• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuk yapmak için beklemeli miyim?

Chek

Sebebi neydi ki?
Kayıtlı Üye
14 Ekim 2012
5.702
12.330
498
Kızlar ben 25 yaşındayım eşim 32 yaşında..
Eylülde 2 senelik evli olacağım fakat eşim temmuz ağustos gibi çocuk için çalışmalara başlamak istiyor.
Aslında daha bir iki ay önce çocuk için düşünürüz derken birden çocuğumuz olsun çocuk çocuk moduna girdi:)
Bir yanım yap bi bebek doğurana kadar 26 olacaksın 3 sene sonra bir daha hamile kalıp 30 da doğurursun diyor
Tanıdığımız 30 yaşından sonra doğuran herkes erken yap boşver erken anne olmak güzel diyor kafam karışıyor.
Ama ben korkuyorum
Neyden diyeceksiniz
Bebeğin bakımından, doğumdan, doğum sonrası eşimle nasıl olacağız sorusundan, hamilelikten kısacası korkuyorum.
Belki bi sorunum çıkacak hamile kalamayacağım ondan da korkuyorum..
Çok mu zor bebekle yaşam?
Doğum, bakım çok mu zor??
Fikirlerinize ihtiyacım var?

Bende 26 yaşında anne oldum.Şu an 10 yaşında oğlum var inanılmaz keyifli tavsiye ederim.Zaten şu an bana arkadaş gibi oldu.Otorup tv izliyoruz,oyun oynuyoruz,sohbet ediyoruz,gülüyoruz.Ve anne olduğumda 3 senelik evliydim.Bence tam zamanı hiç düşünme derim ben.

Eylülde 2 senelik evli olacağım fakat eşim temmuz ağustos gibi çocuk için çalışmalara başlamak istiyor.
Aslında daha bir iki ay önce çocuk için düşünürüz derken birden çocuğumuz olsun çocuk çocuk moduna girdi:)
Bir yanım yap bi bebek doğurana kadar 26 olacaksın 3 sene sonra bir daha hamile kalıp 30 da doğurursun diyor
Tanıdığımız 30 yaşından sonra doğuran herkes erken yap boşver erken anne olmak güzel diyor kafam karışıyor.
Ama ben korkuyorum
Neyden diyeceksiniz
Bebeğin bakımından, doğumdan, doğum sonrası eşimle nasıl olacağız sorusundan, hamilelikten kısacası korkuyorum.

Evleneli 2 sene olmuş neredeyse hamile kalmış olsanız 1 seneye yakında öyle olur olur size 3 sene dilimi eğer siz de eşinizde istiyorsanız yapın.

Çocuklarımın birini 32 diğerini 35 yaşında doğurdum.Keşke erken doğursaymışım dedim doğrusu...Belli bir yaştan sonra doğum yapmak zor ...Çocuklar ile gençken ilgilenmek daha kolay....O yüzden evliliğiniz üzerinden de 2 yıl geçmiş bence zamanı gibi...

Ama ben korkuyorum
Neyden diyeceksiniz

Aynı şeyleri bende hissetmiştim sizin gibi, 2 senelik evliyim ve ocak ayından bu yana çocuk düşünüyoruz olmadı. Yani bunu çok duymuşsundur ama birde çocuk olması için bekleme süresi var. Ocak ayında çokta istekli değildim illa olsun diye bir derdim yoktu ama bu geçen 4-5 ayda isteğim arttı açıkcası ve demek ki zamanım gelmiş dedim.
Yani çocuk planladığınızda ister istemez o havaya giriyorsunuz. Hakkınızda hayırlısı olsun inşallah

bebekle yaşam neden zor olsun ki? bakımını falan şimdiden düşünmeyin. illa ki bazı şeylerden mahrum kalacaksınız. bazı yerlere giderken 2 kez düşüneceksiniz ama evladınız mı keyfiniz mi deyince ( evladınız olup ta o tadı aldıktan sonra ) evladınız tercihiniz olacak. :emir_bebek:

yaradan gönlünüze göre versin :16: amin.

Ama ben korkuyorum
Neyden diyeceksiniz

aynı yaştayız. benim de yeni bebeğim var daha. anladığım kadarıyla hayatla ilgili özel bir planın yok. sadece korkuların var. bundan beş sene sonra da doğursan o korkular olacak. kimse bebek bakımını anasının karnında öğrenmiyor. doğum zaten herkesin başına önce bir "ilk defa" geliyor. çocuk dünyaya geldikten sonra kendini öyle bir sevdiriyor ki bu korkular unutuluyor. ben doğurduğumda 4.5 yıllık evliydim çeşitli sebeplerden ötürü ertelemiştik bebek işini ama şu an "biz senin böyle güzel olacağını bilseydik daha önceden yapardık" diyoruz yani. eğer maddi manevi kendini hazır hissedebiliyorsan korkularının üzerine gitmelisin bence.

canım zor bebek bakmak, hamilelik, doğum, ama dünyanın en güzel şeyi anne olmak, sevgisi tarif edilemez, değer yani, içgüdüsel, hamile olduğunuzu öğrendiğiniz an başlıyor annelik, eşinle aranıza gelince eskisi kadar birbirinize vakit ayıramıyorsunuz artık eşten ziyade anne baba oluyorsunuz ortak bir sorumluluk alıyorsunuz, hayatınız değişiyor herşeye daha sevgiyle ve hoşgörüyle bakıyorsunuz, 34 yaşında anne oldum erken olmak daha iyi çünkü çocukların enerjisine yetişmek gerçekten zor sadece bu açıdan önemli yaş benim için.

bence tam zamanı ,doğana kadar da belli bir süre geçer ..
bebekle yaşam zor olsa bile her zaman zor olucak ,erteleyince sanki zorluğu azalacakmı hayır ama ne kadar erken o kadar iyi.
belli yaştan sonra tahammül etmek zorlaşıyor..
hem o duyguyu erkenden tatmak en güzeli ..
çocuk olunca eşle vakit geçirmek azalıyor diye bir şey yok ,isterseniz 5 dakika da olsa özel bir an yaratabilirsiniz ,bu size bağlı.
ayrıca çocuk olduktan sonra eşlerin birbirne olan bağı daha çok artıyor bence ,sevgisi de öyle .
çünkü eşinizden bir evlat sahibi oluyorsunuz ,ikinizin bir parçası yaşıyor dünya üzerinde ..
bu duygu bambaşka ..

Merhabalar;
Öncelikle kendini hazır hissetmen önemli tabi.Ben 31 yaşıma gireceğim .16 aylık kızım var.7 senelik evliyim.İlk 2 sene çocuk düşünmedik.istediğimizde de eşimin problemleri çıktı 3 seneye yakın tedavi sürecimiz oldu.Çok şükür meleğime kavuştuk.Lakin daha erken olmasını isterdim.Sonuçta hemen isteyince olup olmayacağını da bilmiyorsunuz öyle değil mi?

Ama ben korkuyorum
Neyden diyeceksiniz

Zor. Bu yüzden gençken, çocuğa harcayacak enerjiniz, sabrınız varken yapın derim ben.
Hani şu açıdan zor, çook vaktinizi alacak, kendinize ayırabileceğiniz vakit azalacak, çoğu şeyi beraber yapmaya başlayacaksınız. Eşinizle aranızın nasıl olacağı biraz da eşinizin kendisiyle alakalı, o yüzden bir şey söyleyemem.
Hamilelikten, doğumdan korkacak bir şey yok, çok banal olacak ama, herkes doğuruyor =) Katlanılamayacak gibi değil yani, ki ben normal doğum yapmıştım.
Erken anne olmanın bir diğer artısı da, gençken metabolizmanın daha hızlı olmasından dolayı vücudun doğumdan sonra daha çabuk toparlanması.
Önemli olan bilinçli olmak. Bu konu hakkında araştırma yapın, okuyun, internetten istediğimiz her şey hakkında bilgi bulabiliyoruz artık.

Aynı şeyleri bende hissetmiştim sizin gibi, 2 senelik evliyim ve ocak ayından bu yana çocuk düşünüyoruz olmadı. Yani bunu çok duymuşsundur ama birde çocuk olması için bekleme süresi var. Ocak ayında çokta istekli değildim illa olsun diye bir derdim yoktu ama bu geçen 4-5 ayda isteğim arttı açıkcası ve demek ki zamanım gelmiş dedim.
Yani çocuk planladığınızda ister istemez o havaya giriyorsunuz. Hakkınızda hayırlısı olsun inşallah
Çocuk olması için bekleme süresi nasıl bir şey?

Hayatla ilgili planım var ama hamileliğin engel olmayacağı şeyler.
Düşünüyorum bazen karnımda bebek olduğunu sonra birden korkuyorum
Sanırım yeğenim falan da yok o yüzden bebek sevgisini daha tam anlamıyorum diye düşünüyorum:)

Canım aynı düşünceleri korkuları yaşıyoruz... bende 25 yasındayım eylülde 2 yılım dolacak bende artık olsa mı diye düşünüyorum ama korkuyorum dünyaya çocuk getirmek kolay ama onun bakımı ve yetiştirmesi çok büyük sorumluluk bilemeiyorum birde dedikleri gibi ha diyince de olmuyor ....ben yavaştan kendimi alıştırıyorum ve bu yadan itibaren yediklerime vs dikkat etmeye başladım folik asit falan alıyorum nasıl olsa 2 - 3 yıl sonra olsada olacak aynı korkular en azından yasımız gençken annee olalım ...rabbim isteyen herkese sağlıklı uslu evlatlar versin

canım bende sana katılıyorum benim eşimde çok çok istiyor inanıyorum çok iyi bir baba olur ama bende kendime güvenemiyorum çalış evde çocuk çok zor olacak bende 2 sene anlaştım zaman çok çabuk geçiyor dolayısyla 2 sene olmasına 3 ay kaldı ve şimdiden başımın etini yemeye başladı hayırlısı bakalım ama kendime güvenemiyorum

8 aylik evliyim, 5 aylik da hamileyim.
28 yasindayim ve bebegim dünyaya gelene kadar 29 olucam.
Bana da herkes daha cok yeni evliniz ne aceleniz vardi demisti.
Ama ben guatr rahatsizligimdan dolayi daha ilerki yaslari bekleyemedim.
Bu kadar erken hamile kaldigim icinde hic pisman degilim, tam tersi hergün rabbime sükrediyorum bana duyguyu tatmayi nasip ettigi icin.
Siz 2 yildir evliniz, yasinizda ideal bence cocuk icin en dogru zaman simdi.

Çocuk olması için bekleme süresi nasıl bir şey?

Sanırım doğum kontrol hapı gibi korunma yollarını bıraktığında 3 4 ay yine çocuk olmayabilir gibi bir şey okumuştum.
Onu söylemiş sanırım arkadaş:)
Ama zaten neredeyse 2 aydır falan eşim çocuk istediğinden beri hap gibi korunma yöntemlerini değilde
Tercih edilmeyen korunma yöntemini tercih ediyoruz anlamışsınızdır arada hamile kalanların olduğunu:)

Sanırım doğum kontrol hapı gibi korunma yollarını bıraktığında 3 4 ay yine çocuk olmayabilir gibi bir şey okumuştum.
Onu söylemiş sanırım arkadaş:)
Ama zaten neredeyse 2 aydır falan eşim çocuk istediğinden beri hap gibi korunma yöntemlerini değilde
Tercih edilmeyen korunma yöntemini tercih ediyoruz anlamışsınızdır arada hamile kalanların olduğunu:)
Hımm, anladım. Hap hiç kullanmadığım için bilmiyordum.

Canım aynı düşünceleri korkuları yaşıyoruz... bende 25 yasındayım eylülde 2 yılım dolacak bende artık olsa mı diye düşünüyorum ama korkuyorum dünyaya çocuk getirmek kolay ama onun bakımı ve yetiştirmesi çok büyük sorumluluk bilemeiyorum birde dedikleri gibi ha diyince de olmuyor ....ben yavaştan kendimi alıştırıyorum ve bu yadan itibaren yediklerime vs dikkat etmeye başladım folik asit falan alıyorum nasıl olsa 2 - 3 yıl sonra olsada olacak aynı korkular en azından yasımız gençken annee olalım ...rabbim isteyen herkese sağlıklı uslu evlatlar versin

Sanırım 2 sene olunca bu korku bu telaş yaşanıyor sanırım:( Bende sanırım eşime daha fazla hayır diyemeyeceğim
Çünkü şaşırdım istemeyen adam çocuk çocuk diyor:)
Sanırım istiyor artık bir de o da yaşa takıyor kendi yaşına daha geç olmasın diyor:(

canım bende sana katılıyorum benim eşimde çok çok istiyor inanıyorum çok iyi bir baba olur ama bende kendime güvenemiyorum çalış evde çocuk çok zor olacak bende 2 sene anlaştım zaman çok çabuk geçiyor dolayısyla 2 sene olmasına 3 ay kaldı ve şimdiden başımın etini yemeye başladı hayırlısı bakalım ama kendime güvenemiyorum

Sende benim gibisin yaa:((2 sene dolunca bebek bekleniyor artık:)

8 aylik evliyim, 5 aylik da hamileyim.
28 yasindayim ve bebegim dünyaya gelene kadar 29 olucam.
Bana da herkes daha cok yeni evliniz ne aceleniz vardi demisti.
Ama ben guatr rahatsizligimdan dolayi daha ilerki yaslari bekleyemedim.
Bu kadar erken hamile kaldigim icinde hic pisman degilim, tam tersi hergün rabbime sükrediyorum bana duyguyu tatmayi nasip ettigi icin.
Siz 2 yildir evliniz, yasinizda ideal bence cocuk icin en dogru zaman simdi.

Bende de guatr var ondan da biraz korkuyorum açıkcası:(
Çevremdeki anne olanlarda yap diyor güzel erken anne olmak diyor :)
Çok karışığım:)

Ama ben korkuyorum
Neyden diyeceksiniz

25 yaşında anne oldum
şuan 31 yaşındayım
6 yaşını bitirmek üzere olan bir kızım var
annelik güzel
sorumluluk ve sabır işi
kendini hazır hissetmen önemli
ben tek çocukta kaldım
başkada düşünmüyorum
sağlık sorunlarımda var gerçi ama