Çocuk uyutmak bi işkence

Sallayınca daha çabuk uyuyorlar. İşin doğrusu. Ama sallanmaya alışmış çocuk da tövbe billah uyumuyor. Başta o çabucak uyumasına kanıyor millet, sonra kopsun bacaklar.

Uyku eğitimi en iyisi. Çocuğun olması gereken saatlerde uyuma hakkını elinden alıyoruz öbür türlü.

Konu sahibi memeden yeni kestiğini eşin uyutsun. Diğerini sen. Ayrı odalarda. Yoksa birbirini uyutmazlar.

Aynen işte bende böyle düşünüyorum. Başı tatlı ama sonrası işkence :işsiz:

baba ne yapıyor bu arada?
bizim akşam düzenimiz, işten geliriz yemek yeriz sonra çocuklar babalarıyla oynar bazen ikisi birlikte veya tek tek oyuncaklarıyla oyun oynar.
ben mutfak toplar, çay demlerim. çayımızı içeriz biraz haberlere bakarız ve tv kapanır.
benimkiler süt içerken biraz tablet izler..
sonra hep beraber oyun oynarız o arada kuruyemiş meyve vs yenir.
salonun ışığı kapanır.
eşim de bizimle yine..
tuvalet diş fırçalama ve pijama faslı derken kitap seçilir
prizi ayarlı düğmelerden yaparsanız azaltabilirsiniz kitap okurken de. kitap bitince ışık tamamen kapanır.
ben hiç gece lambası kullanmadım doğduklarından beri.
bazen eşim de odada olur, bazen ben yatak odasına gidiyorum iyi geceler der..
ben ikisinin yatağının arasında pufta oturup uyumalarını bekliyorum.
saçlarını okşuyorum. bazen ufaklık ninni istiyor hatta değiştir diyor :)
bazen elimi tut diyor ikisi birden..
ama ben odaya girerken "uyuyacaklarını bilerek" giriyorum.
gergin değilim. "off nasıl uyutacağım, işim gücüm de kaldı, iki laf edemedik" gibi şeyler geçirmiyorum aklımdan.

uyku öncesi bağıran çağıran şirret anne olmayın.
sakin, huzurlu ama net olun.
Bizim de hemen hemen aynı akşam düzenimiz aynı eşim birini uyutmaya istiyor ama onlar bensiz uyumak istemiyor.bi de hiç konuşmamayı deneyim saolun

Ama o zaman öyle anlatın ki başka anneler ah gördün mu bak başka cocuklar hemen alışıyor bizimki neden böyle demesin :) Ben de 1.5 yaşında ayırdım oğlumun yatağını biz de günlerce uğraştık ama eninde sonunda pes edip kabulleniyorlar.
Maaşallah iyi yapmışsınız.
Ben yanlış ifade etmişim kendimi sonra okuyunca anladım. Dün akşam su istedi sonra uyudu. İlk günler iki taraf için de zordu. Bayağı zorlandık. Şimdi rahatız. 2 yaştan önce alıştırmak en iyisi. Bir de ben hiç kendi yatağımda yatırmadım. İlk günden beri kendi yatağında, 7 aylıkken de kendi odasına gönderdim :)

Sallayınca daha çabuk uyuyorlar. İşin doğrusu. Ama sallanmaya alışmış çocuk da tövbe billah uyumuyor. Başta o çabucak uyumasına kanıyor millet, sonra kopsun bacaklar.

Uyku eğitimi en iyisi. Çocuğun olması gereken saatlerde uyuma hakkını elinden alıyoruz öbür türlü.

Konu sahibi memeden yeni kestiğini eşin uyutsun. Diğerini sen. Ayrı odalarda. Yoksa birbirini uyutmazlar.
Küçük asla uyumaz babayla

Bizim de hemen hemen aynı akşam düzenimiz aynı eşim birini uyutmaya istiyor ama onlar bensiz uyumak istemiyor.bi de hiç konuşmamayı deneyim saolun
benim de ufaklık uyumuyor eşimle..
önceden büyüğü eşim uyuturdu, ufaklığı ben uyuturdum emzirdiğim için.
kestikten sonra ikisini birlikte uyutuyorum..
sizin de zamanla yoluna girecektir.
aşamalara geçiş biraz sancılı oluyor :)

Ben bu gece yanina yatıp uyutmayi denicem bi kere o şekilde iki saatte uyudu ama sabaha kadar bi kere kalktı emdi geri yattı. Bir aydır tamamen uykusuzum artik bugünde birde uyudu dörtte tamamen uyku bitti dörde kadar uç kere kalktı dörtten sekize kadar salladim. Sekizden sonra bırakınca uyudu tam yatayim dedim büyük oğlan uyandi. Zaten gribim çok kötüyüm kafami kaldıracak hal yokken çocukla sabaha kadar uyutma çabası veriyorum. Memeden ayirsam düzelir mi sanmıyorum çünkü emerek uyumuyo sallanmak istiyor. Sallamayi tamamen birakicam artik.

Ayni yaslarda cocuklarim var, bes yasindaki kizim icin süt isitiyorum. Kendi pjamalarini giyiyor genelde, dislerini fircala tuvaletini yap diyorum. Kitap okuma isi esimde, o yoksa okuyamiyorum genelde kücügüm saolsun asla o kitabi elime aldirmiyor.
Büyügü böyle cözdüm, benim sorun kücükte. Altini aliyorum sonra yataga uzaniyorum yanina bana yapisik uyuyor. Bu cok zamanimi aliyor. Ama her gecen gün daha iyi oluyor gibime geliyor.
Ben kücügün üstünü bile giydirirken zorlaniyorum.
Asla tutulmuyor, kosmaktan bitap düsüyorum.
Bes yasindaki cocuk her isini yapabilir, cogu zaman ben uyuyorum anne diyip yatagina gidiyor, cekiyor yorgani üzerine süt istiyor. Kitabini da aciyor baka baka uyuyor, o da biliyor kardesinin beni birakmadigini. Yavrum bu yasta anlayisli oldu.

Oglum 4 yasina girecek kizimda 16 aylik.
Aksamlar saat 7 oldumu yukari cikiyoruz kizim yataginda mamasini yiyerken oglum dislerini fircaliyor eli yuzunu yikiyor pijamasina yardimci oluyorum, kendi odasina gidiyo biraz oyuncaklariyla oynamada ben kizimin pijjamalarini giydirip disini fircaliyorum opup koklastiktan sonra yatagina birakiyorum lambayi kapatip cikiyorum ve hic sorun olmadi simdiye kadar sadece hasta olunca veya igneleri yapilinca uyku duzeni bozuluyor. Neyse ondan donra tekrar oglumun odasina gidiyorum onu yatiriyorum 5 dkk yanina uzaniyorum konusuyoruz ordan burdan. Bazen sarki soyluyoruz sonra ben cikiyorum, oglum bazen su icmek icin veya wcye gitmek icin kalkiyor ama donrada geri yatiyor su bir aydirda gece saat2 ye dogru kalkip yanima geliyordu ve ben yataga almadan odasina geri goturuyorum, sabah kalkinca seslen bana gelir alirim seni diyorum.
Ben hic kucakta sallamadim cocuklari, hic ayni odada kalmadik.

Aah ah, şu bebekleri sallamasak en başından o kadar fark ediyor ki. Ben oğlumu salladım sonra 1.5 yaşında zor alıştı kendi uyumaya. Kızımı doğumdan beri 1 kere bile sallamadım ama onu koyuyorun yatağına arkamı dönüp çıkıyorum kendi kendine biraz konuşup dalıp gidiyor. Yani tabi tamamen sallamaya bağlayamam karakter de önemli ama hiç sallamama taraftarı oldum diyebilirim. Bence iyi olmuyor. Ama yine de çocuğa bağlı %70 falan. (Ben annelikten bir ders aldıysam o da şudur hiçbir zaman çocuğunun zor olması senin suçun değildir aynı zamanda kolay olması da senin başarın değildir o yüzden ben bunu böyle yetiştirdim diye övünmem asla).

Ben de kara kara düşünüyorum sütten kesince nasıl uyutucagim ikizlerimi diye...tüm sayfalarıni okuyacağım konunuzun

Oglumu sutten kesince çok zorlanmıştım uyutma konusunda..sallayinca da uyumuyordu:(

Herkes sizin kızınız kadar uysal değil unutmayın. :) Bir kere su isteyip uyumuşsa zaten kendi de çok sıkıntılı bir çocuk değildir yani uslu bir çocuğunuz var şükredin.
benim oğlum çok çirkefti . Onun uyku eğitimi de bir hafta sürdü . Fark etmez uslu yaramaz. İstikrar önemli . Kararından vazgeçmeyeceksin ve esnetmeyeceksin...

5 yaşında ve 2 yaşında iki çocuğum var ve onları uyutmakta çok zorluk çekiyorum.

En aşağı bir buçuk olmak uzere genelde iki saat çocuk uyutmaya harciyorum .resmen sınır krizi geçiriyorum hergun .

uyku rutinimiz var diş fırçalama, kitap okuma,sarsılma koklasma buraya kadar herşey iyi hoş uyumaya gelince ...sürekli konuşmalar bi yere sığamamalar susadım şuram kaşındı buram kaşındı...

Sabah 8 buçukta kalkıyorlar gün içinde ne kadar yorulsalar da farketmiyor.bu saat oldu hala uyutmaya çalışıyorum.

Büyük kızım uykuyu sevmez küçüğü de kendine benzetti hergun bi stresle uyutmaya çalışıyorum.

Aslinda büyük tek başına uyumaya alışmıştı.kabus bitmisti simdi küçüğü uyutmak için başlarında duruyorum.memeden kesileli iki hafta oldu.eskiden memede uyuyordu.Yani Kabus kaldığı yerden devam....

benimle aynı sorunu yaşayan var mi ? Ne yapabilirim?çözüm önerisine ihtiyacım var.
Merhaba ben de benzer bir konu actim ama siz gene sanslisiniz. Uyutma seansina 8gibi basliyorsuniz sanirim. Ben 11-12 gibi baslayip 1-2de bitiriyorum maalesef :(

korkma korkma

sen bu başlıklara artık girme

zira bak adı bir derdim var

derdi olan geliyor

evinde mışıl mışıl uyuyan çok bebek de var

bazen insan bunalıyor sanki hiç uyumamış ömrü boyunca gibi geliyor ama sonra geçiyor

mesela kucakta gezdiriyorsun uyudu herhalde diye düşündüğün anda gözünü açıyor sadece düşünce aklından geçtiği anda

o nedenle gerçekten rahat anne rahat bebek demek

korkma korkma

sen bu başlıklara artık girme

zira bak adı bir derdim var

derdi olan geliyor

evinde mışıl mışıl uyuyan çok bebek de var

bazen insan bunalıyor sanki hiç uyumamış ömrü boyunca gibi geliyor ama sonra geçiyor

mesela kucakta gezdiriyorsun uyudu herhalde diye düşündüğün anda gözünü açıyor sadece düşünce aklından geçtiği anda

o nedenle gerçekten rahat anne rahat bebek demek
Erkek kardeşimle ben hep uyumuşuz, en küçük kardeşim de gece deliksiz uyurdu o yüzden gece uyumayan bebek çok ilginç geliyor bana. Bakalım bizimki nasıl olacak, çalışmayacak olsam çok da dert değil ama 2 aylıkken işe başlayacağım için uyumaması problem olur.
Ben de bakınıyorum ki kim ne çözümler bulmuş aklımda kalsın şimdiden :)

Erkek kardeşimle ben hep uyumuşuz, en küçük kardeşim de gece deliksiz uyurdu o yüzden gece uyumayan bebek çok ilginç geliyor bana. Bakalım bizimki nasıl olacak, çalışmayacak olsam çok da dert değil ama 2 aylıkken işe başlayacağım için uyumaması problem olur.
Ben de bakınıyorum ki kim ne çözümler bulmuş aklımda kalsın şimdiden :)

bak benimki bebekken gece gayet de uyurdu

işe döndükten sonraki düzeni yazayım

akşam 22 de oğlum uyur 2230 da ben uyudum

gece 2 de yani uyuduktan tam 4 saat sonra kalkardı emer uyurdu yaklaşık 02.30 civarı

iki saat sonra yani 04.30 da yine kalkar emerdi

iki saat sonra da 7 civarında kalkardı

ben o kalkmadan 5-10 dakika önce kalkar bir memeyi sağardım

o da kalkınca ikincisini emerdi

işte de ilk aylarda günde 3 posta sağarak paşaya süt yetiştirirdim

akşam eve de 19.00 da gelirdim

sen nispeten daha az saatler ile çalışacağın için seninle geçireceği zaman daha fazla olur daha erken de yatabilir

şahsen ben akşam 8 de yatmasını istemediğim için düzeni bu idi yoksa görüşemezdik

akşam üzeri bir posta uyur böylelikle akşamını bana ayırabilirdi

ha bu arada ben oğlum ile aynı odada kaldım ve ağlamadan emzirdim

o dönmeye mıkırdanmaya başladığı anda alıp memesini dayadım emdi böylelikle ikimizin de uykumuz dağılmadı

her gün de düzenimiz devam etti emmeyi bırakana kadar da bu saatlerle emdik uyuduk ve uyandık

Gerçekten büyük konuşmak istemiyorum , ama anlamadığım şey şu. Türkiye’de değilim ve çevremde bebeği olan çok akrabam , çok yabancı komşum var , bu insanlar niye hiç sallamıyorlar ? Ya da gerek görmüyor ? Yapan nasıl yapıyor ? Bu huysuz çocuk , kolik çocuk ne bileyim inatçı çocuk bir tek bizim Türk bebelerine özel birşey mi ? Ben daha bir tane ayakta sallanan yabancı çocuk görmedim :/ acaba biz mi çocuk mızmız olunca dayanamıyoruz bilmiyorum ki :işsiz:

Çünkü uyku eğitimi verilmiyor. Çünkü anne vefakar ve cefakar ommali. Çünkü bebek küçuk ve ağladiğinda bağlanmaz gibi bilgiler dolaniyor.

2 yaşinda bile gece emzirenler var. Yahu o çocuğun daha ihtiyaci yok o süte, uykuya ihtiyaci var uyku!

Ben dogduğunda kundakladim. Sancisi olduğunda evet salliyordum ancak büyüdükçe daha çok kundağa ve yatağa aliştiriyordum. Hiç bir zaman yatağin yaninda durmadim. "Iyi geceler kiziiim" deyip odadan çikardim.

Kizim bi yarim saat kendine kendine oynar ve uykuya dalar. Bekçi gibi yaninda beklersen tabiki uykuya dalmaz çocuk. Yaninda nazlanabilceği oyun arkadaşi var.

3 aylikken ritme aliştirmaya çaliştim ve 5-6 aylikken uyku eğitimi verdim. Evet ilk başta ağladiği olmuştur fakat en fazla pişpişliyordum. Ve şimdi aksam 7-sabah7 yada 8e kadar uyuyan bir çocugum var.

Neymiş ağlarsa travma olur. Elbette çocuğu saatlerce ağlatma, her 10 dakika, 20 dakika bakarsin. Asil travma çocuğun uykusunu almamasi.

5 yaşında ve 2 yaşında iki çocuğum var ve onları uyutmakta çok zorluk çekiyorum.

En aşağı bir buçuk olmak uzere genelde iki saat çocuk uyutmaya harciyorum .resmen sınır krizi geçiriyorum hergun .

uyku rutinimiz var diş fırçalama, kitap okuma,sarsılma koklasma buraya kadar herşey iyi hoş uyumaya gelince ...sürekli konuşmalar bi yere sığamamalar susadım şuram kaşındı buram kaşındı...

Sabah 8 buçukta kalkıyorlar gün içinde ne kadar yorulsalar da farketmiyor.bu saat oldu hala uyutmaya çalışıyorum.

Büyük kızım uykuyu sevmez küçüğü de kendine benzetti hergun bi stresle uyutmaya çalışıyorum.

Aslinda büyük tek başına uyumaya alışmıştı.kabus bitmisti simdi küçüğü uyutmak için başlarında duruyorum.memeden kesileli iki hafta oldu.eskiden memede uyuyordu.Yani Kabus kaldığı yerden devam....

benimle aynı sorunu yaşayan var mi ? Ne yapabilirim?çözüm önerisine ihtiyacım var.
Süper dadı diye bir program var izlemenizi tavsiye ederim

Acaba yazsammi dedigim konu benimde buydu
Bizdede durum benzerdi kizim simdi 5.5 yasinda ve sukur birkac itiraz etsede, kitap hikaya masal bur sekilde uyuyor cokda yormadan. Ama 3 yasina kadar berdeyse sinir kriziydi bizdede uyku.
Simdi 9 aylik oglum var ve oda benzer sejilde uyumuyor. Gunduz cok az gece eme eme yorula yorula uyuyoruz. Uyku saatleri kabusum geri dondu yani. Ins zamanla oda duzelir diyorum.
Ve lutfen birileri gecerli bor yol ogretsin

Back
X