• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Cocuk ve baska meseleler

Ona asla onu aldatabilecegimle ilgili bir imada bulunmadim. Soylediklerim, eger o hayatimda olmasaydi yapabileceklerimdi. Ki bardan birini bulma olayi, tup bebek sansim olmamasi halinde duaunebilecegim birsey.
Ama o hayatınızda ve tüp bebek sansinizda var varsayimlar üzerine bi şeyler kurmayin bence eşiniz fantazileriniz olduğunu düşünmüş

Ama o hayatınızda ve tüp bebek sansinizda var varsayimlar üzerine bi şeyler kurmayin bence eşiniz fantazileriniz olduğunu düşünmüş

Haklisiniz. Eski esi su an o durumda. Onun hakkinda konusurken soyledim. Yoksa dursuk yere soylemedim

Avrupalı bir erkeğe deseydiniz takmazdı ama Türk erkeklerinin bu tarz konularda ne kadar hassas ve takıntılı olduğunu düşünerek adam haklı diyeceğim.

İnsan eşine söylese bunları ayrılır erkek siz sevgilisini adam güvenmiyorum demiş az bile bence

Sonuc olarak ne yapacagimi bilmiyorum. Insan gencken onunde cok zamani oldugunu dusunuyor. Ve bir sekilde erteleyebiliyor cocuk sahibi olmayi. Ama zaman gecince, hormonlar da zorluyor, malum, artik baska caresinin kalmadigini dusunuyor.

Anlayacaginiz ustumde bir yandan zaman baskisi var ama diger yandan da sevdigim insan cocuk istemiyor...

Avrupalı bir erkeğe deseydiniz takmazdı ama Türk erkeklerinin bu tarz konularda ne kadar hassas ve takıntılı olduğunu düşünerek adam haklı diyeceğim.
Beni anlayacak bir yapida oldugunu dusunmustum. Sonucta bir turk erkegiicin sperm bankasindan cocuk sahibi olmak da olsukca zorlayici birsey, ama bunu eski esiyle denemis

Bence suçlu değilsiniz, aksine gayet dürüst davranmışsınız.
Kendi sorunu yüzüne çarpılıyor siz çocuk istediğinizi söyledikçe, o da ben zaten senden çocuk yapmak istemem moduna girmiş hani siz kovmuyorsunuz ben istifa ediyorum şeklinde. Savunma mekanizması da olabilir gerçekten güvenmediğinden de olabilir. Aslında güvenilmeyecek biri değilsiniz, tam tersi aşırı dürüstsünüz.
Ben bu kişiyle bir geleceğiniz olduğunu sanmıyorum açıkçası.
Ciddi ciddi çocuk istiyorsanız da bir kadın doğum uzmanına görünüp fiziksel bir sorununuz olup olmadığını öğrenin. Sonra da bu kişiyle çocuk yapmadan devam etmeyi mi başka bir yol izlemeyi mi tercih edeceğinizi düşünün...

Çocuk yapmakla ilgili kaygılarınız var anladığım kadarıyla ve zamanın ilerliyor olması sizde stres yaratıyor. Ben söylediklerinizi o kadar fazla bulmadım sonuçta bir çocuğunuz olmasını ne denli çok istediğinizi anlatmaya çalışmışsınız sadece. Eğer önceliğiniz ne olursa olsun mutlaka bir çocuk sahibi olmaksa bunu sevdiğiniz insana net bir şekilde belirtin, kaygılarınızı paylaşın, kadınların zaman konusunda ne kadar dezavantajlı olduğunu anlatın, korkularınızı paylaşın. Bu korkularınızdan dolayı bazen yanlış anlaşıldığınızı, kendinizi doğru ifade edemediğinizi vs anlatın. Yani empati kurmasını sağlayın. Onu sevdiğinizi ve tabiki planlarınızda onun olmasını istediğinizi anlatın. Eğer herşeye rağmen istemiyorsa biran önce farklı alternatifleri araştırmaya başlayın..Bu noktada artık sizin de bir tercih yapmanız gerekiyor. Doktora gidin, zaman konusunda ve sağlık açısından bir sorun olup olmadığı konusunda bir fikir edinin.

1. Bundan birkac ay once ona, baska erkekleri merak ettigimi fakat onu sectigimi ve onu cok sevdigim icin sadece onunla olmak istedigimi soyledim.
Eger cok fazla erkekle beraberlik yasamadiysaniz bu normal geldi bana. Ama alinacak bir sey yok gene de.
2. Eski esine doktoru tup bebek yapmasinin problemli oldugunu soylemis. Bunu duyunca ona, eger hayatimda kimse olmasaydi, tup bebek de yapamayacak olsaydim (yani kisaca bebek yapmak icin baska sansim olmasaydi) bir bara gidip tanimadigim birinden cocuk yapabilecegimi soyledim.
Bu dediginiz cok manasiz geldi bana. Ama alinilacak bir sey degil. Ben sevgilinizin yerinde olsam sadece sacmaladiginizi dusundugumu soylerdim.

Hadi sperm bankasindan tıbbi yollarla bi bebek edinirdim falan desen anlarim da bar kismi olmamis abla

Muhabbetlere gel. Başka erkekleri merak ediyorum da seni sevdiğimden seninle olayım dedim nedir ya. İğrenç. Size bunu dese adam siz ne düşünürsünüz allah aşkına. Başka erkekleri merak etmek :halay:

Evlenmeden önce de beraberliklerim oldu yinede bugün eşim benden nokta kadar şüphe duymaz. Bu söylediginiz kelimeleri ben kullanmış olsaydım okadar eminim ki bana olan güveni sarsılırdı emin olamazdı benden. Yani aslında haklı. Belkide dünya gürüşünüz vs farklıdır?

Hadi sperm bankasindan tıbbi yollarla bi bebek edinirdim falan desen anlarim da bar kismi olmamis abla

Zaten sperm bankasindan yapma ihtimalim olmazsa diye konustuk. Eski esinin doktoru sperm bankasindan cocuk sahibi olmasina izin vermemis, almasi gereken hormonlardan dolayi. Ben de dedim ki eger hayatimda sen olmasaydin ve sperm bankasindan cocuk sahibi olma sansim da olmasaydi deneyebilirdim herhangi birinden coxuk yapmayi

Evlenmeden önce de beraberliklerim oldu yinede bugün eşim benden nokta kadar şüphe duymaz. Bu söylediginiz kelimeleri ben kullanmış olsaydım okadar eminim ki bana olan güveni sarsılırdı emin olamazdı benden. Yani aslında haklı. Belkide dünya gürüşünüz vs farklıdır?

Dunya gorusumuzun farkli oldugunu sanmiyorum ama sanirim benim problemim her dusundugumu pat diye soylemek. Cocugu olmayan bir adama bu laflari etmek dusuncesizlikti

Dunya gorusumuzun farkli oldugunu sanmiyorum ama sanirim benim problemim her dusundugumu pat diye soylemek. Cocugu olmayan bir adama bu laflari etmek dusuncesizlikti
Evet öz eleştiri yaparken de dürüstsünüz en azından.
Yani bunları oturup konuşmayı deneyin isterseniz. Seni anlıyorum bu kelimeler güvenini kırdı aklından da atamıyorsun. Her insan konuşurken yanlış kelimeler secmez mi ben de öyle bir andaydım. Kurdugum kelimeler yerine, Sana davranışlarımla, yaptıklarımla ve kişiligimle yargıla beni ve aramızdaki güveni diye bir konuşma yapsan. Faydası olur mu acaba

Bence evlat edinebilirsiniz , çok okuyorum nette, evlat edinip öz çocuğu gibi seven insanları.

Sperm bankası meselesi hiç etik değil, ilerde kardeşler birbirini tanımayacak bu şekilde, yurtdışında örnekleri var, evlenip sonra kardeş olduğunu öğrenen.. bunu kabul etmek çok çok garip

Dürüstsün bu süper

1. kısma gelirsek hakkın merak edebilirsin merakını giderebilirsinde ayrılsanız oturup onu beklemeni düşünmüyo sanırım

2.ye gelirsek çevrende tanıdığın tanımadığın birsürü insan evli olup o şekilde çoçuk yapıyolar. Eşleri bunu bilip seste çıkarmıyo. Kısır olan iktidarsız olan erkekler durumu yayılmaması için buna göz yumuyo . İlk duyduğumda olur mu öyle şey dedim ama birsürü drdan aynı şeyi duyunca hatta tvde bile duyunca ikna oldum. Sperm bankasının sevebi bile belki budur .

Çocuğu olmuyosa ce sen çok çocuk istiyosan ayrılın derim yeni bi ilişkiye başla evlenin ve derhal çocuk yapın .

Merhabalar,

Uzun zamandir foruma yazmiyordum. Uzakta oldugum donemde hayatimda cok seyler degisti. Bosandim. Yeni bir iliskiye basladim.

Ben 36 yasindayim. Cocugum yok. Beraber oldugum insanin da basindan bir evlilik gecmis. Onun da cocugu yok.

Ben, artik biraz da yasim ilerledigi icin cocuk sahibi olmak istiyorum. Fakat beraber oldugum insanin cocugu olmuyor. Bunu iliskiye baslamadan biliyprdum. Yani benden birsey gizlemis degil. Eski esiyle evliyken donorle hamilelik denemeleri olmus. Benle de benzer birseyi kabul edecegini dusundugum icin cocugu olmamasini sorun etmedim. Simdi soruma geleyim:

Beraber oldugum insan, cocugun cok buyuk bir sorumluluk oldugunu ve bana cok guvenmedigini, benim bazi sozlerimin onu cok kirdigini ve ilerde cocuk sahibi olursak, bunun gibi baska sozlerle karsilasmasi durumunda nasil basacikabilecegini bilmedigini soyledi. Yani kisaca bana guvenmedigi icin cocuk sahibi olmak istemiyor.

Bana guvenmemesinin sebpleeine gelince:

1. Bundan birkac ay once ona, baska erkekleri merak ettigimi fakat onu sectigimi ve onu cok sevdigim icin sadece onunla olmak istedigimi soyledim.

2. Eski esine doktoru tup bebek yapmasinin problemli oldugunu soylemis. Bunu duyunca ona, eger hayatimda kimse olmasaydi, tup bebek de yapamayacak olsaydim (yani kisaca bebek yapmak icin baska sansim olmasaydi) bir bara gidip tanimadigim birinden cocuk yapabilecegimi soyledim.

Sizce suclu muyum? Nasil davranmaliyim?

ikinci kirdiginiz pot cok fena:işsiz:
adam guvenmemekte hakli, bu kadar cocuk odakliysaniz ve babasinin kim
olacagi bu kadar onemsizse gidin yurtdisindaki sperm bankalarindan yararlanin:işsiz:

takardi, cogu takar.
bnm esim avrupali, almanci turk filan degil.. bana kapiyi gosterir kesin

Back
X