Çocuk yetiştirirken kendi aile izlerimiz ve çocuklarımız

Aybeyzeyduru

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
2 Mart 2017
765
511
53
40
Ben sevgi dolu bi anneyle büyüdüm hata yaptığımda kızan ama asla eleştirmeyen asla kırmayan eşimse tam tersi bi ailede en ufak bi hatada dayak yiyen aşağılanan bi ortamda büyümüş bu yüzden bence merhamet duygusunu yitirmiş bi insan .Ben küçüklüğümden beri kriz yönetimi çok başarılı olan gittiği her ortamda sevilen problemleri çözen bi insan oldum eşimse gittiği her ortamda problem çıkaran kriz yönetimi berbat bi insan .Gel gör ki kader birleştirdi ve evlendik ve kızımız oldu neyse bana göre çok büyük hatalar yaptı ama asla taviz vermediğim mahkemelerde sürindürdüğüm hala da en ufak hatasında elimden geleni ardına koymayacağımı anladığı için düzeldi ama bi konuda çok ayrılıyoruz yine de çocuk büyütmek ben sevginin tek ilaç olduğunu düşünen bi insanım kızımı da öyle büyüttüm hep konuştum neredeyse hiç kızmadım ve eşimse tam tersi en ufak hatasında ağur eleştiriler yapar kırar kalbini sonra pişman olur ama ne fayda şimdi kızım bazı konularda onu daha çok dinliyor saygısı azaldı diyorum ben mi yanlış yaptım babası mı doğru Rabbim herkesin çocuğuna sağlık sıhhat versin

Bu is cok zor. Benim esimle uyusamadigim seyler cok oluyo. Izin verdigim vermedigim. Dogru buldugum bulmadigim gibi.. cocuk buyutmek ortak bir ev kulturu cikarmak lazim. Kolay degil

benim esim cocugun egitim isine pek karismaz yani ben ne yapiyorsam aksini soylemez hata olmadigi surece nasil oyunlar oynayabilecegini bile bana sorar cocuk egitiminde saglikli bir bireyse eger anne takip edilmeli bence

Kızınız kaç yaşında?
Biz de benzer bir durumdayız. Eşim sürekli kızarak müdahale ediyor kızımın yaramazlıklarına.
Ben defaatle açıklıyorum,o daha bebek,inatlaşma döneminde şimdi. Bu şekilde kendinden uzaklaştırırsın,ilerde büyüdüğünde hafızasında kötü bir yer edinirsin,anlayışlı ol diye.
Daha birçok açıklama yapılabilir,siz de eşinize karşı anlayışlı olun,sürekli açıklayın. Dilinizle değil,elinizle düzeltin şefkatle.

Back
X