Çocuk yapmama kararı

Yapmak istemiyorsanız yapmayın. Ha daha olacak mı olmayacak mı onuda Allah bilir. Ama niye bu bölüme konu actıgınızı merak ettım. Ne demeliyiz söyle onu yazalım yani Cocuk sevmeyen bir ciftin cocuk yapmaması verdikleri en güzel karar zaten. İsabet olmus

Keşke insanlar laf olsun diye,herkes evleniyor diye evlenmese, keşke sırf arkasından laf söylemesinler diye,herkes yapıyor çocuk yapmasa.
Bence çok doğru bir karar vermişsiniz. Çevrenize- KK'ya baksanıza, eşiyle arası iğrenç olup ya birkaç seneye boşanacak ya da 'nasil bosanayim,evladım için cekiyorum' diyecek insanlar hamile kalmaya çalışıyor. Kocasi insan değil,bunu görüyor, bencilliginden o adamı baba yapıyor. Sorsan,çocuğunu canından çok sever (bir çocuğa kötü bir baba vermekten daha kötü ne olabilir ki?).
Ya da maddiyat sıfır, kıtı kıtıma yetistiriyor. Çocuk bir oyuncak istese alacak gücü yok, çocuğun süt alerjisi çıksa mama alacak durumu yok,ömür oldukça çocuğa yokluktan başka bir şey veremeyecek, peşpeşe doğuruyor... Ya da düzeni belli değil, savaştan gelmiş, doğru düzgün kalacak yeri,eşinin kalıcı bir işi yok, dogurup duruyor... Küçücük evleri olan ve dhaa büyüğüne yıllarca çıkamayacak insanlar birkaç tane doğuruyor, çocuk var - çocuğun kendisine ait odası yok. Ömrü boyunca salonda TV sesiyle uyumaya, ozelinin olmamasına mahkum... Ya da işi ayarlayamiyor, ikinci ayda ise dönmek zorunda,ailesi yakın değil,bakıcıya verceek parası yok... çocukları haftaici anaya bırakıp pazardan pazara alıyor... Ya da çocuk bakacak Sabri yok, çocuklarla oynamayı sevmiyor, çok başka hayalleri var , çocuğu alıp eline telefon verip,TV karşısına oturtacak , çocuğunu TV yetiştirirken her sinirlendiğinde "bıktım senden' diye bağıracak bir kadın, ama çocuğu var..

Çevremiz böyle annelerden geçilmiyor. Hepsi de damarına basınca "anayım ben anaaaa!! Siz ne anlarsınız" deyip kendinin sırf yumurtlama döneminde seks yapıp 9 ay sonra fetüsü doğurduğu için kutsal olduğuna inanıyor düşününce gerçekten çok saçma geliyor bana.
Keşke şartları uygun olmayan kimse anne baba olmasa. Eminim dünya çok güzel bir yer olurdu ve hep mutlu çocuklar yaşardı

Evde ses olsun,
evlilik bağı güçlensin,
birlikteliğimiz taçlansın,
Aşkımızın meyvesi olsun,
Kocamla aram kötü çocuk olsun düzelsin,
Kocam evde durmuyor çocuk olsun evine bağlansın,
Çocuk evin neşesi,
Sıkılıyoruz bari çocuk yapalım,
Yaşım geçiyor çocuk yapmam lazım,
Annem vs torun istiyor,
Doğurganlığımı yitirince pişman olurum,
Rahatım bozulacak ama,
İstediğim gibi yaşayamayacağım ama,
Dilediğim yere gidemeyeceğim ama,
Vücudum bozulacak ama, çocuğum olsun…

Gibi düşünceler içindeki kimse çocuk yapmamalı.
çok net bir durum.

En mantıklısı çocuk yapmamak yazmamışım hiç bir yerde
Sizin siyasete girdiğinize dair bir yorumum dahi olmamış neye dayanıyorsunuz?
Bu kadar duygusallık neden?
Ne duygusallığı elimizde hiç bı dayanak olmadan en mantıklısı bu demek yanlış farazi tahminlere hepsi bu .

Böyle düşünüyorsanız yapmayın tabi ki. Eşinizde bu konuda hemfikir ise ne ala. 29 yaş çok erken yada geç değil. Ama bende o yaşta henüz istemiyordum. Sonra belki hormonal olarak bilemiyorum ama çok çok istemeye başladım. Şükür oldu da. Kararlar sık sık değişebiliyor. Yumurta dondurma işlemlerini araştırın derim

Birbirini seven iki canlının artık kendılerını ayrı bedende ama tek ruhta hıssedıp bır de bunu tek bedende görme isteği benım açımdan bebek dünyaya getirmek..
Ben tabi rasyonel bakamıyorum bu konuya...Elimizden geldiğince yapabılecegımızın en iyisini ona vererek yuvadan uctugunda da hayatla nasıl basedebılecegını öğreterek evet koşullar zorda olsa bu dünya da onun da iyi taraflarınıda görmesini isterim...(Yarın birgün belki el uzatacagı insanlar olabılır...Birilerine yardımcı olabılecek bır meslek sahıbı olabılır...Belkı de kötü giden bu duzene bır ıcat getırebılır) Benım fikrimde bu...Tabi istemek kadar istememek de doğal...Allah herkese gönlündekini nasip etsin ve mutluluk versin

Ne için yapılmalı peki

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…