- 12 Eylül 2014
- 4.087
- 6.393
- 158
- 39
- Konu Sahibi Birgariplik
-
Sorulabilecek en yanlış yerde sormuşsunuz bu soruyu. Şimdi çocuğun ne kadar güzel bişey olduğunu dinleyeceksiniz bol bol
en kolay tatil yapılacak dönem bebeğin 5-6 aylık dönemidir. ek gıdaya henüz başlamamışsanız hele de emziriyorsanız çok rahat olur. 9 ay ile 2,5 yaş arası uyku ve yemeği organize etmek gerekir.Mesela bebeğim oldu diyelim. 5-6 aylık ve bir tatile çıktık. Otel havuz güneş
Bebişi pusetiyle havuz kenarında gezdirsem falan. Gezilmez mi yaaanolur tecrübeli anne olarak söyleyin
O zaman sizin sebepleriniz genel olarak ekonomikti, yetememe korkusuydu doğru mudur?Hiç bilmiyorum. Artık herşeyimiz tamdı, bir çocuğun sorumluluğunu alabilirdim ekonomik olarak. Birgün eşime bakarken bu adamla bir çocuğum olsa bence çok güzel olur dedim. Finansal açıdan yetersiz olduğuma inansaydım, yapmazdım ama.
Bir de yavru kedi sahiplendik :) o da annelik duygularımı tetiklemiş olabilir.
İkna etmeye çalışırken de sanki kendi söyledikleri ile senin duyguların, isteklerin, istemediklerin değişecek ve ona biat edeceksin gibi bir yanılgıya düşüyorlar. Aaa hic olur mu çocuksuz yap yap hemen çok da tatlı olur çocuğun, yaparsın yaparsın bal gibi yaparsın, sen önce bir yap kucağına aldın mı seversin, senden çok da güzel anne olur yap, yap yap yap.Çocuk istemeyeni ikna etmeye çalışanları kesinlikle anlamıyorum.Çok çok zor bir sorumluluk. Resmen hayatın bitiyor ve onunkisi başlıyor. Maddi olarak da zorluğu ayrı...ben kimseye tavsiye etmiyorum açıkçası ...çevremde 2.yi yapmayı düşünenleri de vazgeçirmeye çalışıyorum.
İstemeyen hiç kimse anne olmamalı bence , annelik hafife alınacak basite atılacak birşey değil istenmeyen baskı sonucu oluşan gebelikler sonrasında mutsuz anneler mutsuz çocuklardan başka birşey olmuyor sizi çok tebrik ediyorum bu olgunluğu gösterip bu kararı göğüsleyebildiğiniz için keşke benim annemde aynı olgunluğu gösterip sözde anneliği için bu kadar ısrarcı olmasaydı ve ben kendimi bu kadar travmatik durumlar içinde bulmasaydım10 yıllık birliktelik ve 1 yıllık evliliği tamamladık. Kendimi bildim bileli annelik içgüdüsü yok, böyle bir istek, arzu yok. Bunu hiçbir zaman paylaşmaktan da çekinmedim. Ailem, eşim ve onun ailesi farketmeksizin herkes en başından beri bilir. Anne olmam için hiçbir sebep bulamıyorum tek bildiğim hayatımın gayet neşe dolu olduğu, evimde 3. Bir kisi ve onun sorumluluklarını istemediğim, bir canlıya ömrümü, tüm sevgimi ve fedakarligimi adamak istemediğim, çocuklu yaşam şeklinin bana hep boğucu ve kısıtlayıcı gelmesi, eşimle kafamiza estiği gibi hareket etmemiz, çocuklara tahammulumun çok az olması vs vs aslına bakarsaniz sebep aramama bile gerek yok istemiyorum bu kadar basit neden bulmaya dahi gerek yok nasıl ki çocuk isteyen insanlara neden istiyorsun ki demiyorsak istemeyen de istemiyor . Aslında insanların çocuk düşünmüyor musun diye sormasından rahatsız olmuyorum tek rahatsızlığım sorularına karşılık çocuk istemediğimi söylediğimde öcü gibi davranmaları, hiddetlenmeleri ve muhakkak değiştirilmesi bir kararmışçasına saçma bir şekilde ikna etmeye çalışmaları. Gelelim asıl konuya devamlı takipte olduğum çikolata kistlerim var ve her iki yumurtalıktada cerrahi gerektirecegi öngörülüyor konu hakkında hekimimin muhakkak hemen çocuk yap ya da yumurtalıklarını doldur diye baskısi var Çocuksuz bir hayat ihtimali onun için ihtimaller dahilinde değil, hastalıklı bir düşünce olarak görüyor bunu ve öyle ki bazen tavırları da çok rahatsız edici oluyor. Peki çocuk yapmayıp sonra pişman olan keske yapsaydım diyen var mi aranızda?
İlk çocuğunda tam olarak bunları yaşamıştım. Kimse geceleri uyumayacağımı söylememişti. Kızım aralık doğumluydu. Mart bitene kadar dışarda gezememiştim, çok soğuktu, tecrübesizdim, avm mikrop yuvası diye gidemedim.... şimdi biri 7.5, diğeri 3 oldu. Artık rahatladım diyebilirim. Ha şimdi de okul durumu falan sözkonusu. Ama çocuk gece uyumaya, kendisi yemek yemeye, oyuncaklarıyla oynamaya başlayınca siz de dinlenmeye kafa dağıtmaya vakit bulabildiğinizden okul öğretmen soruşturmak falan devede kulak kalıyor. Çocuklar büyüdükçe hayat nırmale dönüyor yani endişelenmeyin. Bu arada bütün arkadaşlarım tek çocukluVe bi anda sorumluluğunun büyük kısmı bana ait olan, bana muhtaç bir bebek sahibi oldum. Hayatım kökünden değişti ve ben bu kadar etkileneceğimi bilseydim çocuk kararımı tekrar gözden geçirirdim.
Ciddimisiniz.Bende zaten 4 yaşındaki kızıma tüm sorumluluğu yüklüyorum evet.Oda yapabiliyor..şakamisiniz.Birlikte buyutmekten anladığımız bu mu? Bilikte oyun oynamak,birlikte banyo yapmak,birlikte yemek yemek..günlük hayatın içinde olan herşey..Kendi cocuklugunuzda yasayamadiklarinizi cocuklarinizda yasayacak ve yasatacak olmayi istemek sebebiyle mi annelige bu derece ovguler dizdiniz? Ya da 2. Cocugunuza 1. İle birlikte bakmak mi marifet? Uzmanlar bas bas bagiriyor buyuk cocuga fazla sorumlulugun altinda bogmayin diye
Öyleydi diyemem; ama ekonomik olarak hazır olmadan çocuk yapanlara çok kızardım. Ben genel olarak çocuk istemiyordum; ağlıyo, sana bağımlı, sürekli birşeyleri ile ilgilenmen gerekiyor vs diye. Ama birden hem fikrim değişti, çocuğum olsun istedim, hem de kendimi hazır mıyım diye sorguladığımda hem psikolojik hem de ekonomik olarak hazır olduğumu gördüm.O zaman sizin sebepleriniz genel olarak ekonomikti, yetememe korkusuydu doğru mudur?
İnstagramda ünlü bir psikolog (K... E... Y...) da geçenlerde bununla ilgili bir paylaşım yaptı. Çocukluğunuzda yaşadıklarınızı mı yaşatacaksınız çocuğunuza, yoksa kendinizi iyileştirip değiştirip sonra mı dokunacaksınız onlara babında...Çocukluğuma dokunmak,yapamadıklarını onlara yaptırabilecek muazzam bi duygu.
Oyy nerelerden ne çıkarıyorsunuz ama.İnstagramda ünlü bir psikolog (K... E... Y...) da geçenlerde bununla ilgili bir paylaşım yaptı. Çocukluğunuzda yaşadıklarınızı mı yaşatacaksınız çocuğunuza, yoksa kendinizi iyileştirip değiştirip sonra mı dokunacaksınız onlara babında...
Basimiza taş yagardi.acaba bu başlığı çocuk yapıp pişman olan var mı diye açsaydık nasıl yorumlar gelirdi merak etmedim değil
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?