Gerçekten büyük konuşmak istemiyorum , ama anlamadığım şey şu. Türkiye’de değilim ve çevremde bebeği olan çok akrabam , çok yabancı komşum var , bu insanlar niye hiç sallamıyorlar ? Ya da gerek görmüyor ? Yapan nasıl yapıyor ? Bu huysuz çocuk , kolik çocuk ne bileyim inatçı çocuk bir tek bizim Türk bebelerine özel birşey mi ? Ben daha bir tane ayakta sallanan yabancı çocuk görmedim :/ acaba biz mi çocuk mızmız olunca dayanamıyoruz bilmiyorum ki
ben kendi deneyimimi paylaşayım
sallama fikri bana da ters idi
herkes yana yakıla sallanan beşik ararken ben sallanmayan yatak aldım
arkadaşımın bebeği oldu o esnada onlar battaniyede sallıyorlardı çok ağlıyor gazlı vs diyorlardı
ben de küçük beşiğini istenirse sallanabilir şekilde aldım
sonuçta o beşiğin sallanma fonksiyonunu hiç açmadım
oğlum 3-4 yaşlarındayken başka çocukların ayakta sallandığını görüp merak etti de arada öyle eğlencelik salladım böyle uyunmaz dedi
nasıl uyudu ben varsam memede emerek uyudu bakıcısı kucağında gezdirerek uyuttu
2,5 yaşından sonra bir süre yanında yatıp uyudu
sonrasında da kitabını okuduk ışığını kapattık ve çıktık
Konu sahibi,
çocuk şansını dener uyumamak için her şeyi yapar, bir de azıcık yatınca cidden uykuları da açılıyor yatsın uyku çöker bazı çocuklarda işlemiyor
örneğin benim oğlum uykuyu sevmezdi saatini geçirir ya da az dağıtabilirse uykuyu 5 saat daha enerjik takılabilirdi
o nedenle yatırıp çıkmak muhatap olmamak en iyisi
yeni memeden ayrıldığı için bir süre daha uyumakta küçük zorlanabilir ama kararlı süreç sonrasında ikisi de düzene girer
bir süre zorluk olacak size kolay gelsin
bu arada ben oğlum küçükken hep aynı tonda söyleyebileceğim bir şey bulur ve onu söylerdim mesela 100 e kadar sayardım hatta istiklal marşı söylerdim
3 yaşına gelmeden bir etkinliğe gittik İstiklal Marşı okundu benim oğlan da herkesle birlikte söyledi şok oldular
özellikle öğretmemiştim aslında
müzik kulağım iyi değildir, şarkı ninni vs aynı tonda söyleyemem ama istiklal marşını öğrenmişim onu 10 kere de 15 kere de aynı söyleyebiliyorum