- 30 Mart 2009
- 14.605
- En iyi cevaplar
- 1
- 65.145
- 1.123
- Konu Sahibi Birgariplik
-
Kendi cocuklugunuzda yasayamadiklarinizi cocuklarinizda yasayacak ve yasatacak olmayi istemek sebebiyle mi annelige bu derece ovguler dizdiniz? Ya da 2. Cocugunuza 1. İle birlikte bakmak mi marifet? Uzmanlar bas bas bagiriyor buyuk cocuga fazla sorumlulugun altinda bogmayin diyeHele bı yaşlanın, çevrenizdeki çocuğu olan şuan acidiginiz(belkide) kişiler çocuklarıyla yazlık keyfi yapsın,kalabalık aile sofralarında sohbet etsin,çocuklarının doğum sevincini yaşasın,mezuniyetine olsun busuna gitsin..sizde uzaktan izleyin.O zaman keşkelerin biri gelip biri gidecek.
Bu cümleyi bana kuran,tam 7 yıl evvel çocuk yapma konusunda kararsız kaldığımı söyleyince 65 yaşında bile isteye çocuk yapmayan komşu teyzem söyledi..
Öyle derinden etkilendim ki.
Şimdi iki kızım var.İlk zamanlar evet zor ama şimdi büyüğü 4 yaşında.Çok keyifli.Beraber geziyoruz.
İkinci bebeğimde birlikte büyütuyoruz.
Onlar bana öyle bir güç kattıki.
Ne olur yanlış anlamayın ama,bile isteye çocuk yapmayanlarada ben çok üzülüyorum nasıl bir duygudan kendilerini mahrum ettikleri için.
Ha tabiki herkes anne olmak zorunda mı asla.
Kimi çocuk yapıp çöpe atıyor mesela.
Bu yüzden evet istekli olanlar anne olsun.
iki kızımda aynı bana benziyor.Kolonlanmiş gibi.onlar benim geçmişim çocukluğum aynı zamanda.
Çocukluğuma dokunmak,yapamadıklarını onlara yaptırabilecek muazzam bi duygu.
Bence böyle bir beklenti ile çocuk yapmak çok da doğru değil. O çocukların yaşlılıkta sizinle vakit geçirmek isteyeceği, ailesine bağlı olacağı garanti bir durum değil. Aksine kendi çekirdek ailemde ve çevremde olan bunun tam tersi oldu genelde. Kardeşler birbiri ile gecinemiyor, aileler saçını süpürge ettiği çocuklarından en çok sevgi beklediği dönemde tokat gibi bir yalnızlığa mahkum ediliyor. Bazen is güç bazen evlilikten sonra oluşan gelin-damat meseleleri derken aileler dağılıyor en huzurlu olması gereken dönemlerde derdine dert eklenebiliyor. Çocuğu olmayan insanın beklentisi de olmaz ama çocukları olup bunun için gençliğini maddi manevi her şeyini sunmuş insanların yalnız kalması çok daha yıkıcı olur. Bu tarz beklentiler ileride can yakabilir.Hele bı yaşlanın, çevrenizdeki çocuğu olan şuan acidiginiz(belkide) kişiler çocuklarıyla yazlık keyfi yapsın,kalabalık aile sofralarında sohbet etsin,çocuklarının doğum sevincini yaşasın,mezuniyetine olsun busuna gitsin..sizde uzaktan izleyin.O zaman keşkelerin biri gelip biri gidecek.
Bu cümleyi bana kuran,tam 7 yıl evvel çocuk yapma konusunda kararsız kaldığımı söyleyince 65 yaşında bile isteye çocuk yapmayan komşu teyzem söyledi..
Şimdi iki kızım var.İlk zamanlar evet zor ama şimdi büyüğü 4 yaşında.Çok keyifli.Beraber geziyoruz.
Ne olur yanlış anlamayın ama,bile isteye çocuk yapmayanlarada ben çok üzülüyorum nasıl bir duygudan kendilerini mahrum ettikleri için.
iki kızımda aynı bana benziyor.Kolonlanmiş gibi.onlar benim geçmişim çocukluğum aynı zamanda.
Hele bı yaşlanın, çevrenizdeki çocuğu olan şuan acidiginiz(belkide) kişiler çocuklarıyla yazlık keyfi yapsın,kalabalık aile sofralarında sohbet etsin,çocuklarının doğum sevincini yaşasın,mezuniyetine olsun busuna gitsin..sizde uzaktan izleyin.O zaman keşkelerin biri gelip biri gidecek.
Genel Türk erkekleri bebeklere bakmadığı için istemeleri çok normal. Erkeğin hayatı çok fazla değişmiyor ki kadının hayatı komple değişiyor.Aynen öyle. Erkekler illa olsun diyo
Ex esim olmamasi icin senelerce israr etti, hele 2. Olmasin diye nerdeyse yalvaracakti. 3. Yu istersen evden kacarim demistiAynen öyle. Erkekler illa olsun diyo
Kişinin çocuk yapma eylemini gerçekleştirmediğinden pişman olması için artık doğurganlığını kaybetmiş olması ve bu şansının ortadan kalkmış olması gerekir bu nedenle direkt çocuk sahibi olmadığı için pişman olan var mı diye sordum. Nitekim daha erken yaşta da doğurganlığını yitiren olabilir.keşke yaşı 35 hatta 40 üstü olup çocuk yapmayıp pişman olmuş olan var mı filan diye açsaydınız
şöyle bi baktım yazanlar daha 30 bile değil, öhh yaani.
Woman benim gibi yapmayi dusunmuyorum diyen var,Ex esim olmamasi icin senelerce israr etti, hele 2. Olmasin diye nerdeyse yalvaracakti. 3. Yu istersen evden kacarim demistihepsi ayni degil yani
30 yasindayim, dikkate alinmak icin uygun bir aday miyim acaba?keşke yaşı 35 hatta 40 üstü olup çocuk yapmayıp pişman olmuş olan var mı filan diye açsaydınız
şöyle bi baktım yazanlar daha 30 bile değil, öhh yaani.
Woman benim gibi yapmayi dusunmuyorum diyen var,
Kararsiz olanlar var,
Yaptim oldu cok da guzel oldu diyen var,
Ama senin gibi yapıp linclenmekten endise etmeden zorlu yanlarindan bahseden cok az kisi var.
O yuzden senin bunu yasamis, deneyimlemis biri olarak yorumlarını ve nedenlerini merak ettim gercekten. Bizimle paylasabilir misin.. :)
30 yasindayim, dikkate alinmak icin uygun bir aday miyim acaba?
Bazı üyelere de yaş beğendiremiyoruz.
Ben cok ozgur kiz’dim yani gezmek istiyorsam ya da isim var calisiyorsam evdeki kocayi bile dusunmez takmazdim ve zaten cocuk da sevmiyordum (hala da sevmem, hele bebek aglamasina falan asla tahammulum yok) yani ben kendim icin, kendime gore yasamayi seviyorum. Sonra bir takim saglik sebeplerinden 1. Yi yaptik, yalniz kalmasin hayatta hem kardes de cokomelli ve cok guzel bi sey diye zorrrrla 2. Yaptim. Simdi sonuc? Arada bebeleri evde unutup kahve icmeye gidesim var, o eski halimden eser yok simdi ozetleWoman benim gibi yapmayi dusunmuyorum diyen var,
Kararsiz olanlar var,
Yaptim oldu cok da guzel oldu diyen var,
Ama senin gibi yapıp linclenmekten endise etmeden zorlu yanlarindan bahseden cok az kisi var.
O yuzden senin bunu yasamis, deneyimlemis biri olarak yorumlarını ve nedenlerini merak ettim gercekten. Bizimle paylasabilir misin.. :)
30 yasindayim, dikkate alinmak icin uygun bir aday miyim acaba?
Bazı üyelere de yaş beğendiremiyoruz.
Ay evet o da değişikmişEx esim olmamasi icin senelerce israr etti, hele 2. Olmasin diye nerdeyse yalvaracakti. 3. Yu istersen evden kacarim demistihepsi ayni degil yani
Ben de sizin gibi dusunuyorum, cocuk evde olmazsa olmaz buzdolabi gibi ,evde illaki olmasi lazim diye bakiliyor.10 yıllık birliktelik ve 1 yıllık evliliği tamamladık. Kendimi bildim bileli annelik içgüdüsü yok, böyle bir istek, arzu yok. Bunu hiçbir zaman paylaşmaktan da çekinmedim. Ailem, eşim ve onun ailesi farketmeksizin herkes en başından beri bilir. Anne olmam için hiçbir sebep bulamıyorum tek bildiğim hayatımın gayet neşe dolu olduğu, evimde 3. Bir kisi ve onun sorumluluklarını istemediğim, bir canlıya ömrümü, tüm sevgimi ve fedakarligimi adamak istemediğim, çocuklu yaşam şeklinin bana hep boğucu ve kısıtlayıcı gelmesi, eşimle kafamiza estiği gibi hareket etmemiz, çocuklara tahammulumun çok az olması vs vs aslına bakarsaniz sebep aramama bile gerek yok istemiyorum bu kadar basit neden bulmaya dahi gerek yok nasıl ki çocuk isteyen insanlara neden istiyorsun ki demiyorsak istemeyen de istemiyor . Aslında insanların çocuk düşünmüyor musun diye sormasından rahatsız olmuyorum tek rahatsızlığım sorularına karşılık çocuk istemediğimi söylediğimde öcü gibi davranmaları, hiddetlenmeleri ve muhakkak değiştirilmesi bir kararmışçasına saçma bir şekilde ikna etmeye çalışmaları. Gelelim asıl konuya devamlı takipte olduğum çikolata kistlerim var ve her iki yumurtalıktada cerrahi gerektirecegi öngörülüyor konu hakkında hekimimin muhakkak hemen çocuk yap ya da yumurtalıklarını doldur diye baskısi var Çocuksuz bir hayat ihtimali onun için ihtimaller dahilinde değil, hastalıklı bir düşünce olarak görüyor bunu ve öyle ki bazen tavırları da çok rahatsız edici oluyor. Peki çocuk yapmayıp sonra pişman olan keske yapsaydım diyen var mi aranızda?
Hiç bilmiyorum. Artık herşeyimiz tamdı, bir çocuğun sorumluluğunu alabilirdim ekonomik olarak. Birgün eşime bakarken bu adamla bir çocuğum olsa bence çok güzel olur dedim. Finansal açıdan yetersiz olduğuma inansaydım, yapmazdım ama.Bir anda nasıl ister hale geldiniz acaba duygusal olarak, mantıken mi yoksa biyolojik saat denilen olay mı?
sizin burcunuz nedir acaba
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?