- 11 Eylül 2015
- 3.280
- 12.582
- 208
- Konu Sahibi iyikiamaiyiki
-
Eşimle dün ilk tüp bebek tedavimize başladık çok şükür, bursada bir merkeze gittik.iğnelerime başladım ve herşeyin hayırlısı diyorum
Benim sorunum iş yerinde birlikte çalıştığım amirim ile ilgili. Daha önce kontrol amaçlı kontrollerimiz oldu ancak tedavi için kararsız kalmıştım. Dün buraya doktora gidicem diye izin istedim tabiki dedi izin verdi, bende doktordan çalışabilir kağıdı getirdim. İşe geldiğimde neden geldin gelmeseydin ya dedi, bende olsun işim bitti dedim
Biz eşimle çocuk tedavisi olucaz, pazartesi günü doktor tekrar çağırdı, bilmeniz gerekir diye düşündüm dedim
Yüzü çok asıldı, sizin özeliniz tabi dedi ama çok mutsuz oldu anladım
Aradan biraz geçince, ben izne çıkıcam yaz ayında kendiniz hazırla dedi
Yani bu benim en doğal hakkım, yıllarca işi düşünüp ikinci çocuğu yapmadım erteledim ama artık 36 yaşındayım ve doktor 40 lı yaşlarda menopoza girebilirsin dedi inanın şuan iş umrumda değil ama insanların bu şekilde konuşması beni rahatsız ediyor
Zaten şu an çalıştığım bölüm sözleşmenin dışında olan bir bölüm beni zorla çalıştırıyor müdür burda. Tüp bebek sürecinde izin aldığımdan dolayı amirin bana mobing yapmasından endişeliyim
Öyle mi?Çalışmayanlar yorum yapmış. Bizim de tüp bebek tedavisi gören arkadaşlar oldu ve müdüre söylediler. Çünkü rapor getirince müdür zaten görüyor, sık sık gidince amir hayırdır diyor ve planlarını görevlendirmelerini yaparken senin belli tarihlerde işbaşında olmayacağını bilmek zorunda. gereksiz detay diyenlere bakma, bu iş böyledir
Ama bizim arkadaşlar en az bir saatlik mesafelerde başka şehire gidiyorlardı mecburen. E bunlar öğretmen olduğu için ders saatinde okulda olamıyorlar. Konu sahibi de emin değilim ama devlet memuruydu sanki.Öyle mi?
8 mi 9 mu tüp bebek tedavisi gördüm tam sayısını hatırlamıyorum,tabii ki çalışıyordum.
Hiç bir zaman “tüp bebek tedavisi için” izin istemedim.
Zaten sabahtan kontrol olup işe geçiyordum.
“Doktora gidiyorum,ilaç yazdıracağım,banka işim var,küçük bir işim var,yarın biraz geç gelsem olur mu,bir yere uğrayıp öyle geleceğim uygun mu vs?”
Bahanelerini sundum hep.
Transfer günü de öğlene kadar çalışıp öğleden sonraya izin alıyordum.
Uzak mesafelere bir şey diyemem,ona nasıl bahane bulunuyor bilmiyorum.Ama bizim arkadaşlar en az bir saatlik mesafelerde başka şehire gidiyorlardı mecburen. E bunlar öğretmen olduğu için ders saatinde okulda olamıyorlar. Konu sahibi de emin değilim ama devlet memuruydu sanki.
Yok yerine kimse giremez. Herkes derste o saatte. Ders boş geçiyor. Burası küçük bir ilçe, dediğim gibi insanlar şehir dışına çıkıyor. Şehirde araştırma hastanesine gitmek bir saat burdan. Bu tür çalışanlar mecbur söyleyecek.Uzak mesafelere bir şey diyemem,ona nasıl bahane bulunuyor bilmiyorum.
Öğretmenlerin yerine başka bir meslektaşı derse giriyor mu onu da bilmiyorum.
Ben de kamuda çalışıyorum.
Anladım.Yok yerine kimse giremez. Herkes derste o saatte. Ders boş geçiyor. Burası küçük bir ilçe, dediğim gibi insanlar şehir dışına çıkıyor. Şehirde araştırma hastanesine gitmek bir saat burdan. Bu tür çalışanlar mecbur söyleyecek.
Sizin gittiğiniz hastane ve işyeri arası kaç saat?Biz küçük bir ilçede yaşıyoruz, hastane ile işyerim arası 1 buçuk saat sabahtan çıkıyoruz 1 buçuk saat yol, muayene, tahlil, 1 buçuk saat dönüş öğlenci geçiyor ve doğal olarak izin almak durumunda kalıyorumÖyle mi?
8 mi 9 mu tüp bebek tedavisi gördüm tam sayısını hatırlamıyorum,tabii ki çalışıyordum.
Hiç bir zaman “tüp bebek tedavisi için” izin istemedim.
Zaten sabahtan kontrol olup işe geçiyordum.
“Doktora gidiyorum,ilaç yazdıracağım,banka işim var,küçük bir işim var,yarın biraz geç gelsem olur mu,bir yere uğrayıp öyle geleceğim uygun mu vs?”
Bahanelerini sundum hep.
Transfer günü de öğlene kadar çalışıp öğleden sonraya izin alıyordum.
İşte neden gidiyorsun sürekli hayırdır der en azından bilsin ve izin isterken sıkıntı çıkmasın istedimAnlıyorum da sadece “doktora gideceğim” deseniz olmuyor mu?
Aynen öyle. Bir kaç kez sorun olmuyor ama devamlı gitmem gerekicek,bilirse sormaz en azından niye gittiğimi bilirben seni anlıyorum. benim müdürüm de öyle didik didik eder herşeyi. sağlık sorunu deyip detay vermediğinde kaçmak için bahane buluyorsun gibi algılıyor. tek seferlik durumlarda tetkiklerim var diyebilirim ben de ama böyle sürecek tedaviler yada gebelik takibi vs çok sık izin isteyince "daha yeni gittin ya. neyin var ki" diyor. ister istemez söylemek zorunda kalırdım bende.
İyi de amiriniz şu an da değil yazın çıkıyormuş izne. Ki yaz aylarında çoğu kişi izne çıkar. Sizi etkileyen bir durum yok. Şu an size uygulanan açık bir mobing de yok. Daha gerçekleşmeden böyle şeyler düşünüp canınızı sıkmayın lütfen. Bu süreçte tedavinize odaklanın.Eşimle dün ilk tüp bebek tedavimize başladık çok şükür, bursada bir merkeze gittik.iğnelerime başladım ve herşeyin hayırlısı diyorum
Benim sorunum iş yerinde birlikte çalıştığım amirim ile ilgili. Daha önce kontrol amaçlı kontrollerimiz oldu ancak tedavi için kararsız kalmıştım. Dün buraya doktora gidicem diye izin istedim tabiki dedi izin verdi, bende doktordan çalışabilir kağıdı getirdim. İşe geldiğimde neden geldin gelmeseydin ya dedi, bende olsun işim bitti dedim
Biz eşimle çocuk tedavisi olucaz, pazartesi günü doktor tekrar çağırdı, bilmeniz gerekir diye düşündüm dedim
Yüzü çok asıldı, sizin özeliniz tabi dedi ama çok mutsuz oldu anladım
Aradan biraz geçince, ben izne çıkıcam yaz ayında kendiniz hazırla dedi
Yani bu benim en doğal hakkım, yıllarca işi düşünüp ikinci çocuğu yapmadım erteledim ama artık 36 yaşındayım ve doktor 40 lı yaşlarda menopoza girebilirsin dedi inanın şuan iş umrumda değil ama insanların bu şekilde konuşması beni rahatsız ediyor
Zaten şu an çalıştığım bölüm sözleşmenin dışında olan bir bölüm beni zorla çalıştırıyor müdür burda. Tüp bebek sürecinde izin aldığımdan dolayı amirin bana mobing yapmasından endişeliyim
Sizin gittiğiniz hastane ve işyeri arası kaç saat?Biz küçük bir ilçede yaşıyoruz, hastane ile işyerim arası 1 buçuk saat sabahtan çıkıyoruz 1 buçuk saat yol, muayene, tahlil, 1 buçuk saat dönüş öğlenci geçiyor ve doğal olarak izin almak durumunda kalıyorum
Herkes hastaneden işyerine geçicek kadar kısa mesafede çalışmıyor malesef
Anladım. Kolay gelsin.İşte neden gidiyorsun sürekli hayırdır der en azından bilsin ve izin isterken sıkıntı çıkmasın istedim
Sizi çok iyi anlıyorum, ben de tüp bebek tedavisi görüyorum şu an ikinci denemem. İlkinde de şu anda da patronuma söyledim mecburen. Evet gebelikten dolayı gidici gözüyle bakılıyor ve izin istediğinizde yüzü asılıyor (İzin aldığımda maaşımdan, rapor aldığımda hem maaşımdan hem sigortamdan kesiyor olmasına rağmen) ama bilmek zorunda çünkü izin almam gereken durumlar olacak bazen sık bazen seyrek ve kendini ayarlaması gerek. Benimki mesela maaş konusunda mobbing yaptı bana, şu an çalıştığım kurumda en düşük maaş benim ve zam talebimi reddetti (direkt aynı maaşı yatırdı yanıtlamadı), çünkü şu an çıkmayacağımı başka bir yere gitmeyeceğimi biliyor. Malum hamile veya çocuk düşünen kadınlara öcü gözüyle bakılıyor. Boşverin allaha havale edin, siz iyi niyetle dürüstçe söylemişsiniz ve doğal hakkınız çocuk istemek. İnşallah hakkınızda hayırlısı olsun bebeğinize tez zamanda kavuşursunuzYani bilmiyorum hiç bu açıdan düşünmedim
Sürekli izin isteyince neden diye soruyor, baştan bilsin ki neden olduğunu izin konusunda sıkıntı çıkarmasın diye düşündüm. Bu durumda doktorun beni çağıracağını bilsin. Diğer türlü sürekli izin isteyince şüpheleniyor
Bizim okuldan bir arkadaş hastanede olduğu zamanlarda şu şu saatler arası ayakta tedavi edilmiştir kağıdıyla geliyordu.Amiriniz yaz tatilini şunun için söylemiştir, kendisi izinliyim yerine siz bakiyorsaniz izin alamayabilirsiniz diye bilgi vermek istemiştir
Bana tuhaf gelmedi açıkçası amirinizin düşünce şekli
Siz calismadiginiz sürede sizin işlerinizi kim yapıyor?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?