Çocuk yapmayıp pişman olan var mı?

Ben de hekimim bu kadar basit bir işlemmiş gibi bahsedince yedekte bulunsa zararı olmaz gibi düşünmüştüm tabi o an gelmedi aklıma tüp bebek tedavisinden farksız bir işlem olmasi. Sagolsun burada bir kaç kişi isleme hazırlığın, işlemin, muhafazasının zorluğundan bahsedince net karar verdim. Ben neden yüzde yüz istemediğimi bildigim bir şeyi olmaz ama olur ya günün birinde heves edersem diyerek yapayım bu çok saçma diye düşünüyorum. Ve yaşı ilerlemesine rağmen verdikleri karardan dönmemiş pişman da olmayan forum kadınlarını görünce içim rahatladı, kararından dönenlerin bir çoğununda eşi tarafından ikna edildiğini farkettim. Forumda bu şekilde bir başlık açmamın asıl sebebi şu herkes bir ağızdan pişman olacaksın, muhakkak isteyeceksin ve muhakkak yapacaksın yapamazsan da kahrolacaksın gibi bir baskı kurunca acaba gerçekten hormonlarla alakalı ve insanı buna zorlayan bir mekanizma mı var diye düşündüm ancak biyolojik saati yokladığı halde kararını değiştirmeyen forum kadınlarımız varmış

4 yaşındaki kıza tuvalet temizletip yemek yaptırıyomuş hadi linçleyelim arkadaşı

Siz beni anlamadınız.

Hicte basit degil. Tup bebegin maddi manevi tum zorluklarını bildigim icin, senin bunu yapmana hic gerek yok diyorum. Eger bi gun pisman olursanda, senin kararın sonuclarına sen katlancaksın sonucta. Baskıcı cevreyi etkileyen bisey olmucak.

çocuk istemeyenleri çok iyi anlıyorum istemiyorsanız hiç girmeyin bu işe. istemiyorsanız yumurta dondurma falan da gerek yok bence. ben yıllardır çocuk istiyordum çok şükür şimdi gebeyim. çocuk yetiştirmenin zorluklarını biliyorum bu zorluklara hazır olduğumu düşünüyorum inşallah üstesinden gelirim.

Ben çocuk sahibi olmak ne kadar normalse olmak istememek de o kadar normal diye düşünüyorum. Etrafımda pişmanlık duyan iki kişi var ama pişman olmayan insanlar da vardır . Düşünceler gelişebilir değişebilir neticede sabit değiller. Bu yüzden dondurmakta fayda var diye düşünüyorum. En azından ilerde fikriniz değişirse kendinizi çaresiz hissetmezsiniz.

Mesela bebeğim oldu diyelim. 5-6 aylık ve bir tatile çıktık. Otel havuz güneş
Bebişi pusetiyle havuz kenarında gezdirsem falan. Gezilmez mi yaaa nolur tecrübeli anne olarak söyleyin
Gezilir, biz gezdik. 4 aylıktı bebeğim, tatile gittik. Biz havuza girdik o kenarda arabasında uyudu. Denize soktuk onu. Bütün gün hep arabasında gezdirerek uyuttuk. Bebekler seviyor genelde açık havayı.

Annelik zorla olunacak bişi değil ki zaten ya, ben ultra anaç ve aşırı seviyede anne olma isteği ile eşimi zar zor ikna edip yaptım, ilk başta aşırı zorlandım kızımı ağır bi lohusalık yaşadım, tabi geçti onlar ama annelik zorla yapılacak bişi değil o minik çaresiz bebeklere bu yapılmamalı. Gerçekten sevilmediği bi anne tarafından büyütülmek çok acı.

Bence Allah annelik duygusu diye bişey yüklediği için zorunlu sevgi bunun adı

Samimi değil bana göre.

Hiç tanımadığım bir çocuğa bile bir şey olsa içim gidecek kadar aşırı empati, sempati duyuyorum..kimin çocuğu olursa olsun hepsi benim bebem gibi kıyamıyorum.
Bende ağlayan çocuk görünce eşime kaç kaç diyorum hızlı adımlarla yer degistiriyorum sesini duymayana dek uzaklara

Bende de reglim gelmeyince galiba hamileyim durumu olmuştu
Kendimi çok kötü hissetmistim
Banyoya kapanıp ellerim titreyerek test sonucu beklerken bı yandan agliyodum
Sonucu negatif görünce müthiş bı haz ve mutlulukla eşimin yanına gidebilmistim(test yaptığımdan haberi yok )
İnsan böylesine hazır değilken bı çocuğa gebe kalsa nssil sevebilir bilmem...pek akıl kârı degil

Her yorumunuzda, her konunuzda bir falso var farkında mısınız? Eski üyeliğinizi de dahil ederek konuşuyorum.
Nerenizden tutsam elde kalıyor. Kim olduğunuz belli olmasın diye önceki konularınıza atıfta bulunmayacağım, siz zaten konularınız nasıl tepkiler aldınız biliyorsunuz.

Bu mesajınızda da mesela, neresini düzeltsem, neresi için farkındalık yaratsam diye bakıyorum.

İleride çocuklarınızın birbiri ile anlaşacağına, görüşeceğine emin misiniz?
Sizinle görüşeceklerine emin misiniz?
Yurt dışına çekip giteyeceklerine emin misiniz?
Yaşam sürelerinden emin misiniz?

İnsan çocuk yapmak istemiyor olabilir, çocuğu olmuyor da olabilir, yazdığınız ilk 3 satırın kimde ne duygu yaratacağının bilincinde misiniz?

Rica ederim bir geliştirin artık kendinizi.

En önce şu yazım konusunda, 100 kere falan söylendi bu size.
Sonra kendinizi ifade ediş konusunda, bir de araya empati duygusunu da alırsanız ne ala.

Bence Allah annelik duygusu diye bişey yüklediği için zorunlu sevgi bunun adı

Samimi değil bana göre.
Bilemiyorum açıksi anne olmadığım için . Bazı kadınlar bence müthiş anne oluyorlar sınırsız sevgileri oluyor . Bazıları ise gerçekten toplumun dayatması sonucu çocuk yapmak zorunda kalıyor . Herkes için farklı olduğunu düşünüyorum . İstemeyen kimse çocuk sahibi olmasın .

Buldumcuk olmuş bence, aşı olsun buldumcuk aşısı çıkmıştır heralde şimdiye

İlla herkesin çocuk yapma zorunluluğu yok bunu anlamali insanlar. Hem kendiniz hemde cocuk mutsuz olacaksa neden yapasiniz ki. Ben istiyordum cocuk sahibi oldum ama abim asla tahammülü olan bi insan degil, cocuk tabiki sever ama uzaktan :) 45 yaşinda hayallerinin peşinde baska ulkede yasiyor ne o bize garip geliyo ne biz ona herkesin kendi yapisi ve tercihi.

Kendi cocugunuz yigeniniz bir olamazki ikisinin sevgisi arasinda daglar kadar fark var.bende yigen buyuttum ama asla ayni sevgi degil neticede anneligi tadiyorsunuz her anlamda

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…