ucaga binmeden hemen once bilet kontrol edenler aliyor, bazen de check-in sirasinda valizle birlikte verilebiliyor. Nereye verdiyseniz indikten sonra oradan aliyorsunuz. Valiz verirken sorun, orada soylerler.Benimde 1.5 aylık kızım var Antalyadab İstanbula gitmeyi düşünüyorum ama kesin değil. Nasıl olucak hiç bilmiyorum özellikle bebek arabası o şekilde bagaja mi gidiyo noluyo
Benimde 1.5 aylık kızım var Antalyadab İstanbula gitmeyi düşünüyorum ama kesin değil. Nasıl olucak hiç bilmiyorum özellikle bebek arabası o şekilde bagaja mi gidiyo noluyo
Olumsuz düşünüp,insanlara önyargı ile yaklaşırsanız olumsuza çatmak gayet olası.
Benim kızım şu an 4.5 yaşında gayet uyumlu ama daha küçükkende şu anda asla kimse çocuğumla ilgili uyarıda bulunmadı bu şekilde. Yeri geldi ağladı,yeri geldi bağıra bağıra şarkı söyledi,yeri geldi koşturdu ama ben hep ilgilendim,ağladıysa susturmaya calıştım,etraftan genelde neden ağlıyor,ne istiyor gibi yardım soruları gelmiştir en fazla. Neler yaşadım ne ağlamalar,zırlamalar,tutturmalar ki benim kızım bebekken ağlamaya başlarsa dakikalarca sebepsiz uzatır susmazdı,oyalamak,unutturmak mümkün olmazdı. Ona rağmen nerede olursam olayım böyle bir baskı yaşamadım. Anne çocuğuyla ilgileniyorsa kimse cüret edemez bu tip tavırlara,bunu bilir bunu söylerim. Tabiki rahatsız olan vardır ama siz ilgiliyken kimse size böyle uyutun vs demez. Kaldı ki sadece uslu uslu konuşan bir çocuk için böyle tepkiler verildiği iddianız tuhaf. Kadınla zaten baştan kötü elektriği tutturmuşsunuz,siz ona o size bakışmışsınız,oda sizden hoşlanmamış belliki ki zaten kokoş demenizden belli ne kadar önyargılı olduğunuz.
Bence biraz önyargısız,sakin ve güleryüzlü olmaya çalışın. Şahsen biriyle uçakta gözgöze gelsem,hafifçe tebessüm eder,iyi yolculuklar dilerim,öyle otururum o koltuğa. O insan art niyetliyse dahi benden iyi elektrik alır,daha anlayışlı olmaya calışır eminim.
Birazda sizde bitiyor iş anlayacağınız.
Daha önce de yalnız uçtuk. Kızımın altını 1saat içinde 3 kere değiştirmek zorunda kaldım. Yanımda oturan adamı kaç kere kaldırdım, gıkını çıkarmadı. Özür diledim lafı bile olmaz o çocuk dedi. İnerken çantamı taşıdı yardımcı oldu. Başka bir çiftle karşılaştık bayan çocuğumu kucakladı. Ben bebek arabasını taşıdım. Yani bir sürü örnek verebilirim. Azcık pozitif olun.
Şimdiden kötü şeyler olacak psikolojisine sokmayın kendinizi.
Genellikle insanlar anlayışlı olmaya çalışır bu durumlarda, size şanssızlık eseri ardarda aksi insanlar denk gelmiş anlattığınıza göre .
Ancak böyle durumlarda 'ben de sesimi yükseltirim, ben de kavga ederim' tarzı diğer yolcuları da sizin rahatsız edeceğiniz ve kendinizi haksız duruma düşüreceğiniz reaksiyonlar göstermek yerine 'Bir şikayetiniz varsa hostes hanımlara söyleyin' deyip, durumu daha olgun ve bir hanımefendiye yakışır bir şekilde idare edebilirsiniz. Hem işi asıl sorumlusuna devredersiniz hem de siz sinirlenmezdiniz. Toplu taşımada kavga edilmesi hiç hoş bir izlenim bırakmıyor izleyenlerde.
Güzel bir söz var : 'Göze göz dişe diş tüm dünyayı kör eder' diye, toplum içinde hepimiz biraz daha anlayışlı, uyumlu olmaya çalışmalıyız, anlaşmazlıklar her defasında kavgayla halledilmeye çalışılsa şu an hala hayvanlar aleminde yaşıyor olurduk
Bu arada 'kokoş kötü birileri' yorumunuz da biraz önyargılı olduğunuzu gösteriyor, insanları dış görünüşlerine göre iyi ya da kötü diye yargılamak ne kadar doğru?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?