Cocuk Yapmak ya da Yapmamak

masal0688

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
12 Ocak 2018
58
29
3
36
merhaba . Yeni uyeyim. 30 yasindayim. Esiminde benimde 2. evliliğimiz. 5 yildir evliyiz. benimde onunda ilk eslerimizden 10 ve 12 yasinda ogullarimiz var. işimiz iyi ben home ofis olarak çalışıyorum. iliskimizin basinda hep 5 yil sonra 30 yasinda cocuk yapariz diye gecistirmistik ancak zamanin bu kadar cabuk gececegini dusunememisim. gezmeyi seven bir ciftiz. maddi manevi sikintimiz yok iliskimiz oturmus durumda.bu zamana kadar hep kafamiza gore takildik. cocuklar buyuk olunca sorun olmuyor tabi. simdi sorun su ki esim artik yavas yavas cocuk yapma dusuncesini benimsemis durumda. ama israrci da degil . evet ikimizde cocuk sahibiyiz ama cocul yasta ve zoraki evliliklerde anne baba oldugumuz icin su anki hayatimla kiyaslayamiyirum. sizlere sormak istedigim birkac soru var
1. onceki evliliginde cocukları olup ikinci evliligi yapanlar ve cocuk sahibi olanlar varmi?
2.cocuk olunca esler birbirinden uzaklasirmi?cocukla eskisi gibi gezip tozan evliligim hic degismedi diyen varmi?
3. Cocuk yapmaya nasil karar verdiniz? Bu konuyu bu kadar detayli dusunup takinti haline getiren sadece benmiyim acaba?
ben aslinda cok istiyorum ancak esimin israrci olmasini bekliyirum. yani gercekten cok istemesi lazim emin olmam icin. ama ben kararsiz kalinca o beni ikna etmek yerine peki sen bilirsin demeyi seciyor. (belki de benim bakis açım sacma)

Bu konuda fikirlerinizi okumanin bana iyi geleceğini düşünüyorum . farkli bakış acilarina ihtiyacim var.

Son düzenleme:
Yap ya da yapma demek olmaz ama ...
Mesela benim Düzgün bir hayatım ve güzel bir evliligim var ise ortak bir evlat sahibi de olmak isterim.Bu arada ki bağı pekiştirmek açısından sanırım güzel olur diye düşünüyorum..

Fikrinize saygı duyuyor ne kadar güzel işte :)

Çocuk olunca uzaklaşırmı, çocuk olunca eskisi gibi gezebilirmiyiz diye sormanız garip geldi çünkü bir çocuk yetiştirmişsiniz öncesinde.

haklısınız yetiştirdim ancak benden uzaklasacak bir esim guzel bir evliligim yoktu 17 yasinda istemeden anne oldum (yanlis anlasilmasim oglum tabiki en degerlim)

haklısınız yetiştirdim ancak benden uzaklasacak bir esim guzel bir evliligim yoktu 17 yasinda istemeden anne oldum (yanlis anlasilmasim oglum tabiki en degerlim)
Anladım çok genç yaşta kötü bir tecrübe yaşamışsınız.
Ama sevdiğiniz adamdan çocuk güzel bir duygu.
Tabi bebekle hayatın biraz tepetaklak olacağı gerçeğini değiştirmiyor bu. Elbette düzeniniz biraz değişecek ama zamanla ona da alışırsınız.

Gezip tozmamız değişti ama evliliğimizin kalitesi değişmedi. Cok arkadaş cevresi geniş bi insan değildim hiç de tercih etmedim zaten o kısmı bilmiyorum

2 tane anne babası ayrı olan çocuklarınız var buna rağmen 5 yıl gezip tozduysanız 3. Çocuk sizi etkilemez.Onlar pek yanımızda bulunmadı tam annelik babalık yapamadık diyorsanız da Tabiki düşünün çünkü bu Bebek diğer evlatlarınızdan daha büyük sorumluluk getirecek.Hep sizinle olacak.

Çocuk olsun diye yaparsanız sıkıntı olabilir ama gerçekten istiyorsanız gerçekten bu düşünceleriniz gereksiz,eşiniz de yardım eder Mutlu Mesut geçinirsiniz.

Aynı durumu yaşayan babam vardı 5 yıl olmadı çocukları 6. Yıl oldu ama olsun da millet sussun diye yaptılar şimdi Bi hafta babannemde bir haftada anneannede çocuk sersefil oldu annesi babası gezecek diye.

Anladım çok genç yaşta kötü bir tecrübe yaşamışsınız.
Ama sevdiğiniz adamdan çocuk güzel bir duygu.
Tabi bebekle hayatın biraz tepetaklak olacağı gerçeğini değiştirmiyor bu. Elbette düzeniniz biraz değişecek ama zamanla ona da alışırsınız.

ve zaten bu kötü tecrübeden dolayi bu kadar endiselerim. yoksa gercekten cok istiyorum. umarim o cesareti kendimde bulup emin olabilirim. hormanlarim israrla bastirirken begnim iyi dusunmemi soyluyor. yeni uyeyim ama surekli takip edip konulari okuyorum. burada cocuktan sonra degisen cok evlilik goruyoruz.

yani şimdi küçücük bebekle öyle turist gibi gezemezsiniz orası kesin :)
eşler uzaklaşır mı kısmını da hiç anlamadım
ilgi daha çok bebek üzerinde yoğunlaşır ama oda normal yani

Aslında çocuk yetiştirme konusunda ikinizde tecrübelisiniz.ben olsam kesinlikle düşünürdüm evet ilk yıl çocuk epey zorluyor ama insanın sevdiğinden çocuğunun olması güzel.bir de sizin gibi ilk çocuklarını istediği gibi buyutemeyen küçük anne baba olan insanlar genelde yeni bebege çok güzel bakıyorlar.baglaniyorlar.gezip tozma meselesine gelirsek isteyen yapıyor arkadaş enerjinize güveniyorsanız kırklı çocukla da gezersiniz..Allah akıllı uslu çok ağlamayan hayırlı bir evlat versin inş.size
Not:bir kolik annesi duasi:-)

geçen gün bir konu vardı burda
4 yılda 3 bebek yapan çiftler varmış :KK57:
eşler uzaklaşsa onlar 2. 3. yapamazlardı bence
istiyorsanız yapın ya
yaşınızda müsait:anneadayı:

merhaba . Yeni uyeyim. 30 yasindayim. Esiminde benimde 2. evliliğimiz. 5 yildir evliyiz. benimde onunda ilk eslerimizden 10 ve 12 yasinda ogullarimiz var. işimiz iyi ben home ofis olarak çalışıyorum. iliskimizin basinda hep 5 yil sonra 30 yasinda cocuk yapariz diye gecistirmistik ancak zamanin bu kadar cabuk gececegini dusunememisim. gezmeyi seven bir ciftiz. maddi manevi sikintimiz yok iliskimiz oturmus durumda.bu zamana kadar hep kafamiza gore takildik. cocuklar buyuk olunca sorun olmuyor tabi. simdi sorun su ki esim artik yavas yavas cocuk yapma dusuncesini benimsemis durumda. ama israrci da degil . evet ikimizde cocuk sahibiyiz ama cocul yasta ve zoraki evliliklerde anne baba oldugumuz icin su anki hayatimla kiyaslayamiyirum. sizlere sormak istedigim birkac soru var
1. onceki evliliginde cocukları olup ikinci evliligi yapanlar ve cocuk sahibi olanlar varmi?
2.cocuk olunca esler birbirinden uzaklasirmi?cocukla eskisi gibi gezip tozan evliligim hic degismedi diyen varmi?
3. Cocuk yapmaya nasil karar verdiniz? Bu konuyu bu kadar detayli dusunup takinti haline getiren sadece benmiyim acaba?
ben aslinda cok istiyorum ancak esimin israrci olmasini bekliyirum. yani gercekten cok istemesi lazim emin olmam icin. ama ben kararsiz kalinca o beni ikna etmek yerine peki sen bilirsin demeyi seciyor. (belki de benim bakis açım sacma)

Bu konuda fikirlerinizi okumanin bana iyi geleceğini düşünüyorum . farkli bakış acilarina ihtiyacim var.
Inanın hepsi değişiyor ama eşler birbirine daha çok bağlanıyor bence eğer düzgün giden bi evlilik varsa . Daha da pekişiyor. Onun dışında mesela yaz tatilinde denizden cikmazdim ama bu sene denize arkamizi dönüp oturduk. Niye kızım denizden korktu:emir_bebek::anne::anne:bunun gibi ufak tefek aksilikler yaşanıyor ama çok da dert değil yani. Her şey elinizdeki imkanlara da bakıyor biraz..

Aslında çocuk yetiştirme konusunda ikinizde tecrübelisiniz.ben olsam kesinlikle düşünürdüm evet ilk yıl çocuk epey zorluyor ama insanın sevdiğinden çocuğunun olması güzel.bir de sizin gibi ilk çocuklarını istediği gibi buyutemeyen küçük anne baba olan insanlar genelde yeni bebege çok güzel bakıyorlar.baglaniyorlar.gezip tozma meselesine gelirsek isteyen yapıyor arkadaş enerjinize güveniyorsanız kırklı çocukla da gezersiniz..Allah akıllı uslu çok ağlamayan hayırlı bir evlat versin inş.size
Not:bir kolik annesi duasi:-)

oncelikle kolayliklar diliyorum. gule gule buyutun bebeginizi. cok haklisiniz ikimizde ne istediğimiz gibi evlilik yasadik nede bebek hevesimizi alabildik. sorunlu hayatlar yasarken. simdi cocukarimizi elbette mutlu etmeye calisiyoruz ancak o yarim kalan yanlari hic dolmayacak. kardeslerinin hem annesi hem babasi olacagi icin kiskanirlarmi bunu da dusunmeden edemiyorum

Adam fikrinize saygı duymuş diye eleştiriyorsunuz :)

Çocuk sahibi olmak bizi uzaklaştırmadı.
Biz eşimle bir anda "çocuklar" sahibi olduk.
Günlük hayatın telaşları vakit ayıramamayı doğursa da,insan daha bir bağlanıyor.
Sorumlusu olduğun bir insan geliyor eve,nasıl bağlanmazsın..

Çocuklarla gezmek bize hiç sıkıntı etmedi.
İkizlerle hayat yeterince yorucuydu zaten.
E biz yoruldukça kafa dağıtmak için daha çok gezdik :)
Samimiyetle söylüyorum.
Her sene tatilimize de gittik,gidiyoruz,bayramlara da,düğünlere de,kısa kısa gezilere de..

Çocuk yapmaya evlendikten 1buçuk sene sonra karar verdik.
Gezdik tozduk,mutluyuz,bebemiz de olsun dedik.
Allahım bir süre sonra nasip etti şükür.
Pişman asla değilim :KK66:

Bence yapın.
Evliliğiniz oturmuştur artık,her bakımdan denksiniz,yeniden mutluluğu yakalamış değerli insanlar gibi canlandınız gözümde.
Umarım hayırlısı olur.
Olsun,yapın siz :)

geçen gün bir konu vardı burda
4 yılda 3 bebek yapan çiftler varmış :KK57:
eşler uzaklaşsa onlar 2. 3. yapamazlardı bence
istiyorsanız yapın ya
yaşınızda müsait:anneadayı:
Yani orası öyle de insan cahil olduktan sonra dayak yiyip yiyip eşiyle onunla bununla kavga edip edip 2. 3. Ye hamile kalanlar da var.Erkekler işin yapma kısmında bunu hepimiz iyi biliyoruz :(

Back
X