Çocukla karadeniz turu

yavsan

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
15 Ocak 2012
88
60
288
Kızlar Allah nasip ederse yazın bir tura katılıp Karadeniz'i gezmek istiyoruz. Şu an 37 aylık olan bir kızım var ellerinizden öper tur tarihinde 44 aylık olacak. Tek tereddütüm yolculukta rahat edebilir mi? Zorlanır mıyız?
Daha önce böyle bir deneyim yaşayan varsa zevkle tavsiyelerini dinlerim.

Geçen gün ben de eşime Karadeniz turu yapalım dedim. Dur çocukları evlendirelim de yaparız Dedi biri 3 biri 4,5 yaşında bu arada.

Tek çocukla çok zor olmaz herhalde. Siz bilirsiniz çocuğunuzun huyunu. Uyumlu mu,arabada mızmızlanmadan durur mu,yeri değişince uyku düzeni bozulur mu?

Çok turlar kaldırdım..

Ne bebekli aileler gelirdi , sadece mevsim değişikliği sebebi ile giydirecekleriniz her mevsime uygun olsun çantanızda bulundurun.

Ne kadar süre 1 hafta mı ? Turlara grup ile katılacaksanız zaten sık sık otellerde gecelettirecekleri için dinlenme imkanız da olur...

Çok turlar kaldırdım..

Ne bebekli aileler gelirdi , sadece mevsim değişikliği sebebi ile giydirecekleriniz her mevsime uygun olsun çantanızda bulundurun.

Ne kadar süre 1 hafta mı ? Turlara grup ile katılacaksanız zaten sık sık otellerde gecelettirecekleri için dinlenme imkanız da olur...

Ya alakasız olacak ama nasıl sayıyorsunuz böyle 37 aylık, 44 aylık. İlk 2 yıl neyse de sonra zor olmuyor mu? Ben böyle okudukça anlamak için hep 12'ye bölüp hesaplıyorum, 3 yaşındaymış, gezi zamanı neredeyse 4 olacakmış falan diyorum.

Sorunuzla ilgili olarak, benim gördüğüm kadarıyla çocuktan çocuğa çok değişiyor. Bir arkadaşım çocukla markete bile gidemiyor, başka bir arkadaşım ondan biraz daha büyük çocuğuyla haftalar süren Uzak Doğu turuna gitti. Bence alıştırmakla da ilgili. Bırakın o sizin yaşam tarzınıza alışsın. Hem değişik yerler görmek gelişimi için de iyi olabilir. Yine de çocuğunuzu en iyi tanıyan sizsiniz, siz bilirsiniz.

Aylik olarak ifade edilmesini bende cok merak ediyorum. Cok guzel bi soru sordunuz vallahi.
Ben utaniyor soramiyordum.

Aylik olarak ifade edilmesini bende cok merak ediyorum. Cok guzel bi soru sordunuz vallahi.
Ben utaniyor soramiyordum.

Ben de sizin gibi ne zamandır merak ediyordum da soramıyordum. 2 yaşına kadar neyse de 44'ü görünce dayanamadım

Teşekkür ederim fikrinizi paylaştığınız için ben de çok hevesliyim ve katılmak istiyorum.

Hemen yaş konusundaki merakınızı gidereyim kızlar:) günlük hayatta tabiki 3 yasinda 4 yasında diyorum. Sizden fikir almak için bir konu açtım bilgileri de eksiksiz girmek istedim. Biz de 2 yaşını bitirene de 3 deniyor 4 e girene de. Çocuklar için 1 ay bile çok önemli gelişim açısından.
Daha sağlıklı yorum yapabilelim diye ayını yazdım
Kıymetli fikirlerinizi paylaştığınız için teşekkür ederim taylor zeholll
PabucumunNicki

Benimki ile gidilmez örneğin

Araçta sıkılır akşam 9 da yatar vs vs

Deniz tatilinde bile sabah erkenden kalkıp denize gittik akşam en geç 10 da uyuduk

Biz böyle alıştırdık böyle geçen 10.30 a kadar ayakta kaldı bu onun için bir rekor

bu arada 64 aylık ( şaka kızlar 5,5 yaşında diyorum artık kazık kadar )

Kendi çocuğunuzun huysuzluğu size zor gelmez ama diğer yolcular sizin çocuğunuzun huysuzluğunu çekmemeli.geçen yaz katıldığım Karadeniz turunda 10 yaslarinda 2 çocuk vardı ve yemin ederim dişlerimi sıkmaktan dişlerimi kaybedecektim.ayrıca dağlara inip çıktığınız için basınç farkı çocuğu çok rahatsız edecektir.ve burnunuzdan gelecektir.karar sizin.

Çok ağlamıyorsa olur bence. Ağlayan çocuk turdaki tüm insanların beynini yiyor. Hele susmadan ağlayan bir tür var ki sormayın :)

Yaptım oldu...geçen yıl biri 72 aylık biri 32 aylık iki çocukla kendi aracımız ile Doğu Karadeniz türü artı Gürcistan yaptık..çok kolay değildi tamam ama çok aşırı zorlanmadım ben...

Ben geçen yaz annemle çıktım karadeniz turuna
Kelimenin tam anlamıyla mahvolduk
Evet her yer güzel manzara harika vs
Ama o kadar yorucuydu ki tövbe ettik
Bir de doğu tarafına gittikçe oteller kötüleşiyor, o yüzden tur şirketi seçerken ucuza kaçmayın. Çok ciddi söylüyorum bu konuda kızınız mikrop bile kapabilir o derece
Karadeniz turları Batum a da götürebiliyor ama bana sorarsanız görecek hiç bir şey yok batumda. Saatlerce gümrük kuyruğunda ayakta yağmurda beklemiştik. Kavga bile çıkmıştı. Kızınızla eziyet olur.

Kapadokya turuna da gitmiştim ve bayılmıştım. Çünkü küçük bir alanı güzel hüzel sindire sindire geziyorsun. Onu tavsiye ederim size.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…