Çocuk yarıştıran kadınlar!

konu sahibi çocuğunu görmüş gibi oldum valla benim yeğenimde kızın gibiydi.2 yaşına kadar işaretle anlattı derdini hiç kendini yormazdı o kadar seviyodukki bizde onunla öyle konuşuyoduk :)) kadına uymadığın iyi olmuş okadar çokki öyle tipler benim annem de hiç uymazdı bizim komşular bizi yarıştırırdı karnelerimizi kapıda beklerlerdi cahillik işte :)))

güzel cevapmış.. herkes dört köşe oluyordur o laftan sonra kesin

bu parklar hep aynı demekki

çok tatlı oluyorlar böyle ya
konuşması için yardımcı olmaya çalışıyorum
ama böyle de çok hoşuma gidiyor kuzum :)
senin yeğenin de tatlı olduğuna eminim.
o kapılarda karne yarştırmaları ben de yaşardım ya gerçekten çok komikmiş şimdi düşününce

bir de aklıma geldi bizim tanıdıkların yaşıt kızları var aynı sınıftalar.
birisi dersane sınavında diğerinin önüne geçti diye geride kalan kızın annesi geçen kızla konuşturmadı kızını uzun bir süre..
ne hırs yarabbim!

bende yaşı biraz büyümüş bebeler görünce sen daha emzikmi emiyosun hala diyorum ama sizinki daha 1,5 yaşında nişanlımın 5 yaşında oldu nerdeyse yeğeni sütünü hala biberonla içiyor koca adam elinde biberon

o da bişey mi benim kardeşim ilkokula başladığında emzikle gitmişti okula annem bıraktıramamıştı öğretmen bıraktırdı :)))

o da bişey mi benim kardeşim ilkokula başladığında emzikle gitmişti okula annem bıraktıramamıştı öğretmen bıraktırdı :)))

anammm oyüzden erkenden bıraktırmak gerekiyor sonra alışkanlık oluyor çocuklarda nedense :26:

o da bir tavır tabiiki.. ama anlayan olmuyor ki. ertesi gün gene aynı muhabbet olduğu çok olmuştur bende..

'bu modelin özellikleri böyle' der gibi oluyor biraz
ama güzel cevap, anlayana..

söylemek var söylemek var şimdi..
sevecen bir tavırla, sadece takılmak için söylenmiş bir laf..
paranoyak değilim ya güler geçerim elbet
benim kuzenm de kocaman olmuştu, çay içiyordu.
biberonla içiyordu. hatta o kadar büyüktü ki tek biberon yetmiyordu iki tane alıyordu

ozel egitim merkezinde ogretmendim. bu cok hafif bir sey geldi bana.
kadinlar ozel egitimde ki cocuklarini yarisitiriyorlardi.
bak benimkinin defterine bak neler yapmis diye.
ki ozel egitim de seviye seviyedir. yani raporlar duzenlenir.
herkesin egitimi bireysel.
bunu bile anlayamayip mukayese eden anneler vardi.
sonra etkilenen anneler psikolojik olarak cokuntu yasiyorlardi.
gelecekte ne olacagimizi kim bilir ki_

aynen benim kızım da yürüyene kadar tombik bir bebekti.
yürümeye başlayınca hiç yerlerinde durmuyorlar zaten.
e doğal olarak kilo da tutmuyorlar.
kiloluyken, ayy mama mı yiyior bu falan diye acır gibi bakıyorlardı
zayıfladı, ayy iştahı mı yok pirinç lapası yap annesi kilo yapar kilo diyerek iki dakikada olaya el koyarlardı sağolsunlar

Bu yarışçılar kıyaslayıcılar her daim hayatta var olurlar canım.

İki çocuğu kıyaslamaktan ne zevk alırlar orasını hiç bilmiyor anlamıyorum işte.

Ama zevk aldıkları kesin...

Bak sana başımdan geçeni anlatacağım .

Doğum yaptım oğlum bir aylık yada değil.Reflü teşhisi kondu benim oğluma.Dolayısıyla midesi almıyor aşırısını.Çok da kusan bir çocuk.

Bir aylıkken neden oldu nazar mı değdi bilmem çocuk emmek istemedi birara.

Sonra eşimin akrabalarından birisi gelip gidip neden emmiyor sütün yok senin süt gelmiyor ondan emmiyor vs...

Tabi lohusayım kalır mı bende psikoloji denen olay kalmaz.

Emdiğini kusuyor emdiğini kusuyor sonra da kilo alamıyordu.

Birgün eşimin akrabalarına oturmaya gittik.Benden 4 ay evvel doğum yapmış bir de gelin var evde.

Ama çocuk maşallah baya kilolu emmesi yemesi çok iyi.

Benimki yemiyor yedikçe öğürüyor kusuyordu.

Eşim bu gelinin kocası ve akrabalardan bir kadın oturma odasındalardı.Bu kadın gelinin eşine ne demiş tahmin edin !

Afferim oğlum babalığı hakkıyla yerine getirmişsin bebeğe iyi bakıyorsunuz.Benim eşime de dönerek senin daha çabalaman çalışman icap eder...

Ben eve gelince duydum bunu.Eşim de sessizdir böyle vereyim cevabını vs olayı yoktur yani.

Benim zaten moral sıfır çocuk iştahsız diye bir de bunu dedi ya eşim oturdum sabaha kadar ağladım taktım da taktım.

Bu denilecek şey mi.Bu dengesizlik değil de nedir.

Üç beş ay sonra bir sünnet mevlüdünde karşılaştık bu kadınla.

Kayınvalideme anlatmıştım o konuşmuş kadınla ayıbını yüzüne vurmuş.Ve kadın eşimden de benden de özür diledi evimize gelip.

Koskoca insanlar neyin derdine düşüyorlar insanları üzmekten keyif alıyorlar sanırım.

Annelık ıc gudusu yaptırıyor bılmıyorum ama benım cevremdede var komsunun kızı sen buyuk oglanla cok kıtap okumadınmı gecelere bak benımkı tane tane konusuyor tabı konusur senınkı cunkı benımkındn 1 yas buyuk o dahamı konusmayacak kardesımın karısı kızım sınıf akıllı her kes kıskanıyor benım oğluma dıyorkı cerennı dınle bızımkıde dınlemeyınce bana kızıyor soz dınlemıyormus cocuk o ya ıyı egıtım veremıyomus.aslında uzar bu lıste

bugün benim de o geldi aklıma..
kızım engelli olsaydı ve bu konuşmalar olsaydı üzülürdüm herhalde diye düşündüm kendi kendime..
konuşurken çok dikkatli olmak lazım aslında
eğitimleri de çocuktan çocuğa değiştiği halde yarıştırabiliyorsa anneler
daha yapacak birşey yok galiba..

bunu yapan erkek olsa bir nebze de olsa umursamayacağım ama
bir kadının lohusa bir kadına böyle patavatsızlık yapması sinirimi çok bozuyor işte..
ya yaşamışsındır kesin aynı şeyleri bi sus be kadın işte!
yine gelmiş özür dilemiş ama bi kere nefret ettirmiş kendinden ki..

çok bilen annenin yarıştırması da bir başka oluyor demekki.
mevzular değişiyor s'en hiç kitap okumadın mı gece bu çocuğa'ymış. bak bak..

bir de demin çocuğuma tracy hogg uyguladım ben diye hava atan anne modeli de okudum ya

Benim daha 6 aylık kızım var . Cok konuşan akıl vermeye kalkan kadınlardan acayip sıkıldım.
Bir de kuzenimin eşi var kızı 3 aylık onun da. Onun kızı maşallah zamanına gore daha uzun daha gelişimli ve daha kilolu doğdu.
Benim kızım da minyon ufak ve kısa :) arasira beni arıyor ay kızına sunu giydirdin olmuyor seninkine oluyor mu? Ay hamileyken aldığım kıyafetler olmuyo. Benimkinin de aksine aldığım bütün kıyafetler kızıma buyuk oluyor:)
İkisine de aynı beden tulum almıştı. Gecen de beni aramış ben şimdiden giydiriyorum buyuk oluyo seninki nasıl diye :)
Kız resmen benimle s.d.k yatıştırıyor:) ben sürekli birarada oldugum insanla böyle uğraşıyorum sizin en azından bi daha görmeyeceğiniz biri:)

en azından kadın çocuğunu size övmüş. ben yaklaşık 4 sene önce staj yaparken, daha ilk haftamdı o zaman, orda çalışan kadınlardan biri bana kendi çocuğunu övüp duruyordu, kızım küçükken çok zekiydi bla bla, şimdi inşaat mühendisliği okuyor bla bla şöyle yapıyor böyle yapıyor össden şu kadar aldı. yahu bana ne hani çocuğu erkek olsa belki hayırlı bir amacı vardır diyecem ( )ama benim yaşlarımdaki bir kızın, bana övülmesi tuhaf gelmişti...

keşke kompleks yapaydın da rahatlataydın tiyzeyi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…