Cocuk yuzunden kavga edilir mi evet edilmez ama cozum lutfen

Antalyadayiz burda havalar hala güzel ve hergun aşağıdalar yani ister istemez bir araya geliyorlar. Annesinin yanında birlikte oynamayın desem olur mu ki ya

Neden olmasın?
Annesi müdahale etmiyorsa siz direk o çocukla diyalog kurmalısınız.
"X senin artık y ile oynamanı istemiyorum çünkü sen güzel oynamayı bilmiyorsun. Bu gidişle hiç arkadaşın kalmayacak" şeklinde..

Kızınızla da konuşun kendini savunmayı öğrenmesini her zaman yanında olmayacağınızı. Ki en önemli nokta burası aslında..

Ayrıca madem muhabbetiniz var kadına söylemeniz lazım. "Böyle giderse çocuğun hep yalnız kalacak. Uyum göstermeyi, düzgün iletişim kurmayı öğrenmesi gerekiyor. Bir psikologla falan görüşmelisin. Kimse etrafa saldıran çocuğu istemez" şeklinde..

hemde annesinin gözünün önünde bir güzel kızarım
vurmam sertçe ikaz ederim

kadına döner kusura bakma ama senin yapamadığını ben yapmak zorunda kaldım derim

bu akran zorbalığı ve çocukları etkileyen bişey

Zor bir durum.
Annesini uyarın.
Çocuğunuza vurduğunda da gerekiyorsa çocuğu da uyarın. Tabi o da bir çocuk uygun bir dille.

Cok tasvip etmiyorum ama benim yegenimi de sürekli doven bi cocuk vardi artik en son dayanamayip eniştem bir daha dayak yiyip gelme sen dov gel dedi. Bizim yegen bir cesaret o gün tam arkadasi ona vuracakken bizimki vurmuş tabi cocuk baslamis hemen ağlamaya beni dövüyor diye annesine soylemis benim yegenim genelde sessiz kaliyordu ve ablam cocuklar kavga eder barisir büyükler karismasin diye cocugun annesini aramadi hic ama cocuk o gun bir kere dayak yiyince annesi hemen ablami aradi cocugunuz benim cocugumu dovmus diye... ablamda bütün olanlari anlatti sonra bir daha o cocuktan yegenime karsi vurma dövme olmadı. Yegenimde sonrasinda bunu aliskanlik edip kimseyi dövmedi. Kendisini korumasi gerektigi zamanlarda sadece boyle birsey olabilir diye uyardik ama 9 yasinda arada bir hala sessiz kalip dayak yiyor ve bu cok sinir bozucu.

Benim kizima da kucukken yegenimle birlikte asagi indiklerinde iki komsunun ogullari uzerlerine birsey atmis aglayarak eve geldiler.hemen aradim annelerini hatta birinin babasi cikti telefona.sinirden gozum donmustu ama.anlattim olayi cocuklariniza sahip cikin lutfen diye kapattim telefonu.ikisinin de annesi arayip ozur diledi sonra.bir daha da zarar vermediler.
Cocuguma hergun zarar veren birisi degil komsu akrabam olsa umrumda olmaz acikcasi.

ben olsam karsidaki cocuga ve annesine bir sey demem.
O ortamda veya sonrasinda kendi cocugumla konusurum.
Yapmak istemedigi hic bir seyi yapmak zorunda olmadigini, kendini uzen kisilerle arkadaslik kurmamasi gerektigini.

Benim oglum sizin kizinizdan kucuk, ona ragmen mudahale etmiyorum.
Hatta okulunda bir durum olmustu, bir iki hafta eve uzgun gelmeye baslamisti, akrani ile yasiyordu sorunu,
ogretmenle konusup mudahale etsek mi duruma diye esimle konustuk,
sonra bu tarz olaylarla hayatinda hep karsilacagini dusunerek kendisinin cozmesi gerektigine karar verdik,
ama tabi evde taktik de verdik,
cocuk bunun ismi ile dalga geciyordu, biraz da irkci bir sakalasma cesidi secmisti,
biz de bizimkine sakayla karisik cevap vermesini ogrettik, 2 haftanin sonunda kendi problemini cozdu, artik benimle dalga gecmiyor dedi,
ve kendisi cozdugu icin de ozguveni gelisti.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…