Çocuk yapmama kararı

incom9387

Üye
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2020
3
2
6
32
Merhaba arkadaşlar. Konu biraz farklı bu kez fakat ben 5 yıldır evliyim ve 29 yaşındayım ama şimdiye kadar hiç çocuk yapmayı düşünmedim. Önceden düşünmememe nedeni hem çalışıyor hem okuyor olmamdı. Şimdi artık sadece çalışıyorum. Ne ben ne de eşim çocuk sevmeyiz pek. Fakat siz de bilirsiniz akraba ve çevrenizdeki herkes sizden çocuk bekliyor. Ama ben mi olayı çok abartıyorum veya gözümde büyütüyorum bilmiyorum. Herkese cevabım işte bu dünyaya bir çocuk daha gelmemeli üzülüyorum gerçekten çünkü dünya kötüye gidiyor. Belki de sonuna yaklaşıyoruz kim bilir. Ve gerçekten sorumluluk çocuk büyütme işini ben çok ciddiye alıyorum. Lütfen arkadaşlar bana fikir verin. Çünkü aylardır düşünüyorum ve en son çocuk yapmama kararına kani oldum.

Eşinizle ortak kararınızsa ne ala:)
Benim gibi olsanız daha büyük dertti:)

Cocuk istemıyormuşsunuz sebeplerini de yazmışsınız. Ve kararınızı kesinleştirmişsiniz. Ne konuda fikir verelim orayı anlamadım.

Argümanınız ‘bu dünyaya çocuk bla bla’sı olduğu sürece, bunu çürütmeye çalışan birçok fikir duyarsınız.
İstemiyorum, sevmiyorum, kendimi başka bir canlıya adamayacağım gibi cümleler; ardından gelecek bla blayı bıçak gibi keser, konu kapanır.

Eğer karar verdi isen ve bu kadar eminseniz çocuk sevmediginize yapmayın o zaman çünkü çocuk büyütmek sabır işi birazda bakımı hiç kolay değil özellikle bebek iken
Aslında zeki insanların mutlaka çocukları olmalı çünkü maalesef AQ düşük insanlarda çocuk yapıyor kontrolsüz şekilde.Gelecek nesilde AQ yüksek insanlar olacak ki aptal bı nesil olmasın ülkesine sahip çıksın

Aq derken?
Yahu bana mı denk geliyor, bilmediğim bir ölçüt mü var, anlamıyorum
Aman dikkat, durduk yere şimdi…

Mantıklı bakarsak
Her şeyin bir ömrü olduğu gibi dünyanın da bir ömrü var
Kısıtlı kaynaklar var ama nüfus da artmakta
Haliyle dünya daha iyi imkanların olduğu yer olmayacak

teknoloji bazı şeylere ulaşımı arttırırken insanları esir alacak
İleride nüfus daha da artacak dünyaya getirdiğiniz çocuğun hepsinden sıyrılması gerekecek

ki hayat standartlarına ulaşabilsin bunla beraber anne babaların da bilgisi artacak bu yarış daha da zorlaşacak

Muhtemelen yaşı gereği ve olacağu kuşak gereği daha özgür olmak isteyecek
Yapmak istedikleriyle yapmak zorunda oldukları arasında kalacak

Ha ama bu kadar rasyonel bakmaya gerek yok diyorsak ya ben çocuğumu seviyorum ortalama da gelirim var

herkes kendi yolunu bulsun ben anne olmak istiyorum
Diyorsanız o ayrı mesele

Bazı insanlarda anne olma duygusu her şeyin önüne geçiyor

milletin beklentisine göre değil kendi beklemtinize göre yapın çocuğunuzu

Siz böyle düşünüyor iken siginan bir çok milletten olanlar yığınla çocuk yapıyor Türk nüfusu maalesef azınlık olarak kalacak bu düşünce yapısı cogalirsa. Ben çocuk iken dünyanın sonu geliyordu 2020 yi goremeyecektik Maya takvimine göre olmustuk falan filan.
İnsanın bu dünyaya gelme nedeni var ve çocuğuma en iyi geleceği hazırlamak için herşeyi yapacağım ki doğduğundan beri çok şükür Allah veriyor kısmetini işlerimizi düzeldi şükür onun şansı uguru oldu üstümüze.Ve benden bı parca bu dünyada kalacak etinden canımdan bir parça tabi bunları dogurmadan önce asla söyleyemezdim yaşamadan öğrenilmiyor bana çok uzakti bu cümleler yaşamak ayrı bakması çok zor evet ama onun bı gülüşü bı kokusu dünyalara bedel bu duyguyu yaşamak istemeyen hiç bilmeden dünyadan göçüp gitmek isteyen yapmasın en doğal hakkı

Ben yapmasın demiyorum sonuna kadar okudunuz umarım
Hayatın gerçekleri de var diyorum
Ama dedim siz çok istiyorsanız vs vs diye de sıraladım

Kimse bana göre hareket etmek zorunda değil
2 taraflı da çok iyi düşünmek gerek
Annem bugün şey dedi mesela eğer durumları ön görebilseydim asla çocuk yapmazdım dedi

çocuğunun kokusu gülüşü dünyalarw bedeldir tabi
Buna bir şey demiyorum

ama dünya daha iyi bir yer olamayacak bu kaynaklarla imkansız bana göre

ben bir yerde daha yazmıştım

kendi adıma en azından çocuğumu yabancı bir ülkede doğurabilmek ve bazı haklarını güvence altına almak isterim

insanların dünyaya gelme amacı nedir?
Ayrıca maya takviminin safsata olduğu belliydi zaten

Hayatın gercekleri derken? Ne mesela neyi on gordunuz geleceği görebiliyor musunuz? Dünyada ki kaynaklar benim çocukluğumdan beri az di 2020 de suyu geç kıyamet kopacakti.Dunya rezervleri çok azdı dünya nüfusu çoğaldıkça 2019 dan sonrası yoktu. Felaketler siraliydi.Misal maya takvimine göre de şimdiye ölmüştük vs.Omuru veren Allah kısmet de ne varsa onu yaşarız ne zaman kıyamet kopacağını kim bilir. Bı yağmur yağar barajlarin boşaldığı azaldığı zaman gibi çoğalır su belli mi olur.Bu mantıkla ilerlerseniz yaşınız ilerlediğinde yapamayacak yasa ulaştığınız da neden çocuk yapmadım diye de uzulmemelisiniz kendinizi ona göre hazırlayın.
Ayrica insan evladı için nasıl bu şekilde konusabilir ki size bişey için mi kızdı acaba da öyle dedi normal bır anne bunu söylemeye korkar Allah kimseyi evladının yokluğu ile de sinamasin.

Ay hayır siyasete girmek istemiyorum ama ülkemizin durumu ortada ve ortalama gelirdeki standart bir aile benimkisi
Ondan demiş olabilir mi acaba?

çünkü her geçen gün göstermemiz gereken çaba artıyor
Ayrıca neden böyle bir tavır takındınız anlayamadım

ben çocuk yapanlara neden yapıyorsun yapma demiyorum çünkü bana ne

benim çocuk yapma ya da yapmama kararım da beni ilgilendirir herkes bir çocuğun eksikliğini hissetmek zorunda da değil
Ben ilerde çocuk da yapabilirim olur mu olmaz mı bilemem

ayrıca ben kısmet işine pek inanamıyorum herkesin hayat tarzı inançları beklentileri çok farklı

Yazımı tekrar okudum gece yazdigim için siyasete girmedim ben zaten
Gelir durumunuzu bilemem ama her çocuk kismetiyle de geliyor yapmak yapmamak ise sizin kararınız ama hiç bir dayanak olmadan mantıklısı bu demek yanlış çünkü geleceği görmüyoruz bu bizim elimizde değil

siz niye rahat ediyonuzki sizdr yapın ahahha şaka şaka eğer yapmama kararınız varsa yapmayın sonuctq o cocugada siz bakacaksiniz akrabalariniz degil

En mantıklısı çocuk yapmamak yazmamışım hiç bir yerde
Sizin siyasete girdiğinize dair bir yorumum dahi olmamış neye dayanıyorsunuz?
Bu kadar duygusallık neden?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…