O kadınlar her yerdeler ve hiç durmak bilmiyorlar
hepsinin çocuğu dünyanın en şirin, en zeki, en yetenekli, en mükemmel çocukları, onlar da mükemmel anneler
Bizim parkta toplanmışlar sanki, mükemmel veletlerin mükemmel anneleri,
- aaaaa zeynep hala katı yiyemiyor mu, eceye ben 6 aylıkken alıştırdım, sen de alıştırsaydın ya!!!
- aaaaaa zeynep hala gece uyanıyor mu, ben asele uyku eğitimi verdim, 4 aylıkken deliksiz uyudu, keşke tracy hogg okusaydın!!!
- aaaaa zeynep neden hala konuşamıyor, doktora götürdünüz mü, efe 8 aylıkken konuşmaya başlamıştı!!!
..........
liste böyle uzar gider, biz cahil, ilgisiz, bilinçsiz anneyiz, bizim çocuklarımız da defolu, onlar araştırmacı, ilgili, başarılı, mükemmel anneler, çocukları da en az onlar kadar mükemmeller
biraz zor oldu ama ben hıhı evet diyip geçmeyi öğrendim. şimdi daha onlar söylemeden ben diyorum keşke sizi daha önce tanısaydım da aydınlansaydım diye hahhaha
konu sahibi çocuğunu görmüş gibi oldum valla benim yeğenimde kızın gibiydi.2 yaşına kadar işaretle anlattı derdini hiç kendini yormazdı o kadar seviyodukki bizde onunla öyle konuşuyoduk :)) kadına uymadığın iyi olmuş okadar çokki öyle tipler benim annem de hiç uymazdı bizim komşular bizi yarıştırırdı karnelerimizi kapıda beklerlerdi cahillik işte :)))
bende yaşı biraz büyümüş bebeler görünce sen daha emzikmi emiyosun hala diyorumama sizinki daha 1,5 yaşında nişanlımın 5 yaşında oldu nerdeyse yeğeni sütünü hala biberonla içiyor koca adam elinde biberon
o da bişey mi benim kardeşim ilkokula başladığında emzikle gitmişti okula annem bıraktıramamıştı öğretmen bıraktırdı :)))
Benim kızım da 18 aylık isteklerini işaret ederek anlatıyor.Kendince bi dili var sürekli bıdır bıdır konuşuyor ama kelimeleri sınırlı 10/15 tane kelimesi vardır.Ama istediğim her şeyi getirir söylediğim her komutu yerine getirir.Aynı şeyleri bana da söylüyorlar hem de yakın akrabalarım bile.Ay daha konuşmadı mı? Niye konuşmuyor? Şunun oğlu bu kadarken şakıyordu ,şunun kızı var aynı yaştalar o konuşuyor.Fenalık geliyor bana da
sınırlı değilmiş güzelmiş 10-15 kelime maşallah
istediğini getiriyor ya o rahatlatıyor insanı.. benim kızım için en azından öyle yani :)
cadılığından konuşmuyor biliyorum, böyle hoşuna gidiyor :)
Evet dil gelişimi yaşıtlarından biraz geri olabilir ama her çocuk aynı olacak diye bir şey yok.Ben susmuyorum bi şey söylerlerse keyfinin kahyası mısınız ne zaman isterse o zaman konuşacak.Anne baba diyo ya yeter diyorum ama sinirleniyorum tabi elimde olmayarak.
eşimin sulalaesındede bolca mevcut bunlardan anlatmaya başlayınca kendılerını kaybedıyorlar' ne doğurmuş be 'dıyor ınsan
bana soruyolar yaıyomu edıyomu dıye bizmikinin pekbi numarası yok bildiğin ççocuk deyip geçiyorum yarışmaya kalksam yetişemem zaten
bende yaşı biraz büyümüş bebeler görünce sen daha emzikmi emiyosun hala diyorumama sizinki daha 1,5 yaşında nişanlımın 5 yaşında oldu nerdeyse yeğeni sütünü hala biberonla içiyor koca adam elinde biberon
o da bişey mi benim kardeşim ilkokula başladığında emzikle gitmişti okula annem bıraktıramamıştı öğretmen bıraktırdı :)))
benm kızım da tombul bi bebekti
ama buna karşın aşırı hareketli ve anne sütü dışındaki yiyecekler için iştahsızdı
sokakta parkta karsılastığımız ''anneler'' biraz hareket ettir,az yedir annesi obez olur derdi
ben de kimi zaman cvp verir kimi zaman sadece gülümsrdim
insanlar hep böyle yapcak bişey yok maalesef
ozel egitim merkezinde ogretmendim. bu cok hafif bir sey geldi bana.
kadinlar ozel egitimde ki cocuklarini yarisitiriyorlardi.
bak benimkinin defterine bak neler yapmis diye.
ki ozel egitim de seviye seviyedir. yani raporlar duzenlenir.
herkesin egitimi bireysel.
bunu bile anlayamayip mukayese eden anneler vardi.
sonra etkilenen anneler psikolojik olarak cokuntu yasiyorlardi.
gelecekte ne olacagimizi kim bilir ki_
Bu yarışçılar kıyaslayıcılar her daim hayatta var olurlar canım.
İki çocuğu kıyaslamaktan ne zevk alırlar orasını hiç bilmiyor anlamıyorum işte.
Ama zevk aldıkları kesin...
Bak sana başımdan geçeni anlatacağım .
Doğum yaptım oğlum bir aylık yada değil.Reflü teşhisi kondu benim oğluma.Dolayısıyla midesi almıyor aşırısını.Çok da kusan bir çocuk.
Bir aylıkken neden oldu nazar mı değdi bilmem çocuk emmek istemedi birara.
Sonra eşimin akrabalarından birisi gelip gidip neden emmiyor sütün yok senin süt gelmiyor ondan emmiyor vs...
Tabi lohusayım kalır mı bende psikoloji denen olay kalmaz.
Emdiğini kusuyor emdiğini kusuyor sonra da kilo alamıyordu.
Birgün eşimin akrabalarına oturmaya gittik.Benden 4 ay evvel doğum yapmış bir de gelin var evde.
Ama çocuk maşallah baya kilolu emmesi yemesi çok iyi.
Benimki yemiyor yedikçe öğürüyor kusuyordu.
Eşim bu gelinin kocası ve akrabalardan bir kadın oturma odasındalardı.Bu kadın gelinin eşine ne demiş tahmin edin !
Afferim oğlum babalığı hakkıyla yerine getirmişsin bebeğe iyi bakıyorsunuz.Benim eşime de dönerek senin daha çabalaman çalışman icap eder...
Ben eve gelince duydum bunu.Eşim de sessizdir böyle vereyim cevabını vs olayı yoktur yani.
Benim zaten moral sıfır çocuk iştahsız diye bir de bunu dedi ya eşim oturdum sabaha kadar ağladım taktım da taktım.
Bu denilecek şey mi.Bu dengesizlik değil de nedir.
Üç beş ay sonra bir sünnet mevlüdünde karşılaştık bu kadınla.
Kayınvalideme anlatmıştım o konuşmuş kadınla ayıbını yüzüne vurmuş.Ve kadın eşimden de benden de özür diledi evimize gelip.
Koskoca insanlar neyin derdine düşüyorlar insanları üzmekten keyif alıyorlar sanırım.
Annelık ıc gudusu yaptırıyor bılmıyorum ama benım cevremdede var komsunun kızı sen buyuk oglanla cok kıtap okumadınmı gecelere bak benımkı tane tane konusuyor tabı konusur senınkı cunkı benımkındn 1 yas buyuk o dahamı konusmayacak kardesımın karısı kızım sınıf akıllı her kes kıskanıyor benım oğluma dıyorkı cerennı dınle bızımkıde dınlemeyınce bana kızıyor soz dınlemıyormus cocuk o ya ıyı egıtım veremıyomus.aslında uzar bu lıste
en azından kadın çocuğunu size övmüş. ben yaklaşık 4 sene önce staj yaparken, daha ilk haftamdı o zaman, orda çalışan kadınlardan biri bana kendi çocuğunu övüp duruyordu, kızım küçükken çok zekiydi bla bla, şimdi inşaat mühendisliği okuyor bla bla şöyle yapıyor böyle yapıyor össden şu kadar aldı. yahu bana nehani çocuğu erkek olsa belki hayırlı bir amacı vardır diyecem ( )ama benim yaşlarımdaki bir kızın, bana övülmesi tuhaf gelmişti...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?