Aamir khani cok begenirim suanda 2 yasinda kizim var kizima da oglum olursa ona da egitim vericem arkadaslar lutfen sizde kiz yada erkek evlatlarinizi bilgilendirin kizlara boyle bu bi durumda ne yapmalari gerektigini daha da onemlisi erkeklere kizlara yaklasmamalari gerektigini anlatalim bana anlattilar ama yinede sessiz kaldim suclu ben olurum diye dusundum hep kizlara degil erkek cocuklara anlatilmasi gerekli bence erkek evladi olanlar lutfen bunu dikkate alsinlar...Aynen katılıyorum ama bize toplum olarak hep ayıp dediler sus dediler hiç bişey anlatmadılar.Sana yine anlatmışlar ben hiçbişey bilmezdim.Çocuklar bilgilendirilmeli ki çocuk tedbirini alsın biz yaşadık onlar yaşamasın ya. Çocuklarımıza anlatalım anlatamıyorsak da Aamir khan ın mahremiyet eğitimi videosu var çok güzel izleyelim izlettirelim arkadaşlar !!
Annemin babamın haberi olmadı..o kişi 18 19 yaşlarındaydı.Baban annen nasıl izin verir böyle biseye..aklım almıyor..o kişi kaç yaşındaydı bunlar olurken, çok üzüldüm
Hayir elledin de afedersin ne oldu? Sabi kucuk bi cocuk o ya. Sen iki uc saniye ufacik beyninle bi zevk yasadin sozde ama biz 30lu yaslarda unutamadik hala. Bu kadar basit olmamali ya. Bu mudur yaniBen de daha 9 yaşında felanım. Annemle o sıra kavga ettik mızmızlandım sanırım merdivenlere oturmuş ağlıyorum.Sonra ordan geçen bir adam beni gördü neden ağlıyorsun dedi bende korktum kaçtım bu arada evimiz ikinci kattaydı teras katımız vardı oraya kaçtım.Böyle birşey yapacağı aklıma da gelmiyor çocukluk bizim dönemimizde fazla bilgimiz de yok tabi taciz nedir onu bilmiyoruz. Adamda ki yüzsüzlüge bakınki peşimden geldi ve eliyle popomu elleri terbiyesiz. Ya düşünün evimdeyim evimde teras katında.Daha sonra kimseye birşey diyemedim. Ama o içimde hala bir ukte kaldı.
ay yazık ya biz kadınlar neden böyle şeylere maruz kalmışız inşallah bizim minik çocuklarımızın karşısına böyle sapıklar çıkmszYazılanları ağlayarak okudum..
Babamın kuzeninin oğlu beni 7-8 yaşındayken taciz etmişti o zamnlar 15 yaşlarındaydı.. elini p.p.ma sokmuştu.. hiç kimselere anlatamadım.
Yaşım 24 hiç kimseye anlatamıyorum hala bana inanırlar ama ailede büyük kıyamet kopar. Bizim eve giren biri bana kuzen kuzen diyor.. midem bulanıyor o benim hatırlamadığımı sanıyor ama ben tüm iğrençliği ile dünmüş gibi en net haliyle hatırlıyorum..
Öyle bir Allaha beddua ettim ki kücüklugumden beri.. durduk yere babası yatağa düştü şimdide ara ara acaba benim yüzümden mi babası yatalak oldu diyorum..
Hayatları alt üst oldu.
Bazen taciz tecavüz haberleri görünce bilerek facete paylaşıp ağzıma geleni yazıyorum ki o görsün! Vicdanen gebersin diye!!
Bize geldiğinde veya karşılaştığında ise rol yapmaktan nefret ediyorum ki anlamasın hatırladığımı.. utanacak olan o olması gerekirken ben yerin dibine giriyorum!
Üniversite mezunu kendi işimi eline alan iyi kazanan ve ayakları üstunde durabilen biri olduğum halde sesimi çıkaramıyorum!!
Şu an ağlayarak yalvarıyorum size çocuğunuz yiğeniniz kim varsa bırakmayın hiç bir erkekle aynı evde tek başına.. ne kardeşinize ne en yakınınıza güvenin bu konuda!!
Bu yobazlık değildir!! Dokunmasınlar o masum tenlerine.. koruyun onları masumca bile öpmesinler.. ve açık açık sürekli anlatın kızlarınıza! Hiç utanmadan sıkılmadan tepkilerini koyabilsinler!
Yok artık diyorum ya son nokta dede ve 4.5 aylik torun dahası yok yoruma kapalı otesini cehennem narı paklarInsan hafizasindan o anlari asla ama asla unutamiyolar eski insanlar cahilmis benim anneme kimse anlatmamis anneannem ayiptir diye soylemezmis annem adet olmus hergun agliyomus benden kan geliyo diye anneanneme soylemis tamam kizim demis anneannem ayda bi kere soyle olur boyle olur diye bile anlatmamis o yuzden annem hep bizi bilgilendirirdi. Buradaki hic bi kadin cahil degil okumus insanlariz cocuklarimizi bilinclendirelim ve asla akraba bile olsa yanliz birakmayalim lutfen herkes dikkate alsin.
Daha once bi haberde okumustum 4 5 aylik bi bebek dedesiyle birlikte kaliyormus annesi tarlaya gidiyormus bebege dedesi bakiyormus bebek bigun deli gibi kusmaya baslamis doktora goturmus anne ve babasi noldu dersiniz bebegin midesine bakmislar ve midesi meni doluymus anne babaya soylemisler bunu yapan oz ve oz dedesi inanamiyorum yaa suan bile midem bulaniyor ellerim titriyor kadin calismaya giderken hep bebegin agzina bosalmis kucuk sabi de ne yapsin mama sanip yutmus oz babana bile guvenmicen bu devirde rabbim cok sabirli.. Rabbim buyuk.. Allahindan bulsunlar adi serefsiz kopekler...
Insan hafizasindan o anlari asla ama asla unutamiyolar eski insanlar cahilmis benim anneme kimse anlatmamis anneannem ayiptir diye soylemezmis annem adet olmus hergun agliyomus benden kan geliyo diye anneanneme soylemis tamam kizim demis anneannem ayda bi kere soyle olur boyle olur diye bile anlatmamis o yuzden annem hep bizi bilgilendirirdi. Buradaki hic bi kadin cahil degil okumus insanlariz cocuklarimizi bilinclendirelim ve asla akraba bile olsa yanliz birakmayalim lutfen herkes dikkate alsin.
Daha once bi haberde okumustum 4 5 aylik bi bebek dedesiyle birlikte kaliyormus annesi tarlaya gidiyormus bebege dedesi bakiyormus bebek bigun deli gibi kusmaya baslamis doktora goturmus anne ve babasi noldu dersiniz bebegin midesine bakmislar ve midesi meni doluymus anne babaya soylemisler bunu yapan oz ve oz dedesi inanamiyorum yaa suan bile midem bulaniyor ellerim titriyor kadin calismaya giderken hep bebegin agzina bosalmis kucuk sabi de ne yapsin mama sanip yutmus oz babana bile guvenmicen bu devirde rabbim cok sabirli.. Rabbim buyuk.. Allahindan bulsunlar adi serefsiz kopekler...
TV kanallarında gece gündüz kamu spotu diye her türlü konuya deginiliyor ama taciz veya tecavüze karşı ne gibi önlemler alınacağına dair herhangi bir eğitim programı yok..zaten genel olarak programlar beş para etmez.hep varsa yoksa evlilik programları,surviver,ne giysem de seksi olsam,evimi nasıl temizlesem,ne pişirsem ne yesem ve saçma sapan diziler..arz-talep olayı diyeceğim ama biz bu kadar dar kafalı ve cahil bir toplummuyuzki bize bunları yakistiriyor bu program yapımcıları. .Ben 80 ler çocuğuyum..özel kanalların ilk çıktığı yıllar sansür die bir şey yok..hemen her türk filminde tecavüz sahneleri açık açık gösrerilirdi..dehşete düşerdim..
Ben de ne yapmamız gerektiğini tam bilmiyorum..bu konu çok ciddi bir konu..
Üni lerde taciz ifşa eylemlerini görüyorum rahatlıyorum ama başka daha nasıl bir araya gelinir nelee yapılabilir bilen arkasaşlar yazsınlar...
Ben daha tepki vermeyi beceremiyorum..o kaskatılığımdan edilgenliğimden nefret ediyorum..
Evet gerçekten erkeklerin iğrenç zevklerine anlam veremiyorum. Bir çocuktan ne zevk alır koskoca adam.Pardon adam dedim ne adamı insan değiller.O yaşlarda yaşamak neyse anlatamamak da içine ayrı oturuyor insanın ama yalnız olmadığımı gördüm o kadar fazlaymışız ki o kadar şahsiyetsiz varmış ki. Biz yaşadık umarım çocuklarımız yaşamaz.Hayir elledin de afedersin ne oldu? Sabi kucuk bi cocuk o ya. Sen iki uc saniye ufacik beyninle bi zevk yasadin sozde ama biz 30lu yaslarda unutamadik hala. Bu kadar basit olmamali ya. Bu mudur yani
Spotlıght diye bir film var..oscarlı..onu izleyince gene aklıma geldi..
Ve burasının paylaşmak için en uygun yer olduğunu düşündüm..bunu hayatımdaki iki üç kişiden başkası bilmez..ve ne yazık ki bana bu da yetmiyor..içim bulanıyor midem bulanıyor..34 yaşıma geldim o adamın acı çektiğini de görmeden soğumayacak kalbim ve bu imkansız..o yüzden yazıyorum..
Biz karadenizliyiz ve çocukken her yaz memlekete giderdik..dedemin annemin köyüne..orda işçiler büyükler işçi derdi diye diyorum çalışanlar olurdu..onların evi dedemlerin evinin hemen arkasında başka daha küçük bir evdi..orda yatar kalkarlardı yemek yerlerdi..
O yaz yani ben 9 yaşındayken oraya giresundan bir aile gelmişti ve bunların arasında ellili yaşlarda beyaz saçlı mavi gözlü bir amca da vardı..bizimkilerin o adam için yaaa hiç evlenmemiş yazık dedikleri biriydi..
Ve bu adam bana ve ablama çok ilgi gösterirdi..bizimkiler bu defa şöyle yorumlardı..adam hiç evlenmemiş çocuğu olmamış çocuğa hasret ondan diye yorumlarlardı..
Ve bu iğrenç adam bir gün hastalandı ve işe gidemedi..ben de o gün çok iyi hatırlıyorum..o günün bütün ayrıntılarını hatırladığım gibi..evin etrafında dönerek kendi kendime oyun oynuyordum..yazdı sıcaktı..
Adam iğrenç pislik geberisiyece..benim evin etrafından döndüğümü görmüş kendi evinden bana seslendi..ronyaa ronyaa gel diye..
Ben ilk başta onların evine girmeye çekindiğimi de biliyorum fakat o kadar ısrarla seslendi ki..eve girdim..ilk önce burnuma sidik kokusu geldi iğrendiğimi hatorlıyorum..adam beni ayakta karşılayıp beni lafa tuttu ne dediğini ne konuştuğunu hatırlamıyorum sadece beni bir şekilde odanın ortasındaki kocaman masaya oturttuğunu hatırlıyorum..aradaki konuşmaları gene hatırlamıyorım elini benim cinsel bölgeme götürüp sıktıktan sonra beni gene lafa tuttuğunu hatırlıyorum sonra..ben evli değilim deyişini benim de yok inanmıyorum gibi bir şeyler deyişimi sonra onun aynı hareketi ikinci defa yaptığını ve benim bir şekilde masadan fırlayıp ordan çıktığımı hatırlıyorum..
Evler çok yakın olduğu için soluk soluğa anneme koştum..ayaklarım tutmuyordu bayılacak gibiydim ve ben bana ne olduğunu anlamamama rağmen kaskatı kesilerek anneme gittim..fakat annem iş yapıyordu ve bendeki olağanüstü durumu farketmedi bile.
Ben de hiçbir şey demedim..diyemedim.
O günden sonra tam 13 yaşıma kadar altımı ıslattım..15 yaşıma kadar da uyurgezerdim..o gün bana olanları yıllar sonra anlamlandırabildim..
Lanet olsun..mavi gözlü erkeklerden nefret ettim..hala da mavi gözlü erkeklerin yüzüne bakamam..
Bunu anlattım çünkü..çocuklarınızı iyi takip edin ve kimseye güvenmeyin diye..
Keşke o zamanlar o adam cezalandırılsaydı..
Bakın yaş kaç olmuş hala taciz konulu filmlerde panik atağa benzer bir şey yaşıyorum..
Seni o kadar iyi anlıyorum ki.. 11 yaşında yaşamıştım bende tacizi. Sokak ortasında ve güpegündüzdü üstelik. Hayvan oğlu hayvan. Ben avazım çıktığı kadar bağırmıştım. Kahvehaneden amcalar koşmuştu yanıma. O pislikte koşarak kaçtı. Polise gittim aradık taradık bulunamadı it herif. Ben de 27 yaşındayım ve hala sokakta arkamdan bir erkek yürüyorsa panik olup ya karşı kaldırıma geçerim ya da yavaşlayıp önüme geçmesini beklerim. İzleri kolay geçmiyor malesef.
Benimde başımdan geçmişti biraz benzer bir olay. Ben 12 yaşlarındayken bizim sokakta bir çocuk vardı 14 yaşında falandı sanırım. Nereye gitsem peşime takılır laf atardı sırf onun yüzünden sokağa çıkmaya korkardım. Birgun ekmek almaya yollamıştı annem sokakta arkamdan sarılıp popomu ellemisti.ama ben şansliydim benim rahmetli canımın içi babacim o sırada dışarı çıkmış ve olayı görmüştü. .çocuğu sokak sokak kovalayıp kulağından tutup benim karşıma çıkardı.çok utanmistim. Babam anlayınca sen değil bu utanmalı kızım dedi.ve çocuğa özür diletti. Çocuk çok korkmuştu.yaka paça çocuğu ailesinin evine götürüp oğlunuza sahip çıkın birdaha kizimin etrafında görürsem polise giderim demiş..o günden sonra karşılaşınca cocuk benden kaçmaya başlamıştı. .
Fakat o taciz anını hiç unutamam.vücuduma ateş değmiş gibi olmuştum..midem bulanmisti ve çok korkmuştum. .
Sizi anlıyorum bu yüzden. Ama hala etkisinde iseniz lütfen bir psikiyatrist te gidin..böyle şeyler ihmale gelmez..
Geçmiş olsun.Bence de destek almalısınız bu konuda. Sizinki kadar derinlemesine yaşadım mı hatırlamıyorum. Birden fazla taciz olayı yaşadım taciz sayılırsa. Cok fazla dısarı cıkan bir çocuktum. Okula tek giderdim. Akşam okul cıkışı tenha bir yolda adamın biri beni takip etmeye başlamıştı. Mahallede cok yabancı olmazdı hemen fark edilirdi. Fark etmiştim. Kestirme şaşırtmacalı yollar vardı. Oradan gidip son hız koşup çığlık çığlığa eve gittiğimi hatırlıyorum. Sonra arabada cinsel organını elleyip yol sorma bahanesiyle arabaya yaklaştıran bu ne biliyor musun diye soranlar coktu. Biri vardı bizim mahalleden bir gün yolumu kesip seni seviyorum istiyorum benim olur musun demişti beni zorla götürmeye calısmıştı. O zaman ortaokuldaydım sanırım. O adamı gördükçe hala kan beynime cıkıyor ve korkuyorum. Bazen yanımdan geçerken küfür ediyordu bana ve tek basıma karşılaşmaktan cok korkuyordum. Ve lisede lezbiyen bir kız sürekli taciz ediyordu. Öpmek istiyordu. Arkamdan gizlice yaklaşıp sarılmaya calışıyordu. Saçlarıma dokunuyordu ve sürekli tuvalette sıkıştırıyordu.
Tüm bu benzer yaşadıklarımdan sonra oto tamircisi, kel, sakallı ve kapşonlu tipleri gördüğümde tedirgin oluyorum. Özellikle oto tamircisi ve keller. Gözümde otomatik sapık tecavüzcü tipi olarak kaldı. Hala karanlıkta sokağa cıkmaktan tenha bir yolda akşam yürümekten aşırı korkarım. Ve lezbiyen bir kızın tacizinden sonra kendi cinsimden uzun süre tiksinmiştim keşke erkek olsaydım dediğimde olmuştu. Bu olaydan sonra asla yakın bir kız arkadaşım olmadı. Şuan tacizciyi gözünden anlıyorum. Bağırıp tepki vermek vs bunlar artık onları korkutmuyor maalesef. Rızası vardı derler. Küçükken yaşadığım bu olayları anneme hiç bir zaman anlatmadım. Çünkü cinsellik hep öcüydü ve asla bu konular hakkında konuşulmazdı. Demem o ki çocuklarınızda cinsellik hakkında konusun. Anlatın bilsinler utanmasınlar. Vücudunda yabancıların dokunmaması gereken yerleri öğretin. Ayıp görmesinler ki böyle olaylar yaşadığında anlatabilsin.
bende 5-6 yaşlarinda komşumun popomu ellediği tacizi unutamiyorum... o adami bi kaç yıl önce düğünde gördüm.. bana nasilsin büyümüşsün güzelleşmişsin dedi desede . aklıma geliyor. nefretim kustu o adama karşı... o adam evli iki çocuğu vardi 18-20 yaşlarinda. aileme anlatamadim.. kaç sene geçti aklima geliyor düşün
izler geçmiyor yaailk tacizdi bu..
Aslında maalesef bu taciz olayı her ülkede var sadece Türkiye'de değil ve sadece cinsel açlıktan değil. .Ben ingilteredeyim. Burada çok kısa süre önce olan bir olayi anlatayim size..Çalışan bir anne 18 aylık bebeğini bir bakıcı genç kıza bırakıyor kendi evinde..Anne ise gittiğinde bu bakıcı kız eve erkek arkadaşını cagiriyor..düşünün ikisi partner zaten cinsel açlık yok..ve kızın erkek arkadaşı zavallı bebeğe oral seks yaptırıyor kızın yanında..gizli kamera görüntüleri vardı. Anne kıza güvenmemis eve camera koymuş. Tabiki aklına boyke birşey değil de dayak yada ihmal durumları gelmiş ama bu görüntüler kadında tabiki şok etkisi yaratmış. .Ben de iki kez yaşadım bu durumu. Bir keresinde hademenin tuvalete girdiğimde yukarı tırmanıp izlediğini görmüştüm ve kaçarak uzaklaşmıştı, ne kadar korktuğumu tarif bile edemem. Ne yazıkki cinsel açlığın Afrikası durumundaki ülkemizde kızlarımız hep taciz tecavüz gibi sorunları yaşıyor ve bunun önüne bir türlü geçilemiyor.
Yaşadığınız olay gerçekten çok travmatik kesinlikle çocuklarımızı sürekli takip etmek korumak zorundayız bu iğrenç mahluklar yüzünden. Sıkmayın bu kadar canınızı umarım o pislik belasını bulmuştur.
Var..henüz doğmamış olanlar. .hayatı boyunca bir kere bile tacize uğramamış bir kadın var mı cidden çok merak ediyorum..
Ay ne biçim insanlar var ya Allah kahretsin emi onları. İnanamıyorum şuanda. Hayatımda duyduğum en iğrenç olay bu gerçekten. Böyle bebekli konularda hep aklıma yiğenim geliyor. Allahım esirgesin. Ne çeşit bi hayvanlıktır bu.Aslında maalesef bu taciz olayı her ülkede var sadece Türkiye'de değil ve sadece cinsel açlıktan değil. .Ben ingilteredeyim. Burada çok kısa süre önce olan bir olayi anlatayim size..Çalışan bir anne 18 aylık bebeğini bir bakıcı genç kıza bırakıyor kendi evinde..Anne ise gittiğinde bu bakıcı kız eve erkek arkadaşını cagiriyor..düşünün ikisi partner zaten cinsel açlık yok..ve kızın erkek arkadaşı zavallı bebeğe oral seks yaptırıyor kızın yanında..gizli kamera görüntüleri vardı. Anne kıza güvenmemis eve camera koymuş. Tabiki aklına boyke birşey değil de dayak yada ihmal durumları gelmiş ama bu görüntüler kadında tabiki şok etkisi yaratmış. .
Sapıklık insanın yapısında olan psikolojik bir hastalıktır. .ve her milletten insanda var. .
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?