Çocukken annenizi nasıl bitkisel hayata sokardınız?!

flocke

topiclerin güzin ablası
Kayıtlı Üye
20 Temmuz 2010
6.333
830
113
Diğer
bacak kadar boyumuz varken uçsuz bucaksız kocaman ve karmaşık dünyayı ne kadar da kolay algılardık...mantık yerine hayal gücü ve tahminin işlediği bir dünyada yaşardık ve şu an bazı bilim adamların bile cevap bulamadığı sorulara bize sorulunca biz şak diye cevap verir bir de kendimizden emin bir duruş sergilerdik.zaten bocaladığımız yerde google görevi gören anne-babalarımızı en uç sorularla köşeye sıkıştırırdık ve mantığımıza uygun cvp alana kadar da rahat uyuyamazdık:9:.
şahsen ben nedenleri niçinleri çok soran bir çocuktum ve bu yüzden annemin okuduğu her masalın içine ederdim.örn.:anne,külkedisi şimdi saat 12'de eski haline döndü,tüm sihir eski halini aldı ya...'-'evet,kızım...' 'o zaman neden ayakkabının teki de yok olmadı?'...gıcık çocuk kategorisindenmişim ben:9:...konuyu şimdi şöööle bir toparlayıp size sorumu soruyorum:çocukken,dünyayı nasıl algılardınız?neyin gerçek olduğunu düşünürdünüz,hangi mantık dışı soruları sorup anne-babanızı bitkisel hayata sokardınız?!

hmm her annenin hayali olan çocuk tarzındandınız yaneee,hiç abuk soru sormaz,bir büyük gibi dünyayı algılardınız:27:

flocke allah bereketini artırsın açtığın konuların
bu ne hız canımcım :6:
başlığı okudum
dedimki bunu kesin flocke açmıştır...:1::1::1:
insan eskiye ne çok özlem duyuyor heleki evlenip
başka şehirde yaşıyorsan
bugün yine çocukluğumu düşündüm gözlerim doldu...:5:
haftasonu gurbet ellerde daha bi hüzünlü oluyor
çocukluğumdaki haftasonlarını anımsadım sabahlar şenşakrak
annemin "hadi artık kalkıııııın uşaklar" sesiyle uyanırdım...
kahvaltılar daha bi coşkulu olurdu ...:24:
abilerimin yaş statülerinden dolayı "biz senden büyüyğüz imaları":36:
her dk beni kızdırmaya yönelik yapılan planlar, kurnazlık vs....:27:
evin küçüğü olduğumdan anne- baba tarafından torpilli olmanın verdiği rahatlık...:15:
bunu sonuna kadar kullanıp büyük büyük abilerime kafa tutmalar...:10:
ben değil ama annem abilerimden ve ablamdan dolayı çooook bitkisel hayata girmiş..
bn cok uysal bi çocukmuşum .....:17:
annem çok rahat bi annelik yaşamış bende...
pek olaylı bi çocukluğum olmadığından
diğer arkadaşların yazacaklarını sabırsızlıkla bekliyorum...:97::97:

her şeye karışır, her lafa atlardım.
söyleyecek çok sözüm vardı ama dinleyecek kimse yoktu:1:
mesela uzayı hiç anlamazdım küçükken.
"anneee uzayın arkasında ne vaaar?" ,
"anneee bu solucanlar toprağın altında nasıl nefes alıyor?" ,
"anneee bu yıldızlar nasıl uçuyor, ya üstümüze düşerlerse..."

benim canım annem bunların hiç birinin cevabını tam olarak bilmez,
her defasında Allah öyle yaratmış diye geçiştirirdi.
zaten geçiştirmese de benim sorularımın ardı arkası hiç kesilmezdi..

bir keresinde evde bir kutu prezervatif bulmuştum.
misafirlerin yanında "anneee bu kutu bana lazım, içindekileri çıkart da
ben kutusunu alayım" demiştim:30:
anneciğimin yaptıkları sırasıyla :78::26::27::4::57:

flocke allah bereketini artırsın açtığın konuların
bu ne hız canımcım :6:
başlığı okudum
dedimki bunu kesin flocke açmıştır...:1::1::1:
insan eskiye ne çok özlem duyuyor heleki evlenip
başka şehirde yaşıyorsan
bugün yine çocukluğumu düşündüm gözlerim doldu...:5:
haftasonu gurbet ellerde daha bi hüzünlü oluyor
çocukluğumdaki haftasonlarını anımsadım sabahlar şenşakrak
annemin "hadi artık kalkıııııın uşaklar" sesiyle uyanırdım...
kahvaltılar daha bi coşkulu olurdu ...:24:
abilerimin yaş statülerinden dolayı "biz senden büyüyğüz imaları":36:
her dk beni kızdırmaya yönelik yapılan planlar, kurnazlık vs....:27:
evin küçüğü olduğumdan anne- baba tarafından torpilli olmanın verdiği rahatlık...:15:
bunu sonuna kadar kullanıp büyük büyük abilerime kafa tutmalar...:10:
ben değil ama annem abilerimden ve ablamdan dolayı çooook bitkisel hayata girmiş..
bn cok uysal bi çocukmuşum .....:17:
annem çok rahat bi annelik yaşamış bende...
pek olaylı bi çocukluğum olmadığından
diğer arkadaşların yazacaklarını sabırsızlıkla bekliyorum...:97::97:
fikirler kafamda uçuşup duruyorlar,sıraya koymakta zorluk çekiyorum:1:.maksat bir araya gelip hep beraber muhabbet etmek...birlikte eğlenip gülmek.

her şeye karışır, her lafa atlardım.
söyleyecek çok sözüm vardı ama dinleyecek kimse yoktu:1:
mesela uzayı hiç anlamazdım küçükken.
"anneee uzayın arkasında ne vaaar?" ,
"anneee bu solucanlar toprağın altında nasıl nefes alıyor?" ,
"anneee bu yıldızlar nasıl uçuyor, ya üstümüze düşerlerse..."

benim canım annem bunların hiç birinin cevabını tam olarak bilmez,
her defasında Allah öyle yaratmış diye geçiştirirdi.
zaten geçiştirmese de benim sorularımın ardı arkası hiç kesilmezdi..

bir keresinde evde bir kutu prezervatif bulmuştum.
misafirlerin yanında "anneee bu kutu bana lazım, içindekileri çıkart da
ben kutusunu alayım" demiştim:30:
anneciğimin yaptıkları sırasıyla :78::26::27::4::57:
wenars elini kalbinin üstüne koy,sence annen haklı değil miydi?hey allahım yaaa:60::60::60:

küçükken her nedense annemin aslında bir uzaylı olduğunu düşünürdüm.şöyle de bir tahminim vardı:lastikimsi bir malzemeden maske takıyo bu.ben ne zaman arkamı dönsem bu maske onu bunalttığı için onu derhal çıkarıyo,geldiğimi duyunca da ışık hızınla takıyo...elbette gözlerinin altındaki kırışıklar bundan kaynaklanıyo,düzgün takamıyor çünkü:1:.böylelikle o mutfakta oyalanırken:hiyaaaa!!! diye ani baskınlar yapardım onu maskesiz yakalayabilmek için.birgün çok sessiz gelmiş olmam lazım ki kadın kokudan zıpladı ben yine birden:hiyeeeeeyt diye karşısına çıkınca...çorbanın içinden çıkardığı kepçeyi fırlatmıştı o sinirle...zalım uzaylı:27:

ben küçükken banyo etmekten nefret ederdim.
her pazar günü annem işe gitmeyince bilirdim ki beni yıkayacak.
köşe bucak saklanırdım beni bulamasın diye.
ama o da sıcak suyla yıkamasın, ılık suyla yıkasın ben ne yapayım:37:
bir keresinde ben kaçtım yine banyo etmemek için,
yakındaki okulun bahçesine gizlendim.
okulda da hafta sonu olduğu için folklör grupları çalışma yapıyormuş.
oturdum onları izlemeye daldım.
sonra birden kulağımda bir acıyla biri beni çekiştire çekiştire ayağa kaldırdı.
meğerse hain komşular söylemiş okula girdi diye:5:

elindeki banyo tasıyla kafama vura vura folklör grubunun içinden geçirmişti beni :4::4:
herkes gülmüştü bana. hain komşular hala sevmem onları:63::63:

Abimle körebe oynamaya karar verdik ben daha küçüğüm evin içinde annem ablamlar düğüne gitmişti sanırım benim gözlerim bağlı abimi bulmaya çalışıyorum elimi demire uzattım ve çektim o demiri bilemezdim başıma gelenleri aaaahahahahaah bababa abime bişey desene bana tokat attı diye bagırırken bam bam diye sesler duydum babam abimin üstünde tepiniyo meger çektiğim babamın üstüne soguk yemegini koydugu sandalyeymiş bam sesleride abimden çıkıyomuş babam okşuyomuş onu bana gelen darbee babamdanmış o korkuyla hayretle kendimi annemin yatagının altında buldum annem gelince çıkardı beni...

Annemin yanında pek durmadım açıkçası genelde o işlerle ben sokakla ilgiliydim..akşam girerdim eve annem derdi üstünü kirletme çamurlarla oynama bigün eve geldim çamurdan bebekler oyuncaklar yapmıştım herkes çok begenmişti halbuki mutlu etmiştim çocukları sıraya bile girmişlerdi.. onun mutluluguyla eve girdim annem öfke dolu bakışlarıyla beni kuçakladıgı gibi banyoya soktu ayaklarımı halı fırçasıyla yıkamıştı bidaha çamurla oynarsan sırtını fırçalıycam demişti kadın çıldırmıştı...Ama benim adım hevuk ben vazgeçmem o yıkadı ben kendimi kirlettim hergün...

Sindi bebekler hep sarı saçlı olur hiç sevmemezdim bebeklerle oynamayı bir gün bir baktım bir tuhafiyenin camında siyah saçlı sindi bebek arkadaşım da vardı hemen eve koştum arkadaşımda tabi ben o bebegi istiyorumuumm diye kapı açılır açılmaz kendimi yere attım annem tutu elimden allah belani vermasun ömrümü yedin ömrümü diye söylenerek gidiyo nese tam tuhafiyeye geldik bebegi alıcam bi baktım arkadaşım babasıyla bebegi almış tuhafiyeden çıkıyo ben kendimi yere atttım okadar agladımki annem vurdu ben agladım gece saat 3 kadar sonra babam abim hepsi siyah saçlı bebek aramaya gitti vveee buldular annemden okadar dayak yediğim bir gün daha hatırlamıyorum..sonra o sevinçle bahçede otururken baktım bebegin elbisesi iğrenç elbise dikmeye karar verdim konfeksiyondan parça kumaş aldım oturdum dikicem ama kumaşı kesmem lazım bi jilet buldum güzelce dizime koydum kumaşı jileti bi çektim benim bacak kocaman kesik korkumdan eve gitmedim amcamı oglu yanımdan gecerken kanı görünce kucagında eve götürdü.annem yine dövdü beni hastaneye gittik dikiş atıldı tetonaz filan..zavallı kadın çok çektirdim...

Balkonda otururken annem aşşagıdan bana bagırdı banyoda beyazları kaynatıyorum kazanın içine tursil koy diye ben gelicem 1 saate kadar dedi tamam dedim gittim bütün beyazlarkazanda tuzun hepsini döktüm suya ben tuz sandım napiyim annem bi geldi beyazlar paramparça bi kaç tokattan sonra oturup ağlamıştı .allahım ben ne günah işledim kırkımdan sonra bana canavar verdin diye...hep ağlıyodu sinirinden benim yüzümden çocukluk işte ...

Genç kızlığımdada hep tartışırdık saçma sapan seylerden dolayı ben sinir krizi geçirirdim oda aglardı hep ...Küçükken neysede genç kızlığımdaki tartışmalar kavgalar için çok pişmanım vicdan azabı duyuyorum..Ama ayrımcılık yapardı hep dayanamazdım bende ben çok yaramaz bi çocuk oldugum için sevmezdi beni çok abimi ablamı çok severdi bide kardeşimi..6 kardeşiz 3 nü çok severdi büyük abim ablam ve beni sevmezdi..Yemek verirken bile onlara hep en güzel yerlerini verirdi herzamn içime oturdu bu sevgisizliği büyüyünce de aklıma geldikçe hep kavga ettim başka sebebler bularak.. :59:

-cocuk nasil yapilir (glise soru)
bu soru babama yonelikti
-bir erkekle kadin evlenince bebek girer annenin karnina
-nasil girer
-giriyo iste
-ama nasil
-bilmiyom gormedim gizli giriyo
-kimse bilmiyormu nasil girdigini
-yok kimse gormuyor Allah gonderiyo o giriyo
-ama bebek cikacak niye giriyo?
-!!??
kac zaman gecti bunun uzerinden bilmiyorum ama
Turkiyeye tatile gittigimizde iki kopek parkta ciftlesiyorlardi
ve onlari rezil edecek bomba bir soru sormustum
-kedilerde boyle yapiyo ama niye yapiyorlar
-yavru yapiyorlar
-bebekmi yapiyorlar?
-evet
-sizdemi boyle yaptiniz?
-...! sus terbiyesiz

-

bu hikayem komik degil ama bana hep cok duygusal gelir, ne zaman aklima gelse huzunleniyorum annemin cevabina...

annemin bir rahatsizligi nedeniyle baska bir sehre doktora gitmistik, annem babam ve ben.
babam annemin sonuclarini almaya gittiginde anneme ''anne sen olecek misin?'' diye sormustum.
canim annem de bana gulumseyerek ''anneler olmez, uzulme'' demisti :43:
sonra da ben uzulmeyeyim biraz sevineyim diye bana cips almisti, hic unutmam tombi yemistim :27:
canim annem seni cok ozledim :59:

bir gun butun sitenin kadinlari toplanmis evin yakinindaki arazinin cimlerine oturmuslar oynayan cocuklarina bakiyorlar hem de muhabbet ediyorlar...
bir ilce'de oturuyorduk o zaman, cok dogal bir ortamdi, hemen ilerimizde arazide inekler otluyordu :27:
ben kadinlarin yanina gidip ''inekler nasil sut yapiyor?'' diye sordum.
''hem otluyorlar hem de cocuklari oluyor da ondan'' diye bir cevap geldi kadinin birinden.
''sizin de cocugunuz var, sizden neden sut gelmiyor?'' sorumun uzerine tum kadinlar kopmustu dalga gecmislerdi benimle ''bak suna nasil soru sordu'' diye :97:

Genç kızlığımdada hep tartışırdık saçma sapan seylerden dolayı ben sinir krizi geçirirdim oda aglardı hep ...Küçükken neysede genç kızlığımdaki tartışmalar kavgalar için çok pişmanım vicdan azabı duyuyorum..Ama ayrımcılık yapardı hep dayanamazdım bende ben çok yaramaz bi çocuk oldugum için sevmezdi beni çok abimi ablamı çok severdi bide kardeşimi..6 kardeşiz 3 nü çok severdi büyük abim ablam ve beni sevmezdi..Yemek verirken bile onlara hep en güzel yerlerini verirdi herzamn içime oturdu bu sevgisizliği büyüyünce de aklıma geldikçe hep kavga ettim başka sebebler bularak.. :59:
oy hevuk niye böyle düşünüyorsun yaaa.onun hayallerinin tam aksi bir mizaç çizmiş olabilirsin ve bu yüzden de baş edilmesi güç olmuş olabilirsin onun için ama ayırım....????!!!yooo tanımıyorum ben valide sultanını ama böyle bir şey yaptığını da sanmıyorum.

annemin 3-5 uyuz komşuları vardı hepsi birbirinden fitne fesattı ve hiç biri birbirine bayılmadığı halde ve hiç bir mecburiyetleri olmadığı halde yine de bir araya gelmeye gayret ederlerdi.bir nevi sado-mazo topluluğu:9:!!!annem onları her uğurladıktan sonra bi kaç aspirin birden alır,ve bu günün bittiğine şükrederdi.yine bunlar bir araya gelmiş birbirlerine laf sokuşturup sinir harbi yapıyorlar.biz çocuklar da kendi halimizde oynuyoruz.derken bir tanesi çocuğunu yere göre sığdıramamaya başladı ve ne kadar akıllı olduğundan bahsedip ileride doktor olacağından bahsetti.bunu diğer teyze bir saldırı olarak kabul etti ve kendi kızı için:'ayyy şikerrriiiim benimki bir kitabı anında ezberliyor,bir hafıza var maaşallah...büyüyünce kesinlikle öğretmen olacak dimi berra?' berra da o sıra ilerde ne olacağını yeni öğrenmiş bulunarak boş boş bakıyordu.annem tabi bu s.dik yarışında geri kalmak istemedi ve:biz kızımızı ilerki mesleki kararları için hiç etkilemiyoruz ama şunu da biliyoruz kızımız kendisine mutlaka eşsiz bir meslek seçecek (o ne demekse?!).teyzelerden bir tanesi dönüp sordu sonra:flocke,büyünce ne olacaksın sen?' nerden aklıma esti bilmiyorum ama cevabımdan dolayı annem daha sonra bulldozer gibi üstümden geçti:'ben büyüyünce dansöz olcam!'annemin bakışı hala göz önümde,o nası bir bakıştıysa,beni hala korkutuyor...:18:

-cocuk nasil yapilir (glise soru)
bu soru babama yonelikti
-bir erkekle kadin evlenince bebek girer annenin karnina
-nasil girer
-giriyo iste
-ama nasil
-bilmiyom gormedim gizli giriyo
-kimse bilmiyormu nasil girdigini
-yok kimse gormuyor Allah gonderiyo o giriyo
-ama bebek cikacak niye giriyo?
-!!??
kac zaman gecti bunun uzerinden bilmiyorum ama