• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuk yapmak için beklemeli miyim?

Bende de guatr var ondan da biraz korkuyorum açıkcası:(
Çevremdeki anne olanlarda yap diyor güzel erken anne olmak diyor :)
Çok karışığım:)

Guatr konusu sorun yaratabilir.
Benim sansim vardi ek ilac kullanmadan hamile kalabildim.
Normalde guatr degerlerinin kontrol altinda tutularak ve ilac tedavi görerek hamile kalabilirdim ancak.
Yani benim icin mucize gibi birsey oldu hamile kalmam.
En iyisi doktora görünün, guatr degerlerinize bakilsin, belki korkmasini gerektirecek birsey yoktur.

Ben de iki senelik evliyim. Eşim istiyor ama ben emin değilim pek. Bi arkadaş demiş ya keyfin mi evlat mı diye. BEN direkt keyfim dedim. Pek bana göre değil sanırım çocuk olayı. Ablam ilk çocuğunu 26 ikinciyi 37 yaşında doğurdu. O hep derki " aklım olsa ikisini de 30 dan sonra yapardım" Bu da etkiliyor sanırım beni. ÇÜNKÜ İLK çocuğunu yetiştirmesiyle ikinciyi yetiştirmesi arasında dağlar kadar fark var. Kişilikleri de buna orantılı oldu. İlki hırçın, söz dinlemez, fazla sosyal olmayan bir çocuk, diğeri uysal, akıllı, son derce sosyal bir çocuk oldu. Yaşla kesin ilgisi vardır diyemem ama annenin olgun olması da bişeyleri değiştiriyor sanki.

Ben de iki senelik evliyim. Eşim istiyor ama ben emin değilim pek. Bi arkadaş demiş ya keyfin mi evlat mı diye. BEN direkt keyfim dedim. Pek bana göre değil sanırım çocuk olayı. Ablam ilk çocuğunu 26 ikinciyi 37 yaşında doğurdu. O hep derki " aklım olsa ikisini de 30 dan sonra yapardım" Bu da etkiliyor sanırım beni. ÇÜNKÜ İLK çocuğunu yetiştirmesiyle ikinciyi yetiştirmesi arasında dağlar kadar fark var. Kişilikleri de buna orantılı oldu. İlki hırçın, söz dinlemez, fazla sosyal olmayan bir çocuk, diğeri uysal, akıllı, son derce sosyal bir çocuk oldu. Yaşla kesin ilgisi vardır diyemem ama annenin olgun olması da bişeyleri değiştiriyor sanki.

Benim yakın çevremde şu an 3 tane ilk doğumunu 30 yaşından sonra yapmış bayan var
Hepside erken yap daha iyi geç zor oluyor diyor:(
Bu konuda çok çekiniyorum çünkü eşim de bende 2 çocuk istiyoruz
Birde herkesin vücudu aynı değil 32 33 den sonra sanırım yaş arttıkça çocuk olması zorlaşıyormuş.
Bir de ondan korkuyorum

Sanırım doğum kontrol hapı gibi korunma yollarını bıraktığında 3 4 ay yine çocuk olmayabilir gibi bir şey okumuştum.
Onu söylemiş sanırım arkadaş:)
Ama zaten neredeyse 2 aydır falan eşim çocuk istediğinden beri hap gibi korunma yöntemlerini değilde
Tercih edilmeyen korunma yöntemini tercih ediyoruz anlamışsınızdır arada hamile kalanların olduğunu:)

Ben hiç doğum kontrol hapı kullanmadım bebek düşünmeye başlamadan önce hem ben hem de eşim doktora gittik bir sorun da çıkmadı şükür olsun.
Ama işte yine de olmayabiliyormuş. O yüzden bu ay 5. ayımız hala da bekliyoruz.

Kızlar ben 25 yaşındayım eşim 32 yaşında..
Eylülde 2 senelik evli olacağım fakat eşim temmuz ağustos gibi çocuk için çalışmalara başlamak istiyor.
Aslında daha bir iki ay önce çocuk için düşünürüz derken birden çocuğumuz olsun çocuk çocuk moduna girdi:)
Bir yanım yap bi bebek doğurana kadar 26 olacaksın 3 sene sonra bir daha hamile kalıp 30 da doğurursun diyor
Tanıdığımız 30 yaşından sonra doğuran herkes erken yap boşver erken anne olmak güzel diyor kafam karışıyor.
Ama ben korkuyorum
Neyden diyeceksiniz
Bebeğin bakımından, doğumdan, doğum sonrası eşimle nasıl olacağız sorusundan, hamilelikten kısacası korkuyorum.
Belki bi sorunum çıkacak hamile kalamayacağım ondan da korkuyorum..
Çok mu zor bebekle yaşam?
Doğum, bakım çok mu zor??
Fikirlerinize ihtiyacım var?

erken bebek duşunen herkese acele etme bekle dıyen bırıyım.ama sızın evlenelı 2 sene olmuş bence vaktıdır cnm
bebekle yaşama gelınce....hıçbır şey eskısı gbı olmuyo bı kere orası oyle....yanı hadı gezelım modunda olamıyosun herşey bebişinin keyfıne göre uyku saatıne mama saatıne göre:1: bakımı kesınlıkle zor bebek bakmak kolay degıl uykusuz geceler ozellıkle kadını çok yıpratıyo....9 aylık oldu kızım hala daha bazen gecelerı çıldırcak gbı oluyorum...eşime patlıyorum.....erkege gelınce herşey onlara kolay.....bebek yapalım ıstıyorum derler ama bakmaya gelınce "annesı bu senı ıstıyo" olur:1:
amma velakın.....dünyanın en tatlı şeyi....en guzel....en masum.....boyle bır guzellık boyle bır hıs yok yanı:emir_bebek:

Benim yakın çevremde şu an 3 tane ilk doğumunu 30 yaşından sonra yapmış bayan var
Hepside erken yap daha iyi geç zor oluyor diyor:(
Bu konuda çok çekiniyorum çünkü eşim de bende 2 çocuk istiyoruz
Birde herkesin vücudu aynı değil 32 33 den sonra sanırım yaş arttıkça çocuk olması zorlaşıyormuş.
Bir de ondan korkuyorum

Bi çok kişi öyle diyor ama bence senin kendini hazır hissetmen önemli. Ben ikinci çocuğu düşünmüyorum o yüzdn ağırdan alıyorum sanırım. Bizim ailede bir 37 yaş eşiği var. Annem beni, ablam küçük kızını, kuzenim de oğlunu hep 37 de doğurdu. Çok örnek olduğu için korkmuyorum 30 yaş üstü doğumlardan pek.

sen şimdi çocuk için beklersin çocuk istediğindede o seni bekletiyo malesef hemen olmuyo biz 11 aydır uğraşıyoruz
korunmayı bıraktığımız ilk zamanlar bende istemiyodum eşim çok istediği için denemelere başladık bi kaç ay geçip hala olmayınca bu sefer üzülmeye başladım sorunlarımız olduğunu öğrendik korunduğum günler için çok üzülüyorum

Sanırım 2 sene olunca bu korku bu telaş yaşanıyor sanırım:( Bende sanırım eşime daha fazla hayır diyemeyeceğim
Çünkü şaşırdım istemeyen adam çocuk çocuk diyor:)
Sanırım istiyor artık bir de o da yaşa takıyor kendi yaşına daha geç olmasın diyor:(

Sende benim gibisin yaa:((2 sene dolunca bebek bekleniyor artık:)

Bende de guatr var ondan da biraz korkuyorum açıkcası:(
Çevremdeki anne olanlarda yap diyor güzel erken anne olmak diyor :)
Çok karışığım:)

ahh canım benim yaşa filan benimkide takılıyor ama ne yapım o vakit önce evlenseymiş bende daha 26 yaşındayım oda 30 yaşında ama yapacak bir şey yok

merhaba canım ben de 24-25 yaşımda evlendim ve hiç korunmadığım halde son 3 ay tedavi olarak 12 ayda hamile kalabildim. evlilik yıldönümümüzde hamile olduğumu öğrendik. biz çok uzun bir arkadaşlık döneminden sonra evlendiğimiz için de bebeğimiz olsun dedik o başka. şükür ki bebeğim oldu ve sonra kızım doğduktan 1,5 yıl sonra 2. kızım doğdu. bizde korunduğumuzu sanarak 2. çocuğumuza kavuştuk. öğretmenim ve eşimin işi dolayısıyla da çok il gezdik ama iyi ki de evlatlarım olmuş diyorum. onlarsız bir hayat nasıl olurdu düşünemiyorum bile. hatta allah nasip ederse 3.yü bile düşünüyorum ve bu işi de çok ileriye almak istemiyorum. bebekler bizim hiçbirşeyimizi kısıtlamadı. 2 aylıkken kış ortasında heryerde kar varkan 1,5 saat uzakta alışveriş merkezine gidiyorduk düşünün. büyük kızım 6 aylıkken uçakla zonguldaktan trabzona uçtum ve büyük 2,5 küçük daha 1 yaşında olmadan arabayla bu yolu 2 kez gidip geldim. zor mu oldu zor olduğu kadar güzeldi de. sen kendini de seviyorsun bir yerden sonra. başardım diyorsn hem çalışıyorum hem onlara yetiyorum diyorsun. he evim hep temiz kalıyor mu hayır. eskisi kadar hür müyüm maalesef hayır. ama onların kreşte öğrendiklerini bana göstermeleri, saçlarını örüp tokalar taktığımda gözüme gelen güzellikleri, bazen bana bazen babalarına benzettikçe yaradanın ne büyük olduğunu birkez daha görmek, daha neleeeer neler. bir evlat sahibi olmak ve onun size anne baba dediğini duymak tüm acılara ve yoksun kaldığınız herşeye değiyor. bence yapın. beklemeyin eşinizden ve evliliğinizden eminseniz.

Zamanı gelmiş bence ama önemli olan kendini hazır hissetmen. Gerçekten ilk aylar yorucu ama bin misli mutluluk ve keyif veren bir olay. Rabbim her isteyene anneliği yaşatsın inşallah.

Bende hiç hap kullanmadım,eşim korunuyordu ama korunmayı bıraktıktan 7 ay sonra hamile kaldım.
O değişiyor sanırım ya. Çocuk mu yapsak acaba dediğimiz sıralarda, henüz sigarayı bile bırakmamışken bir tedbirsizlik yaptık bir kereye mahsus, ondan hamile kaldım ben de. Doktora hamile kalmak istiyorum ne yapmalıyım diye gittiğimde hamileymişim zaten =)
Ama, mesela, bazı arkadaşlarım bir kaç ay uğraştılar ondan sonra hamile kaldılar.

18 yaşında evlendim ve 22 yaşında anne oldum oğlum 21 aylık ve aşırı yaramaz bebek

enerjisine yetişmekte çok zorlanıyorum tahammül sınırlarını çok zorluyor

sana tavsiyem yaşın uygun annelik için şimdiden yap allah nasip ederse

2.çocuğuda düşündüğüne göre ,

bende allah izin verirse en geç 27-28 yaşlarında ikinciyi düşünüyorum büyütüp rahata ermek için, insan belli bir yaştan sonra rahat etmek ister .

bende aynı kaygıları taşıyorum ekstra olarak çalıştığım için kim bakacak düşüncesi var ama nereye kadar erteleyebilirim ki bu kaygıları hep yaşayacağım çok istiyorum folicasite başladım bile :)

Valla canim bence calismalara basla ben evlendigimin 6. Ayindan beri cocuk istiyorum ama 2 seneye yakin olmadi ve bi kac dusugum oldu Allah yasatmasin kimseye. Bazen hemende olmuyor zaman aliyor onun icin vakti gelmis derim. Cok sukur rabbim bana mucizeyi nasip etti o kadar istememe ragmen hala cocuga bakabilecekmiyim gibi endiselerim oluyor ama o kadinsan bi icgudu herseyi dort dortluk istedigimiz icin. Rabbim isteyen herkese saglikli evlatlar nasip etsin.

Kızlar ben 25 yaşındayım eşim 32 yaşında..
Eylülde 2 senelik evli olacağım fakat eşim temmuz ağustos gibi çocuk için çalışmalara başlamak istiyor.
Aslında daha bir iki ay önce çocuk için düşünürüz derken birden çocuğumuz olsun çocuk çocuk moduna girdi:)
Bir yanım yap bi bebek doğurana kadar 26 olacaksın 3 sene sonra bir daha hamile kalıp 30 da doğurursun diyor
Tanıdığımız 30 yaşından sonra doğuran herkes erken yap boşver erken anne olmak güzel diyor kafam karışıyor.
Ama ben korkuyorum
Neyden diyeceksiniz
Bebeğin bakımından, doğumdan, doğum sonrası eşimle nasıl olacağız sorusundan, hamilelikten kısacası korkuyorum.
Belki bi sorunum çıkacak hamile kalamayacağım ondan da korkuyorum..
Çok mu zor bebekle yaşam?
Doğum, bakım çok mu zor??
Fikirlerinize ihtiyacım var?

Ah be yavrummm o kı nasıl bır melek nasıl guzel.. Doga ana bıze nasıl bır guc vermıs kı onu dogurdugun anda anne oluyorsun ona senden baska kımse bakamaz gıbı gelıyor bu seferde kaybetmekten korkuyorsun. Hıc bekleme ınsallah cok bekletmez ve sorun cıkmaz.

Gel bebeğim göbüşüne gel :)

O değişiyor sanırım ya. Çocuk mu yapsak acaba dediğimiz sıralarda, henüz sigarayı bile bırakmamışken bir tedbirsizlik yaptık bir kereye mahsus, ondan hamile kaldım ben de. Doktora hamile kalmak istiyorum ne yapmalıyım diye gittiğimde hamileymişim zaten =)
Ama, mesela, bazı arkadaşlarım bir kaç ay uğraştılar ondan sonra hamile kaldılar.

Evet o kişiye ve bünyesine göre değişiyor sanırım :))

Kızlar artık daha olumlu bakıyorum çocuk olayına:)
Sanırım içimdeki korku da hamile kalıp bebeğimi hissedene kadar sürecek sanırım:)

Son düzenleme:
Back
X