Çocukken annenizi nasıl bitkisel hayata sokardınız?!

bir sabah bir uyandım her yeri kar kaplamış.deli gibi sevinerek dışarı çıktım arkadaşımla kardan adam yaptık...sonra arkadaşın annesi çağırdı o eve gitmek zorunda kaldı.ben de kardan adamımla baş başa kaldım...gidecem,içim el vermiyor,kardan adam yanlız kalacak ve üşüyecek...kalsam,ben doncam ve nereye kadar kala bilirim ki?ister allah tarafından deyin,isterseniz deli gücü olarak tanımlayın,geçmiş zaman ola ben bile bunu nası başardığımı bilmiyorum,kardan adamı 4 kat yukarı taşıyıp eve soktum!!!tabi çok zaman geçmedi holümüz göl oldu.annem ellerini beline koymuş tek ayağını sinirle yara çarparken terlikten çıkan tık tık tık sesi hala kulağımdadır.bana tabi bunun sebebini sordu ve canına herhangi bi kastım olup olmadığını ekledi.durumu anlatınca,kadın şok olarak baktı ve :kesinlikle halana çekmişsindir sen,benim tarafımdan böyle şeyler çıkmaz...'dedi,sonra da homurdana homurdana erimiş kar suyunu silmeye başladı.

Uslu bir çocuktum.Tek kusurum yemek yememem olsa gerek.Annem peşimde tabakla dolaşırdı.Yemek yedirebilmek için bana annaannem sokağa çıkarıp kedileri mıncıklamama izin verirdi.Annem çalışan bir kadın olduğu için anneanneciğim bana bakıyordu.:77:

annemin 3-5 uyuz komşuları vardı hepsi birbirinden fitne fesattı ve hiç biri birbirine bayılmadığı halde ve hiç bir mecburiyetleri olmadığı halde yine de bir araya gelmeye gayret ederlerdi.bir nevi sado-mazo topluluğu:9:!!!annem onları her uğurladıktan sonra bi kaç aspirin birden alır,ve bu günün bittiğine şükrederdi.yine bunlar bir araya gelmiş birbirlerine laf sokuşturup sinir harbi yapıyorlar.biz çocuklar da kendi halimizde oynuyoruz.derken bir tanesi çocuğunu yere göre sığdıramamaya başladı ve ne kadar akıllı olduğundan bahsedip ileride doktor olacağından bahsetti.bunu diğer teyze bir saldırı olarak kabul etti ve kendi kızı için:'ayyy şikerrriiiim benimki bir kitabı anında ezberliyor,bir hafıza var maaşallah...büyüyünce kesinlikle öğretmen olacak dimi berra?' berra da o sıra ilerde ne olacağını yeni öğrenmiş bulunarak boş boş bakıyordu.annem tabi bu s.dik yarışında geri kalmak istemedi ve:biz kızımızı ilerki mesleki kararları için hiç etkilemiyoruz ama şunu da biliyoruz kızımız kendisine mutlaka eşsiz bir meslek seçecek (o ne demekse?!).teyzelerden bir tanesi dönüp sordu sonra:flocke,büyünce ne olacaksın sen?' nerden aklıma esti bilmiyorum ama cevabımdan dolayı annem daha sonra bulldozer gibi üstümden geçti:'ben büyüyünce dansöz olcam!'annemin bakışı hala göz önümde,o nası bir bakıştıysa,beni hala korkutuyor...:18:

Super cevapmis :23:

bir gün annemler bizde gün yapıyorlar biz de çocuklarla oynuyoruz.nesse annem ve 2 arkadası çok samimi sık görüşürüp fiskos yapıyorlar. günde aralarında ki bir teyzeden laf açıldı konuşuyolar bende laf dinliyorum annemin deyimiyle çok iyi dir tabi tabi filan diye kadını övüyolar bende atladım ama anne sen geçen gün xxx teyze iyi değil şöyle böle demiyormuydun annem bana kızgın ve yarı gülümser halde kızzım karıştıryorsun hiç öle şey olurmu çocuk işte felan dedi bende hayır karsştımıyorum hatta ayse ve emel teyzede vardı konusurken onlar hiç sevmiyoruz o kadını demişerdi karıştırmıuorum eminim yalan sölemeyin çocuk değilim ben diye bağrmıştım ve annem akrep misalı kıskaçlarıyla kolumu bi cimcikledi kısık ses tonuyla ben sana sonra soucam dedi ben de ya niye cimcikliyorsun hadi şimdi sor demiştim.bi cimcik daha yadikten sonra sesimi kestim.
:84::84::84:

Habire ağlayarak, çok ağlardım ben çocukken ya :) arkadaşlarımla mızıkçılık yaptığım düşünelerek ama mızıtmıyodum valla, hep beni atıyolardı küsüyorum diye :))
sonra el becerilerinde annemin gösterdiğini 5*10 seferden sonra anlamam, tabi kafama bi tane patlatırdı.
Derslerimin annemin istediği kadar iyi olamaması, habire yemek seçmem vs.

Düşündüm de yazıkmış be anneme :))

bir gün annemler bizde gün yapıyorlar biz de çocuklarla oynuyoruz.nesse annem ve 2 arkadası çok samimi sık görüşürüp fiskos yapıyorlar. günde aralarında ki bir teyzeden laf açıldı konuşuyolar bende laf dinliyorum annemin deyimiyle çok iyi dir tabi tabi filan diye kadını övüyolar bende atladım ama anne sen geçen gün xxx teyze iyi değil şöyle böle demiyormuydun annem bana kızgın ve yarı gülümser halde kızzım karıştıryorsun hiç öle şey olurmu çocuk işte felan dedi bende hayır karsştımıyorum hatta ayse ve emel teyzede vardı konusurken onlar hiç sevmiyoruz o kadını demişerdi karıştırmıuorum eminim yalan sölemeyin çocuk değilim ben diye bağrmıştım ve annem akrep misalı kıskaçlarıyla kolumu bi cimcikledi kısık ses tonuyla ben sana sonra soucam dedi ben de ya niye cimcikliyorsun hadi şimdi sor demiştim.bi cimcik daha yadikten sonra sesimi kestim.
:84::84::84:
sonrasını anlatmaya gerek yok...tahmin edebiliyorum:9:

Çocuklar "prima"nın içine anneler de "orkid" in içine çiş yapıyor sanırdım :52:

Anneme sordum bi kere bu ne diye,cevap vermedi.

Baktım bebekler prima reklamında çiş yapıyor,koca kadınlar da orkid reklamında oynuyor.
Orkid de bebek bezi gibi bişey sonuçta dedim ve onun annelerin çiş yapması için yapıldığına karar verdim. :27:

Çocuklar "prima"nın içine anneler de "orkid" in içine çiş yapıyor sanırdım :52:

Anneme sordum bi kere bu ne diye,cevap vermedi.

Baktım bebekler prima reklamında çiş yapıyor,koca kadınlar da orkid reklamında oynuyor.
Orkid de bebek bezi gibi bişey sonuçta dedim ve onun annelerin çiş yapması için yapıldığına karar verdim. :27:
hmmm değişik bir teoriymiş...:37:

80'li yıllardaki arabesk filmlerinden çok etkilenmiştim...babama hep:baba sen ne zaman hapse girecen?abimle ne zaman ekmek çalmaya gitces? diye sorardım.babam bu saçma fikirlerin nerden çıktığını sorardı,ben de her babanın bir gün hapse girmesi gerektiğini,bu durumda her annenin temizlik için evlere gitmesi gerektiğini,boşta kalan çocukların da ekmek çalması gerektiğini söylemiştim:37:.

80'li yıllardaki arabesk filmlerinden çok etkilenmiştim...babama hep:baba sen ne zaman hapse girecen?abimle ne zaman ekmek çalmaya gitces? diye sorardım.babam bu saçma fikirlerin nerden çıktığını sorardı,ben de her babanın bir gün hapse girmesi gerektiğini,bu durumda her annenin temizlik için evlere gitmesi gerektiğini,boşta kalan çocukların da ekmek çalması gerektiğini söylemiştim:37:.

asıl komik olan bu valla :1: :1: :1:

Sakin bir çocuktum sadece çarşıya her gittiğimizde kaybolurdum ama her seferinde köşe başında bir limonatacı vardı annem beni orada bulurdu.Adam beni iyice tanımıştı artık elime bir limonata verirdi,ben onu içerken annemin gelmesini beklerdik.

küçükken her nedense annemin aslında bir uzaylı olduğunu düşünürdüm.şöyle de bir tahminim vardı:lastikimsi bir malzemeden maske takıyo bu.ben ne zaman arkamı dönsem bu maske onu bunalttığı için onu derhal çıkarıyo,geldiğimi duyunca da ışık hızınla takıyo...elbette gözlerinin altındaki kırışıklar bundan kaynaklanıyo,düzgün takamıyor çünkü:1:.böylelikle o mutfakta oyalanırken:hiyaaaa!!! diye ani baskınlar yapardım onu maskesiz yakalayabilmek için.birgün çok sessiz gelmiş olmam lazım ki kadın kokudan zıpladı ben yine birden:hiyeeeeeyt diye karşısına çıkınca...çorbanın içinden çıkardığı kepçeyi fırlatmıştı o sinirle...zalım uzaylı:27:

daha hala zalım diyo yaaa :60: :60: :60:
allah iyiliğinizi versin flocke sizdeki bu hatırat bir gün beni işten attıracak ya bakalım ne zaman :44:
hayır bir de süper hafıza hatrlıyorsunuz bu konu başlığına dair tek bir şey hatırlıyorum başka da yok valla... melek miydim? asla

annemler dine dair bir şeyler anlatıyorlar işte evde din eğitimi class 101 nevi gidiyoruz... ilkokul son sınıfı falan o arada okulda hiçbir şey yoktan var olmaz ve tümüyle yok olmaz vs bir şeyler öğreniyoruz, Allah bu sorgulanmaz sözü de var ortalıkta ama çocukluk sorgulamamaya ağır bastı annemle babamın yanına gittim
"bi şey sorcam"
"tabii sor bakalım"
"şimdi Allah doğmamış ve doğurmamıştır, hiçbir şey yokken o vardı, her şeyi o var etti ya"
"evet?"
"ama hiçbir şey de yoktan var olmaz ya"
"hııııı"
"bunların ikisi birden doğruysa... her şeyi Allah yarattı tamam... ama Allah'ın da bir yerden bir şekilde üremiş olması gerekmez mi? tamam dağlar denizler dünya insanlar tek hücreliler çok hücreliler hepsi Allahın eseri de... Allah nerden oluştu???" :44:

hala cevap vermediler :61:

daha hala zalım diyo yaaa :60: :60: :60:
allah iyiliğinizi versin flocke sizdeki bu hatırat bir gün beni işten attıracak ya bakalım ne zaman :44:
hayır bir de süper hafıza hatrlıyorsunuz bu konu başlığına dair tek bir şey hatırlıyorum başka da yok valla... melek miydim? asla

annemler dine dair bir şeyler anlatıyorlar işte evde din eğitimi class 101 nevi gidiyoruz... ilkokul son sınıfı falan o arada okulda hiçbir şey yoktan var olmaz ve tümüyle yok olmaz vs bir şeyler öğreniyoruz, Allah bu sorgulanmaz sözü de var ortalıkta ama çocukluk sorgulamamaya ağır bastı annemle babamın yanına gittim
"bi şey sorcam"
"tabii sor bakalım"
"şimdi Allah doğmamış ve doğurmamıştır, hiçbir şey yokken o vardı, her şeyi o var etti ya"
"evet?"
"ama hiçbir şey de yoktan var olmaz ya"
"hııııı"
"bunların ikisi birden doğruysa... her şeyi Allah yarattı tamam... ama Allah'ın da bir yerden bir şekilde üremiş olması gerekmez mi? tamam dağlar denizler dünya insanlar tek hücreliler çok hücreliler hepsi Allahın eseri de... Allah nerden oluştu???" :44:

hala cevap vermediler :61:
ama siz de bunun cvp.ını bulamadınız öyle değil mi???ben anneme birgün peygamberlerin maaşlarını kimlerin verdiğini sormuştum da,annem verdiği cvp.la kendi kendini komaya soktu...'kızım onlar para almazlardı...' 'ne yani bedavaya mı çalışıyorlardı...?' 'onlarınki iş değildi...' 'kim savaşmaya beleşe gider ki?' 'sus istersen artık!çarpılcan şimdi...' 'çarpan allah mı cin mi peygamber mi?' 'hayır ben!!!' GÜM!

ama siz de bunun cvp.ını bulamadınız öyle değil mi???ben anneme birgün peygamberlerin maaşlarını kimlerin verdiğini sormuştum da,annem verdiği cvp.la kendi kendini komaya soktu...'kızım onlar para almazlardı...' 'ne yani bedavaya mı çalışıyorlardı...?' 'onlarınki iş değildi...' 'kim savaşmaya beleşe gider ki?' 'sus istersen artık!çarpılcan şimdi...' 'çarpan allah mı cin mi peygamber mi?' 'hayır ben!!!' GÜM!

:60: :86: hay allahım

buldum aslına bakarsanız lisedeydim bulduğumda, babama danıştım sessiz kalmayı tercih etti, üniversitede biraz daha okuyup tekrar sorduğumda (yine babama) yine sessiz kaldı ama bu kez bakışlarında bir onay yakaladımdı sanki :87:

:60: :86: hay allahım

buldum aslına bakarsanız lisedeydim bulduğumda, babama danıştım sessiz kalmayı tercih etti, üniversitede biraz daha okuyup tekrar sorduğumda (yine babama) yine sessiz kaldı ama bu kez bakışlarında bir onay yakaladımdı sanki :87:
ben tekrar sormayı tercih etmedim...acıtıyo cevabı biraz....:60:

nush ile uslanmayanı etmeli tekdir, tekdir ile uslanmayanın hakkı kötektir :51: ataları dinliyorlar yapacak bir şey yok :27:
bu sözü bulanı ben var ya....(şşşşşşşşş flocke zaten sabıkan var sus istersen...)

Back
X