Çocukla sosyal izolasyon...

Biz arabayla şehirden uzak kırsal yerlere, ormanlık yerlere gidiyoruz oralarda yürüyüş falan yapıyoruz. Güçlü bir bağışıklık için temiz hava, güneş vs de görmek lazım.

bizde öyle bir yere gitme şansı olsa zaten sorun olmaz, gideriz ve kalırız uzun bir süre.

Ama apartman dairesinde çok zor geçiyor.

Aynı durum bizde de var malesef. Boyama, puzzle, araba vs vs tüm oyunları oynuyoruz yine de yeterli olmuyor. Hiç çıkmadık daha. Çocuk resmen duvarlara tırmanıyor enerjıyı atamadığı için...

Evet, uyku düzenimiz de bozuldu tüm fün

cam açmadığımı nereden çıkardınız anlamadım. Ev sürekli havalanıyor.

işte mesafe bırakma olayı nasıl başarılıyor onu anlamıyorum. Başka insanlar buna dikkat ediyor mu bilmiyorum. Arkamdan biri gelse dibimize kadar, çocukla nasıl uzaklaşacağım hemen. Takip ediliyor gibi sürekli etrafımı mı kontrol etmem gerekecek

sanki başka bi dünyadan bahsediyor gibi hissediyorum bunları düşündükçe ama cidden dışarıda durum nasıl bilmiyorum

mesele evde oyalama meselesi değil, bir şekilde hava aldırmak gerekiyor mu diye düşünüyorum.

çıkaranlar var çünkü arkadaşlarımdan. Hiç çıkmamak da travma yaratır diye düşünenler var.

Çocuğum balkonun camlarını bile açtırmak istemediği için, acaba gerçekten etkilenmeye mi başladı diye düşündüm.

Meslekleriniz işe gitmeyi gerektirmiyorsa şanslı gruptasınız. Bence çocuğunuzu hava almaya dahi olsa çıkarmayın.

keşke kimse mecbur kalmasa işe gitmeye, dediğim gibi şükrediyorum mesleklerimize

sitede değiliz maalesef, mecburen sokağa çıkarmak zorunda kalacağım evden çıkarsak.

Sizin gibi dikkat ettiğine inandığınız aile varsa apartmanda, sitede ona götürebilirsiniz. Sokak ve park bence çok korkunç.

yok maalesef.Çocuğu Yaş olarak yakın tek komşum var. O da sürekli çıkıyor zaten dışarı. Çıkmasa bile eşi işe gidip geliyor

Yakınlarda da park harici yer yok bizim. Yakın mesafede koru ya da orman tarzı yer olsa keşke. O zaman götürürüm bi şekilde. 6 yaşında olduğu için ellerini bi yere sürmemeyi başarabilir zaten.

şehir dışında Bahçeli bi yer kiralamayı bile düşünüyorum şu an.

yurtdışından getirilenlerde pozitif çıkan olmamıştı diye biliyorum, onlar zaten ilk vaka açıklanmadan önce getirilmemiş miydi?

Benim iki sipa var, ben hic cikarmadim.
Bugun hava guzel kapali balkonda hoplayip zipliyorlar.
Suan cikarmayi da
Onlar oyun kurup egleniyo da ben bunaliyorum, esimde yanimda yok, o da bulundugu ulkede izole
Bugun tam isyan edecekken dedim..
Evrenin bilgeligine guveniyorum..
Evde kalmamiz gerekiyorsa evde kaliriz..

birileriyle muhattap olmayacagi sayica fazla insanin kullanmadigi ortamlara girmeden acik havada gezdirebilirsiniz bemce.
evimizin karsisinda cokca boş arazi var 2 3 saatte bir arabanin bile belki gectigi bir yer.
dun kizimi oraya goturduk top aynadik birlikte kosturdum biraz yakalamaca falan oynadik.
cocuk rahatladi enerjisini atti hava aldi.
eve gelince hemen ust bas degisip duş aldik.
insanlarla araniza mesafe koyun dediklerine gore bu hastalik insanlarin yogun oldugu yerlerde sıkınti demek ki.
olmadiklari yerlerde bulunabiliriz diye dusunuyorum.

Site bahçesine çıkartıyorum.Bisiklet, paten sürüyor, güneşleniyor,çimlerde resim yapıyor.
Zaten bahçe bomboş günlerdir.Neredeyde insan eli değmiyor.

Bazen de kendi aracimizla gidip dağ tepe tenha yerlerde yürüyüş yapıyoruz.

Ne kadar süreceği belli olmayan bir durum.Belki aylarca sürecek.Fiziksel sağlıklarını koruyayim derken,ruh sağlıkları bozulacak.

Ya bizde 8 gündür hiç çıkmadık dün elimizden geldigince oyun oynuyoruz babada evde ödev yapıyor ama dün çocuk çıldırdı çıkcam diye bizde arabamıza bindik dag başı biyere gittik ne insan var ne araba biraz aklı dagıldı yürüdü geldik binamızda geldiğimizde ilaçlanmıştı biraz rahatladı bunlar iyi günler gibi geliyo Çin 26 gün çıkmamış

Cikiyoruz tabiysi
Ama balkona otesi hayal. Dun ofise gidip yazicilari kaptik eve getirdik evden calisacagiz. Iki haftalik planimiz bu. 3 gunde 1 de ofise gidip kargo gelmis mi diye bakilacak donusumlu olarak. Bakalim sonumuz hayrola

yurtdışından getirilenlerde pozitif çıkan olmamıştı diye biliyorum, onlar zaten ilk vaka açıklanmadan önce getirilmemiş miydi?

Hayır ilk vaka onlardan önce açıklandı sonrasında umreciler hemen karantinaya getirildi, avrupadan da talep edenleri getirdiler karantinaya aldılar.

Allah yardımcınız olsun, tek başınıza zorlanıyorsunuzdur ama en azından iki kardeş oynuyorlar

tek çocuk gerçekten çok bunalıyor evde.

Öyle bi yer yok maalesef ama sanırım ufak bi yürüyüşe çıkaracağım bugün. Gelince de soyunup dökünür iyice sabunlanırız diye düşünüyorum.

Sanırım bugün ben de azıcık çıkaracağım tenha bi yerde 15 dk yürüyüp getiririm.

işin köyüsü

Cikiyoruz tabiysi
Ama balkona otesi hayal. Dun ofise gidip yazicilari kaptik eve getirdik evden calisacagiz. Iki haftalik planimiz bu. 3 gunde 1 de ofise gidip kargo gelmis mi diye bakilacak donusumlu olarak. Bakalim sonumuz hayrola

Düzgün bi balkon ya da kötü bi bahçe bile ne büyük nimetmiş. Bizim balkon gömme gibi. Yani tek cephe açık, orası da cam balkon

açmamı da istemiyor oğlum. Camlar kapalıyken oturuyor balkonda.

Düzgün bi balkon ya da kötü bi bahçe bile ne büyük nimetmiş. Bizim balkon gömme gibi. Yani tek cephe açık, orası da cam balkon

açmamı da istemiyor oğlum. Camlar kapalıyken oturuyor balkonda.
Cocuklar da tedirgin. Her seyi anliyorlar yaslari kucuk de olsa. Ama iste belli bir kesim var ormanda piknige giden akil fukaralari mesela. Cocuklarin anladigini onlar anlamiyor maalesef

Son düzenleme:
Çocuklarımın ikiz olmasının nimetinden faydalanmaktayız.
Bütün gün ikisi oyun oynuyorlar, arada biz de katılıyoruz tabii.
Çıktıkları tek yer balkon, kapalı ve büyük balkonlarım var, biri onlara ait oyuncak odası gibi birşey. Henüz fazla sıkılmadılar.
Ben de bazen parka çıkarsak mı diyorum ama düşünceden öteye geçmedim.
Duralım evde, en iyisi bu.
Sıkılsalar da yapacak bir şey yok, sıkılmayı da öğrensinler, her zaman gülbahçesi değil hayat.
6 yaşındalar kızlarım.
Hem farkındalar hem değiller, bu süreç ileriye dönük neleri etkileyecek, temizlik takıntılı insan mı olacaklar, tembel mi veya çok üretken mi, korkak mı, nedir bilemiyorum ama elden geldiğince ilgileniyoruz.

Çocuk filmleri, mutfak işleri, çamaşır bulaşık makine boşaltmaları, temizlik, odalarında değişimler,dolap düzenleme, farklı boyalarla farklı etkinlikler, kitap okuma, masal dinleme, tablet, okuldan gelen etkinlik önerileri, saç baş yapma, dans etme,bebeğim var bir de, onunla oynamaca derken geçiyor vakit.
Bunları yapıyoruz. Bazen hiçbir şey yapmıyoruz, onlar buluyor kendilerince birşeyler.
Ben tek çocuk nasıl olur bilmediğim için zorlanmıyorum ama anlayabiliyorum. Allah kolaylık versin.
Yeter ki sağlık olsun, o sıradan hayatımızı özledim...
Sıradan ama çok konforlu imiş.......

İlla çıkacaksanız şehirden uzak en yakın kırsal alana gidin tabii aracınız varsa aksi halde hem sizin için hem de başkaları için tehlikeli sonuçta herkesin çocuğu var ve herkes birbirini göre göre taviz vermeye başlayabilir bu da tehlikeyi arttırır. Allah yardımcınız olsun.

İnsanlarla temasa geçin demedim. Çıkıp bi yarım saat yürüyüş yapmak kimseyi öldürmüyo merak etmeyin.

Cikmayin çıkmayin. Dört buçuk yaşında ve altı aylık iki oğlum var. Sıkıntıdan büyük oğlan artk delirdi çıldırdı. Yapacak bişey yok. Bunu normal bı durum gibi kabul etmemiz lazım bı süre. Sonradan pişman olmaktansa evde sıkıla lim

Bizde okul kapandigindan beri evdeyiz.kizim bi ogun anaokuluna giderdi o zaman bile sıkilirdi simdi dahada fena.bugun hava guzeldi balkona ciktik oynadik ama disarisi gibi degil.bu durum daha ne kadar surer bilmiyorum zor bi surec

Biz bir gün önceden hava durumunu kontrol ettik(bugün için) sabah herkesler uyurken tenha bir sahile gidip 2 saat yürüdük.10 da eve gelmiştik. ilkokul çağında 2 çocuğum ile;o kadar iyi geldi ki Paris’e gitsek havamız bu kadar değişmezdi sanki...

Bu arada 2-3 kişi dışında kimse ile karşılaşmadık. Siz de tenha saat dilimlerini belirleyip yürüyüş temiz hava dilerseniz tabii.. bu arada site içi park ve cafe de kapalı bizde..

Biz bugun oglumla ciktik kaldirimda kimseye yaklasmadan yürüdük geldik. Parklarda oynayanlar vardi ama ben goturmedim. Hic cikmayinca da insan evde catlayacak gibi oluyor

Acik havada yurunebilir yahu abartmayin. Hastalik belirtisi veya suphesi olanlar hic cikmasin deniyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…