Çocuk

6 ve 3 yasindakiler var bende bitmez tukenme enerjileriyle bemi dwlirtiyolar hele 9 aylik olanda onlara bakiyo oda yapmak istiyo yine uzuldum deyince biraz sakinlesiyolar yoksa hep hopla zipla kavqa dovus

6 ve 3 yasindakiler var bende bitmez tukenme enerjileriyle bemi dwlirtiyolar hele 9 aylik olanda onlara bakiyo oda yapmak istiyo yine uzuldum deyince biraz sakinlesiyolar yoksa hep hopla zipla kavqa dovus
Allah bağışlasın size keşke benimkiler öyle sakinleşseler keşke

Ofkelendiginde içinden 10 kadar say sakinleş sonrasında neden kizdigini onların anlayacağı şekilde anlat. Bir de buyuyecekler hep böyle kalmayacaklar diye düşün. İlla büyüyecekler yani. Bardağın dolu tarafi pozitif düşündürür.

Ayrıca geçen gün bir anne geldi parka üst üste 3 kız çocuğu Allah im dedim ne bu tatlılık anne de gençti. En küçüğü kaydıraktan kayacak anne ve diğer iki kız başladılar " geliyooo geliyoo havalı geliyooo güzelliği dillere destan bakın kim geliyooooo " diye şarkı söyleyip el çırpıp oynamaya. Sen de böyle şeyler yapabilirsin.

İnanın hergün parktayız oradayız buradayız onlar mutlu olsun diye elimden geleni yapıyorum ama yok büyük kızım mutlu olmuyor hep bir istek hep bir ağlama istediği şeyleri ağlayarak yaptırıyor

İnanın hergün parktayız oradayız buradayız onlar mutlu olsun diye elimden geleni yapıyorum ama yok büyük kızım mutlu olmuyor hep bir istek hep bir ağlama istediği şeyleri ağlayarak yaptırıyor
Yapma benim oğlan bugün markette bir şey istedi inletti ortalığı sanki sagirmisim gibi davrandım. Sonra döndüm dedim ki rahatlayana kadar aglayabilirsin ama ben o istediğini yapmayacağım biraz daha ağla daha yüksek bağır sen bilirsin. Sonra sustu ben kazandım cevredekilerde ne düşünür umurumda değil terbiye veriyorum.

Çevreyi umursamam ama bana hep derki sen beni hiç sevmiyorsun bu beni aşırı üzüyor öyle deyince dayanamayıp alıyorum işte

Çevreyi umursamam ama bana hep derki sen beni hiç sevmiyorsun bu beni aşırı üzüyor öyle deyince dayanamayıp alıyorum işte
Çok güzel manipüle ediyor sipalar ama işte biraz daha acaksin seni çok seviyorum ama şuan yapamayız gibi ikna edebilirsin. Sonrasında da sürekli sevdiğini söyle ve göster nerden vuracağını bildiği için alışmış.bicirik

Ikiside krese gidicek artik yetemiyorsunuz etkinlik yapip kendi yasitlariyla olmali stres atmalilar.sizde is hayatina girin cabuk toparlarsiniz

Çocuk gelişimi vs okuyan bir öğrenci bulsanız? Görümcemde ve bende de var 2 yaş aralıklı iki kız. Benimkiler şimdi ergenler ve hiç oraya girip sizi üzmeyeceğim. Pandemi zamanı görümcem böyle biriyle anlaştı, kız eve gelip iki çocuğa aktivite yaptırdı oyun falan oynadı. Çocuk gelişimi okuduğu için yaşlarına göre materyal getirdi yanında, kil pişirdiler kurabiye falan yaptılar, duvarlara büyük kağıtlar koyup el boyası yaptılar.

Sizinkiler de artık oyun çocuğu bebek değiller. Siz annelerisiniz, besliyor yıkıyor giydiriyorsunuz vs. Çocuklara eğlence oyun lazım.

Kreş olmuyorsa her gün dışarı çıkacaksınız. Ben mesela öğle yemeğini kaplara koyar dışarıda yedirirdim. Döke saça yağlana yağlana yediler ama dert etmedim. Sokakta parkta serbestler istedikleri gibi kirlensinler gerekirse yerlerde yatıp yuvarlansınlar ama enerjilerini atacak bir şeyler yapmalısınız. En ucuz ve mümkün olanı her gün 2-3 saat dışarı çıkarmak. Kahvaltıdan sonra ve akşamüstü olmak üzere 2 kez çıkarın çocukları.

Sizi tebrik ederim, kimseyi umursamayıp çocuğun ağlamasına boyun eğmediğiniz için. Yabancılar buna ağlatarak ağlamamayı öğretmek diyorlar. Bir yerde kendinden geçmişçesine morararak ağlayan bir çocuk varsa kimse tepki göstermez yanından geçer gider. Bilirler ki ebeveynleri çocuğa ağlayarak istediğini yaptıramayacağını öğretiyor. Markette mesela rafların önünde yatıyorsa millet gerekirse üstünden geçer alır alacağını. Anne babası çok sakin bir sesle istediği kadar ağlayabileceğini söyleyip beklerler orada ya da alışverişlerine devam ederler.

Bizdeki cık cık ne biçim anne bir çocuğu susturamıyor kafası yok oralarda, çocuğunu eğiten anne babaya herkes saygı duyar. Aynı şekilde yere düşen çocuğu da kaldırmazlar, iyi misin bir yerin ağrıyor mu diye kontrol ederler çocuk kalktıktan sonra. Ağrısı ateşi yoksa hasta vs değilse çocuk ağlaması bir şey ifade etmiyor oralarda. Katılma morarma derecesine gelmeden çocuk öğreniyor ağlamanın bir işe yaramadığını.

Çok normal. Art Arda doğmuşlar. Birbirlerini kıskanırlar anlaşamazlar kavga gürültü ederler ama çok da severler.
Çocuklar evde sıkılıyorlardır haklı olarak. Durumunuz varsa kreşe verin. Ya da devlet anaokullarının yaz okulları oluyor bazı yerlerde araştırıp verin. Ben çalışıyorum oralarda büyüdü oğlum. Yazın yüzme kursları oluyor, at binmeye gidiyorlar, cinema, dondurma partileri, pizzacılara gidip pizza yapıyorlardı. Hem eğlenirler hem enerjilerini atarlar. Seneye de devam ederler

Ben genelde sakin biriyim ama nedendir bilmiyorum kızlarıma karşı sakin olamıyorum ve onlar çok hareketli aşırı hareketli
Bakışaçınızı değiştirin biraz salın. Rahatsız oldugunuz seyleri alip karsıniza konuşun. Prka falan göturun enerjilerini atsınlar. Oyun oynamalarina izin cerin tekrar siz toplauin dginikligi oyun bitince deyin mesela. Kızacak bisey yok çocuk bunlar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…