Aynen katılıyorum ama bize toplum olarak hep ayıp dediler sus dediler hiç bişey anlatmadılar.Sana yine anlatmışlar ben hiçbişey bilmezdim.Çocuklar bilgilendirilmeli ki çocuk tedbirini alsın biz yaşadık onlar yaşamasın ya. Çocuklarımıza anlatalım anlatamıyorsak da Aamir khan ın mahremiyet eğitimi videosu var çok güzel izleyelim izlettirelim arkadaşlar !!Benim yasadigima benzer bi olayi annem bile yasamis o da bana anlatmisti ben ona anlatinca kizlarimiza bol bol ogut vriyoruz benim annemde hep bize verirdi ablamla birlikte kendinize ellermeyin biri bisey yaparsa hemen bagirin kcin bize soyleyin diye ama buna ragmen soyleyememistim. Birisi daha yazmis hep anneler kizlarina ogut veriyor neden anneler ogullarina ogut vermiyor diye o kadar hakli ki kendi oglu oldugunu ve ogut veridigini yazmis gercekten kimse boyle dusunmuyor oysa her anne de ogluna ogut verse belki birazda olsa azalir bu tacizler bilmiyorum cok uzgunum bu erkekleri doguran da kadinlar nedir bizim bu cektigimiz lanet olsun boylelerine..
Bu çok güzel bir davranış. Bu gibi şeylere dikkat edelim hanımlar belli bir yaşa kadar babası yıkasın ama belli bi süre sonra babası da yıkaması hoş değil. Mesela erkek çocuklarının da kadın hamamlarına girmesine karşıyım.Biz toplum olarak aslında bu hale getiriyoruz çocukları artık şu ayıp kelimesini bir kenara bırakıp çocuklarımızı bilgilendirmeliyiz. Çocuklara bu konuları aşılamalıyız.sizi çok iyi anlıyorum ben çocuklarıma sürekli vücutlarının onların özeli olduğunu istemedikleri kimsenin onları öpmesine izin vermemelerini onlarında kimseyi öpmek zorunda olmadıklarını söylüyorum. vücutlarının sadece onlara ait olduğu eğer birisinden rahatsızlık duyarlarda bağırmalarını ve bundan kesinlikle utanmamalrını ve korkmamaları telkininde bulunuyorum. hepimiz bunu evlatlarımıza kız erkek ayrım yapmadan söylemeliyiz. çünkü bu iğrenç yaratıklar kız erkek ayrımı yapmıyor...benim kızım 2 yaşındayken bile mahreminin farkındaydı babasının yanında külot vs. giydırıyorsam eliyle orasını kapatır kimsenin bakmasına izin vermezdi.
Vallahi ben kimseye güvenmiyorum oğlum var benim.öğretmen öpse bakarım niye öpüyo diye ufakken benide eniştem dudağımdan öpmeye kalktı bide teyzemin kocası olucak pislik şuayip kılıklı tıpatıp benzeyen pislik.13 yaşındaydım benden büyük kızları var sapığın.yazın köye gitmiştik yaralı serçe buldum annemle teyzem bahçeden meyve topluyodu eve koştum enişte kutu varmı diye.adam nekadar büyüdün sen kızım diye çenemden zorla tutup dudağımın kenarını öptü bende kaçtım.anneme anlattım yanlış anlamışsındır diyo deli kadın.bide arabada yanıma oturdu kendinkızının yanında göğsüme değmeye çalıştı.ne varsa bu erkeklerde var hepsi ayrı pislik.ben şimdi pipirikli bi anne oldum.oğluma zarar veriyorum özgüveni yok ama neyapayım.size tavsiyem böyle şeyleri izlemeyin ve her kadın bi taviz yaşıyor malesef bakın burda gördüğünüz gibi takmayın kafanıza erkeklerin hayvanlıklarıSpotlıght diye bir film var..oscarlı..onu izleyince gene aklıma geldi..
Ve burasının paylaşmak için en uygun yer olduğunu düşündüm..bunu hayatımdaki iki üç kişiden başkası bilmez..ve ne yazık ki bana bu da yetmiyor..içim bulanıyor midem bulanıyor..34 yaşıma geldim o adamın acı çektiğini de görmeden soğumayacak kalbim ve bu imkansız..o yüzden yazıyorum..
Biz karadenizliyiz ve çocukken her yaz memlekete giderdik..dedemin annemin köyüne..orda işçiler büyükler işçi derdi diye diyorum çalışanlar olurdu..onların evi dedemlerin evinin hemen arkasında başka daha küçük bir evdi..orda yatar kalkarlardı yemek yerlerdi..
O yaz yani ben 9 yaşındayken oraya giresundan bir aile gelmişti ve bunların arasında ellili yaşlarda beyaz saçlı mavi gözlü bir amca da vardı..bizimkilerin o adam için yaaa hiç evlenmemiş yazık dedikleri biriydi..
Ve bu adam bana ve ablama çok ilgi gösterirdi..bizimkiler bu defa şöyle yorumlardı..adam hiç evlenmemiş çocuğu olmamış çocuğa hasret ondan diye yorumlarlardı..
Ve bu iğrenç adam bir gün hastalandı ve işe gidemedi..ben de o gün çok iyi hatırlıyorum..o günün bütün ayrıntılarını hatırladığım gibi..evin etrafında dönerek kendi kendime oyun oynuyordum..yazdı sıcaktı..
Adam iğrenç pislik geberisiyece..benim evin etrafından döndüğümü görmüş kendi evinden bana seslendi..ronyaa ronyaa gel diye..
Ben ilk başta onların evine girmeye çekindiğimi de biliyorum fakat o kadar ısrarla seslendi ki..eve girdim..ilk önce burnuma sidik kokusu geldi iğrendiğimi hatorlıyorum..adam beni ayakta karşılayıp beni lafa tuttu ne dediğini ne konuştuğunu hatırlamıyorum sadece beni bir şekilde odanın ortasındaki kocaman masaya oturttuğunu hatırlıyorum..aradaki konuşmaları gene hatırlamıyorım elini benim cinsel bölgeme götürüp sıktıktan sonra beni gene lafa tuttuğunu hatırlıyorum sonra..ben evli değilim deyişini benim de yok inanmıyorum gibi bir şeyler deyişimi sonra onun aynı hareketi ikinci defa yaptığını ve benim bir şekilde masadan fırlayıp ordan çıktığımı hatırlıyorum..
Evler çok yakın olduğu için soluk soluğa anneme koştum..ayaklarım tutmuyordu bayılacak gibiydim ve ben bana ne olduğunu anlamamama rağmen kaskatı kesilerek anneme gittim..fakat annem iş yapıyordu ve bendeki olağanüstü durumu farketmedi bile.
Ben de hiçbir şey demedim..diyemedim.
O günden sonra tam 13 yaşıma kadar altımı ıslattım..15 yaşıma kadar da uyurgezerdim..o gün bana olanları yıllar sonra anlamlandırabildim..
Lanet olsun..mavi gözlü erkeklerden nefret ettim..hala da mavi gözlü erkeklerin yüzüne bakamam..
Bunu anlattım çünkü..çocuklarınızı iyi takip edin ve kimseye güvenmeyin diye..
Keşke o zamanlar o adam cezalandırılsaydı..
Bakın yaş kaç olmuş hala taciz konulu filmlerde panik atağa benzer bir şey yaşıyorum..
Masum sübyanlardan haz alan sapıkları Rabbim kahru perişan eylesin onlar savunmasiz tipki anlattiğıniz gibi çoğu tehlikenin farkinda bile değil oylelerini elime verseler ellerimle parçalarım çocuk deyince daha bi hassas oluyor insan kan beynine siçrıyorÇocuklarınıza cok dikkat edin gerçekten dısarısı cok tehlikeli ben de ilkokuldayken servis şöförü tarafından tacize ugramısım mışım diyorum çünkü şimdi idrak ediyorum öyle çaktırmadan yapmış ki cocuk aklımla anlamamısım ama şimdi anlıyorum tabi.serviste ben ve bir kaç kızı sırayla yanında oturtup (minübüslerdeki gibi şöfor yanı kücük koltuguna) elimizi tutar araba kulandırırdı kullanmadıgımız anlarda elimiz elinde pantalonun üstünde beklerdi(malum yerin üstünde) sora tekrar arabanın direksiyonunu elele cevirirdik şimdi düsnüyorumda hiç adamın sapık oldugunu düşünmemiştim cocuk aklı işte şimdi olsa bir kaşık suda boğarım pis sapıgı
Spotlıght diye bir film var..oscarlı..onu izleyince gene aklıma geldi..
Ve burasının paylaşmak için en uygun yer olduğunu düşündüm..bunu hayatımdaki iki üç kişiden başkası bilmez..ve ne yazık ki bana bu da yetmiyor..içim bulanıyor midem bulanıyor..34 yaşıma geldim o adamın acı çektiğini de görmeden soğumayacak kalbim ve bu imkansız..o yüzden yazıyorum..
Biz karadenizliyiz ve çocukken her yaz memlekete giderdik..dedemin annemin köyüne..orda işçiler büyükler işçi derdi diye diyorum çalışanlar olurdu..onların evi dedemlerin evinin hemen arkasında başka daha küçük bir evdi..orda yatar kalkarlardı yemek yerlerdi..
O yaz yani ben 9 yaşındayken oraya giresundan bir aile gelmişti ve bunların arasında ellili yaşlarda beyaz saçlı mavi gözlü bir amca da vardı..bizimkilerin o adam için yaaa hiç evlenmemiş yazık dedikleri biriydi..
Ve bu adam bana ve ablama çok ilgi gösterirdi..bizimkiler bu defa şöyle yorumlardı..adam hiç evlenmemiş çocuğu olmamış çocuğa hasret ondan diye yorumlarlardı..
Ve bu iğrenç adam bir gün hastalandı ve işe gidemedi..ben de o gün çok iyi hatırlıyorum..o günün bütün ayrıntılarını hatırladığım gibi..evin etrafında dönerek kendi kendime oyun oynuyordum..yazdı sıcaktı..
Adam iğrenç pislik geberisiyece..benim evin etrafından döndüğümü görmüş kendi evinden bana seslendi..ronyaa ronyaa gel diye..
Ben ilk başta onların evine girmeye çekindiğimi de biliyorum fakat o kadar ısrarla seslendi ki..eve girdim..ilk önce burnuma sidik kokusu geldi iğrendiğimi hatorlıyorum..adam beni ayakta karşılayıp beni lafa tuttu ne dediğini ne konuştuğunu hatırlamıyorum sadece beni bir şekilde odanın ortasındaki kocaman masaya oturttuğunu hatırlıyorum..aradaki konuşmaları gene hatırlamıyorım elini benim cinsel bölgeme götürüp sıktıktan sonra beni gene lafa tuttuğunu hatırlıyorum sonra..ben evli değilim deyişini benim de yok inanmıyorum gibi bir şeyler deyişimi sonra onun aynı hareketi ikinci defa yaptığını ve benim bir şekilde masadan fırlayıp ordan çıktığımı hatırlıyorum..
Evler çok yakın olduğu için soluk soluğa anneme koştum..ayaklarım tutmuyordu bayılacak gibiydim ve ben bana ne olduğunu anlamamama rağmen kaskatı kesilerek anneme gittim..fakat annem iş yapıyordu ve bendeki olağanüstü durumu farketmedi bile.
Ben de hiçbir şey demedim..diyemedim.
O günden sonra tam 13 yaşıma kadar altımı ıslattım..15 yaşıma kadar da uyurgezerdim..o gün bana olanları yıllar sonra anlamlandırabildim..
Lanet olsun..mavi gözlü erkeklerden nefret ettim..hala da mavi gözlü erkeklerin yüzüne bakamam..
Bunu anlattım çünkü..çocuklarınızı iyi takip edin ve kimseye güvenmeyin diye..
Keşke o zamanlar o adam cezalandırılsaydı..
Bakın yaş kaç olmuş hala taciz konulu filmlerde panik atağa benzer bir şey yaşıyorum..
offf ya off kızlarimizi en yakın aile içine güvenmeyeceksek kime güvenelim yabanci olsa defolup sonsuza kadar gider ama hayatında olan çıkarman mümkün olmayan insanlarla yüzleşmek olümün başka türlüsü galiba çok üzüldüm cnm ne denirki bilmiyorumBütün yazilanlanlari okudum..bende yazmalıyım dedim.çok üzüldüm..anlatmak o kadar zor kii.ben öz ..im tarafından tacize uğradım.keşke bende bir kere görmüş olsaydım.tamamen çıkıp gitseydi hayatımdan..çocuktum..anlamadım anlam veremedim..geceleri uyumak istemediğimi hatırlıyorum.gece olmasını istemediğimi hatırlıyorum..anlatamadigim şeyler var..buraya bile yazamıyorum.sustum..sustum sadece.anneme diyemedim.ablam anlamış ona da yapmis gece tacizlerini uyarmislar..sus dediler evlenemez yuva kuramaz hayatı biter.sustum.peki ya benim hayatım.benim duyggularrim içimde açılan yaralar.biraz büyüdüm adet oldum soyleyemedim kimseye.utandım çok ağladım büyüdüm kirlendim dedim.goguslerim büyümeye başladı sakladım herkesten.hep beddua ettim o kişiye..sonra hep bunlar gerçek değilmiş gibi yaşamaya başladım.ruhum bölünmüş meğerse o dönem..kişilik bozukluğu oluşmuş..sonra yaşadığım arabadaki sınıftaki tacizler o kadar canımı acitmasada o berbat geçen 3 yılı hatırlattı hep..lütfen lütfen kız ve erkek çocuklarınızı bir odada yatirmayin.kızlarımızın KİLİTLİ ayrı odaları olsun..susmamayi vücutlarının özel olduğunu anlatalım..öyle kötü oldum ki ellerim titriyor..
Aynen canim.erkeklere guvenemiyprum..buraya yazdım ki dikkatli olsun herkes ben dahil..kardesidir babasidir diye bile guvenmesinler;(offf ya off kızlarimizi en yakın aile içine güvenmeyeceksek kime güvenelim yabanci olsa defolup sonsuza kadar gider ama hayatında olan çıkarman mümkün olmayan insanlarla yüzleşmek olümün başka türlüsü galiba çok üzüldüm cnm ne denirki bilmiyorum
Rabbimin hesabı çetin sen içini ferah tut bu işin helalliği yok ben yaşamadim ama yaşayanlara şahit oldum anlatılmaz yaşanir bu aciher gece dua ederdim Allah im benim canımı al diye sabah uyanınca aglardom yine olmemisim diye.intihar etmek istedim çok kez.hatırlıyorum yanımdan arabalar geçerken hesap yaptım kendimi şu arabanın altına atsam kaç dakikada ölürüm diye..igreniyorum aklıma geldikçe.Rabbim e bırakıyorum.
Baban annen nasıl izin verir böyle biseye..aklım almıyor..o kişi kaç yaşındaydı bunlar olurken, çok üzüldümher gece dua ederdim Allah im benim canımı al diye sabah uyanınca aglardom yine olmemisim diye.intihar etmek istedim çok kez.hatırlıyorum yanımdan arabalar geçerken hesap yaptım kendimi şu arabanın altına atsam kaç dakikada ölürüm diye..igreniyorum aklıma geldikçe.Rabbim e bırakıyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?