Çocuk yapmayıp pişman olan var mı?

İşte o şuanda bende büyük olan😂

Çok çocuklu annelerde eğer ilk çocuk sakin, huyu suyu ılımlı ise ikide çok çok zorlanıyor, benim gördüğüm bu.
Büyük şans öyle bir bebeğe sahip olmak mesela, ben hiç yaşamadım😂
İkisi de birbirinden beterdir her konuda, her şeyleri zıttır.
Biri laf dinler ama asla durmaz susmaz ahtapot gibi elini kolunu zapt edemezsiniz.
Diğeri hareketli koşturur eder fakat normal çocuk kadar ama bir ağlar bir ağlar offff.
Susmaz kısaca, komut almaz, kurallara uymaz, her durumda çıkıntıdır 1 istiyorsa 1 veririz 2 diye gene olay çıkarır onu yaparız 3 dye.
Sonu yok bunun ve bebekken de öyleydi, Allah canımı aldı da geri verdi büyütürken öyle bir zor çocuktu.
Ve bendeki psikoloji daima ‘sen istemediğin için böyle oldu bak evren seni cezalandırıyor senin suçun’ şeklindeydi.
İkinci çocuğumla bunu anca aşabildim ben.
Benim de ilk çocuğum çok daha zor bakmayın uyuduğuna kreşe başladı dayanamadı bu gün . Kreşle erken uyumaya başladı çok şükür önceden geç uyurdu. Ben de ilki zaten zor ömür boyu uğraşırdın işte 2. Ye ne gerek vardı modundayım çıkamıyorum bu psikolojiden. 2. Çok uysal ama daha 5 aylık. Hep bunlar iyi günlerim ayaklanınca oyuncak kavgası başlayacak diyedüşünüyorum. Allahım farz mıydı kardeş ah ah

Benim de ilk çocuğum çok daha zor bakmayın uyuduğuna kreşe başladı dayanamadı bu gün . Kreşle erken uyumaya başladı çok şükür önceden geç uyurdu. Ben de ilki zaten zor ömür boyu uğraşırdın işte 2. Ye ne gerek vardı modundayım çıkamıyorum bu psikolojiden. 2. Çok uysal ama daha 5 aylık. Hep bunlar iyi günlerim ayaklanınca oyuncak kavgası başlayacak diyedüşünüyorum. Allahım farz mıydı kardeş ah ah
Evet çok zor, bedenen zaten yürüyen ölülük de psikolojik olarak fazlasıyla ağır, biliyorum.

Böyle bir konuda çocuk güzellemesi yapmak hiç istemem lakin siz doğurmuş ve pişmanlık yaşayan bir anne olduğunuz için, kendi sıkıntılarımı gördüğümü ve hepsinin geçeceğini belirtmek isterim.
Bu süreç de ancak siz ne zaman her şeyiyle kabul ederseniz başlayacak.
‘Benim hayatım artık bu, tek değil iki çocuk annesiyim ve eskiyi anmanın manası yok şimdi her şeyi sıfırdan yaşayıp bu şekilde bir düzen kuracağım’ diyebildiğiniz an sakinleşeceksiniz.

Pişmanlığınız baki olabilir ama kendinize kızmanız ve hayatın hep olumsuzluklarını görmeniz bitecek en azından çünkü bambaşka bir perspektif eklenecek.

Ben 1,5 senedir kahve çay içebiliyorum gün içinde kendime 20 dk yaratabiliyorum ve öyle mucizevi bir şey ki bu😂
Pişman olduğum hayatımda tek beni dinlendiren ve eski olduğum kişiyi yaşatan an.

Sevgili görümcem ve eşinin beklentisi bizim cocuk yapmamamız... cunku edineceğimiz tüm malların kendi cocuguna kalmasını istiyorlar hasetimden 5 cocuk yapasım var öyle sinirliyim onlara

Nasil yav bizim edindigimiz mallar cocuk yapmazsak gorumce cocuklarina mi kaliyormuş oyle bir kanun mu var?
Oyle birsey varsa o mallari yakarim ölmeden önce yine vermem. 😂😂😂

Nasil yav bizim edindigimiz mallar cocuk yapmazsak gorumce cocuklarina mi kaliyormuş oyle bir kanun mu var?
Çocuk yoksa üst soya kaldığından anne baba ve kardeş mirasçı oluyor.
Kardeş payından kendine dolayısıyla görümce çocuklarının olacak, varsayım olarak.

Eger sizi rahatsiz ediyorsa degistirin.
Ben de endokrin takibindeyim. 28 yaşımdayken bana "eger ileride cocuk istiyorsan soyle soyle yapariz, istemiyorsan boyle boyle" diye anlatti.
Istemiyorum, o yonde bir tedavi yapmayalim dedim. Emin misin dedi, eminim dedim ve kapandi konu.
Hekim olarak önerisini yapti, hatta yumurta sayımı isteyecekti ama ben cocuk istemedigim icin yaptirmadi. Onerisini yaptı, sureci anlatti, karari bana birakti, bir daha da gundeme getirmedi. Bence boyle olmasi gerekiyor.

Hatta o esnada babam da yanimizdaydi, babam şok oldu ne demek cocuk yapmayacagim diye ahshs yapmayacagim, istemiyorum, bence kabullen dedim gectim :KK70:
Benim babam hamilelik haberime şok olmuştu :D çünkü “aptal mısınız, niye doğurup hayatınızı zorlaştırıyorsunuz?” Kafasında bir adam. 🤣
Ben mesela filmdelisi filmdelisi nin ne demek istediğini çok iyi anlıyorum. Pişman olanlardan biri de benim babam çünkü. Çok net ifade ediyor bunu. Bizi çoook seviyor, biliyoruz hissediyoruz, canını verir bizim için ama adam ben evlenip baba olmamalıymışım bana göre değilmiş diyor. Anlıyorum nasıl hissettiğini. Ha babalık görevini de hakkıyla sonuna kadar yapıyor, dünyanın en iyi babası bile olabilir bence, o ayrı.

Benim babam hamilelik haberime şok olmuştu :KK70: çünkü “aptal mısınız, niye doğurup hayatınızı zorlaştırıyorsunuz?” Kafasında bir adam. 🤣
Ben mesela filmdelisi filmdelisi nin ne demek istediğini çok iyi anlıyorum. Pişman olanlardan biri de benim babam çünkü. Çok net ifade ediyor bunu. Bizi çoook seviyor, biliyoruz hissediyoruz, canını verir bizim için ama adam ben evlenip baba olmamalıymışım bana göre değilmiş diyor. Anlıyorum nasıl hissettiğini. Ha babalık görevini de hakkıyla sonuna kadar yapıyor, dünyanın en iyi babası bile olabilir bence, o ayrı.
Yok benimkiler cok ister torun olsun ama benden anca dort ayakli torunlar gelir :D

Aynen öyle, kendilerini de hic sevmiyorum görüşmüyorum da.
Ben utandım bunu söylediklerinde insan oldugum icin..
Ha onun cocuguna kalmasın diye herşeyi harcar yerim zaten de ölüm ne zaman gelecek bilmiyoruz.
Utanmaz insanlar

Aynen öyle, kendilerini de hic sevmiyorum görüşmüyorum da.
Ben utandım bunu söylediklerinde insan oldugum icin..
Ha onun cocuguna kalmasın diye herşeyi harcar yerim zaten de ölüm ne zaman gelecek bilmiyoruz.
Utanmaz insanlar

Vasiyet hazirlasak olmuyor mu? 1 kuruşum varsa o bile X yere bagisliyorum desek olur herhalde. 😬😬

Vasiyet hazirlasak olmuyor mu? 1 kuruşum varsa o bile X yere bagisliyorum desek olur herhalde. 😬😬
Onun cocugu alacağına benim kardeslerim alsın kendim kazanıyorum kendim biriktiriyorum araba vs benim ailem bana aldılar ailemin bana aldıgı seyler icin bu lafları eden sümük insanlar

Evet çok zor, bedenen zaten yürüyen ölülük de psikolojik olarak fazlasıyla ağır, biliyorum.

Böyle bir konuda çocuk güzellemesi yapmak hiç istemem lakin siz doğurmuş ve pişmanlık yaşayan bir anne olduğunuz için, kendi sıkıntılarımı gördüğümü ve hepsinin geçeceğini belirtmek isterim.
Bu süreç de ancak siz ne zaman her şeyiyle kabul ederseniz başlayacak.
‘Benim hayatım artık bu, tek değil iki çocuk annesiyim ve eskiyi anmanın manası yok şimdi her şeyi sıfırdan yaşayıp bu şekilde bir düzen kuracağım’ diyebildiğiniz an sakinleşeceksiniz.

Pişmanlığınız baki olabilir ama kendinize kızmanız ve hayatın hep olumsuzluklarını görmeniz bitecek en azından çünkü bambaşka bir perspektif eklenecek.

Ben 1,5 senedir kahve çay içebiliyorum gün içinde kendime 20 dk yaratabiliyorum ve öyle mucizevi bir şey ki bu😂
Pişman olduğum hayatımda tek beni dinlendiren ve eski olduğum kişiyi yaşatan an.
İnşallah dediğiniz gibi olur. Bazen çocuğumun yüzüne bakarken utanıyorum evet tatlı sevimli evlat ama ... ben yazsam bitmez öyle bi durum

Onun cocugu alacağına benim kardeslerim alsın kendim kazanıyorum kendim biriktiriyorum araba vs benim ailem bana aldılar ailemin bana aldıgı seyler icin bu lafları eden sümük insanlar

Benim kardesler de yok. Dogru insan oyle bile dusunse soyleyemez yav ilgincmis

Hayir, Türkiye'de belirttiginiz sekilde bir vasiyet sistemi yok ne yazik ki. Siz yazsanız bile varisleriniz itiraz edip gecersiz hale getiriyor.
Once anneme sonra bana bir sey olursa benim mirasim halamla dayima kalacak mesela 🤷🏻‍♀️

Mirasin size ait payini sizin anne babaniz, yoksa kardesleriniz alir. Esinizin payini da kendi kardesleri alir.

evlilik içinde kendi kazancımla aldıklarım yine görümceme kalır mı? ama var ya ne diyeyim bilemiyorum acayip sinirliyim
Yani soyle, vefat siralamasi onemli.
Allah gecinden versin once esiniz vefat ederse onun ustune olanlar size, sizden de kardeslerinize kalir.
Once siz vefat ederseniz sizin ustunuze olanlar esinize, ondan da kardeslerine kalir.

Yapıp yapmamak tercih meselesi eşiniz içinde sorun yoksa çocuk yapmayabilirsiniz. Benim gördüğüm nerede çocuklardan nefret ederim diyen veya çocuk istemeyip es kaza hamile kalan ya da sonradan anne olma isteği gelen kadınlar çocuklarına aşırının aşırısı abartılı şekilde düşkün oluyorlar. Kendi anneliğinizi sorgulatıyorlar.

Bi tanıdığım vardı aşırı entel dantel kolejlerde okumuş iyi eğitimli yıllardır yurt dışında yaşayan bi tipti asla ve asla çocuk düşünmüyordu eşi de kendi gibi biriydi, ailesi tamamen umudu kesmişti torun beklemekten. Sonra bigün kadın 40’ındayken aniden çocuk istedi, Türkiye’ye kesin dönüş yaptı ve doğurdu. Diyeceklerim bu kadar.

Ben 27 yaşındayken çikolata kistlerim olduğunu öğrenmiştim . Dr çocuk sahibi olma konusunda sorun yaşayabilirsin demişti . Hiç umrumda olmamıştı . Ama evlenince bir sürü tedavi görmeyi ben istedim , tüp bebek tedavilerinden sonra normal yolla gebe kalıp anne oldum . Benim fikrim sonradan değişmişti

Yani soyle, vefat siralamasi onemli.
Allah gecinden versin once esiniz vefat ederse onun ustune olanlar size, sizden de kardeslerinize kalir.
Once siz vefat ederseniz sizin ustunuze olanlar esinize, ondan da kardeslerine kalir.
Hortlarım ben heralde :D

Back
X