ben de çok karşılaşıyorum bunlarla, ama en sonunda "bizim oğlan sizin oğlanı döver" diyorum, bakıyorlar ki karşıdaki normal değil tırıs tırıs gidiyorlarinsanlarla daha iyi bir iletişim yolu keşfedene kadar en iyisi bu
Benim daha 6 aylık kızım var . Cok konuşan akıl vermeye kalkan kadınlardan acayip sıkıldım.
Bir de kuzenimin eşi var kızı 3 aylık onun da. Onun kızı maşallah zamanına gore daha uzun daha gelişimli ve daha kilolu doğdu.
Benim kızım da minyon ufak ve kısa :) arasira beni arıyor ay kızına sunu giydirdin olmuyor seninkine oluyor mu? Ay hamileyken aldığım kıyafetler olmuyo. Benimkinin de aksine aldığım bütün kıyafetler kızıma buyuk oluyor:)
İkisine de aynı beden tulum almıştı. Gecen de beni aramış ben şimdiden giydiriyorum buyuk oluyo seninki nasıl diye :)
Kız resmen benimle s.d.k yatıştırıyor:) ben sürekli birarada oldugum insanla böyle uğraşıyorum sizin en azından bi daha görmeyeceğiniz biri:)
bunu yapan erkek olsa bir nebze de olsa umursamayacağım ama
bir kadının lohusa bir kadına böyle patavatsızlık yapması sinirimi çok bozuyor işte..
ya yaşamışsındır kesin aynı şeyleri bi sus be kadın işte!
yine gelmiş özür dilemiş ama bi kere nefret ettirmiş kendinden ki..
herkes aynı şeyden müzdaripmiş ne yazıkki.
konuya cevap vermeden geçemedim bende.
hamileyken karnım küçüktü,zayıftım,toplamdada 10 kiloyla bitirdim.
9 ay boyunca kimileri çocukta bir problem mi var,yok dedikçe var var dedi moralimi bozdu.
kimi öyle olmadığı halde şuran büyümüş dedi.kimi çok zayıfsın dedi.tamamen birbirine zıt düşünceler.
filancanın gelini bir leğen meyve yiyormuş.sanki ben hiç bir şey yemiyorum çocuğu aç gezdiriyormuşum gibi laflar.
yani çok kilo alsan şuran çıkmış derler.az kilo alsan ne zayıfsın çocuğa yazık,bişey ye derler.
neyse doğurdum.bu arada oğlum 3600 gram doğdu.bu seferde bu aç,sütün yetmiyor,filancanın gelininin maşallah bir sütü
var bir sütü var dediler,bizim sülalenin sütü hep iyidir dediler :44: bu şekilde bu laflara ağlaya ağlaya 2 yaşına kadar da emzirdim inatla.sonra büyüdü...
10 aylıktı sanırıım.bebek görmeye gittik.gittiğimiz arkadaşın eşide çocuk gelişimci.10 aylık olmuş neden daha yürüyememiş.bir problem mi varmış?neden konuşamıyormuş?10 aylık bebek :44: kendi kızı 10-11 aylıkken emekleyemiyordu.1.5 yaşına doğru yürüdü.yani şimdi ben bayana elektrik su olarak dönsem doğru olur mu?üzülmez mi?neden ben insanları düşünürken insanlar kendilerini tatmin etmek için patavatsızca konuşuyor.
başka bir bayan da yok bu çocuk hep mi böyle hırçın,10 a kadar saymayı bilmiyor mu?yok dedikten sonra ooo bizimki 10-20 ye kadar sayar,zeki oğlum demeler.anasına çekti demeler.
geçen bir arkadaşa oturmaya gittim.oğlum 2 yaşında bu arada.oturmaya gittiğim bayanın akrabası olan bayanın kızı da 2.5 yaşında.boy farkıda 5-6 cm kadar felan aralarında.bu akrabaylada birbirimizi iyi tanıyoruz.kaç kere bir araya geldik.kadın oğluma bakıp 1 yaşında mı dedi.bunda bişey yok zaten.bende böyle bir şey deyipte 2 yaşında olduğunu öğrenince düzeltmeye çalışırım.toparlamaya çalışırım üzülmesin diye.ayrıca ben genelde anneler hassas olduğu için bebeğin ayını bile sormam.neyse bu bayan yok 2 yaşında deyince kahkahayı patlattı.iyi pot kırdım demi diye.Allah insanlara akıl fikir versin.ne zevk alıyorlar insanları hele anneleri anne adaylarını üzmekten.
tuvalet eğitimine başlayamadık mesela daha hazır değil.başka bir arkadaşında 6 ay küçük oğlu var bizimkinden.arkadaş öğretmiş.ısrarla bir problem varmış gibi kurcalayıp duruyor.neden alışmadı diye.ama ben demiyorum senin oğlun neden konuşamıyor diye.yani sen laf sokuyorsun ben de susmayıp sana laf söylesem ne olur?
herkes çocuğunu övüyor.bide bundanda kendilerine pay biçiyorlar.küçükken bende böyleymişim yada bana çekmiş diye.yani her zaman değil ama sırf övünmek için söylendiğinde bu tarz şeyler insanlara batıyor.
bir arkadaş demiş ya,böylelerine cadılık yapıp susturmak lazım diye aynen öyle.
hiç aman düşünmeyim,duymamazlıktan geleyim.takmayım demekle olmuyor ister istemez takıyorsun.
sanırım kk da okumuştum..
kadın hamile ve kızı olacak ,erkek çocuğa hamile olan bir akrabasına gidiyor
ve erkek çocuk değil altın doğuracağını zanneden tiplerden olduğunu biliyor..
erkek çocuk annesi soruyor ''cinsiyeti ne'' kadın gayet sevinçli ''kızım olacak,sizin?''diyor
diğer kadında gayet gururlu ''erkek ''diyor..daha havasını atamadan kız annesi'' aa yaa tüh ,neyse eli ayağı düzgün olsunda önemli olan o ''diyor
kadın afallayıp kalıyor
böylelerine önceden cadılık yapıp susturmak gerek
Lohusalığımda olduğumdan çok daha hassastım.
O yüzden unutamıyorum o zamanlar yaşadıklarımı...
Bebeğim sarılık olmuştu hep açlıktan açlıktan dedi bazıları.
Çok zayıf cılız kedi yavrusu gibi...
Sonra oğlum birara kilo almaya başladı bu sefer de obez olacak diyet yaptır vs vs.
Hiç susmuyorlar anlayacağın hiç.
Şimdi oğlum çok daha fazla iştahsız ve yüzü çokmeye başladı.
Geçenlerde yemiyor neden yemiyor yemesi gerek nolcak böyle bilmem ne.
Yemiyor işte kardeşim yemiyor hadi napayım.
Bunlar sayesinde hastalar hastası oldum çıktım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?