Size küçük örnek vereyim dün 2,5 yaşındaki kızımla yanımda 5 yaşındaki oğlum ve eşimde var.Arabadan indik yukarı çıkıyorduk kızım 2,5 yaşındaki çocuğu itekledi,ve ben şok oldum 1 gün önce aynı şeyi tekrar yapmış aynı çocuğa şaşırdım.Eşim ve 5 yaşındaki oğlum söyledi.Hatta anne kardeşim kötü çocuk çünkü kardeşi itekledi dedi.Bende yanlışlıkla yapmıştır oğlum dedim.Hayır anne yazık çocuğa itekledi dedi

Bende tamam kızacam annecim sen bağırma kardeşine dedim.
Ablasıda aynı oğlumun yaşında çocuğun yanına gelerek kızımın azarlamaya başladı birdaha kardeşimi sakın itekleme kız daha 5 yaşında .Babama söylerim dedi.Bende eğilerek yavrucuğum oda senin kardeşin gibi 2,5 yaşında küçük daha allahtan babası vardı kızım bak oda bebek aralarında hallederler sen karışma yavrucuğum dedi.Kızımla yukarı çıkınca neden yaptın yavrum yazık o kardeş dedim.Oda tamam anneciğim yapmıcam dedi ama çocuk yapabilirde.Şimdi ben terbiye vermemiş mi oluyorum.
Hatta tabir ettiğiniz üzere basma eteklimi oluyorum.
Cümleleriniz çok incitici.
Anne duyarlılığınızı anlarım tepki olarak verdiğiniz tepkiyi verebilirim.Ama korku anlamında yavruma birşey olup incinecek diye.Ama hakaret anlamında aşağılama değil yani.