- Konu Sahibi Sifirbeklenti
-
O tuttugu an dekı, ya benım cocugumunda vurmasına musade edeceksın kı oglun yablıs bısey yaptıgının canı acıdıgının fatkına varsın, oglumun özguvenıde sarsılmasın, ya da sen sert bır sekılde artık uyaracaksın ha yapmıyorsan ben yaparım dıyeceksın. Ya nasıl anneler var gercekten, bugun 1.5 yasında kızımı parka goturdum, 6 ya da 7 yaştır kaydıraklardan ayaklarıyla yukarı cıkıyolar, bır cıkıyor ıkı cıkıyor 1.5 yasındakı kızımla bekledık, bırde annelerı arkadan dıkkat et dıyordu. En son cocuga dönup, annen seni uyarmadımı, burası kayma yerı, buradan yukarı cıkılmaz ve sıra var sıraya gecmelısın, annen sana ogretmedımı dedım,kadının sesı cıkmadı, cok kızarım boyle seylere, bu ozgurluk degıl bu ne ben anlamadm, baskasının cocuguna vursun, baskasının cocuguna yer vermesın, kuralları cıgnesın. Ne kadar bencıl cocukvar etrafta. Sızfe konu sahıbı, o cocuga annesının ogretemedıgı saygıyı ogretın ya, ne guzel bırsey,Dedim savun kendini sende gerekirse vur ama basedemiyor korkuyor o üstüne gelince sonra benimki ona vurmak istediğinde annesi tutuyor cocugu
Benim çocuğumu da küçükken aynı gün içinde iki kez aynı çocuk dövmüştü ilkinde çocuktur olur dedim annesigilde yanımdaydı annesinin de uyarmasını bekledim ama gülerek dalga geçer gibi bizimki de efe herkese güç yetiriyo gibi birşey söyledi sinirlerim tepeme çıktı aynı gün ikincisi olunca çocuğa sinirlenip bi daha kızıma dokunursan seni babasına söylerim sana ne yapar artık bilemem istersen bi dene gör dedim birazda üzerine gittim bi daha dokunamadı. Normalde çocukların bu tarz davranışlarına karışmam ama karşı taraf pişkin ve gurur duyar şekilde davranınca sınırı benim çizmem gerekiyordu uyarınca onun annesi bozuluyoda senin çocuğun dayak yiyince sen bozulmuyormusun herkese kendi çocuğu kıymetli adam gibi uyarsın.Merhaba
Hayatta en sevmedigim şeylerden biri çocuk yüzünden ailelerin tartışması ve kusmesi. Bu konuma girmek asla istemiyorum.
Yalniz çocuğum sürekli dayak yiyor. Ve hep aynı çocuktan. Karşı komşumun çocuğu bu kişi. Uzak tutmam mümkün değil. Kadın sakin sakin uyarıyor oğlunu. Sert bir tepki yok. Ve ben gerçekten bunaldim artık çocuğa niye vuruyorsun diye kızmaya başladım.
Yani kendi çoCuguma artık oynama mi diyeyim ne diyeceğim bilmiyorum. Ev görüşmelerini bitirdim ama aşağıda sokakta hep birlikteler. Vuran çocuğa kızınca annesinin zoruna gidiyor ama zaten kendi yeterli tepkiyi verse sorun buraya gelmeyecek. Lütfen bana bir akıl verin.
Empati yapsın benim çocuğum sürekli seninkine vursa böyle sakin kalabilirmisin deMerhaba
Hayatta en sevmedigim şeylerden biri çocuk yüzünden ailelerin tartışması ve kusmesi. Bu konuma girmek asla istemiyorum.
Yalniz çocuğum sürekli dayak yiyor. Ve hep aynı çocuktan. Karşı komşumun çocuğu bu kişi. Uzak tutmam mümkün değil. Kadın sakin sakin uyarıyor oğlunu. Sert bir tepki yok. Ve ben gerçekten bunaldim artık çocuğa niye vuruyorsun diye kızmaya başladım.
Yani kendi çoCuguma artık oynama mi diyeyim ne diyeceğim bilmiyorum. Ev görüşmelerini bitirdim ama aşağıda sokakta hep birlikteler. Vuran çocuğa kızınca annesinin zoruna gidiyor ama zaten kendi yeterli tepkiyi verse sorun buraya gelmeyecek. Lütfen bana bir akıl verin.
Bak kendi cocugu olunca nasil tutuyor sizde daima yaninda olun izin vermeyin oynatmayın çocuğunuzu o çocuğa da söyle uzak dursunDedim savun kendini sende gerekirse vur ama basedemiyor korkuyor o üstüne gelince sonra benimki ona vurmak istediğinde annesi tutuyor cocugu
Peki bunu neden siz düşünüyorsunuz da karşıdaki komşunuz düşünmüyor4 senelik komşum bir zararını görmedim hatir diye birşey var o şekilde çıkışmamak için zor tutuyorum kendimi hergun yüzyüze bakıyoruz. Ne yapacağım bilmiyorum
Dedim savun kendini sende gerekirse vur ama basedemiyor korkuyor o üstüne gelince sonra benimki ona vurmak istediğinde annesi tutuyor cocugu
Gerekirse girin, neden cekınıyorsunuzNe kadar uzak tutsamda haftanın bir günü de olsa illa oluyorkafayı yiyecegim annesiyle birbirimize girmesek iyi
Merhaba kızınız şuan kac yasındaBu olayın çözümü siz değilsiniz kızınız. Benimde kızım var ve evde yüksek ses bile duymadığı için arkadaş gruplarımızda diğer çocuklar ona bağırınca veya vurmaya kalkınca kitlenip kalıyodu ve sonra korkudan aklını oynatıcak gibi ağlıyodu hemde tirreyerek. Ben çözümü selam sabah keserek veya olaya müdahale ederek bulmadım çünkü her zaman her yerde yetemem. O tip çocuklar öbür odada bile kıstırıveriyolar. Biz babasıyla oyun oynayarak öğrettim belki yaptığımız yanlış bulunabilir ama ben babasına vurdum babası özür dilemesin canımı yaktın dedi özür diledim, sonra birdaha vurmaya kalktım ve babası beni iktirdi ve bağırarak yaptı bu eylemi. Ona o şekilde öğrettik. Bir kere yapanı affet ama birdaha yaparsa hem bağır hem ittir dedik. Şimdi asla dayak yemiyor o çığırınca karşı taraf ondan korkar oldu, bende koşuyorum hemen her seslendiğinde gelebileceğimi anlasın diye, ne oldu kızım diyorum arkadaşımla kavga ettik birazcık diyor. Hoşuna bile gitmeye başladı bu durum.
3 yaşını doldurduMerhaba kızınız şuan kac yasında
Merhaba
Komşun kızından kıymetli demek ki.4 senelik komşum bir zararını görmedim hatir diye birşey var o şekilde çıkışmamak için zor tutuyorum kendimi hergun yüzyüze bakıyoruz. Ne yapacağım bilmiyorum
Hm.. Zor bir durum...
Çocukların ikisini de alıp bakkala ya da bir dondurmacıya gitseniz.. Bundan sonra ikiniz de iyi arkadaşsınız, birbirnize zarar vermeyeceksiniz diye telkinde bulunsanız belki işe yarayabilir. Ya da ikisini de alır bir oyuncakçıya gidersiniz.. İkisine de sevdikleri ortak bir oyuncak alırsanız belki bir bağ kurup bu durumdan kurtulabilirsiniz..
------
Baktınız hiç olmuyor çocuğunuza kendini savunmayı ve birisi ona vurduğunda nasıl karşılık vermesi gerektiğini öğretebilirsiniz... Bu tarz olaylarla çok karşılaşacak sonuçta...
benim de boyle vir komsu cocugu vardi. daha dogrusu dovme degil de sacma sapan haraketler. yok kalbine sakaciktan kutsun sikmalar bizim ufakligi islatmalar kafasina kursun sikip olmeler falan. cocukta sikinti var yani neyse benimkiler de etkileniyor baktim anasi da uyarmiyor. ben kizdim anasi yoktu yanimizda bayagi bildugin kizdim. ise yaradi mi evet cocuk cocuklarimdan uzak duruyor...Merhaba
Benim kendi öz kuzenimin çocuğu kızımla sürekli anlaşamıyor oyuncak için fazla kavga ediyor ikisinde 4 yaşında en son benim televizyonu kırdılar kadın seninki kırmıştır kesin benim oğlum yapmaz dedi ve bidaha ikisini bir araya getirmem dedim konuşmamda daha ikisinde çocuk sonuçta olabilir ama hiçbir yetişkin bişey demesin isterim. ÇocuğumaMerhaba
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?