Çocuk uyutmak bi işkence

Şuan bende bitik durumdayım kızlarımın ikisi de hastaydı Dr gittik geldik 4 saat doktordaydık eve geldik saat 1 üstlerini değiştirdik altını değiştir karınlarını doyurmak ilaçlarını ver derken saat kaç oldu büyük kızım yattı küçük bı saat oldu sallayalı boynum bacaklarım belim heeryerim çok gene ağrıyor tutuldu hala da yatmadı çok yorgunum ya keşke hemen uyusa da bende yatsam

Ahhh ahhh kendi hamileliğime gittim bir an...

Sallamıcam alışssın pış pış yaparım sadece diyordum bir doğdu canı sağolsunda sabahlara kadar ağlıyordu dallamanın her türlüsünü yaptım beşikte ayakta battaniye de en son hamak almıştım:halay::63:

Gerçekten büyük konuşmak istemiyorum , ama anlamadığım şey şu. Türkiye’de değilim ve çevremde bebeği olan çok akrabam , çok yabancı komşum var , bu insanlar niye hiç sallamıyorlar ? Ya da gerek görmüyor ? Yapan nasıl yapıyor ? Bu huysuz çocuk , kolik çocuk ne bileyim inatçı çocuk bir tek bizim Türk bebelerine özel birşey mi ? Ben daha bir tane ayakta sallanan yabancı çocuk görmedim :/ acaba biz mi çocuk mızmız olunca dayanamıyoruz bilmiyorum ki :işsiz:

Benım kızımda ayakta sallanmaktan nefret edıyodu yaygara kopuyodu
Ne zaman uykusu gelse yatıyodu
Benım ıcın bıyere gıdınce cok sıkıntıydı millet oh cocugu alıyo sallıyor uyutuyodu ;))benım kı kuduruk gıbı uykuda basa vurmus bı sekılde gezınıyordu:)))
8 yasında hala en buyuk derdımız uyku
Gece yatmıyor cıldırıyorum
Isıkları kapıyorum kalkıyor acıyor
En son ben pert benı uyutup oyun oynuyor:;((

büyüğü hiç ayakta sallamadim ama sürekli evde gezdirdim kucakta uyurdu sabaha kadar ayakta dolasirdim küçüğü de ayağa alistirayim dedim simdi ayakta bu saat oldu daha salliyorum. kendinde uzanıyorum çocuk ayaktayken uyuyorum uyanınca tekrar sallamaya devam. büyük oğlum bir yaşından itibaren öğlen uykusunu bıraktı. bu da az kaldı bırakacak. çocuk büyümenin en zor tarafı benim içinde çocuk uyutmak. zaten uyuttum oh artık odama gidip yatayim diye birşey hic olmadı benim. Allah sabır versin de geceler işkence gibi resmen.

Seninkiler gene büyükmüş
Ben 6 aylık bebeği bile uyutamıyorum
Memede kucakta uyuyor yatağına yatırınca avaz avaz bağırıyor
Ablası 6 yaşında o da kardeşinden sonra cıvıttı benimle yatmak istiyor
Yorumunuz cok tatli ya :))) masallah onlara. Civitti mi? :) :P Kiskancliktan oyle yapio heralde

Çocuklarım 3,5 ve 2,5 yaşında. Saat 10 gibi pijamalarını giydirip yataklarına yatırıyorum. Odanın ışığı kapalı, herhangi bir gece lambası yakmıyorum. Önceleri uyuyana kadar, küçüğün yatağının ucunda otururdum artık yatırıp, odalarının kapılarını aralık bırakıp odadan çıkıyorum. Kendi kendilerine uykuya dalıyorlar.

Benimkiler 30 ve 14 aylık ayrı odalarda uyutuyorum. Birini eşim birini ben. Bi de böyle deneyin birbirlerini görüp uyumuyor olabilirler.

Yatakta zaten şirret anneyim ama anlamıyorlar ki elleriyle ayaklarıyla oynayıp duruyorlar ben sürekli susun oynamayın deyip duruyorum.
Sürekli susun,oynamayın demeniz aslında istenmeyen davranışı farketmeniz ve olumsuz da olsa ilgi göstermeniz demek.
Bu ilgiyi alan çocuk ne yapar? Aynı davranışı sergilemeye devam eder.
İstikrarlı bir şekilde görmeden gelerek söndürmeyi denediniz mi?

baba ne yapıyor bu arada?
bizim akşam düzenimiz, işten geliriz yemek yeriz sonra çocuklar babalarıyla oynar bazen ikisi birlikte veya tek tek oyuncaklarıyla oyun oynar.
ben mutfak toplar, çay demlerim. çayımızı içeriz biraz haberlere bakarız ve tv kapanır.
benimkiler süt içerken biraz tablet izler..
sonra hep beraber oyun oynarız o arada kuruyemiş meyve vs yenir.
salonun ışığı kapanır.
eşim de bizimle yine..
tuvalet diş fırçalama ve pijama faslı derken kitap seçilir
prizi ayarlı düğmelerden yaparsanız azaltabilirsiniz kitap okurken de. kitap bitince ışık tamamen kapanır.
ben hiç gece lambası kullanmadım doğduklarından beri.
bazen eşim de odada olur, bazen ben yatak odasına gidiyorum iyi geceler der..
ben ikisinin yatağının arasında pufta oturup uyumalarını bekliyorum.
saçlarını okşuyorum. bazen ufaklık ninni istiyor hatta değiştir diyor :)
bazen elimi tut diyor ikisi birden..
ama ben odaya girerken "uyuyacaklarını bilerek" giriyorum.
gergin değilim. "off nasıl uyutacağım, işim gücüm de kaldı, iki laf edemedik" gibi şeyler geçirmiyorum aklımdan.

uyku öncesi bağıran çağıran şirret anne olmayın.
sakin, huzurlu ama net olun.

Gerçekten büyük konuşmak istemiyorum , ama anlamadığım şey şu. Türkiye’de değilim ve çevremde bebeği olan çok akrabam , çok yabancı komşum var , bu insanlar niye hiç sallamıyorlar ? Ya da gerek görmüyor ? Yapan nasıl yapıyor ? Bu huysuz çocuk , kolik çocuk ne bileyim inatçı çocuk bir tek bizim Türk bebelerine özel birşey mi ? Ben daha bir tane ayakta sallanan yabancı çocuk görmedim :/ acaba biz mi çocuk mızmız olunca dayanamıyoruz bilmiyorum ki :işsiz:

ben kendi deneyimimi paylaşayım

sallama fikri bana da ters idi

herkes yana yakıla sallanan beşik ararken ben sallanmayan yatak aldım

arkadaşımın bebeği oldu o esnada onlar battaniyede sallıyorlardı çok ağlıyor gazlı vs diyorlardı

ben de küçük beşiğini istenirse sallanabilir şekilde aldım

sonuçta o beşiğin sallanma fonksiyonunu hiç açmadım

oğlum 3-4 yaşlarındayken başka çocukların ayakta sallandığını görüp merak etti de arada öyle eğlencelik salladım böyle uyunmaz dedi

nasıl uyudu ben varsam memede emerek uyudu bakıcısı kucağında gezdirerek uyuttu

2,5 yaşından sonra bir süre yanında yatıp uyudu

sonrasında da kitabını okuduk ışığını kapattık ve çıktık

Konu sahibi,

çocuk şansını dener uyumamak için her şeyi yapar, bir de azıcık yatınca cidden uykuları da açılıyor yatsın uyku çöker bazı çocuklarda işlemiyor

örneğin benim oğlum uykuyu sevmezdi saatini geçirir ya da az dağıtabilirse uykuyu 5 saat daha enerjik takılabilirdi

o nedenle yatırıp çıkmak muhatap olmamak en iyisi

yeni memeden ayrıldığı için bir süre daha uyumakta küçük zorlanabilir ama kararlı süreç sonrasında ikisi de düzene girer

bir süre zorluk olacak size kolay gelsin

bu arada ben oğlum küçükken hep aynı tonda söyleyebileceğim bir şey bulur ve onu söylerdim mesela 100 e kadar sayardım hatta istiklal marşı söylerdim

3 yaşına gelmeden bir etkinliğe gittik İstiklal Marşı okundu benim oğlan da herkesle birlikte söyledi şok oldular

özellikle öğretmemiştim aslında

müzik kulağım iyi değildir, şarkı ninni vs aynı tonda söyleyemem ama istiklal marşını öğrenmişim onu 10 kere de 15 kere de aynı söyleyebiliyorum

5 yaşında ve 2 yaşında iki çocuğum var ve onları uyutmakta çok zorluk çekiyorum.

En aşağı bir buçuk olmak uzere genelde iki saat çocuk uyutmaya harciyorum .resmen sınır krizi geçiriyorum hergun .

uyku rutinimiz var diş fırçalama, kitap okuma,sarsılma koklasma buraya kadar herşey iyi hoş uyumaya gelince ...sürekli konuşmalar bi yere sığamamalar susadım şuram kaşındı buram kaşındı...

Sabah 8 buçukta kalkıyorlar gün içinde ne kadar yorulsalar da farketmiyor.bu saat oldu hala uyutmaya çalışıyorum.

Büyük kızım uykuyu sevmez küçüğü de kendine benzetti hergun bi stresle uyutmaya çalışıyorum.

Aslinda büyük tek başına uyumaya alışmıştı.kabus bitmisti simdi küçüğü uyutmak için başlarında duruyorum.memeden kesileli iki hafta oldu.eskiden memede uyuyordu.Yani Kabus kaldığı yerden devam....

benimle aynı sorunu yaşayan var mi ? Ne yapabilirim?çözüm önerisine ihtiyacım var.
ikisini ayrı odalarda uyutsanız hem birbirlerini rahatsız etmezler hemde ayrı düzenleri olur. Uyuyunca yerlerine koyarsınız

Herkes sizin kızınız kadar uysal değil unutmayın. :) Bir kere su isteyip uyumuşsa zaten kendi de çok sıkıntılı bir çocuk değildir yani uslu bir çocuğunuz var şükredin.

Aynen öyle, oğlum 23 aylık yanından ayrıldığım zaman ağlar, bırakmak istemez. İyi geceler dileyip çıkacağım o da uyuyacak mışıl, mışıl ha :) Lavaboya zor gidiyorum. 16 ay olana kadar kaçta uyuduğumuz belli değildi. Hatta 2 de uyuyup 4 gibi ani uyanma ve tekrar dalamayıp sabah 7:30 tekrar uyumaları gördüm. Şuan hala zor uyur, gece 12-1 görürüz mutlaka, sabah işe gittiğimiz için çok zor oluyor ama yapacak bir şey yok. Bu konuda uzmanlardan uyku eğitimi alan arkadaşlarım vardı çözüm bulamayan..

Ben uykusuz anneler kalmasın diye bir kitap okumuştum. Aklımda kalan kısmıyla uyku konusunda uzmandan yardım alan bir aile' den örnek vermişti. Çocuk ağlayıp kendi kendine susana kadar müdahale edilmemiş hatta ağlamaktan kusmuş.

Çocuk gecenin bir yarısı gözlerini tavana dikmiş sessiz sedasız yatarken görüyor annesi, dokununca ateşi olduğunu görüyor normalde ağlayarak tepki vermesi lazım ya ağlamıyor, öylece duruyormuş. Yani çocuk çok ağlayıp, yanında destek göremeyince çaresizliği öğrenmiş. Sonra bir daha pedagog desteği almışlar çocuğun bu durumu için.

Yani fazla ağlaması da iyi değil. Uyku eğitimi verip uzmanla birlikte başarısız olan arkadaşlarım var. Biraz da çocuğun huyu ile alakalı herhalde..

2 yaşına gelmeden alıştı ama. İlk alıştırmaya başladığımda 1 saat sürüyordu uyuması, ağlamaları işkenceydi. Bir kaç ayda tam alıştı. Sonra rahatladık. Bir de ben hamileyken çok uyurdum belki ondandır, kızım uyumayı seviyor maşallah diyeyim :nazar:
Ama o zaman öyle anlatın ki başka anneler ah gördün mu bak başka cocuklar hemen alışıyor bizimki neden böyle demesin :) Ben de 1.5 yaşında ayırdım oğlumun yatağını biz de günlerce uğraştık ama eninde sonunda pes edip kabulleniyorlar.
Maaşallah iyi yapmışsınız.

ben kendi deneyimimi paylaşayım

sallama fikri bana da ters idi

herkes yana yakıla sallanan beşik ararken ben sallanmayan yatak aldım

arkadaşımın bebeği oldu o esnada onlar battaniyede sallıyorlardı çok ağlıyor gazlı vs diyorlardı

ben de küçük beşiğini istenirse sallanabilir şekilde aldım

sonuçta o beşiğin sallanma fonksiyonunu hiç açmadım

oğlum 3-4 yaşlarındayken başka çocukların ayakta sallandığını görüp merak etti de arada öyle eğlencelik salladım böyle uyunmaz dedi

nasıl uyudu ben varsam memede emerek uyudu bakıcısı kucağında gezdirerek uyuttu

2,5 yaşından sonra bir süre yanında yatıp uyudu

sonrasında da kitabını okuduk ışığını kapattık ve çıktık

Konu sahibi,

çocuk şansını dener uyumamak için her şeyi yapar, bir de azıcık yatınca cidden uykuları da açılıyor yatsın uyku çöker bazı çocuklarda işlemiyor

örneğin benim oğlum uykuyu sevmezdi saatini geçirir ya da az dağıtabilirse uykuyu 5 saat daha enerjik takılabilirdi

o nedenle yatırıp çıkmak muhatap olmamak en iyisi

yeni memeden ayrıldığı için bir süre daha uyumakta küçük zorlanabilir ama kararlı süreç sonrasında ikisi de düzene girer

bir süre zorluk olacak size kolay gelsin

bu arada ben oğlum küçükken hep aynı tonda söyleyebileceğim bir şey bulur ve onu söylerdim mesela 100 e kadar sayardım hatta istiklal marşı söylerdim

3 yaşına gelmeden bir etkinliğe gittik İstiklal Marşı okundu benim oğlan da herkesle birlikte söyledi şok oldular

özellikle öğretmemiştim aslında

müzik kulağım iyi değildir, şarkı ninni vs aynı tonda söyleyemem ama istiklal marşını öğrenmişim onu 10 kere de 15 kere de aynı söyleyebiliyorum

Cevap icon çok teşekkürler. Çok mantıklı ve faydalı yazdıklarınız :KK68:

Cevap icon çok teşekkürler. Çok mantıklı ve faydalı yazdıklarınız :KK68:

bu arda yanlış anlaşılmasın belki de cidden sallanmadan durmayan çocuklar da vardır
benimki bu cins çıktı :)))

zira o çocuğunu sallayan çevremdeki kişiler de eğitimli, kültürlü, ekonomik gücü vs yüksek insanlar

tek çözüm olarak sallama kaldı baktık uyudu biz de alıştık diye anlatıyorlardı

mesela emzik emmeyen çocuk mu olur hem de annesi çalışan dediler

hatta bir ara eşim versek mi emzik dedi

ama ben hiç emzik vermedim beni kullandı bir süre emzik olarak sonra da emziksiz uyudu vs

bu da kendisinin biberon da sevmemesine sebep oldu

biberonu da sevmediği için sadece uyurken içti mesela o da ben işte iken bakıcının içirmesini zorlaştırdı

Sallayınca daha çabuk uyuyorlar. İşin doğrusu. Ama sallanmaya alışmış çocuk da tövbe billah uyumuyor. Başta o çabucak uyumasına kanıyor millet, sonra kopsun bacaklar.

Uyku eğitimi en iyisi. Çocuğun olması gereken saatlerde uyuma hakkını elinden alıyoruz öbür türlü.

Konu sahibi memeden yeni kestiğini eşin uyutsun. Diğerini sen. Ayrı odalarda. Yoksa birbirini uyutmazlar.

Yorumunuz cok tatli ya :))) masallah onlara. Civitti mi? :) :p Kiskancliktan oyle yapio heralde
Evet ya
Benim hanımefendi, cool kızımın içinden tek dişi kalmış canavar çıktı kardeşi doğunca :KK48:
İlk zamanlar daha kötüydü halimiz
Bende memeden süt içicem diye ağlıyordu:olamaz:
Şimdi şimdi alıştı biraz
Hoş genede kıskanıyor da işte o da daha küçük olacak o kadar :)

bu arda yanlış anlaşılmasın belki de cidden sallanmadan durmayan çocuklar da vardır
benimki bu cins çıktı :)))

zira o çocuğunu sallayan çevremdeki kişiler de eğitimli, kültürlü, ekonomik gücü vs yüksek insanlar

tek çözüm olarak sallama kaldı baktık uyudu biz de alıştık diye anlatıyorlardı

mesela emzik emmeyen çocuk mu olur hem de annesi çalışan dediler

hatta bir ara eşim versek mi emzik dedi

ama ben hiç emzik vermedim beni kullandı bir süre emzik olarak sonra da emziksiz uyudu vs

bu da kendisinin biberon da sevmemesine sebep oldu

biberonu da sevmediği için sadece uyurken içti mesela o da ben işte iken bakıcının içirmesini zorlaştırdı

Bu konunun zaten cahillikle vs.hic bir alakası yok . Bence tamamen durumu kısaltmak, annenin sabrının bitmesinden dolayı olan birşey. Anneler haklı tabiiki zor ama bu sallama öğretilmiş bir hareket. Yanı çocuk uyumuyor ,uyumuyor bi sallayalım; deneniyor 'aaaa uyudu' işte kısır döngü başlıyor.cocuk geliyor 3 yaşına salla babam salla kadının bacaklarda dermanda kalmıyor.her seferinde uyuma süresi de uzuyor gördüklerimde...
Yabancılarda bu kültür yok ve hiçbiri gerek görmüyor , onlarınki de bazen zor uyuyor ama sallamıyorlar mesele bu . Bi doğsun da şimdi bol keseden atmak kolay:oops:

Back
X