıyorum, elbette kendiliğinden hamile kalanlar gibi değil fakat aşırı da zorlu bir tedavi değil bence. her gün iki tane iğne vuruyorum kendime, 3-4 günde bir 2 saatlik mesafeye kontrole gidiyorum fakat çocuk sahibi olmak istediğim için bunları göze alıyorum, negatifi görürsem çok üzülürüm tabi o ayrı ama devam da ederim. psikolojik olarak tedavi gördüğümüz için belirli bir yorgunluk oluyor ama pozitifi görsem unutacağım bir yorgunluk..
tabii siz hazır değilseniz bunu eşinize belirtin, bunda yanlış anlayacağı bir şey yok. iğneleri vurulan sizsiniz, yumurta toplama gibi işlemleri yaşayacak olan sizsiniz. araya biraz zaman koyabilirsiniz.

Evet kesınlıgı de olmadıgı ıcın o kadar sey gozumde buyuyor ve o hayal kırıklığı.. Bitiriyor benı

Umarım hayırlı haberlerı alırsınız, Allah ısteyen herkese versın ıns

Tüp bebek sürecini bilmiyorum.
"Hazır değilim" dediğiniz an olay bitmiştir zaten. Bebek tek kişinin kararı ile olacak bir şey değil.

Tüp bebek sürecini bilmiyorum.
"Hazır değilim" dediğiniz an olay bitmiştir zaten. Bebek tek kişinin kararı ile olacak bir şey değil.
Süreci yıpratıyor malesef maddi manevi

Gerçekten zorlu bir süreç. Kesinlikle kendinizi hazır hissetmediğiniz bir dönemde böyle bir işe girmeyin derim.

Şu an kendinizi hazır hissetmiyorssniz hiç bu sürece başlamayın . Önemli olan sizin stres altında olmamanız . Eşinizle bunu konuşun erteleyin bence de

Hazır değilseniz bekleyin derim kesinlikle . Ben öyle yapıyorum mesela Dondurulmuş embriyonuz varsa süreç daha kolay olucaktir .
( daha önce tüp bebek yaptiginizi okudum )

Bu arada kesinlik hiçbir zaman yok bu işlerde . Kendiliğinden de hamile kaldığimda kayıp yaşadım. Sonrasinda tup bebek yaptırdigimda da pozitifi gördük fakat erken dönemde kayıp yaşadım . Biliyorum çok zor ama bebek sahibi olmak istiyorsanız belli bir çaba gerekiyor. Tabi doğru zamanda siz hazır hissettiginizde. Eşinizle konuşun ,sizi anlayacaktir diye umuyorum

Ilac tedavısı (kist vardı), Ikı asılama bir tup bebek
Yazdin mi bilmiyorum ama asilamdan once igne kullandinmmi yumurtalarin gelissin diye? Yok klomen filan mi kullandin? Asilama hormon tedavisi olursa sayilir genelde..

Yani senin durumunda biraz bencil olmanda fayda var.. cidden tedavi sureci zor olabilir uzun surebilir hormonlar igneler.. bunlari sen cekeceksin, kocanin yapcagi sey bi sperm verecek o kadar senin duygu dusuncelerinle degilde sadece sonucla ilgilenen kocani bir gozden gecir sana tavsiyem.. cunku bu cocuk oluncada aynisi olacak.. seni dusunmeyecek demektir.. tabii esini sen daha iyi tanirsin.

Cocuk bu ya boru degil, hamile kalsan bile sona gelmis olmuyor insan..

Eğer çok kritik yaşlarda değilseniz ya da amh oranınız tehlike çanları çalmiyorsa bence koştur koştur tup bebek yapmayin. Paranızı dövize çevirin,bir köşede dursun (çunku fiyatı artacak). Bir süre düşünmemeye çalışın. Hatta yeni bir hobiye başlayın,mesela seramikle bardak yapılan kurslar tam kafa dağıtmalik:)
Odak noktanızı değiştirin, kendinzii mutlu edecek şeyler yapın... Birkaç ay sonra eğer bebek olmazsa yavaş yavaş kendinizi hazırlamaya başlayın mental olarak. Hazır olursaniz da başlayın tedaviye. Sonuçta atlı kovalamiyor , tonla hormonu alacak olup duygu durumu değişecek, iğneler yiyecek, vücudu ödemden sisecek, operasyonlar geçirecek olan kişi sizsiniz. Eşiniz ne yapacak ki bu süreçte? Sansliysa bir odada mastürbasyon çekecek,sanssizsa ona da bir operasyon yapacaklar uyudu uyandı,bitecek. Çilenin büyüğü sizde . Sonuç negatifse bunun uzuntusu, sonuç pozitifse ayrı bir koşuşturma , belki iğne hastane süreci, sonrasında hamilelik doğum falan... Eğer psikolojik olarak hazirsan bu süreçler gül dolu yolda yürürken ayağa batan dikenlere benzer,bir şekilde atlatırsın. Ama hazır olmadan yapılırsa bu süreçlerin hepsi korkunç şeyler . O yüzden tam olarak hazır olmaya bak
Tabii eğer yaş ve amh orani kritikse, zaman aleyhinize isliyorsa o başka. O zaman bunu bir apandist ameliyatı olarak görüp gözünü kapayip işlemleri yapmaya çalış. Çünkü yapmadığın her an sonrasında bir tık daha zorlaşacak.

Yaşa bağlı değişir durumunuz.
Benim arkadaşıma doktor bir saniye bekleme luksun yok dedi.
Amhsi çok düşük çıktı.
Şimdi yurtdisi işi vardı yumurtalari toplandı dönünce devam edecek.
Bir de sizin isteğinize bağlı durum.
Sizin için çok önemli ve olmazsa olmazsa devam edin karar sizin olsun.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…