Bilniyorum hiç düşünmedim ama aslında bir iki psikilog deneyimim oldu ama iyi değillerdi başka şeyleri konuştuk geçti..neden bi uzman yardımı almıyorsunuz?
ya da aldınız da atlatamadınız mı?
Yanlış yazmışım michael..avusturya filmi..cannes film festivalinde ödül almıştı..hatta hülya avşar tepki göstermişti filme..
Benim eşim biliyor..geçenlerde kayinvalidemgile misafirlerimiz gelmişti..
iki küçük kuzen vardi.. biri kızı biri erkek.. kadin kız islanmiş diyerek erkek çocuğun yaninda üstünü çikariyor.. çocuk da kızın üzerine bakiyor. başka yerde giyin diycektim etikilemesin diyemedim.. çünkü bana düşman olurlar nasıl düşünüyorsun felan... rahat oluyolar çocuklar bu kadarda.. bende kızıyorum rahat olmasin bence.. küçük kız çocuklarin başlarinda taciz geliyor inanki bunu bende yaşadım.. kuzenim olsada yaninda üstümü çikarmaya kabul etmezdim kızla oğlan 7-8 yaşlarinda düşün.. bu konuda utanmalı. ben bile utanirdim.. bilmiyorduk hiç nerden bilebilir ki...
taciz tecavüz kelimesini bilmeden yaşadık demi..
taciz 5-6 yaşlarinda komşum tarafindan edildim.. sonrasinda nefret eder oldum.. mesela erkeklerle konuşurken utanir oldum ordan kaçar oldumm.. düşün.. konusasi gelmiyor çekiniyorsun adamlarla konuşmayı... eşimle taniştim fakat bunlari eşime sölemedim söleyemem.. geçmişimle ilgili şeylere anlatmak da istemiyorum.. tek sığınagim eşim.. dolmuşta son duraga kadar inemiyorum.. korkuyorum akşam hava karardığında kosa kosa eve geliyorum. korkuyorum hala
Geçenlerde tacizli bir olay oldu yer gök inledi ve o kişinin yakını yazmış facebookta çocuk masumiyetinden bahsetmiş.Yalnız profiline baktımda kendi çocuğunun cinsel organının ereksiyon halinde resmini çekmiş. bizi çekemeyenlere tarzı birşey yazmışlar. Kız olsa yaparlar mıydı, hayır. Bu çocuk büyüdüğünde mahremiyeti bilir mi? Sanmam.Her anne kızına aman kızım dikkat et erkeklere aman eteğine dikkat et aman koru kendini der. Hangi anne oğluna aman oğlum kızlara saygılı ol. Onlara değer ver. Canlarını yakma. Sakın izinsiz dokunma onlara. Eteklerini açmaya çalışma. Kızları bu çok üzer çok canlarını acıtır dikkat et diyor? (Tabi yaşlarına uygun dille farklı cümlelerle) benimde oğlum var. Her fırsatta kız arkadaşlarına kötü davranmamasını kızların daha çabuk üxülebilecellerini onlara daha kibar davranmasını söylüyorum. Hepimiz ta bebeklikten bunları işlesek bu kadın cinayetleri tacizleri tecavüzleri azalır. Veli toplantısında bile araya biyere girip bıt bıt konuştum hemen bu konuları çünkü oğlumun böyle bir erkek olmasından ölümüne korkuyorum. Sizlerde kızlarınızla oğullarınızla konuşun. Tecavüz eden erkek , utanıp saklayan suçlanan kadın! Şaka gibi. Diyolarki kızlar böyle giyinip tahrik ediyor kızlar dikkat etmeli. Tabi kızlar kendilerini sakınsın erkeklerde her şeyi yapsın ohhhh. Hayat onlara güzel valla. Bi pipi ne çok fazladan hak ve gurur veriyor bu toplumda enteresandır.
O zaman sokaktaki taciz protestolarına katılıp boğazın yırtılana kadar haykırabilirsin. :) bu tabi esprili bir öneri, şöyle sağlam bir terapiye başlamalı ve cesurca, bize anlattığın gibi psikoloğuna da anlatmalısın. Biraz zor bir süreç olur ama sen şimdi derine bastırdiğin için etkilemiyor sanıyorsun. Hiç ummadığin bi zamanda patlak verebilir. Çok tehlikeli sonuçları da olabilir.Bilniyorum hiç düşünmedim ama aslında bir iki psikilog deneyimim oldu ama iyi değillerdi başka şeyleri konuştuk geçti..
Ciddi anlamda iyi bir yardım almadım..
Bir de arada sırada aklıma geliyor..yaşamımı etkilemiyor..sadece bir daha taciz edilirsem tepki gösterebilirsem rahatlayacağım.
O protestolara denk gelirsem katılacağım elbette..O zaman sokaktaki taciz protestolarına katılıp boğazın yırtılana kadar haykırabilirsin. :) bu tabi esprili bir öneri, şöyle sağlam bir terapiye başlamalı ve cesurca, bize anlattığın gibi psikoloğuna da anlatmalısın. Biraz zor bir süreç olur ama sen şimdi derine bastırdiğin için etkilemiyor sanıyorsun. Hiç ummadığin bi zamanda patlak verebilir. Çok tehlikeli sonuçları da olabilir.
Spotlıght diye bir film var..oscarlı..onu izleyince gene aklıma geldi..
Ve burasının paylaşmak için en uygun yer olduğunu düşündüm..bunu hayatımdaki iki üç kişiden başkası bilmez..ve ne yazık ki bana bu da yetmiyor..içim bulanıyor midem bulanıyor..34 yaşıma geldim o adamın acı çektiğini de görmeden soğumayacak kalbim ve bu imkansız..o yüzden yazıyorum..
Biz karadenizliyiz ve çocukken her yaz memlekete giderdik..dedemin annemin köyüne..orda işçiler büyükler işçi derdi diye diyorum çalışanlar olurdu..onların evi dedemlerin evinin hemen arkasında başka daha küçük bir evdi..orda yatar kalkarlardı yemek yerlerdi..
O yaz yani ben 9 yaşındayken oraya giresundan bir aile gelmişti ve bunların arasında ellili yaşlarda beyaz saçlı mavi gözlü bir amca da vardı..bizimkilerin o adam için yaaa hiç evlenmemiş yazık dedikleri biriydi..
Ve bu adam bana ve ablama çok ilgi gösterirdi..bizimkiler bu defa şöyle yorumlardı..adam hiç evlenmemiş çocuğu olmamış çocuğa hasret ondan diye yorumlarlardı..
Ve bu iğrenç adam bir gün hastalandı ve işe gidemedi..ben de o gün çok iyi hatırlıyorum..o günün bütün ayrıntılarını hatırladığım gibi..evin etrafında dönerek kendi kendime oyun oynuyordum..yazdı sıcaktı..
Adam iğrenç pislik geberisiyece..benim evin etrafından döndüğümü görmüş kendi evinden bana seslendi..ronyaa ronyaa gel diye..
Ben ilk başta onların evine girmeye çekindiğimi de biliyorum fakat o kadar ısrarla seslendi ki..eve girdim..ilk önce burnuma sidik kokusu geldi iğrendiğimi hatorlıyorum..adam beni ayakta karşılayıp beni lafa tuttu ne dediğini ne konuştuğunu hatırlamıyorum sadece beni bir şekilde odanın ortasındaki kocaman masaya oturttuğunu hatırlıyorum..aradaki konuşmaları gene hatırlamıyorım elini benim cinsel bölgeme götürüp sıktıktan sonra beni gene lafa tuttuğunu hatırlıyorum sonra..ben evli değilim deyişini benim de yok inanmıyorum gibi bir şeyler deyişimi sonra onun aynı hareketi ikinci defa yaptığını ve benim bir şekilde masadan fırlayıp ordan çıktığımı hatırlıyorum..
Evler çok yakın olduğu için soluk soluğa anneme koştum..ayaklarım tutmuyordu bayılacak gibiydim ve ben bana ne olduğunu anlamamama rağmen kaskatı kesilerek anneme gittim..fakat annem iş yapıyordu ve bendeki olağanüstü durumu farketmedi bile.
Ben de hiçbir şey demedim..diyemedim.
O günden sonra tam 13 yaşıma kadar altımı ıslattım..15 yaşıma kadar da uyurgezerdim..o gün bana olanları yıllar sonra anlamlandırabildim..
Lanet olsun..mavi gözlü erkeklerden nefret ettim..hala da mavi gözlü erkeklerin yüzüne bakamam..
Bunu anlattım çünkü..çocuklarınızı iyi takip edin ve kimseye güvenmeyin diye..
Keşke o zamanlar o adam cezalandırılsaydı..
Bakın yaş kaç olmuş hala taciz konulu filmlerde panik atağa benzer bir şey yaşıyorum..
Hem de sizin yaşıtınız..Ben de hatırlıyorum 12 yaşındaydım okulda Yanımda oturan bır cocuk vardı mavi gözlü. Bir yanında baska bır arkadasım dıger yanında ben. Cocuk bacaklarıma dokunup duruyordu ama böyle bacağıyla vuruyor ayağıma basıyor elıyle dokunuyor sanki oyun gibi gelmıstı. Sonra bir kere elını yukarı dogru cıkardı. Kaskatı oldum dondum sanki o an. Bacaklarımı kapattım hemen elını çeksın dıye cekmedı. Aksam onun dıger yanında oturan arkadaşıma anlattım ona da yapmaya çalışmış aynısını. Bir kere oldu bana. Meğer bu Sapık bır arkadaşıyla bizim üstümüzden iddiaya girmiş. Bızım oturma duzenımız degısıyordu hep bır daha onun yanına oturmak ıstememıstım ama denk gelınce hep kalemı takıp çorabımı yırtıyordu. Zaten sonra öldürülen Münevver Karabulutun katilinin Arkadaşı oldugunu ogrendık o zaman olmustu olay. Sonra babası cocugu okuldan almıştı. Pis Sapık
En yakınlarından geliyor böyle şeyler zaten..ben de çocuğum olursa kimseye emanet etmem..Anlıyorum keşke anlamasam keşke ne kadar iğrenç bir duygu olduğunu bilmesem.
Keşke gguvenebilsem.
Allah kahretsin sapık insanları
Kızımı gözümün önünden 5dk bile ayırmam
Kimseye güvenmem.emanet etmem.o yasamasın böyle pis şeyleri o uzulmesin.
En yakınlarından geliyor böyle şeyler zaten..ben de çocuğum olursa kimseye emanet etmem..
Ailesi sapıkmis belliki..kim çocuğunun ereksiyon halinde resmini çekip profil yapar ki?Geçenlerde tacizli bir olay oldu yer gök inledi ve o kişinin yakını yazmış facebookta çocuk masumiyetinden bahsetmiş.Yalnız profiline baktımda kendi çocuğunun cinsel organının ereksiyon halinde resmini çekmiş. bizi çekemeyenlere tarzı birşey yazmışlar. Kız olsa yaparlar mıydı, hayır. Bu çocuk büyüdüğünde mahremiyeti bilir mi? Sanmam.
Demin bir arkadaş yazmışya bizim jenerasyon sessizdi diye, aynı jenerasyon muyuz bilmem ama çok doğru.korkak, ezik, sessiz ,utangaç ve bilinçsiz bir dönemdi.
Hep derim 90 larda çocuk olmak çokta iyi değildi.Gerçi ne değişti ki hâlâ taciz ve korku var.
Hala mı kadın tacizciler de var ama çok nadir..üzüldüm..Evet en yakınımdı ve kadındı
Uvey halam.
Allah onu kahretsin
Bağırabilmen çok iyi olmuş..ben sonraki tavizlerimi ortaokul yıllarında mütemadiyen yaşadım diğer sınıf kız arkadaşlarımla hepimiz kıçımıza pandik yedik..üç 7 ve 8 . Sınıflarda..hem de sınıf arkadaşlarımız tarafından..oyun gibiydi onlar eğleniyordu biz ise kızarıp bozarıp susuyorduk..bi ara iğneli bir çözüm bulmuştuk tutmamıştı..
Şimdi diyorum ki bize susmayı kim öğretti..annelerimİz mi öğretmenlerimiz mi.
Daha görünür önlemler alınlamalı..kız çocukları sessizliği öğrenmeli..
Kendi sessizliğimi kendime yediremiyorum..
Profili değil sayfasında yayınlamış.Gerçi çok farkı yokta.Ailesi sapıkmis belliki..kim çocuğunun ereksiyon halinde resmini çekip profil yapar ki?
Allahım inanamıyorum ya ne tuhaf insanlar var dünyada. .allahım evlatlarımızı bu tür sapiklardan korusun..Profili değil sayfasında yayınlamış.Gerçi çok farkı yokta.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?