Çocuk yarıştıran kadınlar!

masraf

Deli ruh hali iyi gelir ama biz cok abarttik.
Kayıtlı Üye
13 Nisan 2010
2.787
2.984
373
herkese merhaba,
bugün başımdan geçen bir olayı anlatarak başlamak istiyorum.
18 aylık bir kızım var. konuşmak konusunda çok ısrarcı değil,
kendi kendine geliştirdiği bir dili ve 'nasıl olsa' anlayan bir annesi var..
konuştuklarımızı anladığından eminim. yapmasınıı istediğim şeyleri uzun olarak söylesem de yapıyor.
'suluğunu oyuncaklarının içinden al da masaya götür hadi' dediğimde mesela..
derdini ıh ıh,acaa ve el işaretleriyle anlatan bir çocuk.
neyse, bugün yürüyüşe çıktık. arkamızdan dedeli nineli bir aile geliyordu, önlerinde bir kız çocuğu.
kız, kızımın yanına geldi bakıştılar falan. benim kız da yabancılık çekmez ama bu kıza sıcak davranmadı. gülmedi bile.
diğer çocuk elinden tutmak istedi, kızımtuttu yürüyoruz birlikte.
ben de ne kadarlık diye sordum annesi olduğunu tahmin ettiğim kadına 'bir buçuk yaşında' dedi.
maşallah, yaşıtlarmış dedim. kadın bir kızıma baktı bir kendi kızına:44:
sonra neyse kız çekiştirdi benimkini koşsun diye. kızım da koşmadı.
kadının cevaba bakın 'dur annem sen hızlı yürüyebiliyorsun o daha yürüyemiyor sen yavaşla' dedi..
la havle çektim içimden. ama birşey demedim. bu aralar insanlara laf anlatmaktansa
susmayı tercih ediyorum, çok rahat gerçekten..
bugün de aynısını yaptım. kadınla yüzgöz olmaktansa uzaklaşmayı istedim.
ama kızlar ellerini bırakmadılar
neyse biraz daha yürüdük.. kadının kızı kızıma birşeyler söyledi, anlamadım.
benim kız ses çıkarmadı.
'konuşmuyor mu' dedi benimkine.
hayır dedim..
sonra 'aa niye emzik emiyor' diye dehşete kapıldı
'seviyor çünkü' dedim.
en sonunda ayrıldı yollarımız kız benim kıza öpücük attı bay bay yaptı. benimkinden yine pas yok el bile sallamadı

muhabbeti ayrıntılı anlattım.
çünkü sizden yorum bekliyorum..
benim o an hissettiğim kadının çocukları yarıştırmaya kalkmasıydı.
o an sinirlendim birkaç birşey söylemek istedim
sonra başta da bahsettiğimgibi sustum. bıraktım kadın keyiflendi
kızı sevimli bir çocuk maşallah. hangisi sevimsiz zaten
ama böyle yaparak insanlar kendilerinden soğutuyorlar resmen.
ben mi yanlışım acaba,
değişik bakış açısı ya da aynı şeyi yaşayan var mı?

Ben anne değilim ama sizin kadar sakin olabilirmiydim bilemiyorum

:- Patavatsız ayol!

Geçirseydin ağzına emziği

maalesef böyle aptal annelerden herşeye burnunu sokan koca karılardan parkta aynı bankta oturmaktan başka ortak noktanız olmayan kadınlardan şöyle yap kilo alsın şöyle yemek yedir ama bak öyle yapma diye diye bilip bilmeden konusan o kadar cokkk kadın, teyze varkiiii

maksat laf söylemek olsun maksat bilmişlik yapmak olsun işteee

çocuğu 2 yaşında 10 renk biliyo yada 10 a kadar sayabiliyor diye çocuğunu dahi ilan eden anneler varr düşünün artık..

Offf en sinir oldugum durumlar benim de cok basima gelir.
ben senin cocugun hakkinda bisey soruyormuyum sen de sorma hadi sordun cevabini aldin ne diye karsilastiriyorsun cocuklari.
her cocugun gelisim hizi ve onceligi farkli,zevkleri istekleri farkli.biri emzik emer biri istemez.biri once konusur sonra yurur falan filan.
Sizin yaptiginiz gibi sessiz kalip ortamdan uzaklasmak en iyisi :))

Böyle tipler icin en iyisi senin yaptığın. Bırakacaksın kendini ve çocuğunu herkesden üstün görsün. Her cocuk bir mi canım..

Konuyla cok ilgili degil ama Hiç unutmam bigun yeğenimi gezdiriyorum. onunda sacları kıvırcık ve bana da anne der. Kuzum bana anne diye seslenunce Kadın bana dedi ki "herelde hamileyken canin zenci birini çekti de sacları böyle kıvırcık" ben tabi sokkkkkk. Sanki kocami biliyo belki babasi kivircik dimi :) Bide böyleleri var :)

malesef bu yarıştırma kızınız evlenip kendi çocuğunu doğurana kadar başınıza gelecek.böyle 1-2 yaşlarında yürüdü-yürümedi konuştu konuşmadı yarışları,okula başlar bizimki okumayı söktü-sökemedi yarışları,sonracığıma ortaokulda bizimki sbs'de şu kadar puan aldı sizinki ne kadar muhabbetleri,lisede bizimki şu üniversiteyi kazandı sizinki nereyi kazandı,sonra iş bulma eş bulma falan filan böyle uzayıp gidiyor liste.bazı kadınlar çocuklarını övmeye daha da meraklı oluyor çocuk azmanın teki olur ortalığı kırar döker,ay bizimki de böyle hiperaktif çok zeki ondan filan derler.onların çocukları süperdir,çok başarılıdır,çok yeteneklidir...allah sabır versin ne diyeyim çok ihtiyacınız olacak çünkü

Gerçekten bunu yapıyorlar hem de fazlaca..
Seninki-benimki olayına girip, övünmeler başlıyor. Bilinçli bir anne bunun çocuğunun gelişimine engel olacağını bilir ve yapmaz..
Çok yanlış, ileride ruh sağlığı yerinde olmayan, insanları küçümseyen bireyler yetiştiriyorlar. Üzülüyorum o minik meleklere..

evlenirsin..falanca hamile sen
hamile kalırsın..falanca doğurdu sen
doğurursun..falancanın çocuğu topaç gibi seninki
büyürler..falancanın çocuğu yürüyo,konuşuyo seninki
okul başlar ..falancanınki okumayı sökmüş seninki
daha büyür ..falancanın çocuğu öğretmenliği kazanmış seninki..
evlenir..falancanın damadı /gelini çok iyi çok zengin seninki
zaman geçer..falancanın torunu olacakmış seninkiler...
bu kısır döngü süreeer gider..ya sizin yaptığınız gibi cevap vermeyeceksiniz..
yada sizde onlardaki noksanlıkları dilinize dolayacaksınız
cahil insanla muhabbet zordur

İşte böyle yaptıkları içinde şımarık ve bencil bireyler yetiştiriyorlar. Sen komşumun çocuğundan daha iyisin, akrabalarda en iyisisin diye diye kibir doluyor masumlar. Kuzguna yavrusu şahin görünürmüş derler ama bu kadarı biraz fazla..

Son düzenleme:
Çocukların ne kadar başarılı olduğu bu kadar kısa zamanda belli olmaz. Erken konuşmaya başlama, meme emmesi, birşeyler öğrenmesi vs. her çocuğun kendi süresi vardır. Hem geç konuşsa ne olacak, başarısız olsa ne olacak. Yine de yavrumuz değil mi? Bu şekilkde yapan anneler aslında çocuğunu ne kadar sevdiğinden yücelttiğinden yapmıyor bunu. Tamamen kendi egosunu tatmin etmek için.

Benim kızım da 18 aylık isteklerini işaret ederek anlatıyor.Kendince bi dili var sürekli bıdır bıdır konuşuyor ama kelimeleri sınırlı 10/15 tane kelimesi vardır.Ama istediğim her şeyi getirir söylediğim her komutu yerine getirir.Aynı şeyleri bana da söylüyorlar hem de yakın akrabalarım bile.Ay daha konuşmadı mı? Niye konuşmuyor? Şunun oğlu bu kadarken şakıyordu ,şunun kızı var aynı yaştalar o konuşuyor.Fenalık geliyor bana da

Evet dil gelişimi yaşıtlarından biraz geri olabilir ama her çocuk aynı olacak diye bir şey yok.Ben susmuyorum bi şey söylerlerse keyfinin kahyası mısınız ne zaman isterse o zaman konuşacak.Anne baba diyo ya yeter diyorum ama sinirleniyorum tabi elimde olmayarak.

O kadınlar her yerdeler ve hiç durmak bilmiyorlar

hepsinin çocuğu dünyanın en şirin, en zeki, en yetenekli, en mükemmel çocukları, onlar da mükemmel anneler

Bizim parkta toplanmışlar sanki, mükemmel veletlerin mükemmel anneleri,

- aaaaa zeynep hala katı yiyemiyor mu, eceye ben 6 aylıkken alıştırdım, sen de alıştırsaydın ya!!!
- aaaaaa zeynep hala gece uyanıyor mu, ben asele uyku eğitimi verdim, 4 aylıkken deliksiz uyudu, keşke tracy hogg okusaydın!!!
- aaaaa zeynep neden hala konuşamıyor, doktora götürdünüz mü, efe 8 aylıkken konuşmaya başlamıştı!!!
..........
liste böyle uzar gider, biz cahil, ilgisiz, bilinçsiz anneyiz, bizim çocuklarımız da defolu, onlar araştırmacı, ilgili, başarılı, mükemmel anneler, çocukları da en az onlar kadar mükemmeller

biraz zor oldu ama ben hıhı evet diyip geçmeyi öğrendim. şimdi daha onlar söylemeden ben diyorum keşke sizi daha önce tanısaydım da aydınlansaydım diye hahhaha

eşimin sulalaesındede bolca mevcut bunlardan anlatmaya başlayınca kendılerını kaybedıyorlar' ne doğurmuş be 'dıyor ınsan

bana soruyolar yaıyomu edıyomu dıye bizmikinin pekbi numarası yok bildiğin ççocuk deyip geçiyorum yarışmaya kalksam yetişemem zaten

Daha bu ne ki...

Siz yarışı okul zamanı göreceksiniz...

okul vakti çocukları bırakıp anneler yarışıyorlar ki..
çeşit çeşit nevalelerle öğretmenlerin gözlerini boyamaya çalışmalar falan.
öğretmenler yemiyorlardır bu numaraları diye umuyordum ama geçen bir yakınımdan duydum.
o da kızının öğretmenine örgü örüyordu.
'ne yapamayım masraf ben yapmasam yapanların çocuklarıyla daha çok ilgileniyor' dedi şaşırdım..

Ben anne değilim ama sizin kadar sakin olabilirmiydim bilemiyorum

:- Patavatsız ayol!

Geçirseydin ağzına emziği

eskiden olsa dediğin yapar, ya tersler ya geçirirdim de
anne olduğumdan mı yoksa yaşlandık ondan mı bilemiyorum
bi dinginlik geliyor bazen

aynen öyle, parklarda da sinirim çok zıplar.
iki nefes alalım diye çıkıyorsun, millet çocuk yarıştırıyor resmen.
yok özel okula gidiyormuş, yok muz saatiymiş,
yok o markadan başka bilmem ne yemezmiş miş miş de miş miş
tamam sohbet ederken arada söylersin de bu bahsedilen tiplerin çok göze batan bir kendini beğenmişlikleri, bir kibirleri var.

elbette öyle.. ben de içgüdüsel olarak kendi çocuğumla karşılaştırabiliyorum bazen ama bunu söylemiyorum karşımdakine.
sonra diyorum ki kendi kendime belki benim kızımın yapamadığı birşeyi de o çok iyi yapıyor.
nitekim biraz gözlem yapınca da öyle çıkıyor zaten..
mesela bugünkü mevzuda da dilimin ucuna geldi senin kızın da bir buçuk yaşında göstermiyor demek.
öyle düşünmüştüm cidden, kızımla yanyana geldiklerinde o küçük gösteriyordu. ama söylemedim.
o yavrunun ne suçu var.. analar yarışsın dursun

o teyze de iyice aşmış gerçekten haddini
ne demek canın zenci mi çekti ya insan samimi arkadaşına bile bunu espri diye yapmaya korkar..

ya daha şimdiden filancı doğurdu sen doğurmadınmı diye baskı yapan tipler bu kadınlar

doğru diyorsun,
daha öncesinde de senden önce evlenen hilmiye yingelerin gelinin de torunu olmuştur zaten kesin

teşekkür ederim
yaşanacakları sırasıyla yazmışsın üşenmeden :)
şimdiden kızımı kuvvetli beslemeye başlasam iyi olur yarış atı olacak demek ki yavrum

sorsan herşeyi çok iyi biliyoruz zaten
bu konuyu açmamdaki bir niyetim de aslında kendimize de biraz dikkat etmemiz
belki biz de yapıyoruzdur farkında olmadan bazen:44:
çocuklara yazık dediğin gibi..

oy içim daraldı
sen onun eksikliğini dile getirsen o zaman da
'vay ne edepsiz, ben ona masumca bir soru sordum o çirkeflik yaptı' olur eminim.

bu konuda haklısın ama sırf çocukların hatırı için bu tip annelere ulaşmak istiyorum bazen.
yapmayın böyle, yavrunuza yazık ediyorsunuz.
insanlar etrafınızdan uzaklaşıyor demek istiyorum.
sonra 'ne cahil, ne beceriksiz, ne biçim bir anne' olduğum geliyor aklıma duruyorum :)

benm kızım da tombul bi bebekti
ama buna karşın aşırı hareketli ve anne sütü dışındaki yiyecekler için iştahsızdı
sokakta parkta karsılastığımız ''anneler'' biraz hareket ettir,az yedir annesi obez olur derdi
ben de kimi zaman cvp verir kimi zaman sadece gülümsrdim
insanlar hep böyle yapcak bişey yok maalesef

evet,belki onun kızı gibi konuşmuyor ama biliyorum ki inş konuşacak, vakti var
her çocuğun olduğu gibi.. zaten bunun için sustum.
sonra ya benim kızım engelli olsaydı ve bu kadınla o şekilde karşılaşsaydık.
engelli olduğunu bilmeden(ya da bildiği halde) böyle sorular sorsaydı,
kendini mahcup hisseder miydi diye geçirdim bir an içimden..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…