çocuk ve taşınma stresi

Minimidimaksi

Guru
Kayıtlı Üye
24 Haziran 2016
359
158
103
Merhaba arkadaşlar. Öğretmenim. 4.5 aylık bir kızım var. Ve bu yaz tayinimiz maraşa çıktı. Zorunlu hizmet olarak. Önceki görev yerimiz adanaydı. Şu an malatyada kv lerdeyim. Ve 10 gün içerisinde taşınacaz. Kafamda çok sorular var. İçim daralıyor. Mesala okul açılınca kızımı kime bırakıcam. Annem ve kv yanıma gelemiyorlar mazeretleri var. Maraşda hiç kimseyi tanımıyorum kime güvenip kızı bırakayım, olmaz. Ücretsiz izin alsam borçlar var maddi olarak sıkıntı yaşarız. Aslında eşim en baştan dedi çocuk işini seneye erteleyelim tayinimiz çıksın sonra yapalım diye. Çocukla taşınmak zor olur vs dedi. Ama ben illa yok istiyorum dedim geçen sene. Ve şuan bunları düşündükçe eşim haklıymış. Neden mantıklı düşünmedim duygusal davrandım diyorum. Maraşa giderdik bir sene içinde az çok çevreyi tanırdık sonra bakıcı bulurduk ne bileyim. Şeytan vesvese verip duruyor. Lütfen beni anlayan ve benzer durumlar yaşayan arkadaşlar cevap yazsın... Çünkü psikolojim hiç iyi değil ve olumsuz yorumları okumak bana iyi gelmeyecek...

iyi de olan olmuş çocuk doğmuş keşke demenin anlamı ne. geri mi koyacaksınız karnınıza :) demeyin öyle keşke yapmasaydım sonra yapsaydım filan diye. bi anlamı yok. şu an mevcut duruma odaklanın ve bi çözüm yolu bulun.

bu kadar kısa sürede bakıcı bulup güvenemeyeceğinize göre iki seçenek var. ikisine de hayır demişsiniz ama başka çare yok gibi.

anne ve kv ne gibi mazeretleri var?
siz çalışmasanız çok çok mu büyük sıkıntıya düşeceksiniz?

Ben olaya sizin gibi bakmıyorum 1 sene de geçse kötü insan denk gelirse yapacak bir şey yok ki. Yapacağınız şey okullar açılmadan bir an evvel taşınıp bakıcıyla hiç değilse 1-2 hafta geçirmek yoksa bir anda bırakmak zor olur cidden.

iyi de olan olmuş çocuk doğmuş keşke demenin anlamı ne. geri mi koyacaksınız karnınıza :) demeyin öyle keşke yapmasaydım sonra yapsaydım filan diye. bi anlamı yok. şu an mevcut duruma odaklanın ve bi çözüm yolu bulun.

bu kadar kısa sürede bakıcı bulup güvenemeyeceğinize göre iki seçenek var. ikisine de hayır demişsiniz ama başka çare yok gibi.

Herşeyde vardır bi hayır bu kadar stresten yapmayin cok mu borç biraz ertelenmezmi borc

Haklısınız keşke demek şeytan işi ama inanın kafayı yiyecem neden eşimi dinlemedim diye. Ama diyorum ki kader hayırlısı böyleymiş kızım Allaha çok şükür sağlıklı gerisi hallolur diyorum. Bazende çok bunalıyorum niye şimdi bunca sıkıntıya bir de çocuk ekledim diyorum. Bi düzenimizi kursaydık maddi olarak biraz toparlasaydık şimdi zamanı değildi diyorum sonra çok pişman oluyorum kızımı görünce bana gülünce tövbeler ediyorum böyle gel git durumdayım

Benim 2 kızım var. Defalarca taşındım çocuklarla birlikte. Yeni ev, ortam, bakıcı stresi oluyor gerçekten de ama 1 ay sonra herşey rayına oturmuş oluyor. Galiba öğretmensiniz. Ben de öğretmenim ve seminer dönemi çocuğu bakıcıya alıştırmak için uygun bir süre. Okul idaresi çocuk bakımında tecrübeli veliler varsa size yardımcı olacaktır.

Haklısınız keşke demek şeytan işi ama inanın kafayı yiyecem neden eşimi dinlemedim diye. Ama diyorum ki kader hayırlısı böyleymiş kızım Allaha çok şükür sağlıklı gerisi hallolur diyorum. Bazende çok bunalıyorum niye şimdi bunca sıkıntıya bir de çocuk ekledim diyorum. Bi düzenimizi kursaydık maddi olarak biraz toparlasaydık şimdi zamanı değildi diyorum sonra çok pişman oluyorum kızımı görünce bana gülünce tövbeler ediyorum böyle gel git durumdayım

Keşkeleri bir tarafa bırakalım elimizde neler var onlara bakalım.
Siz öğretmensiniz ama ne öğretmenisiniz? Yani sınıf öğretmeni, ana sınıfı öğretmeni gibi sürekli belli saatlerde mi gitmeniz gerekiyor yoksa, branş mısınız? Eşinizin işi ne paslaşarak bakma mesaileri ayarlama falan gibi bir şansınız olabilir mi?
Olmadı sadece okulda olduğunuz saatlerde bebeği bir kreşe emanet edebilirsiniz. Kurum her zaman bakıcıdan bence daha güvenlidir.
Oda olmadı şöyle bir şey yapabilirsiniz sizden önce orada çalışmış eşiniz, dostunuz bir tanıdığınız varsa onun referansı
le birilerine ulaşabilirsiniz.
En kötü ihtimalle alın çocuğun gidin okula vallahi biz az bakmadık arkadaşların çocuklarına iş yerlerinde. 1. dönemi böyle geçirirseniz zaten 2. döneme tanıdık bir cevrenız olacaktır. Ona göre karar verirsiniz.
Allah işinizi kolaylaştırsın.

Kamera sistemiyle izleyebileceğiniz kreşler var iyi bi yer bulabilirseniz ço zorlanmazsınız. 0-24 yaş arası bi yer buldunuz mu rahat olur daha sonra güvenilir birini bulup evde bakılabilir

Merhaba arkadaşlar. Öğretmenim. 4.5 aylık bir kızım var. Ve bu yaz tayinimiz maraşa çıktı. Zorunlu hizmet olarak. Önceki görev yerimiz adanaydı. Şu an malatyada kv lerdeyim. Ve 10 gün içerisinde taşınacaz. Kafamda çok sorular var. İçim daralıyor. Mesala okul açılınca kızımı kime bırakıcam. Annem ve kv yanıma gelemiyorlar mazeretleri var. Maraşda hiç kimseyi tanımıyorum kime güvenip kızı bırakayım, olmaz. Ücretsiz izin alsam borçlar var maddi olarak sıkıntı yaşarız. Aslında eşim en baştan dedi çocuk işini seneye erteleyelim tayinimiz çıksın sonra yapalım diye. Çocukla taşınmak zor olur vs dedi. Ama ben illa yok istiyorum dedim geçen sene. Ve şuan bunları düşündükçe eşim haklıymış. Neden mantıklı düşünmedim duygusal davrandım diyorum. Maraşa giderdik bir sene içinde az çok çevreyi tanırdık sonra bakıcı bulurduk ne bileyim. Şeytan vesvese verip duruyor. Lütfen beni anlayan ve benzer durumlar yaşayan arkadaşlar cevap yazsın... Çünkü psikolojim hiç iyi değil ve olumsuz yorumları okumak bana iyi gelmeyecek...
en sinir oldugum sey cocugu yapip sonra her olumsuzlugu cocuga baglamak ne guzel cikmasin agzinizdan keske olmasaydi keske sonra olsaydi demeyin sukur edin sukur bak ailenizin de mazereti varmis belki tasinmasanizda bakamicaklardi

Vallahi sasiriyorum kardesim sen mi yarattin senmi canini verdin evladinin...Bazi seylerinde bizim elimizde olmadigini farkedelim Yaratanin rizasiyla olur boyle seyler..kendini suclamayi bir kenara birak cozumlere bak...izne ayrilman senin icinde evladin icinde daha iyi olur borclar odenir para yerine koyulur ama bebeginin suan sana cok ihtiyaci var ilerde bunun pismanligini yasarsin..tabi sartlarini cokda bilemedigimde calisman cok onemliyse tayinin ciktigi okulda ogretmen arkadaslarindan guvenilir bakici icin destek alabilirsin

hoşgeldiniz diyeyim o zaman size;)
bakıcı bulunur ama ücretleri biraz pahalı ..yani küçük bir şehir neticede buraya göre pahalı bence..tüm gün cumartesi hariç bebek bakımı için 1.000 tl + sigorta gibi bir para istiyorlar.
çok şükür benim oğlum 6 yaşına geldi ilkokula başlayacak.mecburen özel okula verdim ve 1 saat için yine bakıcıya muhtaç kaldım.çalışan anne olmak zor iş.ama lütfen bebeğin zamanı değilmiş demeyin..
ayrıca elimden gelen bir ayrdımın olursa yazın lütfen bana..ben ankaralı biri olarak geldim buraya 11 sene oalcak nerdeyse:)
sıkmayın canınızı hallolur herşey..
mesleğiniz nedir bu arada?

Yapacak bir şey yok doğmuş çocuğa sadece bakıcı sorunu var diye keşke denir mi bakıcı araştıracaksiniz. Erken gidin çevre edinmeye başlayın

Back
X